Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    We hebben een fantastisch weekend gehad op Schier.
    Picture this: 4 vrouwen, twee tienermeiden, 12 kinderen, waarvan 4 tweelingen tussen de 1 1/2 en 2 jaar met zijn allen op een boot. We waren een mega-attractie natuurlijk.
    We hebben het onwijs lekker gehad. Kinderen waren zo lief, vantevoren verwacht je toch wel wat knokpartijtjes, maar ze hebben zich echt goed gedragen allemaal
    Heerlijk buiten gespeeld, op het strand geweest, gefietst, gekletst etc.
    Je had die koters met het eten moeten zien: we hadden de salontafel in het gras gezet en die koters daar allemaal omheen: gevroten hebben ze!! de eerste keer met de patatjes gaf dat nog niet zo heel veel troep, de tweede avond met de macaroni zaten ze allemaal helemaal onder: heerlijk gewoon.
    's avonds gooiden we de kids allemaal onder de douche en vervolgens in bed en was het helemaal mommy-time, kopje koffie met een stukje chocola, rosé'tje, heerlijk kleppen en het heel gezellig hebben samen!
    Helemaal geslaagd dus! Heerlijk!!
     
  2. Pippie1976

    Pippie1976 Bekend lid

    8 nov 2008
    798
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik had een heel verhaal getypt, maar dat is nu weg... Nou, even kort dan maar.
    Lief dat jullie aan ons denken, dat doet goed! Merle en Linde liggen nog steeds op de IC in Leiden. Merle is inmiddels van de beademing af en ligt aan de infant flow. Linde ligt nog wel aan de beademing. De meiden gaan een beetje op en neer qua gezondheid: de ene dag wat beter dan de andere (en mijn emotionele toestand gaat daar natuurlijk in mee). Linde had gisteren een infectie te pakken (ik natuurlijk meteen in paniek...), maar heeft daar antibiotica voor gekregen en dat lijkt aan te slaan. Over het algemeen zijn ze tevreden over ze, maar het blijven natuurlijk kindjes die heel klein en kwetsbaar zijn. Ik vind het ook supermoeilijk om ze zo te zien liggen en niets voor ze te kunnen doen. Dan breekt mijn hart telkens weer. Gelukkig mogen we bijna dagelijks met ze buidelen, dat is echt het hoogtepunt van onze dag! Ik probeer verder positief te blijven, maar dat is af en toe best moeilijk. Ze kunnen echt totaal niets zeggen over hoe het de komende weken gaat lopen en dat is voor de control freak die ik ben best moeilijk. Met mij gaat het verder redelijk, het ene moment beter dan het andere. Begin langzaam maar zeker te beseffen wat er allemaal gebeurd is, dat ik niet meer zwanger ben en dan we pappa en mamma zijn van twee prachtige dochters! Het is trouwens wel waar wat ze zeggen: je eigen kinderen zijn de allermooiste van de hele wereld! Ik probeer zoveel mogelijk ook gewoon van ze te genieten: de eerste keer oogjes open, de schattige gaapjes en de handjes die af en toe je vinger grijpen.
    Over de bevalling schrijf ik de volgende keer, want ik moet van mijn mannetje nu naar bed… Het begon in ieder geval met bloedverlies en menstruatieachtige krampen en lage rugpijn. Ik ben wel normaal bevallen, ondanks dat Merle in stuit lag. Linde kwam er daarna achteraan met haar voetjes naar voren. Maar misschien dat het bij mij wel normaal kon, omdat ze nog zo klein waren. Ze zijn uiteindelijk geboren met 1161 gram (Merle) en 1252 gram (Linde), met 28 minuten ertussen.
    Volgens mij zijn er hier meer mamma’s die vroeggeboorte hebben meegemaakt (ik weet in ieder geval HJ1977, maar het zijn er zeker meer, mijn geheugen is nog een beetje een zeef). Als jullie tips en adviezen hebben om om te gaan met alles wat er nu op ons af komt: heel graag, want ik vind het best heel moeilijk!
    Lieve dames, duimen jullie voor onze sterke meiden? Ik probeer binnenkort weer te schrijven.

    Margit, Gijs, Merle en Linde
     
  3. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Ik heb van mijn kraampakket (dat ik kreeg van de verzekering) alleen maar de kraamverbanden gebruikt. Verder echt niets.

    Fijn dat Benthe thuis is Bolbuikje!!!

    En Karel, ontzettend leuk twee meiden. Grappig dat je iets anders denkt he. Ik dacht juist dat ik 2 meiden zou krijgen en de eerste baby van wie de gyn het zeker wist was onze knul.

    McLover: gefeliciteerd met de jongens, wat gaat de tijd snel he!

    Sorry ik heb even geen puf om op alles te reageren. Lees altijd wel trouw alles!
     
  4. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Nog wel gauw even ego: wij zijn gisteren dan eindelijk verhuisd naar Amsterdam, nadat we na onze remigratie uit Swiss veels te lang in een tijdelijk onderkomen hebben gewoond. Noem het ook onderkomen want een 'thuis' kan ik het niet noemen. Nu hebben we echt een heel fijn en zonnig appartement, echt een geweldig fijne plek met een onwijs groot balkon voor de kids waar ze straks ook lekker kunnen spelen. We willen hier een paar jaar blijven en dan weer naar Swiss, vandaar dat we uiteindelijk hebben besloten niet te kopen.
    De kids groeien. Vandaag de UJ omgebouwd want het werd krap in de duobak. Ze liggen er prachtig in!
     
