April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Indy1973

    Indy1973 Actief lid

    22 aug 2008
    369
    0
    0
    *ego bericht*

    was de kleine net aan het verschonen, hij was vrolijk om zich heen aan het kijken...ik begon dichtbij z'n hoofdje een liedje te zingen, hij keek me heel wakker aan en er verscheen een grote lach op zn gezicht!!! Hij deed dat wel vaker maar dan in z'n slaap cq met de oogjes dicht en nu met hele wakkere ogen terwijl hij me aankeek!! Moederhart zwelt van trots en een traantje in mn ogen ;)

    *einde ego bericht*
     
  2. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Beetje te vroeg gejuigd helaas. Gisteravond toch weer heel zielig…Het lijkt ook wel alsof ze dan steeds last heeft van melk dat weer omhoog komt, maar dat slikt ze dan weg en krijgt dan dat zuur in haar mond/keel en vind dat vies en gaat dan weer huilen. Maar ze wil dan echt ook drinken….Uiteindelijk maar op mijn zij gaan liggen, zij naast me en drinken tot ze genoeg heeft, kon ik ook even dommelen…Toen ze in slaap gevallen was, snel terug in haar wiegje…om ongeveer 01:00. Uiteindelijk kwam ze weer om 6:30 dus dat is goed. Gevoed tot 7:50…Daarna geslapen tot 10:30 en ik ook :) !!! Daarna had ze wel wat in te halen dus hele ochtend bijna gevoed! Om 14:15 lekker naar buiten, uur gewandeld en daarna weer gevoed om 15:30. Nu slaapt ze in de kinderwagen…Kan ik eindelijk eens het avondeten doen :rolleyes: !
    @Anticonceptie : Wil inderdaad 1 x ongesteld worden. Maar moet ook aan andere pil, of ander soort ivm borstvoeding. Je mag niet elke pil nl ivm hormonen.
    @Pientje : Wat een schatje zeg! Inderdaad snel met lachen zeg! Hier sinds een dag of 3 lijkt het lachen, maar omdat ze ook in het groeidipje zit beetje lastig..
    @Leonie : Inderdaad, bewust genieten! Het gaat zo hard!
    @Knuffelspeen : Zag net bij de apotheek ook van die dingen hangen. Mijn meisje wil de speen trouwens echt niet! Ze stikt er half in! En gister pakte ze hem uit haar mond en gooide hem echt weg! OK dan niet!!!
    @Synove : Jee, dat is schrikken zeg! Heel veel sterkte met die kleine meid!
    @Jodie : Het is nog ver weg, en misschien ben je er dan wel meer klaar voor! Ik moet er nu ook nog niet aan denken!
    @Een wondertje : Nu al op de rug draaien?? Echt snel! Djemi kan net haar hoofdje ophoog houden….Lekker he als ze een beetje doorslapen?
    @Imd : Jij ook lekker geslapen gelukkig. Not prettig dat je moest gaan weken?!? Kon niemand anders dit dan?
    @Amom : O jee, hier ook aambeien. Doet zeereeer :( en bloed ook. Maar geen obstipatie. Ik weet niet, misschien toch langs HA voor zemelen en goeie crème? Die regeldagen voor BV waren die niet wat vroeg? Ik dacht dat die weer met 6 weken kwamen? Misschien heeft Djemi dat dan toch ook gehad?
    @Leonie : He thanx voor de info! Lijkt inderdaad te kloppen dus bij Djemi, die begon met 4 weken heel veel voeding te vragen…Ook de eerste regeldagen was ze vroeger (dag 8/9) #-o .
    @Jodie : Wel fijn dat het iets beter met jou gaat en ook met Senne beter! Tja ongesteld en toch al veel hormonen dat vraagt om tranen! Lekker huilen hoor!
    @MRoxy : Wat fijn dat het beter gaat met Nienke. Het lijkt erop dat je de goede gebruiksaanwijzing en hulp hebt gevonden. Echt heel fijn voor jullie!
    @Indy : Zo dat is helemaal snel zeg! Nu al een lachje! Mooi he?
    Nou ik ben helemaal blij, ze slaapt nog.
    Morgen gaan we in het KDV kijken waar we voor ingeschreven en aangenomen zijn….was extra opgegeven maar zijn toch aangenomen en de eerste keus hebben we nog niks van gehoord dus….
     
