Zwanger worden met erg lange cyclus.

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Gijsje, 27 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ruby82

    ruby82 Actief lid

    30 dec 2008
    238
    0
    0
    amsterdam
    he meiden, hier toch ook een succesverhaal!

    Ik ben deze cyclus begonnen met teunisbloemolie en mijn cyclus is beduidend korter geworden, aangezien ik afgelopen woensdag al positief teste!! :)
     
  2. Jeal

    Jeal Actief lid

    2 mrt 2009
    305
    0
    0
    @Ruby82
    Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!!

    Lies Jeal
     
  3. MaNo

    MaNo Actief lid

    2 jan 2009
    193
    0
    0
    Eindhoven
    Pff, ik ga deze keer alweer goed richting de 38 haha
    hopen op die ongesteldheid (nouja liever niet natuurlijk), maar dan kunnen we verder klussen!
    Ik heb wel heel veel puistjes en moet vaker naar de wc maar durf (nog) niet te testen om teleurstelling te voorkomen (ik kan negatieve testen niet zo goed handelen)
     
  4. Druif

    Druif Bekend lid

    8 jul 2006
    730
    0
    0
    Hoi Gijsje,

    ik zat ook steeds tussen de 37 en 45 dagen. Maar na 8 maanden was het toch raak.

    Ik snap dat je gevoel. Soms weet je niet wat je er mee aan moet, terwijl je zo graag invloed zou willen hebben op hoe het loopt. Als je cyclus weliswaar lang, maar toch regelmatig is kun je er in elk geval vanuit gaan dat twee weken voor de dag dat je ongesteld moet worden je eisprong plaatsvindt. Mijn cyclus was ook nog eens onregelmatig, wat het nog wat lastiger maakte. Maar niet onmogelijk, dus kop op!
     
  5. Sammetjen

    Sammetjen Actief lid

    6 feb 2008
    217
    1
    0
    Eindhoven
    Hoi meiden,

    Ik had ook steeds een lange en ongerelmatige cyclus. Ik ben toen begonnen met temperaturen om wat meer inzicht te krijgen in mijn cyclus. Sommige mensen vinden dat je er dan teveel mee bezig bent, mij gaf het juist rust. In de ochtend voor het opstaan even temperaturen, opschrijven en je was weer klaar. Ook weet je dan precies wanneer de eisprong is geweest (en of je op tijd geklust hebt :)). Na ongeveer 9 maanden ben ik toch naar de huisarts geweest en hij verwees ons gelukkig heel makkelijk door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis hadden we ons voorgenomen ons niet weg te laten sturen met tips als: geen strakke onderbroeken, geen sauna, etc. Ik liet de temperatuurlijsten zien en er werd meteen een vervolgafspraak gemaakt. Die cyclus had ik waarschijnlijk nog geen eisprong gehad en moest regelmatig terug naar het ziekenhuis. Toevallig was die cyclus keurig 28 dagen, maar niet zwanger. Daarna kreeg ik clomid mee en dat was voor ons het juiste duwtje in de rug, want toen was ik meteen zwanger!
    Mijn advies: blijf niet te lang tobben, gewoon naar de huisarts en een verwijzing halen!
    De arts zei laatst nog tegen mij, mocht het straks weer nodig zijn, je weet het recept!

    Succes allemaal!

    Liefs Sam
     
  6. mas

    mas Actief lid

    26 jan 2009
    207
    0
    16
    Hier ook een lange cyclus, rond de 50 dagen... Ik temperatuur wel, en vanaf deze week om de dag klussen... al moet ik me inhouden omdat ik zo bang ben dat we net mijn ei missen.... ga zometeen weer ovu-testje doen, verwacht dat mijn ei er aan zit te komen, zie album...

    meiden, ik ben het met jullie eens, erg frustrerend zo'n cyclus, maar hou vol... dat moeten we samen doen...stress en onrust is zeker niet goed....
     