  5. twinsmam

    twinsmam Lid

    22 aug 2008
    93
    0
    0
    brabant
    Hallo Margrit76,

    Ik schrijf hier bijna nooit, maar lees altijd mee. NU kan ik het toch niet laten om even in te breken. Ik ben ook een tweelingmoeder van twee meiden die met 28 weken zijn geboren. Dus ik weet heel goed wat je allemaal doormaakt en dat je gevoelens en emoties alle kanten uitvliegen.
    Een tip die ik voor je heb is het boek: Vroeg geboren van Anjo Geluk, het lijkt een beetje op het Tweelingboek van Anjo Geluk, want ook hierin staan veel ervaringen van andere moeders van wie de kinderen veel te vroeg geboren zijn. Ik heb er heel veel in gelezen en vond er veel herkenning in.
    Mijn meiden zijn inmiddels bijna een jaar en alles gaat goed! Ik hoop dat jij over een jaar hetzelfde kan schrijven!!!
    Als je nog vragen hebt of je ervaringen wil delen, laat het vooral horen.

    Heel veel sterkte en kracht de komende tijd, maar probeer ook te genieten van jullie twee sterke vechtertjes!!!

    Liefs twinsmam
     
  6. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Margit, wat fijn om iets van je te horen! Ik kan me helemaal die emotionele achtbaan waarin jullie nu zitten voorstellen hoor.. Het is ook niet niets. Ik ben blij te lezen dat het tot nu toe allemaal (redelijk) goed gaat met je meiden, het zijn vast vechters! Helaas heb ik geen ervaring met vroeggeboorte dus kan ik je niet helpen. Alleen weer een *knuffel* geven.

    Olove, dat kraampakket is hier ook grotendeels de kliko in gegaan.. :oops: Alleen die grote kraamverbanden, daar had ik er niet genoeg van en moest ik bij kopen. Oh ja, en wat Hanneke ook al zei, die onderleggers waren de eerste week handig (daarna alleen ontzettend irritant! ;)). Oh, en het flesje alcohol dat ik er bij kreeg, daar hebben we de eerste weken de thermometer mee ontsmet. Die navelklemmetjes en andere dingen, daar doet de kraamhulp ook niets meer mee. Maar je moet toch in het ziekenhuis bevallen waar ze alles hebben, en mocht het nodig zijn dan kan je partner alsnog dán alles gaan kopen hoor! Sterkte met je onrustige buik, ik hoop dat 't van je onrustige darmen kwam.

    MClover; Sorry! ik heb jou helemaal vergeten te feliciteren met de eerste verjaardag van je jongens! Dus bij deze alsnog! Wat een mijlpaal he?!

    Verder veel gelezen maar ook weer veel vergeten, sorry..
     
  7. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Nog 3 nachtjes en dan hebben wij de echo! :D Ik verheug me er op maar vind het ook spannend. Je weet toch nooit.. Ik denk zelf dat het een meid en een jongen zijn, of anders twee jongens. Ik kan me niets voorstellen bij twee meiden namelijk. ;) Ik vind mezelf ook een echte jongensmoeder.. Maar wie weet! Ik ben ook wel benieuwd hoe ze nu liggen, ik voel - denk ik - baby 1 namelijk echt óveral in mijn buik. Maar de laatste dagen vooral beneden. Ik kom hier zeker verslag doen maar ik weet niet of het vrijdag meteen lukt, aangezien ik dan mijn proefpromotie heb en nog meer afspraken (blegh).
     
  8. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @Margit
    Wat onzettend fijn om wat van je te horen en dat het gelukkig naar omstandigheden goed gaat met je meiden..
    Ik wou dat ik je tips of adviezen kon geven..maar het enige wat ik je kan geven is een hele hoop positiviteit die je kan overbrengen op je engeltjes..
    Ze zijn nu ruim 30 weken toch..En leiden is dat jullie "eigen"ziekenhuis?..
    Heel veel sterkte!

    @Kar
    Tja dat kraampakket..ik denk dat dat ook wel los loopt..mocht ik echt nog wat nodig hebben tegen die tijd dan stuur ik mn mannetje wel..voor vb oversized maandverband haha!
    En wat spannend de 20 weken echo.
    Ik had vanaf het begin sterk het gevoel dat er op zn minst 1 meid bij moest zitten..kon me ook niks voorstellen bij 2 jongens...En het liefst dan een jongen en een meid..voor ieder eentje hahaah...

    Hier is het weer even "rustig" in de zin van..heb nog wel een zeurderig gevoel..vanuit mn rug grotendeels maar minder als gister..alhoewel het gister later op de avond wel meer werd...Kon er niet van slapen..en had zelfs de gedachte om mn mannetje wakker te maken..krampen..rugpijn..vond het een beetje eng worden..en dacht dat het miss zover zou zijn..de douche kwam nog in me op..maar uiteindelijk de tv aangezet en tot 3 uur vannacht tv gekeken..en toen was alles weer rustig.
    Stom he..had miss gewoon meteen moeten bellen..maar ik wil er NIET aan toegeven dat het misschien wel zover kon zijn..en zat ook aan indalen te denken..maar daar duurt het nu misschien te lang voor..en volgens mij is kindje 1 al goed ingedaald.
    Donderdag controle..hoop niet dat ze met het nieuws komt dat mn baarmoedermond helemaal verstreken is...nog even niet hoor.
     
