Na meerdere keren mis, nu tóch mama!

Discussie in 'De mama's' gestart door Lexie74, 29 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Hoeraaa, wij bouwen hier een klein feestje. Alyssa heeft (eindelijk) haar eerste plasje op de wc gedaan.

    We zullen vast nog wel wat 'ongelukjes' krijgen, maar de eerste grote stap is gezet!!!

    (mama is errug blij)


    Karola, fijn dat je weer even langs bent geweest. Ik miste je al. Hoop dat het allemaal weer wat rustiger voor je is nu. En een reisje in het verschiet naar Curacao. De reden is welliswaar wat minder, maar wel fijn dat je in de gelegenheid wordt gesteld om er samen met Damo heen te gaan. Hoop dat jullie ondanks alles er toch nog een beetje van kunnen genieten.
     
  2. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Inez, hoe is het met de waterpokken? Hier duurde het erg lang voor alle pokjes verdwenen waren. Je zag het echt nog heel lang.
    En die Alyssa, wat wordt ze al groot. Knap hoor!

    Karola, lekker even naar Curacao, ook al is de reden minder, je zult enorm genieten daar. En met Damo zal het wel goed gaan denk ik. Ik heb altijd de indruk dat kindjes veel meer kunnen dan wij denken
    En een lieve papa heb jij. Op zo'n momenten is het vervelend dat je je broer niet even kunt zien en een dikke knuffel kunt geven. Altijd heel pijnlijk als er relaties stuk gaan.

    Sil, lekker geshopt lees ik. Heerlijk kan dat zijn, je kunt daar zo'n tevreden gevoel aan over houden. Lekkerrrrrrrrrr
    Je klinkt ook echt een stuk opgewekter dan een tijd geleden. Klopt dat?

    Abigail, hoe is het nu met jullie? WAt zitten jullie in een rotperiode. Ik hoop dat jullie allemaal veel steun kunnen vinden.
     
  3. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    We zien met de dag de bulten verdwijnen, maar het zal inderdaad nog wel even duren voor ze helemaal wegzijn. Zeker degenen waar ze niet af kan blijven. Maar dat spul van VSM helpt gelukkig goed tegen de jeuk.

    En we hebben hier nog steeds een meisje dat overdag droog is. Ze komt nu steeds keurig netjes melden als ze naar de wc moet. 's Nachts heeft ze nog wel een luier om, maar dat zal ook vast wel goedkomen. Zolang ze het in ieder geval overdag maar drooghoudt, dan zijn wij al een hele trotse en gelukkige papa en mama.
     
  4. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, ik hoop dat het naar omstandigheden goed met je gaat en dat jullie zondag toch nog een beetje hebben kunnen genieten van de eerste verjaardag van jullie mannetje.
    Neem de tijd die je nodig hebt. Sterkte met alles.
     
  5. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Hey meiden even een korte reactie vanuit Noord-Holland. T zijn zware dagen geweest. Pim zijn verjaardag was gelukkig een goed verzetje tussendoor. Giga druk en de kleine man is stinken verwend. Was wel goed om even tussendoor te doe, ondanks dat er een groot gemis was. Oma missen we enorm, al zal t echte besef nu pas gaan komen. Tja idd weer zo'n periode waar je doorheen moet. Ben de hele week nog vrijgeweest en maandag ga ik het weer proberen. Pfffffffff ben bekaf, want ook de kleine man zit blijkbaar deze week in een vette sprong (wil de hele dag vermaakt worden en slaapt slecht waardoor wij dus ook). Nah ja zal wel weer goed komen.

    Gelukkig zijn bij jullie de pokjes weer bijna achter de rug, genieten jullie van de zon en zijn de eerste reisjes al in t vooruitzicht begrijp ik. Nou meiden later meer. Ga tukkie doen.

    Kusssssss
     
  6. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, fijn even van je te hebben gehoord meid. Het is zeker zwaar geweest voor jullie, kan me voorstellen dat je bekaf bent. Fijn dat jullie evengoed hebben kunnen genieten van de verjaardag van Pim.
    Voor de komende tijd ook heel veel sterkte gewenst. De afgelopen tijd zijn jullie geleefd vanwege het regelen. Het besef en het verwerken gaat nu komen.

    De waterpokken beginnen al aardig te verdwijnen. De bulten die open zijn gegaan zullen nog wel even blijven, maar het overgrote deel is weg. Gelukkig maar.
    Fijne bijkomstigheid is nog steeds dat ze nu overdag geen luier meer aanhoeft. We konden gisteren zelfs rustig boodschappen doen zonder 'ongelukjes' en vandaag toen we op verjaardagsvisite waren heeft ze daar zelfs keurig aangegeven dat ze moest plassen en is daar een paar keer op een WC zonder brilverkleiner geweest. Knappe meid, sprak een errug trotse mama!