  3. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Maar ze is wel lief :

    [​IMG]
     
  4. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    nee qua werken doe ik de boekhouding en niemand anders die het hier kan.. heb vandaag een paar uurtjes gewerkt en het is voor 95% klaar morgen nog een uurtje denk ik maar blegh ben er nog helemaal niet aan toe hoor het is dat Martin thuis is en alle zorg heeft overgenomen thuis anders had ik het helemaal niet getrokken...
     
  5. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Tim drinkt deze flessen 170 cc ook met gemak leeg, gelukkig!
     
  6. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    aaahh coto! wat een schatje! Lekkere wangen ook! ;)
     
  7. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    @Coto: wat een schattig wijffie zeg; echt leuk!
    @MSRoxy: fijn dat het allemaal weer beter gaat. Goed om te lezen!

    Vandaag heeft meneertje een (inhaal)slaapdag. Hij was gisteren erg wakker en ook wat jengelig. Vandaag heeft hij nationale slaapdag. Ik hou sinds een paar dagen zijn slaapritme bij en normaal slaapt hij ca. 14/15 uur in een etmaal. Gisteren sliep hij slechts 12 uur en vandaag heeft hij er nu al 14 uur op zitten..... Dit bijhouden doe ik voor een weekje, gewoon eens om te kijken hoe hij zelf dingen wel of niet regelt.

    Oh ja, de babyweegschaal is erg leuk en gemakkelijk. Ons manneke weegt inderdaad nu 3400 gram en komt dus gemiddeld 40 gram per dag aan. Hij groeit dus goed :D . Ik kan hem dus nu lekker simpel wekelijks zelf wegen. Ideaal.
     
  8. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Wat een goed idee dat bijhouden, ga ik ook eens doen!
     
  9. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Coto, wat een schatje! En leuk rompertje.
    Waar heb je die gekocht, als ik vragen mag?
    Vind ik misschien wel leuk om straks voor vaderdag te halen :)
     
  10. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    @pientje: wat een heerlijk lachje al!!! ik kijk daar al naar uit naar de echte lachjes al zijn de stuiplachjes ook grappig en schattig haha

    @danielle1982: oo wat goed hey!! Ik zei gisteravond tegen Maarten-Jacob “tot 6 uur he” haha hij kwam om 4 uur

    @eenwondertje: hier net ook!!! ik had hem op zijn buik in de box gelegd en hij loopt een beetje te moren en in eens ligt ie op zijn rug!! Ik nog een keer op zijn buik gelegd en weer rolt ie om naar zijn buik!! Is dat niet al heel snel???

    @IMD oo heerlijk slapen tot 10 uur!!! kan dat zoiezo al niet doen omdat de honden uitgelaten moeten worden

    @leonie27: hier 2 sportfans, ik ga ook altijd mee met jan als ie moet voetballen.. Al is het na de bevalling nog niet voorgekomen haha

    @msroxy: hier ook iemand met een voorkeurs houding en heb dus ook een zijslaper voor hem, overdag ligt ie daar in en ‘s avonds/’snachts zonder.

    @coto: wat een heerlijkheid hey!!!

    zoo een verdeelde nacht gehad.. hij heeft om 11 uur gehad en kwam om een uur of 4 weer maar daarna continu last van krampjes en scheetjes geven.. hij heeft tot 8 uur lopen spoken en heb hem toen maar weer gevoed en toen ik verschoonde zat er alleen maar een flurt in zijn luiertje :rolleyes:
    de rest van de dag heeft meneer heerlijk geslapen trouwens dus dan geen klagen!! vanmiddag lekker met hem weggeweest, even winkelen.. heb de kleertjes voor een maatje kleiner omgeruild en nog even een kinderbijbel gehaald.. die hadden we nog niet.. al heeft hij daar nu nog niets aan :D
    ooo even een leuke foto van meneer als ie aan het wakker worden is :) hij heeft daar zo'n moeite mee.. net als zijn vader :rolleyes:
    [​IMG]
    en gister een leuk cadeau gekregen van jan zijn tante.. hij vind het ook al echt interessant!!
    ook daar even een foto van :D
    [​IMG]
    hmmm hoopte dat meneer nu wel eens 's avonds ging slapen maar hij huilt nog steeds.. moet ik hem laten liggen dat ie er aan went dat ie 's avonds echt moet slapen... als ie overdag huilt dan is ie na 10 min of zo in slaap gevallen.
    pfff mannetje is vanavond pas laat klaar met werken rond 12 uur haf 1!! hoop dat ik hem zelf even goed kan insnoeren anders kan ik denk ik wachten tot mijn man thuis is.
     
