Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    @ Olove: vind je verhaal zoveel op mij lijken! Echt ik had steeds het gevoel: ze kunnen elk moment komen. Had prematuur kleertjes gehaald en ging uit van couveusekindjes.. Lag met 27 weken in het ZH en daarna heel lang plat. Echt elke dag dacht ik: ze komen ieder moment.
    Uiteindelijk braken de vliezen pas met 36.6 weken en werden ze precies met 37 weken geboren. Goed, Babette was nog zo mini dat ze nog heel lang in maat 44 heeft gezeten, maar niks couveuse... Dus het kan echt alle kanten op!
     
  2. kreeftje1984

    kreeftje1984 Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.510
    0
    0
    Een huisje in FRIESL
    hallo lieve mama's

    Wou jullie dit toch even laten zien....
    Ideaal alternatief


    viewtopic.php?f=3&t=150921
     
  3. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Goedemorgen,

    Olove: jippie, 30 weken! :D Ga zo door en je haalt die 35 wk wel. Kun je je nog wel een beetje vermaken? Bij mij begon de bevalling met twee dagen lang voorweeën. En geen slaap. Doodvermoeiend. Toen halfslachtige 'echte' weeën, dus uiteindelijk aan de wee-opwekkers in het ziekenhuis. Luister vooral naar je gevoel en aarzel niet je gyn te bellen als je denkt dat het begonnen is!

    Ik kan me zelf helemaal niets voorstellen bij kindjes die vóór de uitgerekende datum geboren gaan worden... ik merk ook dat dat dus helemaal niet in mijn systeem zit. We hebben echt nog NIETS gekocht - tuurlijk hebben we al één bedje en één maxicosi etc. Maar de nieuwe kamer van Sverre is nog niet eens begonnen, en de kamer van de baby's dus nog in gebruik door Sverre. :( Begin me nu enigszins zorgen te maken over ons gebrek aan voorbereidingen..

    Karel: komt vast goed morgen. Ik zal aan je denken. Ik tel de dagen tot vrijdag ook af hoor.. Vind het heel spannend maar ook ontzettend leuk. Lekker lang kijken en hopelijk erachter komen wie er in mijn buik zitten! :D Laat je ons wel even weten hoe het ging?

    Kreeftje: dat ziet er gezellig uit! :D Wij hebben ook geen bad, voor Sverre hebben we een OKBaby Opla bad gekocht, die vindt dat ook wel erg leuk. M'n vriend wilde niet aan het Bibabad.. :(

    Hanneke: hoe is het nu met Benthe? Al meer nieuws wanneer ze naar huis mag? Ze is gewoon alweer een maand oud! :D Wat gaat het snel he?

    Sette: bij jou schiet het ook op zeg! :confused: En dat draaien en wakker liggen etc. herken ik helaas maar al te goed. Bij mijn zwangerschap van Sverre heb ik echt wékenlang halve nachten beneden gezeten, wel 4 uur aan een stuk. Geen wonder dat ik oververmoeid was toen ik eindelijk mocht bevallen.. ;)

    Margit: jouw meiden zijn ook alweer ruim een week oud. Hoe is het met jou en hen? Ik hoop alles goed.

    Verder: goed te lezen dat het met alle kindjes en zwangeren goed gaat!

    Hier: ik begin enorm veel last van mijn schaambot te krijgen.. :( En ook van mijn rug, ik waggel ook als een hoogzwangere. :( Ik vrees dus nu BI te krijgen/hebben. Even goed in de gaten houden maar.
    Maar verder gaat het goed. Ik voel gelukkig baby 2 ook af en toe; denk dat hij/zij dieper ligt. Bovendien heb ik één voorliggende placenta en die zal dan ook wel bij baby 2 liggen. We zullen zien vrijdag. Baby 1 is trouwens ongelooflijk veel wakker - net Sverre - maar 's nachts gelukkig niet! :) Hoop dat ze dit ritme vasthouden... ;)

    Fijne zondag verder!
     
  4. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Even ego :oops:! Maar hoop vanavond of morgen even terug te komen lezen en te reageren!
    Nu alleen even een teken van leven :)! En idd wat ik al las, ze is al weer 1 maand oud, gaat zo snel en word echt tijd dat ze naar huis komt!