  7. Bajou

    Bajou Fanatiek lid

    10 feb 2009
    4.599
    1
    0
    België
    he meiden, ik meld me hier ook maar... :)

    Mijn 2 laatste cyclussen zijn ook erg lang (naar mijn gevoel) 48 en 46 dagen...
    Ik temperatuur ook gewoon om een beetje inzicht te krijgen en moet zeggen dat dit me goed bevalt; je weet dan achteraf dat je echt wel een eitje had en dat geeft rust.
    Ik maak me er geen grote zorgen om, ik herinner me dat ik ook zo'n lange cyclussen had VOOR ik ooit met de pil begon, dus... zal wel mijn natuurlijke ritme zijn.
    Ga er zeker nog niet mee naar de HA hollen, daar heb ik 1; geen zin in en 2; we willen zeker een jaartje proberen op de gewone manier.
    Hebben geen haast, zijn nog jong (23 en 24).
    MAAR het is wél heel vervelend dat je steeds zo lang moet wachten, dat is zeker waar.
    Dan hoor je soms meiden met een cyclus van 28 dagen zeuren dat het zoooo lang wachten is... :rolleyes: ja hallo!?
    hahah ahja... het lukt vast wel met een lange cyclus ook, gewoon proberen en vooral niet te veel stressen denk ik dan maar!

    liefs
     
  8. Rapoenzel

    Rapoenzel Fanatiek lid

    9 aug 2007
    3.766
    0
    0
    Alphahulp
    Nijverdal
    Hoi hoi,

    Ik had ook altijd een hele lange cyclus. Ook ongeveer 40 dagen (gemiddeld genomen) en wij waren pas na 48 rondes zwanger. Geen pretje ! Uiteraard hoop en duim ik voor jou dat je veel sneller zwanger zal zijn !
     
  9. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Weet je ook waarom je cyclus zo lang was.Ben je wel uit jezelf zwanger geraakt of met wat medice hulp en had je wel een eisprong dan?
     
  10. Rapoenzel

    Rapoenzel Fanatiek lid

    9 aug 2007
    3.766
    0
    0
    Alphahulp
    Nijverdal
    Nee, ik weet niet waarom mijn cyclus zo lang was. We zijn uit zichzelf zwanger geworden, we wilden zelf niks medisch, want dat maakte bij ons de onzekerheid alleen maar erger. Ik heb toen een aantal maanden getemperatuurd en had de ene maand wel een eisprong en de andere niet, althans niet aan de temperaturen te zien.
    Op een gegeven moment hadden wij het eigenlijk een beetje opgegeven en was ik ineens zwanger !!!
     
  11. bubsie

    bubsie Fanatiek lid

    1 dec 2008
    2.542
    0
    0
    hoi

    ik zal me hier ook melden. want ook ik loop met een erg lange cyclus.
    weet helemaal niet of ik wel een ei krijg.
    ik ben voor het laats ongesteld geweest met kerst vorig jaar. daarna niet meer.
    dus weet ook niet of tempen en ovutesten nu zin hebben.
    misschien dat jullie dat weten. ik heb wel testen in huis.
    erg vervelend die lange cyclussen.
     
  12. sylcor

    sylcor Fanatiek lid

    14 nov 2008
    1.193
    0
    0
    Ped. medewerkster
    noord holland
    hoi bubsie, dat is ook wel lang inderdaad. maar als ik goed reken is dat nu dan bijna 100dagen.
    dat is lang, maar mijn eerste echte ongi na de pil liet wel 134 dgn op zich wachten..

    Hoop dat je snel ongi wordt.

    denk trouwens niet dat het zin heeft om ovutestjes te doen, met zoon lange cyclus is er geen eitje denk. Denk dat je even geduld moet hebben n wachten op je eerse onig
     
  13. gapje81

    gapje81 Nieuw lid

    3 mei 2009
    1
    0
    0
    Hoi Sylcor en andere,

    Ik ben in februari gestopt met de pil en daardoor ongesteld geworden. Helaas ben ik hierna niet meer ongesteld geworden. Baal er echt van. Ben wel blij dat ik deze site heb gevonden. Ik zit nu op 77 dagen en vraag me af of ik nog wel eens ongesteld ga worden. Ben ook blij met jou verhaal Sylcor. 134 dagen na het stoppen met de pil. Wie weet komt het nog. Heb al 4 keer getest, maar helaas allemaal negatief :(.
    Het is raar als je besloten hebt om te stoppen met de pil, je alleen nog maar kan denken aan zwanger worden. Hiervoor had ik dat helemaal niet. Ik probeer er niet te veel aan te denken, maar dat lukt meestal maar voor een paar uur.

