April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

  2. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.070
    307
    83
    verpleegkundige
    Hallo allemaal,

    Iedereen gefeliciteerd met de geboorte van zijn/haar wonder.
    Ik ben zelf op 25 april bevallen van een gezonde zoon. Hij woog 3350 gram.
    De bevalling viel tegen omdat ik naar het ziekenhuis ben ingestuurd voor langdurig gebroken vliezen en pijnstilling. De pijnstilling heeft helaas niet gewerkt zoals het hoort en uiteindelijk had ik er meer last van dan dat het hielp.
    Na de bevalling wilde de placenta niet zo meteen komen dus dat is een een geduw op mijn buik geweest en hard persen zonder persweeen.
    Daarna ben ik blijven vloeien zonder duidelijke reden. Nog met de echo naar placentaresten gezocht maar niet gevonden. Dan uiteindelijk aan het infuus met medicatie om de baarmoeder samen te laten trekken. Een hoop infuus en bloed later leek dit eindelijk te lukken. Intussen veel bloed verloren dus nog bloedtransfusie erachteraan gehad. Rens moest sowieso minstens 24 uur blijven ivm de gebroken vliezen en omdat ik koorts heb gehad tijdens de bevalling. Gelukkig leek er bij hem niets aan de hand te zijn en mochten we de dag erna naar huis. Wel extra kraamzorg gekregen gelukkig.

    Nu lijkt alles zijn gangetje te gaan. Rens krijgt fv en soms braakt hij projectiel, daarom zijn we nu begonnen met nutriton bij iedere fles te voegen. Het lijkt daarmee beter te gaan.
    Lara begint al te wennen aan haar broertje en wil hem het liefst de hele tijd vast houden.

    Ik ga proberen om het hier een beetje bij te houden maar soms gaat het allemaal zo snel. Ik heb een stuk minder tijd om achter de pc te zitten nu.

    groetjes Brenda
     
  3. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    SMS van synove: Vittoria is overgebracht van de Intensive Care naar High care, het gaat weer iets beter met haar.

    Wat er precies is weet ik niet, maar we zullen het vast binnenkort van synove zelf horen....
     
  4. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Synove, sterkte en dikke knuffel!
     
  5. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Egbimi; komt vanzelf goed meid! Tim slaapt overdag ook bijna niet in zijn bedje, wil lekker bij mij zijn.
    Alleen vandaag om 18.30 uur viel hij zelf in slaap.
    En gewoon lekker aan je moeheid toegeven, en niets extra's doen naast de verzorging van de kleine, kost al energie genoeg!

    Succes!!! Knuf voor jou!
    p.s. wat superknap dat je telkens zo op iedereen reageert!
     
  6. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @Synove... heel veel sterkte!!

    @Spekkie.. had de rest inmiddels ook bijgelezen, en gezien dat het even iets minder ging.. Sterkte! En dat internet, dat komt wel weer.. let goed op jezelf (en je mannetjes), dat is nu het belangrijkste
     
  7. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Hi hi, Amom, ik had laatst dit boek ook al als leestip hier op het forum gezet. Het is een beetje een droog boek in de trant van "hoe werkt mijn videorecorder", maar dan over baby's. En er staat echt veel nuttige informatie in en kost iets van 15 euro (en ook 2e hands te koop bij BOL). Ok, het is geen echte gebruiksaanwijzing, maar handig is het boekje wel!

    @Synove: jeetje meid, sterkte en een dikke knuffel!

    We hebben hier misschien wat ontdekt. Als ons jochie door manlief wordt gevoed is hij veel onrustiger dan door mij. Maar vannacht was hij in een keer ook erg onrustig bij mij (hij laat dan melk langs de fles lopen, drinkt heel gulzig enz.). Dus, ik nadenken wat ik nu anders deed dan anders en kwam tot de conclusie dat de melk nu kouder was dan anders (manlief had hem gemaakt) en ik weet dat manlief altijd moeite heeft om de juiste temp. van de melk (en het badje) te bepalen. Dus, ik de melk nog eens 5 seconden opgewarmd en daarna dronk hij prima. En bij manlief vanochtend ook! M.a.w. als de melk te koud is, vindt hij het niet zo lekker en gaat hij direct al beetjes teruggeven. Zo van "wat maak je me nou". Dus ik ga manlief een training geven in juiste temp. bepalen ;) .
     