  9. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Hey lieve meiden,

    @Bolbuikje,JIPPIE!!!!!!
    Wat fijn dat Benthe weer thuis is zeg,wat zullen jullie aan het genieten zijn met zn allen!!

    @MC Lover,Nog van harte gefeliciteerd met jullie boys!
    Jee het gaat echt snel zeg!!!
    En Thomas al lopen,goed hoor!!
    HOe gaat het met jou?

    @Noor,klinkt erg gezellig dat weekend!Fijn dat de kids het zo goed gedaan hebben!

    @Olove,je dat klinkt idd of er iets gaande is,ik zou eerder bellen joh,gewoon ff na laten kijken.
    Sterkte!

    @Kar,ik wens jullie alvast heel veel succes met de 20 weken echo!!!!
    Laat je ons wel wat wten???

    @Margit,wat fijn om wat van je te horen.
    Ik begrijp je emotie zeker wel meid en dat is heel normaal,het is en blijft toch spannend!
    Je meiden komen er wel doorheen,meiden zijn sterk heh dat weet je!!!
    Heel veel sterkte en een hele dikke knuff...En zeker weten wordt er hier flink geduimd voor je meiden!

    @Twinsmam,lief dat je op het verhaal van Margit reageert,hopelijk heeft ze wat aan je informatie!
    Fijn dat je meiden het goed doen!!

    @Karel,nou dat is frapant,zo stellig denken dat het jongens zijn,haha.
    Maar geweldig nieuws iig!!
    Ik kan je vertellen dat het echt supergeweldig is om 2 meiden te hebben!!
    Ik had bij mn eerste zwangerschap echt stellig het idee dat het een jongen zou zijn en kon haast niet geloven dat het toch echt een meisje was,je gevoel kan je aardig voor de gek houden heh!

    @HJ,jullie moeten doen waar jullie jezelf het beste bij voelen!
    Wij hebben ze met 2 maanden al bij opa en oma laten slapen,ook daarna nog eens toen ze zoveel huilden en wij vonden het ideaal hoor,even een nachtje doorslapen,heerlijk.
    Maar dat is ieder voor zich hoor!
    Lief dat je naar me vraagt btw,het gaat weer iets beter met me,was door mn rug gegaan ook nog(weet niet of ik het al verteld had hier :oops: )maar nu kan ik weer alles en werk nu weer halve dagen.
    MAAR,toch zal ik heel blij zijn als we eenmaal zover zijn hoor,het klinkt waarschijnlijk lullig maar ik ben het zwanger zijn een beetje zat :oops: begrijp me niet verkeerd,ik verlang heel erg naar ons meissie hoor maar het is op het moment errug zwaar!
    Mja,we moeten door,we blijven aftellen!!
    -----------------------------------------------------------------------
    Met onze dametjes gaat het erg goed,alleen nu heeft Fenne haar periode met huilen,geeft niet,lekker troosten en het is weer oke.
    Ze racen door de kamer en mama is constant achter de kinderen aan het vangen,Nee daar mag je iet aankomen,Nee daar ook niet,pfffff...Maar het zijn schatten van kinderen en zo makkelijk,ze vinden eigenlijk alles wel best,behalve als er speelgoed afgepakt wordt door zuslief :)
    Ook roepen ze papa en mama en hap en mmmmmm van lekker,leuk leuk!!!!!

    Liefs allemaal....
     
  10. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Margit, wat fijn om weer wat van je te horen!
    Inderdaad, ik ben ook te vroeg bevallen, met 32 weken. MCLover en Jipper hebben ook te vroeg geboren kindjes gekregen.
    Midas woog bij zijn geboorte 1120 gram, dus ik kan me levendig voorstellen hoe klein en kwetsbaar jullie lieve meisjes op dit moment zijn.

    Mijn tip om met alles om te gaan:
    Blijf bij jezelf, vraag veel aan de verpleegkundigen en neem zo veel mogelijk de zorg voor je meiden (luiers en dergelijke) op je. Kies ook altijd voor je gezin. Ook al willen jullie ouders, broers en zussen graag mee, bepaal zelf wanneer, hoe lang en of je dat nu ze zo kwetsbaar zijn uberhaupt wel wilt. Je bnet niemand iets verplicht, behalve elkaar en je kinderen.

    En dan nog hoor, ik begin nu naar 4 maanden pas echt te verwerken wat er allemaal is gebeurd. Vanaf de geboorte van je kinderen kom je in zo'n achtbaan terecht.
    Wat me opviel was dat we op veel onbegrip en onwetendheid stuitten. Veel mensen weten niet dta de NICU een IC is en dat er geen raampjes zijn waardoor je de kindjes kunt bekijken.
    Zelfs ouders kunnen te veel zijn. Het ene moment per dag wat ik had met mijn kinderen was me heilig. Toen ik getaxied moest worden omdat ik nog niet mocht rijden ivm keizersnede, waren mijn vader en vriendin super. Zij gingen 10 minuten mee naar binnen en lieten me dan lekker gaan met mijn kinderen. Mijn moeder wilde perse mee naar binnen en vroeg me dan constantg van alles waardoor ik meer met haar bezig was dan met mijn kindjes en dat vond ik altijd heel erg jammer. Uiteindelijk heb ik dit tegen haar moeten zeggen omdat ik het zo vervelend vond dat ik niet lekker met ze kon tutten als zij er was... Dat vond ze niet leuk...kortom, een situatie die je eigenlijk helemaal niet kunt gebruiken in zo'n periode.