    Maar...vrijdagochtend is de sonde bij Benthe eruit gegaan, nu moet ze laten zien dat ze het helemaal aleen kan! Drinkt goed de flesjes gekolfde melk, maar blijft wel altijd eigenlijk een beetje staan, verder doet ze het ook aan de borst goed. En het allerbelangrijkste, gisterochtend hebben Leander en ik besloten dat we haar als ze morgenochtend is aangekomen ten opzichte van vrijdagochtend lekker mee naar huis nemen :D! Super, maar durf er nog niet helemaal vanuit te gaan dat ze echt genoeg drinkt om aan te komen :oops:! Beetje meer vertrouwen van mama zou beter zijn voor dr denk ik, maar eerst maar eens laten zien wat ze kan ;)! Zo ga er nu weer vandoor! Mijn bedje wacht ;)!
    Liefs, Hanneke!
     
  5. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @Maaike
    Verhalen lijken inderdaad op elkaar...
    Ik had de afgelopen dagen wel wat meer twijfels over mn vastberadenheid dat ze met ongeveer 34 a 35 weken komen...doordat ik ook wat meer pijntjes ervaar..wat krampjes in de ochtend..maar dat gaat weer snel weg gelukkig..en wijt ik ook wel aan mn bedrust dat doet natuurlijk ook wat met je gestel.
    Maar we hebben de 30 weken gehaald..volgende mijlpaal is week 32!! Vanaf dan mag ik in ons ziekenhuis bevallen..toch weer een geruster idee!

    @ Kar..Thanx! BEn gewoon erg benieuwd hoe het zich aandient bij iedereen..maar het is ook zo verschillend...

    @Bolbuikje
    Denk dat het helemaal goed komt..ze doet het al zo goed..dus ik denk dat je je wel mag verheugen..maar ik begrijp je onzekerheid

    @iedereen
    Moet ik nog een kraampakket regelen..
    Ik dacht van niet, maar er schijnen ook spullen in te zitten voor na de bevalling als je weer thuis bent.
    Wat is jullie ervaring hierin?
     
  6. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Hanneke, wat goed dat die sonde eruit is! Dat drinken komt vast goed hoor. Ze doet er volgens mij erg haar best voor. Midas is ook een kindje wat vaak wat laat staan van zijn fles, maar hij groeit als kool! Hopelijk gaat ze morgen lekker mee naar huis. Kunnen jullie lekker gaan genieten

    Kar, wat vervelend joh. Hopelijk is het geen BI. Wel heel spannend die 20 weken echo! En dat van dat kamertje: ik heb de vroeggeboorte waarschijnlijk aan voelen komen, want wij hadden alles klaar. Ik was er echt een beetje ziekelijk mee bezig dat alles af moest, haha.
    Ik ga er vanuit dat het andersom ook zo werkt. Als je de rust hebt om rustig aan te doen met je kamertje...en anders zijn de bedjes snel genoeg gekocht. Ikea heeft er een heleboel hoor ;)

    Margit, hoe is het met jou en je dochters? Je zult het wel druk hebben met het reizen van en naar het ziekenhuis. Heel veel sterkte en geef de meiden maar een dikke knuffel.

    Maddy, hoe gaat het met Thomas en Julian? En met jezelf? Hoe staat het eigenlijk met dat project van je waar je veel mensen een PB over hebt gestuurd? Komt er al iets van de grond?

    Sascha, wat grappig dat ze proberen te praten! Altijd leuk om te zien wat die kleintjes met woorden doen en vooral hoe ze zichzelf gaan noemen. Mijn vriendin haar oudste twee noemden zichzelf Ata (Martijn) en Mimi (Sophie), zó grappig!

    Jeetje Krista! Al uit de buikbanden gegroeid! Weet je wel dat ze in verschillende maten zijn ;) ? Misschien een tip: bij de Hennes verkopen ze hele fijne zwangerschapshemden met een verlengd voorpand. Ze zitten precies strak genoeg en het staat eigenlijk net als een buikband. Ik vond het zelf altijd heel fijn, maar ik had dan ook weinig met buikbanden.

    Daisy, hoe is het bij jou thuis? Nog steeds bikkelen met alle kwaaltjes?