  8. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Hihi, wat grappig hé, dat je zo dingen ontdekt aan je beebje!

    Hier is Tim heeeeeeeeeeeeeeeeel lief geweest, kwam pas om half 5, en na wat gejengel viel hij daarna weer in slaap, waarbij ik hem om half 8 weer wakker heb gemaakt voor de fles!
    Zodat we vandaag weer een beetje goed lopen op schema!

    Ben supertrots!! Voel me vandaag lekker, ga zo ff boodschapjes doen.
    Gek hé, dat je gelijk 's morgens al weet of het een fijne dag voor jezelf gaat worden of niet!
     
  9. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    En nog wat ontdekt (gisteren ook al). Meneertje slaapt graag op ons grote bed. Maar ja, dat vind ik niet zo veilig als ik ondertussen wat kleine dingen wil doen. Dus, nu leg ik hem op het verschoningskussen op ons bed (onder een lekkere badcape) en dat vindt hij geweldig! Eerst lekker om zich heen kijken en daarna tevreden in slaap vallen (waarna ik hem weer in de wieg kan leggen).

    Die tip van het verschoningskussen had ik van de kraamzorg gekregen. Soms sta je bijv. bij de commode en ben je toch wat vergeten. Leg je beeb dan met het kussen op de grond en doe dan rustig je ding. Dus, ik heb dat vertaald naar "leg je beeb met kussen en al op bed.....".

    En zijn temperatuur was gisteravond alweer 36,8. Vannacht niet gemeten en vanochtend was het weer 37,0. Ik stop dus met meten, totdat er aanleiding toe is. Blijkbaar schommelen die kleintjes soms echt heel erg. Ik had wel als tip gekregen van het CB om bij 37,5 de baby niet zonder deken/laken weg te leggen (zo van, hij heeft het warm genoeg), maar leg er wel een dekentje overheen. Anders moet zijn lichaampje te hard werken en daar kunnen ze ook verhoging van krijgen.......

    @Danielle: heel herkenbaar. Ik heb dat ook. Soms word je wakker en weet je al "dit wordt niet mijn dag" en dan is ook alles teveel. En soms (gelukkig steeds vaker bij mij!) word je precies andersom wakker, namelijk dat je je heerlijk voelt!

    Vraagje: hoe lang mogen de kleintjes in een Maxi Cosi? Ik geloof iets van maximaal een half uur aaneengesloten? En blijft dat zo, of mogen ze er langer in naarmate ze ouder worden?
     
  10. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    goedenmorgen dames

    zo heb alles wel gelezen maar m'n hoofd is zo een vergiet #-o
    Het gaat hier wel lekker
    gister heeft ie het super gedaan.. 2.5 uur 3.5 uur 3.25 uur 3 uur tussen de voedingen al wou ie tussen 8 en 11 niet boven slapen.. wel bij mijn man in z'n armen en 10 min/kwartier later lag ie lekker te slapen in zijn reiswieg
    Kon nog lekker relaxed de honden uitlaten rond half 11
    vannacht was ie wat onrustig.. heb van 12 tot 1 met mijn hand in de wieg gelegen... om 3 uur kwam ie en daarna heb ik hem maar naast me gelegt omdat ie er geen zin in had.. last van krampjes leek het wel.. continu persen en poepjes geven.. hij had vannochtend ook een aardige volle luier
    na het voeden vannochtend hem wakker in zijn bedje gelegd en de hondjes gaan uitlaten.. maar hij heeft bijna alleen maar gehuild... toen ik thuis kwam zijn speen gegeven en nu is ie nog stil!!!!

    ooo en de spruw... ben er meegestopt met die pasta!! hij werd er zo misselijk en ziek van.. en de dag dat we begonnen was de witte aanslag weg... dus waarschijnlijk gewoon melk resten #-o
    Maar wat een vies spul is dat.. alles kleefde aan elkaar :rolleyes:

    tempen doe ik hier ook niet meer eigenlijk.. al vanaf de kraamweek niet meer.. aangezien hj altijd op een super temp zit.

    vraagje voor de geknipte uitgescheurde mamma's :oops:
    hoe lang duurde het bij jullie dat de hechtingen weg waren??? hier zitten ze er nog steeds

    @een wondertje: volgens mij was dat iets van 2 uur
     
  11. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    @Jodie; wat leuk dat ie heeft gelacht naar je maakt een hoop goed he??