    En dan dus de constante zorgen om je kindjes. Ze liggen daar maar en je kunt niks voor ze doen. Ik voelde me heel machteloos. Midas heeft ook een infectie gehad. Toen had ik ook het gevoel van: okee hier gaan we dan. Gelukkig sloeg bij hem de antibioticum ook goed aan.

    Onze telefoon stond roodgloeiend. Als we thuis kwamen stonden er wel 10 berichten op. Wij hebben er voor gekozen om 1 keer per week een mail te sturen naar onze familie en vrienden om te laten weten hoe het Lex en Midas verging. We vonden het, ongeacht dat we de interesse van iedereen erg waardeerden, zonde van onze tijd en energie om iedereen terug te gaan bellen.

    Ik wil je heel veel sterkte wensen. Je kunt pas weten hoe het is als je het zelf mee hebt gemaakt. Als je nog wat kwijt wilt mag je me altijd pb-en. Geef die lieve Merle en Linde maar een dikke knuffel van me en pas goed op jezelf. Geniet van de momenten met z'n vieren.
     
  11. MC lover

    MC lover Actief lid

    16 aug 2007
    436
    0
    0
    Valkenswaard
    @Kar: Ook ik heb van mijn kraampakket amper iets gebruikt. Hoe gaat het verder bij jou? Spannend, die echo, ben benieuwd of je gevoel klopt. Succes met je proefpromotie.

    @Daisy: Dus jij bent ook al aardig achter ze aan aan het rennen? Gebruik je je babypark niet (had jij toch? of zeg ik nu iets raars :( ) ik vind het echt een ideale oplossing, kan mama ook af en toe iets anders doen dan agentjes spelen. Hier gaat alles lekker, heb eindelijk het idee een beetje in een lekker ritme te zitten (nou dat duurde lang zeg :rolleyes: )

    @Olove: is alles weer een beetje rustig bij jou? Ik hoop dat de kleintjes nog lekker even bij jou in je buik blijven zitten. Succes met de controle morgen.

    @HJ: Hoe gaat het met Midas en Lex? En met jou? Bij mij heeft het ook zo lang geduurd voor ik het echt een beetje verwerkt had, de bevalling ging zo snel en daarna kom je inderdaad in een emotionele snelbaan terecht. Je hebt nergens tijd voor alleen voor de kleintjes, en van een kraamweek is echt geen sprake. De verwerking komt pas een hele tijd later als alles om je heen weer wat rustiger is.

    @Noor: die vakantie ik zie het helemaal voor me, fantastisch!

    @Sette: Nou jij bent opeens al ver, wordt wel heel spannend!

    @Karel: leuk twee meiden, kun je lekker leuke kleertjes kopen vind toch dat ze voor meisjes veel meer keus hebben dan voor jongens. Gek he, dat je zeker weet dat je jongens krijgt en het blijken dan twee meiden te zijn, hier was het precies andersom zowel mijn vriend als ik dachten het worden twee meiden, maar nee hoor twee jongens! Maakt het wel allemaal spannend zeg dat unequalsharing, gelukkig wordt je goed in de gaten gehouden. Mijn vriend zei tijdens de zwangerschap altijd tegen de jongens (mijn buik dus); eerlijk delen! Gelukkig hebben ze goed naar pappa geluisterd. Ik moet dan ook van hem zeggen dat je dat ook heel regelmatig tegen je meiden moet zeggen, hij is er van overtuigd dat het helpt. Baat het niet dan schaadt het niet!

    @Bolbuikje: probeer lekker wat uit te rusten en te genieten, heb je echt verdiend (en ook nodig)!
    Trouwens mogen jullie de moedermelk niet door de sonde doen? (of heb ik het verkeerd begrepen), bij ons in het ziekenhuis deden ze dat namelijk wel altijd.

    @Twinsmam: Fijn dat je even op Margit reageert. Wanneer zijn je meiden jarig? Wat een mijlpaal, he. Het gaat ook zo snel!

    @Margit: Hoop dat het heel goed met je kleintjes gaat, zal een kaarsje voor ze opsteken.
    Mijn jongens zijn (ook geheel onverwacht) te vroeg geboren, met 33,6, ze deden het allebei fantastisch en waren ook al goed op gewicht (2100 en 2190 mamma had veel suiker gegeten tijdens de laatste weken van de zwangerschap had ze zo een behoefte aan).jes, Dus wat dat betreft kan ik niet met je meepraten. Wel wil ik me aansluiten bij wat HJ zegt, probeer zo veel mogelijk van de verzorging zelf te doen, verschonen e.d., kangeroeen is heel belangrijk zowel voor jou als de kleintjes, de band tussen jullie wordt zo sterker en is gebleken dat premature kindjes die regelmatig worden aangeraakt in een week bijna 50% meer aankomen!
    Overal waar je vragen over hebt of onzeker over bent moet je gewoon aan de verpleging/arts vragen want voor hen is het meeste zo va nzelfsprekend maar voor jou niet, niks is raar wat je vraagt! Verder is het erg belangrijk dat je voor jezelf kiest, anderen kunnen/moeten maar wachten. Ik weet dat het heel moeilijk is ben mezelf ook helemaal voorbij gerend in de periode dat de kleintjes in het ziekenhuis lagen, maar dat heb ik later dubbel gemerkt! Probeer genoeg te rusten, laat anderen voor je zorgen en het huishouden doen. Normaal zou je ook een week helemaal niets doen terwijl je nu vanaf het eerste moment constant druk in de weer bent en je emotioneel natuurlijk ook helemaal niet lekker in je vel zit, je hebt geen tijd om te verwerken je stort je nu helemaal op je kleintjes, dus probeer zo af en toe een rustpunt in te lassen!!!
    Ben je zelf thuis? Is dat ver van het ziekenhuis? Ik en mijn vriend hebben in het Ronald Mc Donald huis gelogeerd, ik vond dit echt ideaal, lekker dicht bij de kleintjes ik kon zelf midden in de nacht naar ze toe als ik niet kon slapen, en geen reistijd dus af en toe eeh half uurtje rusten lukte nog, was anders zeker niet gelukt.
    Ik wens jou en je partner heel veel sterkte, hoop dat jullie veel steun aan elkaar hebben en dat je twee vechtertjes keihard blijven knokken! Ik denk aan jullie!
    Vergeet jezelf niet!