    Ik hoop dat het bij jullie en bij ons snel raak is.

    Groetjes Gapje81
     
  14. bubsie

    bubsie Fanatiek lid

    1 dec 2008
    2.542
    0
    0
    ja had indd al het idee dat dat niet zou werken met die ovutesten.
    zit indd inmiddels op 102 dagen :(
    maar daarvoor ben ik wel al 2x ongie geweest 1 x na 21 dagen en 1x na 39 dagen. daarna niks meer. ook niet na primolut kuur. beetje roze verlies maar mocht dat niet als ongie zien van dokter. nog ff maandje afwachten anders moet ik bloed prikken.
     
  15. girlpower1

    girlpower1 Nieuw lid

    3 mei 2009
    1
    0
    0
    Hallo,

    Ik wil ook graag zwanger worden. 16-09-2008 was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. Sindsdien ben ik gestopt met de pil (Yasmin) en nog steeds niet ongesteld geworden. Ik heb nu 3 dagen bruinverlies. Hopelijk is dit een voorteken dat mijn menstruatie weer gaat beginnen. Dan kunnen mijn man en ik weer serieus gaan proberen zwanger te worden. Ik kijk er toch wel erg naar uit om zwanger te zijn.

    Kan het bruinverlies inderdaad een voorteken van de menstruatie zijn?

    Groetjes,
    girlpower1
     
  16. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Hoi dames,
    Ik kom jullie even een hart onder de riem steken.
    Ik had ook lange en vooral onregelmatige cyclussen, waarvan de langste 87 dagen duurde! De anderen tussen de 52 en 32 dagen. Na anderhalf jaar ovulatietesten en hopen op een zwangerschap had ik de moed opgegeven. Een eisprong had ik zeker, dat wezen de testen uit.
    Omdat sex zo'n "moeten" werd, hadden mijn man en ik uiteindelijk besloten om nu gewoon sex te hebben wanneer we daar zin in hadden en over 2 maand een dokter te gaan bezoeken (we zaten net voor de zomervakantie). Na 1 keer spontane sex had ik een positieve test in mijn handen! Kon mijn ogen niet geloven.
    Later bleek ik zelfs zwanger van een tweeling!
    Als dat geen successtory is!

    Van mijn huisarts hoorde ik dat vrouwen vaak heel ongeduldig zijn wat zwangerschappen betreft (en dat ze datg vooral niet willen horen als ze bij hem komen voor hulp), maar dat het vrij normaal is om een jaar tot anderhalf jaar uit te trekken om zwanger te raken. 90% raakt binnen 2 jaar zwanger, zei hij.

    Ik voel wel erg met jullie mee. In de periode dat ik zwanger wilde worden en het niet lukte voelde ik me zo rot. Ik voelde me machteloos en haalde me van alles in mijn hoofd. Dat ik misschien al wel in de overgang was of dat ik PCOS had... Soms is internet een prachtig medium, maar ik gebruikte het toen alleen maar om een oorzaak te vinden waardoor ik niet zwanger raakte en daar werd ik behoorlijk depri van. Daarnaast had ik het idee dat opeens iedereen in mijn omgeving zwanger raakte en ik niet. Pffff. Wat een rotperiode. Daarnaast was ik zo stom geweest om een aantal mensen te vertellen dat we bezig waren met zwanger worden en werd er bijna anderhalf jaar aan me gevraagd of ik al zwanger was. Ook geen succes.

    Zwanger zijn en kinderen hebben is prima (vooral het laatste is gewoon heel erg leuk) maar proberen zwanger te worden...ik zie er nou al tegenop mochten we ooit een derde kindje willen.