    @Synove; heel veel sterkte meid..

    @Mirjanne ja ik raak er nu aan gewend onze garnaal (ik noem het ook geen inbakeren maar garnaliseren hihi) ik zie dat het haar helpt dus maakt het makkelijker maar wil wel af gaan bouwen zodra het rustig is (niet binnen een paar weken hoor maar wil ook niet tot het einde wachten met afbouwen want normaal slapen blijf ik toch beter vinden.. maar ze vind dit helemaal okay dus daar gaat het om..


    Ik schrok me een hoedje vanochtend, ik schoot wakker om half 7 helemaal in paniek want wanneer had ik nu Miley voor het laatst eten gegeven (ik schrijf het altijd op voor dit soort gevallen maar er stond 23 uur gisteravond en geen nachtvoeding) dus ik Martin opgebeld of hij soms haar de fles had gegeven omdat ze nog steeds was maar NEE, dus ik met lood in mijn schoenen de babykamerdeur open gedaan en daar lag madam gewoon nog in diepe slaap :eek: ( maar ik vond zelf 8 uur meer als genoeg voor zo'n jonge baby dus heb haar toch wakker gemaakt om 7 uur en dus de eerste fles gegeven, gisteravond heeft ze wel 2 uur liggen huilen dus denk dat ze zich lekker moe had zitten maken :)
     
  12. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    jammer dat het tegenviel voor jullie, dat scheelt als je kindje een paar uur huilt per dag (een 5 minuten extra valt dan in het niets :) ) maar is wel effe wennen als je kindje normaalt niet huilt.. keigoed dat je groot hebt gehouden meid! Volgende maand weer beter wie weet reageert ie dan veel minder heftig....
     
  13. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    zo hey dat is lekker imd!!!

    hier al weer 1 iemand die wakker is :(
    soms geen pijl op vast te knopen... zo zit er bijna 4 uur tussen en moet je hem wakker maken en zo is ie na 2 uur al weer wakker
    ach lekker in bad zo en dan voeden en slapen weer :D
     
  14. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    gvd dit doe ik nooit meer op een maandag om half 5...want dan heb ik dus een krijsend kind wat niet lekker is midden in de nacht......volgens mij hebben ze daar een knop bij julian om gezet waardoor hij helemaal over de flos is gegaan....hij is er 2 x even in blijven hangen....heb ik nog nooit bij hem gehad! Nu het ochtend is...en ik intotaal 5 uur slaap heb gehad over heel de nacht gaat het stukken beter....hij had vannacht 37,5 en nu alweer 37,2 dus geen koorts...heb meer het idee dat hij pijn aan zijn beentjes heeft...
    nu ligt hij heerlijk naast me op bed.....op zijn buik op het aankleed kussen te slapen....dadelijk komt mijn moeder even langs julian zitten zodat ik even wat slaap kan pakken!!!

    imd das lekker....en klopt van het huilen....wij zijn het niet gewend en schrikken dan...wij moeten dan weer wennen aan het huilen en dan word je weer onzeker
     
  15. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    had je hem geen PCM van te voren en/of voor de nacht gegeven? want pijn in de beentjes kan idd voorkomen (ook hele harde en warme schijven erin, heel veel mensen doen er dan ijs op en dat mag absoluut niet, fietsbewegingen maken met de beentjes kan goed helpen.. en masseren van de plek...

    Ik plan een enting ook altijd begin van de middag omdat je dan nog even hebt voor de nacht en je kan kijken hoe ze reageren aan de andere kant hoeft het niet veel uit te maken hoor, dean slaapt altijd heel de dag ervan maar je zal ook kids hebben die juist niet slapen..

    fijn dat je moeder even komt oppassen dat je even bij kan slapen :)

    Hoeveel woog hij nu trouwens?
     