    Liefs Maddy
     
  12. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    @ MClover: Ik zei ook al tijdens de echo; ik wist niet dat we al zo vroeg moesten beginnen met opvoeden ;) Maar ik zal de tip van je man meenemen en ze elke dag even "streng" toespreken ;)
    Maar we hadden al ergens gelezen dat er geen enkele tweelingen-zwangerschap bestaat waarbij de kids evenveel van alles hebben, dus dat het heel normaal is dat er sprake is van unequal sharing. We laten ons iig niet gek maken en wachten eerst de volgende echo maar eens af. En ja. eh 11 gram..dat is toch niets? :rolleyes:

    @ Kar: Nog 2 nachtjes slapen en dan hebben jullie de 20 weken echo! Spannend he! Ik ben heel benieuwd, dus laat ons maar graag weten hoe het is gegaan! :)

    @Olove: Succes morgen! Ben benieuwd hoe het nu met je gaat!

    @noor: dat unequalsharing is nu gebasseerd op het feit dat de een meer vruchtwater heeft als de ander, en ook iets met de moederkoek, maar dat weet ik eerlijk gezegd niet meer zo. Het ging toen allemaal zo snel. En dus verschil in gewicht.. maar ja, wat ik net schreef..11 gram.. ik denk nu meer ( na een paar dagen rust) dat het misschien wel een storm in een glas water is hoor! Maar goed, een ecxtra echo is niet verkeerd natuurlijk ;)

    Ons meiden-kamertje is nu bijna af. In het weekend even een nieuw vloertje erin leggen en dan kunnen we de meubeltjes gaan halen :) Ik vind het zo leuk! En mijn man is er zo druk mee, het lijkt wel of hij meer last van nesteldrang heeft als ik...bestaat dat uberhaupt; nesteldrang bij mannen? :(:

    @alle andere dames: veel succes met de kids en zwangerschappen!
     
  13. sette

    sette Lid

    3 dec 2007
    80
    0
    0
    wijkverpleegkundige
    vriezenveen
    Goedemiddag allemaal,

    Nou summer leker in bed en moeders met de beentjes hoog.
    @olove: hopelijk is het ij jou nog rustig en een kraampakket heb je echt niet nodig hoor vooral omdat je in het ziekenhuis bevalt.

    @ bolbuikje: fijn dat benthe weer thuis is en dat jullie maar lekker met elkaar genieten.

    @karel: ik dacht ook dat het bij ons twee meiden zouden worden maar hoopte op een jongen en een meid. Komt ook dat mijn vriend heel graag een jongetje erbij wilde en ik nu weet hoe leuk het tutten met een meid is, maar het worden bij ons twee jongens en nu aan het idee gewend super blij.

    Vanmiddag naar de anesthetist verpleegkundige en morgen een echo en controle en dan maar weer afwachten tot de 18e van mij mag het wel een week eerder. Maar ik verwacht niet dat ze spontaan komen aangezien ik bij sterre enweek over tijd liep en summer hebben ze een week eerder ingeleid wat eigenlijk nog niet kon, maar moeders was een brok zenuwen en eigenlijk nu weer.

    Iedereen heel veel succes weer en tot de volgende keer.
    gr sette
     
  14. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Maddy, wat gaaf dat ze al weer een jaar zijn! Gefeliciteerd hoor! Lekker met taart gesmeerd?
    Met mij gaat het wel oké, lief dat je het vraagt. Ben wel moe want er wordt hier nog steeds flesje gedronken 's nachts. Er komt op dit moment steeds meer terug van wat er is gebeurd rondom de geboorte van Lex en Midas. Ik heb alles in zo'n roes beleefd, dat ik me nu soms pas realiseer hoe vreselijk veel geluk we hebben gehad.
    Met Lex en Midas zelf gaat alles prima. Ze groeien allebei als kool. Het zijn twee hele vrolijke, gezellige ventjes. Ze lachen veel en vinden het leuk om lekker op de bank of in de box te liggen trappen met hun beentjes. Lex heeft wel een voorkeurshouding waardoor zijn hoofd aan de achterkant een beetje rechts van het midden wat wordt afgeplat. We zijn dus weer met handdoekrolletjes in de weer om hem in andere houdingen te laten slapen.
    Ik moet zeggen dat het ritme hier aardig begint te komen. De jongens slapen nog veel. Ze zijn overdag ongeveer 6 a 7 uur wakker. De rest slapen ze en wanneer ze slapen begint nu ook voorspelbaar te worden. Na de fles redden ze het nog een uur tot anderhald uur en daarna zijn ze moe. Dan leg ik ze in bed en dan slapen ze tot een uur/half uur voor de nieuwe fles! Heel relaxed voor mij!