  11. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Thalina; He bah, niets aan als je man zo laat thuis is hé! Wat een guitig koppie heeft Maarten-Jacob zeg! En jee, idd, dat is wel snel zeg nu al omrollen?
     
  12. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    thalina wat een scheetje met dat mutsje op....ik hoop dat hij vannacht wel door krijgt dat hij moet gaan slapen!

    danielle geeft ji jtim een flesje van 170? is dit door het gewicht? want julian krijgt afgekolvde melk s avonds en dat is 135 cc maar die weegt maar 4500 gram.....ben benieuwd


    hier julian ook met een muts op! ik ga hem nu in badje stoppen ik reageer dadelijk verder[​IMG]
     
  13. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    zo.. ff snel een berichtje vanuit hier.. Heb wel één en ander meegelezen, maar ben de helft al weer kwijt.. zoals gewoonlijk..

    @Pacco.. ik heb hem een dun pyamaatje aan (in boek Ria Blom staat dat je er vooral voor moet zorgen dat ook de beentjes lekker warm blijven, dus evt. rompertje met dun broekje). Verder gewoon lakentje + dekentje. Kreeg dit advies destijds van het CB hier, en tot nu toe geen oververhitte kindjes.
    Nu moet ik ook zeggen dat ik de laatste dagen de Pacco al niet meer gebruikt heb.. mannetje slaapt prima in zonder, dus ben maar overgestapt naar een standaard slaapzakje.. Mocht ik het toch weer nodig vinden, gaan we weer 'garnaliseren'.

    @MSRoxy.. fijn dat het beter gaat!!

    @Foto's.. zag weer een hoop schattigs voorbij komen..

    @Synove.. heel veel sterkte meis, met Vittoria

    @wwcj.. er is al een heleboel gezegd.. even een dikke knuf vanuit hier.. je komt er wel!

    @eenwondertje.. jeetje, wat snel!! Nu al draaien..

    @jodie.. fijn dat je je wat beter voelt


    Nou, hier heeft meneer zijn 1e antibioticakuurtje te pakken. Isabelle was vorige week goed ziek (hoge koorts, veel hoesten). Sinds 2 dagen hoesste mijn mannetje ook, echt een rocheltje.. Vannacht kreeg ik tussen 19.15 en 03.15 geen voeding erin.. Normaal zou dat heerlijk zijn natuurlijk, maar het klopte niet. Om 3.15 maar eens getempt.. koorts (38.5).. Is ook heel sloompjes. De voedingen daarna heeft ie wel goed genomen, al moet ik hem vaak wakker maken.. Misschien een combi van ziek zijn, en meer tijd tussen de voedingen laten zitten. Afijn, naar de huisarts geweest met hem; die dacht wel richting RS, maar misschien ook gewoon een bacterie.. Dus nu antibiotica, als het morgen minder gaat, meteen terugkomen voor eventuele ziekenhuisopname, hetzelfde geldt als er zaterdag nog geen verbetering is ten opzichte van vandaag..

    Arm mannetje :(
     
  14. wwjc19

    wwjc19 Fanatiek lid

    3 jul 2007
    3.202
    1
    0
    Call Center Medewerker
    Eindhoven
    Bedankt allemaal voor de complimenten over mijn knappe zoon. ;)

    Vruchtje, ik geef bv, dus helaas kan niemand de voedingen van me overnemen. En helaas met die keizersnede mag ik niet eens het huis uit! (Ik mag al blij zijn als ik 5 min buiten kan wandelen.) Kolven is misschien wel een optie, maar ik hoorde dat je bv daar op een gegeven moment toch van terug gaat lopen. Dus wil dat eigenlijk zo lang mogelijk volhouden.

    Amom, Autorijden mag ik voorlopig ook nog niet.

    Lyn, hoe ging jouw herstel dan? Wanneer kon je wat weer doen?