  16. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    4500 gram en 55 cm
     
  17. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    2 kilo in 2 maanden is een goede groei meid... mommy's milk rocks hahaha

    OH BTW Ik heb morgen een soort fotoreportage voor Miley, dat soort foto's heb ik vorige keer van Dean ook laten maken maar toen was ie "al" 9 maanden en niet zo baby achtig meer, EIGENLIJK heb ik niet zo'n zin (het is weer zo'n rit, gesjouw en gedoe) MAAR de volgende keer dat ze komen kan makkelijk weer over een half jaar zijn en dat vind ik dan weer jammer en kan deze foto's dan leuk gebruiken voor het kraamfeest, ik ben zo bang dat als ik niet ga dat ik spijt krijg, het past ook totaal niet in het schema maarja, ben nog een beetje aan het twijfelen

    Ze hebben trouwens nog enkele plekken als iemand hier het ook leuk vind om te doen

    http://www.babyplezier.nl/anne-geddes-f ... -a-39.html

    morgen 6 mei is het en ze hebben nog enkele plekken staat er... (misschien wat voor de lokaaltjes onder ons??) het is in eindhoven namelijk..

    Voorbeelden van de "anne geddes" stijl foto's van Dean staan op onze site (onder fotograaf foto's) ze zijn wel erg cute maarja babies moeten wel hun bui hebben he? haha
     
  18. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    Synove Sterkte!!! Hopelijk gaat het gauw beter met jullie meissie!

    Eenwondertje: Ik heb het boek ook eens gelezen, was het niet voor mannen bedoeld, toch?
    Handig idd dat voedingskussen, doe ik ook wel als ik ff moet douchen ofzo.
    Ik heb hem wel langer dan een halfuur in de maxicosi gehad toe nwe een dagje weg gingen. Ja we gingen niet elk halfuur stoppen met autorijden...En toen we met de oudste op vakantie gingen toen hij 21/2 maand was heeft hij ook iets van 6 uur die dag in de maxicosi moeten zitten. Denk dat je gewoon ook moet opletten dat het niet elke dag gebeurd,

    Danielle: Lekker dat hij nu weer in schema zit!!

    Tempraturen: Nooit gedaan nog bij hem. De vk raadde dit af omdat ze idd schommelen. Heb er eerlijk gezegd daarna ook nooit meer aan gedacht :oops:

    Hier vannacht van 22:00 tot 7:00 geslapen :confused: ik schrok me kapot! Heb er net ook 2 regeldagen op zitten. Hij hing echt de hele dag aan mn borst, misschien dat ie daarom nu zo moe was?

    Zijn jullie mannen ook zo goed met kledingcombi's maken :) :rolleyes: Mijn oudste heeft een bruine broek aan met een grijs/zalmroze polo. En de baby een bourdeauxrode/grijze sport tshirt met een bruine zachte teddybeer broek!! [-X
     
  19. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    HELLUP: vorige week woog mijn mannetje 3040 gram bij het CB. Dat was na de eerste voeding van 07.00 uur. Nu weegt hij thuis 3400 gram en dan heb ik de 100 gram van de flesvoeding van 10.30 uur die hij net achter de kiezen had, er al afgetrokken!

    Conclusie: hij is 350 gram aangekomen in 1 week tijd :confused: 8) ? Ik weet dat hij 6+1 voeding krijgt (ivm inhaalslag), maar ik vind dit wel erg veel?! Voor je het weet creeer je een Dik Trom....... (en bij flesvoeding schijnt teveel voeding ook niet goed te zijn voor darmen en nieren?).

    Toch maar even het CB bellen?
     
  20. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Eenwondertje; Misschien elke weegschaal verschild wel iets soms....Senne groeide steeds 250 gram in de week, ook al iets aan de hoge kant...maar niet te zeiden ze. Is het ook anders bij kindjes die een laag gewicht hadden?

    Ik denk even met je mee....denk denk denk....
    Is het mogelijk om 6 flesjes te geven per dag? Of denk je dat hij daar niet genoeg aan heeft?
    Welke voeding heeft hij nu (ben ik ff vergeten...) Wellicht indikken met nutriton (johannesbroodpitmeel) doen wij ook en hij heeft toch 2 weken hetzelfde aantal cc's gedronken (normaal had hij nooit eens een keer genoeg). Zat toen ook iets boven het voedingschema maar ja jammer dan denk ik nu. In het begin zat hij er echt overdreven veel overheen dat was niet oke (kramp enz). Pas deze week drinkt hij per dag zo'n 45 cc meer.

    Ik zou proberen: 6x 100cc (90+3)+ nutriton (wij doen 2 schepjes maar je kan beginnen met 1, even kijken hoe dat gaat) Of krijgt hij al meer per voeding?
    Maar dan zit je op 600 cc per dag......
     

Deel Deze Pagina