    Kar, nog twee nachtjes slapen!! Spannend hoor! Ben heel benieuwd of Sverre broertjes of zusjes gaat krijgen.

    Hanneke, wat zonde dat je die moedermelk weggooit! Kun je het niet invriezen of in de koelkast bewaren? Mocht ik wel toen ik nog gaf. Dan kolf je gewoon een keer je borsten flink leeg en ga jij lekker slapen terwijl Leander een flesje geeft ;) ? Kan hij zo de restjes van die dag bij de fles in mikken. Goed idee toch?

    Noor, wat klinkt dat supergaaf zo'n vakantie! Ga ik ook maar eens voorstellen aan mijn vriendinnen als onze kinderen iest ouder zijn. Lijkt me zo leuk. Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie een mooie bezienswaardigheid waren zo met z'n allen.

    Daisy, fijn dat het weer beter met je gaat. Ik kan me helemaal voorstellen dat je het zwanger zijn zat bent. Met twee snelle dames in huis zit die buik je denk ik alleen maar in de weg.

    Olove, goed op jezelf passen hoor. Jij kunt er nog wel niet klaar voor zijn om te bevallen, maar als je kindjes daar anders over denken kun je het met geen mogelijkheid tegenhouden. Dan kun je maar beter zorgen dat je een paar artsen om je heen hebt staan, toch? Veel succes bij je controle. Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt.

    Oh mensen ik moet gewoon volgende week zondag mijn eerste slaapdienst al weer draaien! Ik heb er zo vreselijk weinig zin in om weer te gaan werken... pffff.Maar goed. Als ik er eenmaal ben zal het wel weer heel leuk zijn hou ik mezelf voor.
    Fijne dag allemaal!
    Groetjes, Ellen
     
  15. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Olove,
    Idd bij jullie ligt de eerste in stuit, ik zou dan ‘gewoon’ (tja lekker makkelijk nu ik zelf niet hoef te kiezen) kiezen voor een ks. Dit omdat dat dan veiliger is als vaginaal bevallen. Ik zou als ik jou was een goed gesprek met de gyn hebben, hem/haar de voordelen, nadelen en mogelijkheden bespreken. Geeft misschien wel wat rust om te weten waar je aan toe bent als het ware ;)!

    Noor,
    Idd heerlijk idee! Vond het wel een goed idee dat me hier verteld werd, kraamweek houden! En idd nu gewoon lekker aan elkaar wennen. Had niet verwacht dat het allemaal weer zo ‘nieuw’ zou zijn :oops:! Fijn dat jullie weekend gezellig was! Klinkt ook echt leuk trouwens, al die kinderen, geweldig hoor!

    Margit,
    Fijn wat van jullie te horen meid! Wij duimen voor jullie meiden! Sterkte! Geniet van je meisjes! En dikke knuffel!

    Maaike,
    Dankje! Leuk dat je toch wel mee leest :D! Jullie nu lekker je eigen plekje! Wel fijn lijkt me! Lekker genieten dus nu ;)!

    Twinsmam,
    Leuk dat je meeleest en nu toch even wat komt kletsen :D! Kom je ook vaker kletsen? Of hou je het op meelezen? Hoe oud zijn jouw meisjes nu trouwens?

    Kar,
    Omdat ik niet weet wanneer ik weer ‘hier’ ben, alvast heel veel succes bij de echo! Veel plezier!

    Olove,
    Als het zo door gaat of ik bedoel eigenlijk als het weer zo is, zou ik wel bellen hoor meid! Zekere voor het onzekere zou ik zeggen! Succes in ieder geval!

    Daisy,
    Whaha, dat speelgoed afpakken dat komt me heeeeel bekent voor :rolleyes: :)! Maar fijn dat het zulke gezellige meiden zijn oor! Lekker genieten! Huilen is wat minder, maar daar zijn troostmama’s erg goed voor ;)! En al kletsen, super!!

    Mc lover,
    Ze heeft geen sonde meer, dus daar doen we het niet doorheen ;)! In het ziekenhuis kreeg ze idd de rest van wat ze ‘moest’ door de sonde, tot die eruit ging en nu moet ze laten zien dat ze het zelf kan ;)!

    Karel,
    Succes met het kamertje nog even dan ;)! En nesteldrang bij mannen kan vast ook wel! Haha! Achja, geniet maar gewoon lekker straks als het kamertje klaar is :D!

    Sette,
    Hoe is het in het ziekenhuis geweest? Succes alvast voor morgen! 18e dat was ‘de’ datum he? Nouja afwachten maar of ze al eerder willen komen of nog lekker even wachten!

    HJ,
    Dat bewaren mag niet ;)! Ik kolf verspreid over de dag en niet als het tijd is voor Benthe om te drinken. Dus wat ik kolf gaat de koelkast in en word opgewarmd als ze gaat drinken. Daarna mag je het niet meer bewaren/nogmaals opwarmen. Overigens flesjes melk die je net kolft en waar ze al aan gedronken heeft, mag je wel nog een keer opwarmen, maar na het drinken aan een flesje mag je het daarna eigenlijk niet meer bewaren ivm bacteriegroei ;)! Maar oke, de melk die ik weggooi die is dus al vers -> gekoeld -> opgewarmd -> gedronken -> overgelaten, dus dan maar gewoon weg doen ;)! Succes alvast met werken! Snap wel dat je er niet echt zin in hebt, maar waarschijnlijk valt het wel mee idd ;)! Ik had altijd als ik een paar weken vakantie had gehad ook geen zin om te gaan werken, en eenmaal bezig vond ik het weer heerlijk ;) misschien is dat bij jou ook zo!