    Olove, goed zeg! 30 weken! Lekker volhouden hoor. Moet je eens nagaan hoeveel gezondheidswinst je kindjes al wel niet hebben gekregen doordat jij rust hebt genomen. Je zorgt al heel goed voor ze. :baby:
    Ik heb nog nooit gehoord van een tweelingbevalling waarbij het eerste kindje in stuit is geboren. Wel waar het tweede kindje in stuit werd geboren omdat het geboortekanaal dan wijd genoeg is. Mijn gyn vertelde dat als het eerste kindje in stuit lag ik een keizersnede zou krijgen omdat de kindjes dan tijdens de bevalling in elkaar kunnen blijven haken met alle gevolgen van dien. Mij is ook verteld dat een keizersnede altijd minder risicovol is voor de kindjes, maar meer risico inhoudt voor de moeder en het herstel duurt over het algemeen wat langer. Maar, ik was natuurlijk zwanger van een 1 eiige tweeling en ik weet niet of er verschil in policy is als je zwanger bent van een 2 eiige tweeling. Ben wel benieuwd!

    Funnyme, jammer zeg dat je de baan niet hebt gekregen. Heeft vast met de economie te maken. Tegenwoordig moet je overal een diploma voor hebben of in ieder geval ervaring. Mijn buurjongen is vanwege een reorganisatie ontslagen, ook administratief werk. Jaren ervaring, maar zijn MBO niet afgemaakt. Komt nu bijna nergens meer aan de bak. Erg jammer, maar werkgevers kiezen nu voor zekerheid en dus mensen met diploma´s.

    Hier alles oké. De mannen zijn weer een beetje tot rust gekomen na de prikjes. Ze hebben er nog best lang last van gehad. De laatste dagen slapen ze wel vrij veel en hebben meer honger. Mijn man had een leuk concert gezien waar we wel heen wilden. Was in Eindhoven en wij wonen vlak bij Zwolle. Dat zou betekenen dat als ik mee wil, we de kindjes uit logeren moeten doen.
    Ik heb er eens even een nachtje over geslapen en besloten om niet mee te gaan. De opa´s en oma´s zouden het geweldig vinden om de jongens thuis te hebben, maar ik vind ze er gewoon nog echt te klein voor. Straks ga ik slaapdiensten draaien en ben ik ook al ´s nachts weg. Laat ze daar eerst maar aan wennen. Nu gaat mijn man alleen, vindt hij ook prima.
    Vinden jullie dat raar? Ze zijn nu bijna 4 maand en komen nog elke nacht, dan doe je ze toch nog niet uit logeren? Ik denk dat ze heel hard hun vaste omgeving nodig hebben als ze zo klein zijn. Voel me op zulke momenten een enorme tutmoeder. Mijn schoonmoeder heeft al wel vaker aangeboden om een nachtje op de kinderen te passen zodat wij door kunnen slapen,maar dat wil ik ook niet. Het zijn onze kinderen en wij zijn er ´s nachts voor ze nu ze nog zo klein zijn. Ik kreeg het idee dat zij dit wel vreemd vond, maar ik denk dan maar zo: mijn man enzijn zus zijn ook nooit uit logeren geweest toen ze baby waren. Dat wilde mijn schoonmoeder ook vast niet.
    Tsjonge, weer een heel verhaal.
    Fijne dag allemaal!
     
  7. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @HJ
    Das waar ook...mij is ook verteld over dat haken...pfff..nou dan hoop dat madam nog even wilt draaien binnen nu en..........NU haha!
     
  8. KristaB

    KristaB Actief lid

    27 jan 2009
    475
    0
    0
    Den Haag
    @HJ
    Nee dat begrijp ik volkomen!! Ik zou het ook niet doen. Voordat ik zwanger was dacht ik er veel makkelijker over, dat ik het belangrijk vond dat het makkelijke kinderen worden, die overal slapen. Nou nu mooi niet meer!! Alleen wij zijn goed genoeg als ze zo klein zijn :)
     
  9. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    Hallo (aanstaande) tweelingmammies, sorry dat ik de laatste tijd zo weinig geschreven heb :oops: maar ik ben zo druk met vanalles en nog wat. Jullie hebben zo veel geschreven dat ik helaas niet op alles en iedereen kan reageren, maar even kort.

    @Margit: Proficiat met je kleine wondertjes, hoop dat alles goed met ze gaat. Wat zullen jullie geschrokken zijn! Ik denk aan jullie!