    Heel veel succes allemaal en ik hoop straks jullie allemaal te zien op het forum als zwangere dames.
     
  17. brabantse1982

    brabantse1982 Fanatiek lid

    26 feb 2009
    2.137
    0
    0
    lerares
    west brabant
    Heey ladies,
    Dat is idd een successtory, mooi man. Maar ja, feit blijft dat hier heel veel dames te zien zijn die binnen 1-2-3 rondes zwanger zijn en er een heleboel zijn die dat niet hebben. Soms krijg je een beetje een verdraait beeld van de werkelijkheid hier, denk ik wel eens. Al is t natuurlijk super voor de vrouwen die het meemaken :D
    Ik heb ook een rare cyclus :confused: , ik voel geen eisprong en weet alleen dat ik bijna 5 kilo ben aangekomen na het stoppen met de pil :D . Ik heb geen zin om om de dag te klussen, maar ben bang dat we daar over een tijdje wel naar toe moeten, want ik heb geen flauw idee hoe, wat of wanneer. Maar goed, wij zitten pas in ronde 5 en we zijn nog niet echt (wel beetje natuurlijk) gericht aan t klussen, daar heb ik de motivatie nog niet genoeg voor. We kijken t een jaartje aan en als t dan niet wil, kunnen we naar t ziekenhuis, maar dan weet ik iig zeker dat t ontpillen voorbij is, want volgens mij kan dat ook heel lang duren.
    Mijn gevoel heeft me van jongs af aan verteld dat kinderen krijgen moeilijk gaat worden, ik hoop dat mn gevoel me voor de gek houd.....
    xxxx
    uit Brabant
     
  18. brechje

    brechje Actief lid

    21 apr 2009
    341
    0
    0
    Nou, ik kan hier ook gaan meepraten :(
    Ben op de laatste dag van oktober gestopt met de pil en werd precies 1 november ongi.
    Daarna pas weer tijdens onze bruiloft :( (we hebben dus niet eens een huwelijksnacht gehad :| )dit was oud bloed....eerst een dag niks darna weer heel weinig enzo..dit heeft ongeveer 1,5 week geduurd.
    Tot op de dag van vandaag (ben maar gestopt met tellen... :| ) nog steeds niet ongi en de test was vorige week negatief.
    We worden er een beetje moedeloos van :(
     
  19. Col82

    Col82 Actief lid

    22 aug 2008
    198
    0
    0
    Amersfoort
    Hallo,

    Uit ervaring weet ik hoe vervelend een lange cyclus kan zijn. Toch was ik snel zwanger!
    Eerste en tweede ronde een cyclus van 37 dagen en de ronde dat we zwanger zijn geworden 51 dagen.
    Hoop dat het voor jullie ook snel mag gebeuren. Het kan dus zeker!
     
  20. Catheleine

    Catheleine Bekend lid

    9 feb 2007
    522
    1
    0
    Zorgcoordinator
    Brabant
    Ook ik kan me hier aansluiten...

    Ik heb pcos, en mijn cyclus wordt nu toch ook wel weer erg lang... Eerste maand 29 dagen tweede maand 42 dagen en zoals je zien nu ook weer een lange cyclus...
    Ik had deze maand allerlei vreemde verschijnslen, maar heb deze week wat bloed verloren vooral dondere afscheiding... denk oud bloed, dus nu wachten toch de menstruatie weer gaat doorzetten... Nu weer hele dag niks, alleen als ik echt druk zet... Wel erg lastig als je cyclus zo lang duurt je krijgt gewoon weg minder kansen dan iemand met een nette cyclus en daarbij komt dat je niet weet wanneer je ovulatie is....
    Ik ga als ik nu menstrueer naar mijn huisarts voor een doorverwijzing naar de gyneacloog, ik weet dat ik pcos heb en bij onze vorige dochter heeft het ook 17 maanden geduurt voordat we zwanger waren... |En hebben we ook hulp gehad in het ziekenhuis... Heeft voor ons weinig zin om nog lang aan de zien...

    Iedereen suc6

    Groetjes Catheleine
     

Deel Deze Pagina