    Hier gaat het eigenlijk gewoon super! Maandag lekker een papa, mama,Benthe dagje gehad, dinsdag hetzelfde en vandaag eindelijk een dagje met ook Malou en Ruben thuis. Dinsdag ochtend trouwens even Benthe voor en na het drinken aan de borst gewogen en de was 50gram aangekomen, dus 50cc gedronken en daarna nog bijna 40cc uit het flesje gedronken. Dus moet niet zo onzeker zijn, ze drinkt echt prima. Ook gisteravond toen heb ik geen borst gedaan en alleen flesje gedaan en toen dronk ze ruim 90cc. Dus gaat helemaal goed! We zijn langzaam aan het proberen om haar alle voedingen eerst borst te geven en daarna flesje aan te bieden, om zo dus naar volledig aan de borst drinken te gaan ;)! Maar aangezien ze maar 2-3 keer op een dag borst gewend was wil ik nu niet ineens te veel van haar vragen :oops: dus rustig aan steeds een keertje meer ;)! Verder roept ze echt niet als ze honger heeft dus voeden we haar op de klok, gewoon ong elke 3 uur voeden. Vrijdag word ze even gewogen, kijken of het echt goed gaat, of ze echt genoeg drinkt.

    Malou en Ruben vonden het geloof ik wel prima dat er een baby in huis is ;)! Die gekke baby ligt toch alleen maar te slapen, af en toe gingen ze bij de box kijken want daar hadden we haar even ingelegd (als we haar boven in het wiegje laten, merken ze al helemaal niet dat er een zusje thuis is natuurlijk). Maar gingen daarna gewoon weer lekker spelen. Hoewel Ruben wel steeds bij mij wilde, geen idee waarom, maar geeft niet, vind ik ook wel gezellig :D! En ze hebben natuurlijk even ‘ge-aait’ en kusjes gegeven en haar ‘vast gehouden’. Maar ik merk eigenlijk echt weinig of ze het nou leuk vinden of niks vinden. Denk dat als ze bijv 3 ofzo geweest waren dat leuker had geweest, maar oke, ik vind het super zo! Heerlijk genieten! Nu is Leander ze naar opa en oma brengen, daar gaan ze nog een nachtje slapen en die brengen ze morgen naar het kdv. Daarna blijven ze lekker thuis :D!

    Trouwens gisteravond om half 6 in slaap gevallen, om 6 uur en om 9 uur even borst gegeven en toen weer als een blok in slaap gevallen tot over 10 :oops: en vannacht ook weer gewoon prima geslapen! Dus ik geloof dat het toch best vermoeiend is ;) of nog wat vermoeidheid die ik eerder niet toe liet!

    Nou het is wel mega ego geworden geloof ik :oops:! Haha!
    Liefs, Hanneke!
     
  16. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Hanneke, wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Zo te lezen drinkt ze idd echt heel goed nu! En tuurlijk is het doodvermoeiend, dat is het al als de baby wel vanaf dag 1 thuis is, laat staan met jullie geklep van en naar ziekenhuis er bij. En Ruben en Malou gaan vanzelf doorkrijgen dat Benthe niet meer weggaat!

    Hier begint Sverre volgens mij 'iets' door te krijgen - de laatste dagen gedraagt hij zich opeens als een baby. Kruipen, tijgeren zelfs (deed hij als baby niet eens!) en van die babygeluiden. Echt om aandacht te krijgen volgens mij.

    Verder even een egoberichtje hoor, ik heb amper tijd gehad om te eten en drinken vandaag. Persbericht over m'n promotie is de deur uit gegaan en ik werd een kwartier later al platgebeld. Vanavond, morgenavond en zaterdagochtend ben ik op de radio en verder is het óveral op internet te vinden nu.. Pff.

    Heb dus nu een erg harde buik, voelt naar en vol en zwaar en niemand mag eraan komen. :(
    Fijne avond alvast!
     
  17. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Kar, ik wordt nou toch wel erg nieuwsgierig waar je op promoveert. Doe wel rustig aan hè. Ik heb nooit een harde buik gehad, maar heb me laten vertellen dat het niet fijn voelt.
    Je hoort het trouwens vaker hoor, dat kleine kinderen ook weer even baby willen zijn om aandacht te trekken. De kinderen van mijn vriendin (zij heeft er drie) klommen toen de derde in aantocht was vaak in de box of in de wipstoel, Even baby spelen. Ook wilde ze extra vaak op schoot en het liefst uit een flesje drinken, haha!

    Eindelijk heb ik de stap dan maar genomen, Ik heb een bod gedaan op een fietskar! Hè he, duurde allemaal wat lang, maar uiteindelijk toch maar gedaan. Ik ga waarschijnlijk deze week kijken naar een Chariot met een harde bodem. Er kunnen twee soort hangmatjes voor baby's in die de schokken opvangen en je kunt hem heel makkelijk ombouwen tot wandelwagen. Ben zo benieuwd of het echt wat is. Ik heb gewoon heel erg veel zin om weer te fietsen. Ben veel meer een fietser dan een loper.