    @Olove: 30 weken al voorbij, je doet het goed meid!! Wat betreft het aandienen van de bevalling, ik had niks in de gaten het was nogal heet die dag, met boodschappen doen had ik wel wat last van m'n rug en moest ik vaak even stoppen en steun zoeken maar dacht dat ligt aan die hitte en mijn opgezwollen voeten, tijdens het BBQ-en s avonds meer pijn in mijn rug (nog niet door :oops: ) tot ik naar de wc moest en mijn broek helemaal nat was, toen drong het tot me door: de bevalling was begonnen!

    Wat betreft het kamertje en zo klaar hebben, net als HJ heb ik waarschijnlijk de vroeggeboorte aanvoelen komen, ik wilde perse het kamertje klaar hebben (bleef ermaar over zeuren) en ook mijn koffertje stond al klaar (was wel fijn).

    @HJ: ALs jij je er niet prettig bij voelt dat ze gaan logeren moet je dat ook zeker niet doen, zit je je toch maar steeds af te vragen hoe het gaat en kun je er niet van genieten, het is echt niet raar hoor dat je dat nog niet wilt, komt vanzelf moet je naar toe groeien. Is ook niet niks die kleintjes hebben zo lang in je buik gezeten zijn een deel van je en dat laat je niet zo maar los!

    @Bolbuikje: ben benieuwd of Benthe is aangekomen. Hoop dat jullie haar mee naar huis kunnen nemen, eindelijk een compleet gezinnetje. Spannend!

    Ego: De jongens zijn gisteren 1 jaar geworden, wat gaat dat snel zeg. We hebben het bescheiden gevierd met alleen de opa's en oma's en onze zussen. Ze hebben leuke kadootjes gehad die ze met veel plezier uitpakten (lees papier kapotscheuren en in hun mond stopten) en lekker met hun kadootjes en het bezoek gespeeld. De grootste verassing kwam van Thomas die bedacht laat ik op mijn verjaardag mijn eerste losse pasjes zetten (nou ja, waggelen strompelen of zoiets) hij stond aan de tafel en dacht zo laat ik maar gewoon naar de keuken lopen, mijn vader maakte een duikvlucht achter hem aan omdat hij hem opeens weg zag waggelen), :) !!!!
     
  10. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    JOEPIE, BENTHE IS THUIS :D![/size]
    Ze was 20 gram gegroeid sinds vrijdag ochtend dus hebben we haar lekker mee naar huis genomen. En ze ligt nu al sinds 10 uur lekker thuis in haar wiegje te slapen :D! Wel erg onwennig en even weer allemaal nieuw! Maar echt super! Nu even forum spieken en zo weer snel naar dr toe :D!



    Mc Lover,
    Van harte gefeliciteerd nog met de eerste verjaardag van jullie kleine mannetjes! Zo te lezen een fijne dag gehad! En wat eerste stapjes van Thomas is wel super natuurlijk! Julian ook al wat stapjes gedaan? Of was Thomas de eerste?

    Verder nog steeds niet bijgelezen! Sorry :oops:! Kom ik echt snel doen!
    Liefs, Hanneke!
     
  11. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    Hey Hanneke wat fijn dat ze thuis is! Geniet van haar!

    Vandaag hebben we de 20 weken echo gehad! Ik was zoo nerveus, maar gelukkig hadden we een heel leuke echoscopiste die ook bij ons de termijnecho gemaakt heft, dus ze kende ons nog :)
    Nou, De kids zijn gezond! Dat is het belangrijkste. Hartjes goed, ruggetjes goed, lippen goed..alles goed. Alleen heb ik een erg dunne tussenwand en daarvoor moest iemand anders komen. Toen bleek dat er sprake is van "unequal sharing". Eigenlijk het voortraject van TTTS. Op zich even schrikken want dan wordt je toch weer een beetje van die roze wolk getrokken :(
    Op zich is het nog niet ernstig. De kids schelen nu 11 gram, maar ze gaan me nu wel goed in de gaten houden. Ik moet nu elke week voor een echo komen.
    Ook heb ik de cervix-meting gehad. Die was goed.. Mijn baarmoedermond is nu 5,4 cm en dat was prima. Omdat ik nu meedoe aan het amphia onderzoek wordt deze nu om de 4 weken gemeten... (1ste prik gehad, viel reuze mee!)