    Hihi, Yelina vindt kiekeboe een erg leuk spelletje. Daar kan ze zichzelf al sinds een maand of 2 uitstekend mee vermaken. Dan legt ze een slab oid over haar snoetje, zit zichzelf even helemaal op te jutten en trekt het doekje dan al schaterlachend van haar snoet af.
     
  7. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    =D> voor Yellina. Kan me voorstellen dat je mega trots bent mam. Wat wordt t kleine meisje dan ineens groot he? Fijn dat de pokken zo goed als over zijn, t is zo zielig voor die kids en je kan er zo weinig aan doen. Nou ja we hebben het allemaal gehad als het goed is en gelukkig kunnen we ons er weinig meer van herinneren. ;)

    Hier een moeilijke dag. Dinsdag was de dag dat mijn schoonma altijd even langskwam. Iedere keer als ik nu een auto hoor of denk dat ik de deur hoor, denk ik dat ze binnenkomt. Goh wat kan je iemand dan missen zeg.

    Sil...................bevrijdingspop zeker? Gedraag je je een beetje. Denk erom nu je mama bent moet je het goede voorbeeld geven he?! ;)
     
  8. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, de eerste tijd zal het best flink wennen zijn allemaal. Helemaal de eerste keer van alles waar ze nu niet meer bij betrokken is. Kan me dan ook goed voorstellen dat je dinsdag even een moeilijke dag had. Dat zal niet zo 1-2-3 verdwijnen. Dat moet slijten.

    Alyssa doet het nog steeds erg goed zo zonder luier en durft nu overal waar ze komt op de WC te plassen. De bulten van de waterpokken zijn al aardig verdwenen, nu alleen nog wat korstjes en lidtekens die vanzelf wat moeten wegtrekken.

    En ... we konden er natuurlijk op wachten, nu heeft Yelina de waterpokken. Ze zit nog niet zo heel erg onder, maar het is ook pas de eerste dag. Nu maar hopen dat ze het niet nog een keertje krijgt.

    Verder alles goed hier?
     
  9. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Kan dat als ze het zo jong krijgen? bedoel dat ze het nog een keer krijgen. Neefje PIm heeft ook waterpokken kreeg ik net te horen, we zijn dinsdag nog bij ze geweest. Nu hoop ik maar niet dat Pim inmiddels ook op de wachtlijst staat. :( Vind t zo zielig als ze zo jong zijn, dan kan je het ze helemaal nog niet uileggen. HOe lang hebben ze er eigenlijk last van.

    Nou sterkte dan maar met je kleine meid nu.

    Super trouwens dat Alyssa het zo goed doet.


    XX Aby
     
  10. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    De een zegt dat ze het nog een keertje kunnen krijgen als ze het oplopen voor ze een half jaar zijn, de ander zegt dat je er rekening mee moet houden dat het terugkomt als ze het krijgen voor ze een jaar zijn. Ligt ook aan hoe erg ze het krijgen. Aangezien Yelina nu behoorlijk onderzit, ga ik er maar van uit dat ze het niet meer terugkrijgt.

    Achteraf gezien viel het ons met de jeuk van Alyssa nog wel mee. Ze had met name de eerste 2 tot 3 dagen nadat de bultjes verschenen last van jeuk. Mentholpoeder en cardiflor brachten verlichting.

    De incubatietijd is trouwens 2 tot 3 weken, dus mocht Pimmetje zijn besmet dan weet je wanneer je het ongeveer kunt verwachten.

    Overigens denk ik wel dat ze het beter zo jong al kunnen krijgen dan wanneer ze net wat (of veel) ouder zijn. Juist als ze zo klein zijn hebben ze er relatief weinig last van. En de jeuk is goed te behandelen met mentholpoeder en cardiflor.
     
  11. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Abigail, fijn om weer van je te horen. De komende tijd zal het nog heel moeilijk zijn, de gewone dingen waar je iemand mist en alles voor de eerste keer zonder. Gun jezelf ook de tijd om het te verwerken, voor de mensen om jullie heen gaat op gegeven moment alles door en jullie blijven met een groot gemis zitten. Praat erover met elkaar.
    Goed dat jullie de verjaardag van Pim hebben gevierd. Ik hoop dat het ondanks alles een leuke dag was.
    Verder alles goed met Pim, hij had de waterpokkken of niet?

    Ik hou het even kort, wil nog even tv kijken en dan op tijd naar bed.
    Geen bijzonderheden hier, lekker druk met vanalles en nog wat.

    De waterpokkken kunnen ze nog een keer krijgen als ze het maar in een lichte mate hebben gehad, de antistoffen zijn dan nog niet voldoende. Maar dan gaat het ook om een paar pokjes.
    Ik lees dat Yelina onder zit dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat het nog eens terug komt en als dat wel zo is zal het dan niet heel erg zijn.

    Wel zieleig hoor als ze het hebben, het voordeel vond ik wel dat ze nog niet echt gaan krabben.