    Deze week ook lekker een vakantie boeken. We gaan eerst dit jaar maar eens een midweekje in een huisje. Eens kijken hoe we dat vinden met de twee kleintjes.
    Normaal kamperen we altijd. We hebben een vierpersoons stormtent gekocht drie jaar geleden en dat vinden we heerlijk. Volgende jaar wil Berry persee met de jongens naar Stortemelk op Vlieland. Hebben we zelf ook wel eens gekampeerd en vonden we helemaal super!

    De heertjes hebben vannacht een supernachtje gedraaid! Van half twaalf tot zes uur geslapen! Ik heb Berry maar even wakker gemaakt om te vragen of hij ze niet per ongeluk had gevoed, maar dat was niet zo, haha!
    Nu zijn de flesjes weer leeg en gaan we luiers doen, wassen, aankleden en even de stad in. Lex is namelijk opeens uit al zijn sokjes gegroeid :confused:

    Fijne dag allemaal!
     
  18. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Haihai

    Bolbuikje: wat heerlijk dat Benthe het zo goed doet!! En groot gelijk dat je even lekker wat rust inlast voor jullie allemaal!. Voor Benthe is het gewoon ook wennen om in een heel andere omgeving te zijn, en voor jullie is het ook alleen maar rennen geweest. Voor Malou en Ruben is het natuurlijk ook wennen, ze zijn nog zó klein en dan opeens een nóg kleine poppetje in huis, pittig hoor!!

    HJ: kan me voorstellen dat je nu pas een beetje aan je verwerking toekomt, in het begin ga je gewoon zo op de automatische piloot en schakel je je gevoel soms bijna uit om maar door te kunnen gaan, uiteindelijk moeten al die onverwerkte emoties er toch een keer uit.

    Zelf ben ik steeds dankbaarder dat onze jongens het allemaal zo gemakkelijk en goed hebben gehad in het begin. oké, ze hebben een ruime week op de neonatologie gelegen, maar gelukkig was ik vlakbij (20 meter ervandan ;)) en had ik me er al op ingesteld dat ze toch wat eerder geboren zouden worden en dus even niet bij mama zouden zijn. Bij Isa indertijd had ik me daar totaal niet op ingesteld. Zij werd gewoon geboren met ruim 38 weken, maar hield aan mijn langdurig gebroken vliezen een infectie over en moest dus een week aan de AntiBiotica op de neo. Dat viel me zo tegen toen. En terwijl ik werd lastiggevallen door hormonale crisis en enórme borsten moest zij ook nog eens onder de blauwe lamp. Dat is allemaal niets vergeleken met waar sommigen van jullie mee te maken hebben gekregen. Maar toen viel het mij allemaal behoorlijk rauw op mijn dak. Dacht thuis te bevallen en het werd een zh bevalling met vacuumextractie en onverwachts een ziek kindje. Al met al ben ik zo blij en dankbaar dat ik een heel goede zwangerschap heb gehad en dat alles toch eigenlijk supergoed verlopen is na de geboorte van de twins!

    Klinkt leuk hoor HJ een midweekje weg, volgend jaar kamperen, heerlijk!!
    En wat zalig dat je mannen zo goed hebben geslapen vannacht!! Hopelijk zet dit zich zo voort!!

    Olove: hoe is het daar nu meid??

    Kar: ja op welk onderwerp promoveer je? (Ik geloof dat ik het weleens vluchtig heb gelezen, maar ben het kwijt ;)) Rustig aan he voor zover dat gaat!! Pas goed op jezelf!!

    Margit: ik duim voor jou en je meiden!! Hoop dat het goed met ze gaat!! XXX

    Maaike: wat heerlijk jullie eigen plekje! Hoe is het verder met de kids??

    Essie: hoe is het met jullie??

    Aaah help: de rest ben ik alweer vergeten....
    Nuja, ik hoop dat het met iedereen goed gaat! Dikke zoen!
     
  19. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    Hi!
    Even kort een ego berichtje en dan lekker slapen.
    Vanmiddag controle gehad en alles is stabiel..mn cervix is 7.4mm ...wel kort maar nog steeds stabiel.
    De kindjes doen het ook goed! Ze wegen beiden rond de 1400gr...ik dacht zelf 1200gr..omdat de arts had gezegd dat ze ongeveer 100gr per week groeien..en twee weken geleden wogen ze nog 1000gr.
    Denk dat mn bedrust hiervan mede de oorzaak is dat ze lekker groeien!
    Het meisje ligt nog wel in stuit ( kindje 1 ) maar ze sluiten een stuitbevalling niet uit...in tegendeel..ze staan er in het ziekenhuis best positief tegenover..en ik eigenlijk ook wel..maar het kan nog draaien..dus fingers crossed!
     
  20. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Goedemorgen!

    Wij zijn weer terug van de echo! Alles was goed met de twee, ze liggen perfect op schema en alles lijkt tot nu toe helemaal in orde. Alles werkt zoals het hoort, en ziet er mooi uit.
    En.. we krijgen een meisje en een jongen!! :D :D Het meisje ligt met het hoofdje naar beneden, rechts in mijn buik. Haar placenta ligt aan mijn buikwand dus het klopte dat ik haar minder voelde. Het jochie ligt in stuit, en zijn placenta ligt links-achter. Hem voel ik dus wel continu. ;) Het meisje ligt met de benen gestrekt, waardoor het jongetje een beetje opgepropt moet liggen. Hihi.

    We zijn echt superblij en (ik) vooral opgelucht dat alles goed met ze is. Meisje weegt nu 339 gram en jongen 345 gram. Dus perfect! :D :D
     

Deel Deze Pagina