    Dan het geslacht... :D Ik was er dus heilig van overtuigd dat we jongens zouden krijgen, maar het zijn toch echt MEIDEN!! =D> We hebben hard moeten lachen omdat we het echt niet verwacht hadden :) Maar we zijn er wel heel blij mee. Ik kan nu ook rose gaan kopen ;)

    Daarna een consult bij de gyn. De co-ass. moest mijn buik voelen en blijkbaar ben ik nu lichamelijk zwanger als iemand van 28 weken... :) Buikje groeit goed!
    Kindje 1 ligt goed, kopje rechts onder, voetjes omhoog..kindje 2 ligt in stuit/dwars... En dat klopt ook precies met wat ik voel in de buik...
    Oh ja de gyn had ook 2 3d-echo's gemaakt! Zo lief! ik ga kijken of ik ze al in mijn album kan zetten. Iig mijn banner even aanpassen naar iets meer girlie-girlie ;)

    Zo, dit was even mijn verhaal! Ik ga genieten van mijn meissies :D
     
  12. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Haha Karel wat geweldig zeg! Twee meiden! Dat had je niet verwacht! Ik weet hoe het voelt (was er zelf heilig van overtuigd dat we meiden zouden krijgen). Fijn dat je zo goed in de gaten gehouden wordt. Unequal sharing hoeft volgens mij niet altijd TTTS te betekenen. Bij de meeste eeneiige tweelingen is er wel een klein beetje sprake van, maar het kan ook betekenen dat je, zoals ik had, een ongelijk verdeelde placenta hebt. Maar goed, 11 gram verschil is natuurlijk nog echt heel netjes en in welke mate het doorzet is natuurlijk nog even afwachten. Maar het blijft daardoor wel een beetje extra spannend.

    Hanneke, geniet van die kleine Benthe! Wat een superkindje is het toch. Ze wilde denk ik gewoon heel graag met jullie mee naar huis ;)
     
  13. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Wat een goed nieuws vandaag! :D :D

    Hanneke, GEWELDIG dat Benthe thuis is! JOEPIE! Geniet er lekker van, nu mag je toch nog gewoon je kraamtijd gaan vieren?!

    Karel, 2 meiden! :D En wat heerlijk dat alles goed is met ze. Ook wel leuk, stiekem, dat je nu elke week een echo krijgt. En een rustig idee dat ze je zo goed in de gaten houden, fijn hoor. Kom maar op met die roze Duowalker dus?! ;) Geniet van het gevoel..

    Vandaag is Alex met opa dan eindelijk begonnen met het plaatsen van de tussenmuur zodat we een nieuwe kamer voor Sverre kunnen maken - onze kamer was erg groot en had al 2 deuren dus we hoefden alleen een muurtje te plaatsen om 2 kamers te creëren.
    En nu maar nadenken over de kleuren van Sverre's nieuwe kamer! :D De baby's komen op zijn oude kamer en die laten we rood/oranje, we moeten alleen één muur oververven omdat daar lelijke plekken onder de commode-plank te voorschijn zijn gekomen. Tip voor de zwangere moeders: hang die plank lekker hoog, want anders stoot je kindje(s) het hoofd als ze eenmaal gaan staan... ;)

    Verder begin ik me een beetje zorgen te maken over mijn buikpijn. Ik heb erg veel buikpijn en ook hoog in mijn buik, onder mijn ribben. Kan mijn maag zijn natuurlijk maar ik vertrouw het niet. Het voelt namelijk ook als harde buiken maar dan pijnlijk. Geen weeën maar gewoon naar. :( Dus misschien dat ik morgen maar even de gyn bel.
     
  14. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @Kar
    Heb je een beetje een strakke band gevoel?
    Zou ook de gyn bellen..klinkt niet prettig.

    Nog even aan iedereen...had de vraag al eerder gesteld maar door het gekwek is ie er tussendoor geschoten;
    Moet ik nog een kraampakket aanschaffen..had gehoord dat het er namelijk spulletjes inzitten die je nodig hebt na je bevalling.

    En wat denken jullie mbt Margit en haar engeltjes..begrijp dat ze geen tijd heeft om te reageren..maar maak me toch een beetje zorgen..of hoeft dat niet?