    Sushi, mij is verteld dat ik de eerste 4 weken geen auto mag rijden en idd 6 weken niet tillen en fietsen. Ha zei gister nog dat ik ook nog helemaal niet naar buiten mag op dit moment en dat ik echt moet uitkijken dat ik die wond goed laat genezen. Verder is me eigenlijk niets verteld, vandaar dat ik zo benieuwd ben naar jullie ervaringen.

    Hier trouwens ook geen extra controle, alleen in zh heb ik een gyn 2x gezien, heb ook pas in juni weer controle en thuis helemaal geen hulp. (Terwijl je idd maar zo weinig mag) Trombose spuitjes 2x gehad. Vond het wel raar, aangezien we die kregen toen we uit bed mochten en zelf mochten plassen en douchen.... (Terwijl ze mi zijn voor iemand die alleen maar in bed ligt)

    Sylvie, fiat punto, mooi autotje!

    WanneBmum, ook zo'n moeilijke periode gehad. :( Gelukkig dat het nu beter gaat. Geeft mij ook weer wat hoop.... Badderen hier toch wel net na het wakker worden. Na wat gemopper vind ie het badje heerlijk!

    Sex.... nog lange niet! (Maar wij deden het voor de zw al maar 1 of 2x p.m)

    Danielle, fijn dat je de huiltjes doorhebt. Scheelt zeker wel wat in de rust? :)
    Ik dacht ook dat het na de bevalling allemaal beter zou gaan, maar vind het tot nu toe ook veel zwaarder dan de hele zwangerschap zelf!

    Egbimi, onze kraamhulp heeft zo'n hydrofiel monddoekje door het rondje van de speen gedaan, zo verliezen we de speen ook niet steeds.

    Pientje, mijn man is zo ontzettend geweldig, ik hou zoveel van hem! Het ligt ook echt niet aan hem, maar ik heb gewoon zelf het idee dat ik het allemaal zelf moet doen, terwijl hij er helemaal geen moeite mee heeft en kan genieten van de tijd die hij met Wybe heeft. Misschien omdat ik dat niet zo voel dat ik me schuldig voel ofzo, maar ik kan me er op het moment moeilijk overheen zetten. Maar hij is echt super!

    Leonie, ik hoop snel te ondervinden wat jij zei: "Ik vind trouwens nasleep ook erg pittig. Maar vond dat ook van mijn zwangerschap en bevalling. Allemaal niet zoals ik in mijn hoofd had. Maar ja, als ik dan kijk naar het wondertje naast me. Dat maakt alles goed"

    Mirjanne, beterschap met je mannetje!

    Gister is de vk nog langs geweest voor controle. Ik kon de hele dag alleen nog maar huilen en heb dat ook aangegeven dat ik dat sinds eergisteravond heel erg had. Zo'n duistere gedachten, kan niet genieten, gewoon helemaal op, ect. Zij heeft de ha ingeschakeld en die is gisteravond nog langsgeweest. Volgens hem heb ik postnatale depressie. Vooral omdat ik hele dag door alleen maar huil, depressieve gedachten heb, geen eetlust en niet zozeer het gevoel dat ik de kleine iets aan ga doen, maar maar dat ik er zelf niet meer zou willen zijn... Hij zei dat het wel over zou gaan, maar het is de vraag hoe lang het duurt en vond het wel nodig medicijnen uit te schrijven gezien het op dit moment zo erg is. Hij kon rustgevende tabletten voorschrijven voor een paar dagen, maar kon maar in hele lage dosis, gezien ik bv geef. Als dat niet werkt worden het anti-depressiva. Alleen dan moet ik dus bv op gaan geven. En bij de gedachte alleen al kreeg ik al een hysterische huilbui. (Ik wil niet nog meer op moeten geven!) Rustgevende tabletten zijn het dus geworden. Vandaag weer veel gehuild en zie het allemaal niet zitten. Ik voel me to iedereen schuldig en ben zo apathisch als de pest.

    Met Wybe is het juist vannacht heel goed gegaan. Manlief heeft hem gisteravond beneden gehouden, zodat ik rond 9 uur naar bed kon. Hij heeft hem toen rond iets voor 12 bij me gebracht voor voeding en tot onze verbazing heeft hij toen tot half 4 volgehouden voor hij voor de volgende voeding kwam! Daarna ook steeds een uur of 3 ertussen. Dus wel lekker na zo'n dag van steeds maar 2 uurtjes. Heb dus wel bij kunnen slapen. Maar goed, ik voel me dus helaas nog steeds k..