    Hier een wat onrustiger buik sinds gister;
    Gister veel harde buiken..terwijl ik de hele dag lig..harde buiken een uur lang om de tien min en toen gelukkig weer weg.
    Veel plassen en gister 4x grote boodschap..beetje diarree ook..
    En krampen..soort van ongesteldheidskrampen..en daar heb ik vandaag al de hele dag last van..en onderrug pijn.
    Zoals ik al eerder zei..begin toch te twijfelen aan mn vastberadenheid dat de kleintjes pas met minimaal week 34 komen.
    Vandaag hulptroepen bij elkaar geroepen dat ik deze week alles klaar wil hebben..kleertjes, laatste finishing touch babykamer..mn vluchttas voor het ziekenhuis. Wil echt niet de goden verzoeken...en blijf positief..maar het voelt gewoon ff niet zo lekker aan...Donderdag weer controle..ben benieuwd.
     
  15. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    o...en heb vandaag geboortekaartjes besteld bij leukegeboortekaartjes.nl..hollandse glorie!
     
  16. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    @olove; ik heb echt geen verstand van dat kraampakket...maar dat krijg je toch gewoon van je verzekering?? :rolleyes:
    Ik hoop wel voor je dat het nog even rustig blijft bij je hoor! Het klinkt al wel alsof er eea gaande is..maar ja, niet dat ik ervaringsdeskundige ben ;)

    Nog even over dat unequal sharing.Het is dus idd geen ttts, maar kan het wel worden. De gyn zei wel dat het bij mij nog minimaal is en hoe later het inde zwangerschap komt, hoe minder risico..maar toch.
    BEn ik natuurlijk stom geweest en dat formulier zitten te bestuderen, zie ik bij foetus 1; geen afwijkingen, unequal sharing??, brainsharing.... en nog een moeilijke term. Ik natuurlijk meteen googlen naar brainsharing.. nou niet moeten doen natuurlijk want daar wordt je ook niet vrolijk van. Ze hebben het er ook niet verder over gehad, dus het zal niet al te ernstig zijn :-s

    Elke week een echo is wel fijn ja, maar mijn werk komt er wel onder te lijden.. :rolleyes: Maar ach..dat boeit me eigenlijk niet zo hihi.
    Vanmiddag wel meteen laatste muurtje rose geverft en idd de easywalker besteld Kar!! Geen rose, maar limegroen.. Die pink was toch iets te pink ;)

    @Kar; jij mag nu vrijdag he! Ben echt benieuwd hoe het bij jou gaat :D Ik zou wel even navraag doen over die buikpijn, want je loopt er al langer mee toch??

    Ik ben ook benieuwd hoe het met Margit is! En d'r kindjes natuurlijk! Jopelijk gaat het goed en horen we snel iets!
     
  17. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Olove,
    Tjonge alweer 30 weken! Plak er nog maar wat weekjes achteraan hoor meid! Je vraag, mijn gynaecoloog was er helemaal voor om als het tweede kindje in stuit zou gaan liggen (wat het kindje ook deed ;) eigenwijze Ruben ;)) een vaginale stuitbevalling te doen. Met beide kindjes in stuit of de eerste in stuit dan had hij dit niet aangemoedigd. Maar misschien heeft het temaken met de voorkeur/ervaring van de gyn. En een vaginale bevalling is natuurlijk beter zolang het kan, als het niet kan dan is een keizersnede natuurlijk beter ;)! Maar een ks heb je natuurlijk wel wat langer herstel nodig dan een vaginale bevalling. Ach, alles heb zn voor en zn nadelen denk ik. Maar ik ben heel blij dat ik twee keer een vaginale bevalling heb mogen ‘doen/krijgen’! Hoe de bevalling heeft aangetreden? Hier op woensdagavond allemaal krampjes, die later krampen werden, donderdagavond rond 20.00 naar het ziekenhuis gegaan, om rond 22.00 heeft de gynaecoloog de vliezen gebroken, om 06.35 had ik volledige ontsluiting en mocht ik gaan persen, om 07.03 is Malou geboren in hoofdligging en om 07.29 is Ruben geboren in onvolkomen stuitligging (dus billen eerst). Zo dat was mijn bevalling in sneltrein vaart ;)! Kraampakket, sorry ook ik heb er overheen gelezen denk ik. Er zitten dingen in die je wel gebruikt en dingen in die je omdat je in het ziekenhuis bevalt niet gebruikt. Dingen die ik niet gebruikt heb zijn -> Navelklem, matrasbeschermer, kraammatras, watten, netbroekjes en de tape. De rest, dus kraamverband (en zelf nog extra gekocht), gaasjes, alcohol, onderleggers (weet het verder even niet meer) dat heb ik wel gebruikt. Je kan ook zelf alles los gaan kopen, maar dan ben je denk ik even duur uit als dat je een compleet pakket koopt ;)! Daar nu toch een beetje onrustig, hoop echt dat ze nog even blijven zitten hoor! Wat betreft Margit, ik ben heel erg benieuwd en hoop snel iets van haar te horen! En dan wel goed nieuws als het even kan!

    Sette,
    Leuk, de wagen binnen! Jij 36 weken alweer! Spannend hoor! Nog maar heeeeeel eventjes voor jullie ;)! Slapen had ik geen last van, behalve dat ik savonds niet in slaap kon komen, maar als ik eenmaal sliep ging het prima! Hoop dat jij ook snel beter slaapt!

    KristaB,
    Hmm, lekker spelletje is dat ;)! Hopelijk word er snel een ander spelletje bedacht :)! Met mijn buik is het prima :) weer heerlijk plat!

    Noor,
    Hoe is het weekendje weg geweest?

    Kreeftje,
    Ziet er idd gezellig uit! Lekker genieten zo!

    Sascha,
    Fijn dat jullie het lekker naar je zin gehad hebben in de dierentuin! En wat een toeval zeg dat je je broer tegen kwam! Nouja wel extra gezellig natuurlijk!

    Kar,
    Ach die voorbereidingen. Ik geloof dat wij net zo lui zijn als jij! :)! Nee wij zijn nog luier! Haha! Wij hebben voor Benthe een wiegje en een van de maxi cosi’s van Malou/Ruben, kleertjes, flesjes en luiers. En meer gewoon niet :oops:! Komt bij jullie vast goed hoor! Hoewel een maxi cosi natuurlijk wel belangrijk is, maar als het erop aan komt is 1 ledikantje genoeg ;) kunnen ze wel even samen in als het moet ;)! Maar je hebt nog wel even natuurlijk! Fijn dat je de kleintjes nu beide geregeld voelt! Sterkte met bekken/rugpijn! Maar gewoon bellen hoor! Gewoon zorgen dat je even langs mag komen! Jij ook dankjewel! En mijn kraamtijd gaan vieren nu? Ja das eigenlijk wel een goed idee! Haha! Dus nu gewoon lekker heel de dag in bed kruipen met Benthe en me lekker laten verwennen :)! Haha! Lijkt me wel een goed idee, en heb ik vandaag idd ook gedaan, tenminste vanmiddag/vanavond dan. Heerlijk :D! Kraampakket krijg je bij de ene verzekering wel vergoed/gratis, bij de andere weer niet, dus dat is even je polis checken ;) (geld ook voor olove ;))

    HJ,
    Die sonde eruit was idd super! Alleen dat mijn melk die ze laat staan de gootsteen in gaat ipv door de sonde in haar buikje, vind ik wel lastig af en toe! Doe ik zo mn best om dr mamamelk te kunnen geven, moet het weggegooid worden :)! Nouja als ze maar groeit is het prima natuurlijk! En dankje, het is idd een superkindje, haha, en wilde vast lekker thuis gaan slapen! Vervelend dat ze zo lang last hebben gehad van de prikjes joh! Getver! Nu gelukkig weer aardig opgeknapt dus, dat is fijn! Logeren, ik vind dat je gelijk hebt! Hier gingen ze met 6 maanden voor het eerst een dagje naar opa en oma (omdat ik moest gaan werken). Slapen gingen ze daar met ong 8 maanden voor het eerst, en eigenlijk wilde ik dat ook niet, maar op dat moment had ik gewoon niks te kiezen.

    Karel,
    Dankje! Doen we! Jij van harte gefeliciteerd ;) twee meiden en nog gezond ook! Wat super zeg! Gelukkig viel de prik mee!


    Zo eindelijk even bijgelezen en op mn gemak gereageerd ;)! Leander is even wandelen met zn nieuwe aanwinst :)! Haha! Nouja alleen maar fijn natuurlijk! Heb haar volgens mij wel erg dik ingepakt, maar oke :)! Ik denk voorlopig wel wat minder tijd te hebben om altijd alles bij te houden :oops:! Maar dat zien we dan wel weer! Savonds als alles op bed ligt natuurlijk een berg tijd!
    Liefs, Hanneke!
     