    Zo, nog even voeden en dan kan ik weer slapen. Wybe blijft de komende 3 uur bij papa beneden slapen en mama gaat boven naar bed.
     
  15. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    @thalina I WISH tot 10 uur slapen neehoor Miley sliep tot 10 uur maar heb er nog een rondlopen hier he en die wacht niet maar het is wel fijn om hem 1 op 1 aandacht te geven zonder een huilende of wakkere Miley :)

    Nou ik heb hier een heethoofdje ik heb haar een romper aan ZONDER sokken of broekje en zonder mouwen (gewoon spagettibandjes) in de pacco met alleen een laken erover en mevrouw kan dan soms al zweten! (en netjes 37,2) als ik haar een shirt aandoe is het helemaal nat )(hetzelfde geld voor broekkie) ben benieuwd hoe dat in de zomer moet gaan... (als ik die foto zie van Maarten-Jaco dat zou ik haar nooit kunnen aantrekken dan zweet ze zich rot! (die zweet al in een shirt in de voetenzak dus het is of jasje zonder voetenzak of dun shirtje met voetenzak en dan moet ie in de auto volledig open hihi (net dean die had het ook altijd warm en nog)
     
  16. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    @wwjc laat je niet zomaar wat aansmeren je mag gewoon BV geven met bepaalde AD hoor, heb ik achteraf goed uitgezocht omdat ze mij dat ook de eerste keer wijs hebben gemaakt maar had gewoon gemogen... dus informeer anders eens bij een lactatiekundige ofzo want je hoeft echt niet perse te stoppen bepaalde soorten mag je gewoon BV mee geven...

    En het kan echt nog wel vanzelf beter worden hoor je bent pas een dikke week mama, en geloof me lang niet alle mama's hebben rooskleurige gedachtes over hun kindje als je kapot bent, werk eerst aan jezelf dan zal je zien zien dat de rest wel volgt en wees niet zo eigenwijs meid, het hoeft niet perfect of allemaal alleen, als het bedoeld was dat je het allemaal alleen en perfect moest doen was je wel alleen op de wereld maak gebruik van alle mensen die van je houden :)
     
  17. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    wccj: Ik kon vrij snel alles weer...maar ik moest wel want ik wilde 2 x per dag op en neer rijden naar het ziekenhuis....Ook heb ik maar weinig bloed verloren tijdens de ks zelf en mijn wond was ook meteen dicht en heb daar geen na bloedingen van gehad..de pleister was erop dag 2 af en ging toen ook onder de douche...ben wel een paar keer naar boven gebracht met bed ik dacht op dag 4 met de rolstoel, het was vrij ver lopen...
    Heb je er misschien ook moeite mee dat je erop voorbereid was dat wybe met een natuurlijke bevalling zou komen? en dat het met een ks iets moeilijker bevatte is dat hij uit jou buik is gekomen? want dat hoor ik ook veel, dat moeders daar moeite mee hebben....ik zelf niet omdat ik er op "voorbereid"was

    auto rijden heb ik pas met 6 weken weer gedaan omdat de verzekering dan niet dekt bij een ongeluk...traplopen en tillen vrij snel..



    hier een lekker nachtje...julian heeft om 21:00 uur zijn laatste fles gehad...en is gaan slapen...wij om 22:00 uur...dus paps en mams werden om 4 uur wakker met het idee het duurt nu wel erg lang...hebben we tot half 5 gewacht....we hoorde een paar kreuntjes...hebben hem er toen maar uitgehaald want er zat al 7 1/2 uur tussen...en wij waren klaar wakker! en nu nog steeds! stom he? En Julian ligt alweer te slapen!
     
  18. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    ik bedoel bij fles de borst....wat hij trouwens ook zonder tepelhoedje kan....! Dus daar ga ik maar eens mee afbouwen
     
  19. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Tim is nu denk ik ook 4500 gram.
    Hij krijgt of 5 x 160 of 6 x 135 = 800/810 totaal.
    Maar als je dat regeltje toepast van per kg 150 cc, komen we uit op 675?
    De vrouw van het cb heeft er niets van gezegd eigenlijk?...
     
  20. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Wat grappig, Tim heeft het ook supersnel warm!
     

Deel Deze Pagina