  18. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @Karel
    Uitgerekend bij mijn verzekering zit er geen kraampakket bij..maar die schijn je voor een paar tientjes aan te kunnen schaffen oa bij de thuiszorg
    En ik lees dat jullie 2 meiden krijgen..geweldig zeg..2 prinsessen..en over dat googlen naar brainsharing..ik ken dat..dat stomme internet..maar zou me er indd niet te druk overmaken anders hadden ze het wel aangekaart..neem ik aan. En anders zou ik het zelf opnoemen bij je volgende controle..of even bellen..

    @Bolbuikje..Thanx voor je uitbreidde antwoord ;)
    Helaas ligt onze prinses in stuit en wil er als eerst uit..en ze ligt nog steeds in stuit ...cause as i speak..zit ze lekker op mn blaas te trappen.
    En had trouwens ook gehoord dat een vaginale bevalling in mijn situatie het risico geeft dat ze in elkaar haken..Ik wil het liefst ook vanginaal..maar ik heb het helaas niet voor het kiezen.
     
  19. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Olove, ik heb nog een compleet, ongebruikt kraampakket op zolder staan van december 2008. Als je hem wilt hebben moet je me maar even een pb-tje sturen. Kost je dan alleen de verzendkosten.

    Karel, ik denk dat je brainsparing bedoelt? Daarmee wordt alleen bedoeld dat de gyn kan zien dat het kindje wat meer bloed naar haar hersentjes stuurt om die van extra bloed te voorzien. Het kindje heeft het dan wat zwaarder in de baarmoeder. Je kunt de toestand vergelijken met als je zelf een sportprestatie levert. De aders in je hoofd zetten dan uit om je hersens bloed te geven en dan krijg je de zogenaamde rooie boei. Zo is het mij uitgelegd door de perinatoloog in het ziekenhuis. Het is dus wel een aanwijzing dat er misschien iets staat te gebeuren in je baarmoeder, maar dat kan wel pas over 20 weken zijn ;)
     
  20. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Olove, joehoe alweer 30 weken!! Hopelijk blijven ze nog flink wat weekjes zitten, maar gelijk heb je, als het jou meer rust geeft dat alles in orde is: lekker laten doen!!
    Hier begon indertijd de bevalling met gebroken vliezen, pas meer dan 24 uur later begonnen de weeen, ook met krampen, uiteindelijk begonnen de weeen écht om een uur of half vijf ('s nachts) en om 8.50 en 9.02 zijn de mannetje geboren, allebei head-first ;)

    Sette: gaaf dat je de wagen binnen hebt!! En jee alweer 36 weken joehoe!! Nu gaat het echt spannend worden!! Slapen was bij mij ook drama op het laatst, ik sliep maar een paar uurtjes per nacht, moest er vaak uit om te plassen, had honger, maar kon eigenlijk nauwelijks meer eten omdat mijn buik zo vol was.. heftig vond ik het. Hoop dat je nog wat goede nachten maakt voordat het zover is. Succes met de laatste loodjes!!

    Sascha, wat heerlijk naar de dierentuin!! Geweldig! En wat een ontzettend toeval dat jullie je broer tegenkwamen!!

    Kar Wat naar dat je zo'n last hebt van je bekken! En idd wat de anderen al zeggen: als je twijfels hebt gewoon bellen!!

    HJ: balen dat ze zo'n last hebben gehad van de vaccinaties zeg!! En wb het logeren: helemaal mee eens! Sterker nog: hier zijn de jongens nog nooit uit logeren geweest, maar dat komt mede door het feit dat er geen opa's en oma's zijn. Dat zijn toch meestal degenen bij wie kleintjes uit logeren gaan he?

    Karel: geweldig twee meiden!! Wat heerlijk!! Nu idd lekker roze shoppen!! Wb het brainsparing: net wat HJ ook al schrijft, zo is het duidelijk vermeld! Hier had op het allerlaatst Chris ook brainsparing, 3 dagen later (met bedrust voor mama) was het weer helemaal genormaliseerd. Waarop hebben ze het unequal sharing gebaseerd dan? de hoeveelheden vruchtwater, maag- en blaasinhoud en dergelijke? Top dat je BMMond zo mooi lang was!!

    Bolbuikje: wat fijn dat Benthe thuis is!!! Heerlijk!! En idd: goed plan om nu een soort kraamweek in te lassen: lekker met zijn allen aan elkaar wennen voordat je allerlei visite over de vloer krijgt! Hoe is het eerste dagje thuis verlopen verder??
     

Deel Deze Pagina