    Liefs
     
  12. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    An.........nee Pim gelukkig nog niet, hij was bij een neeftje geweest 2 dagen voordat het uitbarste. Was dus bang dat hij het ook zou krijgen. Maar tot nu toe gelukkig nog geen spot te zien. Hopelijk ontglipt ie het nog even.

    Thnx voor jullie lieve woorden. T is wel raar hoor zo zonder moeders. Van de week weer voor het eerst gaan babyzwemmen en daar had ik het te kwaad hoor. Zag dr nog lopen met dr fotocamera genietend van dat ventje. Zucht. Maar ja life goes on. Die ervaring hebben we helaas inmiddels. Nog maar 1 opa over. 3 jaar geleden is mijn moeder op 27april overleden dus dat ligt ook nog vers. Gelukkig kunnen we goed en veel met elkaar praten. Dit weekend gaan we lekker met de duikclub naar Zeeland. Ff met zijn 3 er tussenuit. Heb dr echt zin in.

    Inez, succes nu met Yellina, gaat t alweer een beetje?
     
  13. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, ik kan me goed voorstellen dat je het even te kwaad kreeg met het zwemmen. Dat is ook niet zo gek. Het is nog maar kort geleden en het heeft tijd nodig om het een plekje te geven. Voorlopig zal waarschijnlijk alles wat je voor het eerst zonder haar doet even moeilijk zijn, maar helaas, daar moet je doorheen.

    Een met waterpokken besmet kindje is zelf besmettelijk vanaf 3 dagen voor het uitbreekt en de incubatietijd is ca. 2 tot 3 weken. Hoop voor jullie dat hij de dans toch nog ontspringt.
    Yelina is er een paar dagen knap beroerd van geweest. Zat een paar dagen met lichte koorts.
    Eergisteren kon ze weer een beetje lachen en sinds gisteren zit ze weer helemaal lekker in haar velletje. De korstjes zien we nu vlot verdwijnen. Gelukkig maar. Volgens de huisarts is de kans klein dat ze het nog een keertje krijgt. Heb wel een zalfje met een antibioticum voor haar meegekregen omdat sommige plekken dreigden te gaan ontsteken.

    Verder gaat hier alles ook zo z'n gangetje.

    Ben maandag bij de cardioloog in het UMC geweest. Hij ziet vooralsnog geen redenen om genetisch onderzoek te laten doen en was het gelukkig met me eens dat de overige onderzoeken (zoals inspanningstest, bloedonderzoek, etc.) gewoon hier in Apeldoorn plaats kunnen vinden. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik hier een uitnodiging krijg. Heb in ieder geval m'n huisarts er ook achteraan gezet in de hoop dat een en ander zo voor de zomer afgerond kan worden.
     
  14. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Hmmmm. Rustig hier, de laatste tijd.

    Met Yelina gaat het inmiddels weer heel goed. De korstjes van de waterpokken zijn inmiddels helemaal weg en ze is weer helemaal de oude. Gelukkig maar. Ik hoorde altijd maar dat zo'n kleintje geen last van jeuk zou hebben, nou, inmiddels weet ik wel beter. Zodra ze maar de gelegenheid kreeg begon ze te krabben. Ben blij dat we de afgelopen week geen hittegolf hadden, anders zou ze het wel heel erg warm hebben met longsleeves aan.

    En Alyssa gaat overdag inmiddels al 3 weken zonder luiers door het leven. Ben echt trots op haar wat dat betreft. Alleen jammer dat ze vanmiddag (op het KDV!!!) toch weer een ongelukje heeft gehad. Gelukkig maar dat ze altijd een tasje met schone kleren meekrijgt.

    Ben wel blij met m'n huisarts. Ze heeft woord gehouden en een doorverwijzing doorgestuurd naar cardiologie van m'n eigen ziekenhuis. Daar heb ik vanochtend al bericht van gehad.
    Vanaf volgende week krijg ik al allerlei onderzoeken (holter, echo en hopelijk ook nog inspanningstesten). Dus hopelijk is inderdaad voor de zomervakantie alles qua onderzoeken achter de rug.

    En bij de manueel therapeut hoef ik voor m'n rug voorlopig niet terug te komen. Moest maar even zien hoe het ging en aan de bel trekken als ik weer last kreeg van m'n rug. Da's niet verkeerd.
     
  15. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Hehe, aangezien inloggen onder m'n oude account niet lukte, ik meerdere pogingen heb gedaan om een wachtwoord te krijgen, wat ook niet lukte, heb ik me maar opnieuw aangemeld. Vanaf nu ga ik hier als 'Dombo' door het leven.

    Groetjes,

    Inez
     
  16. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    ik zag al staan dat het laatste bericht geplaatst was door dombo, haha dus dat ben jij.
    Ik had ook moeite met inloggen, heb een nieuwe code aangevraagd en toen lukte het wel.
     
  17. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Yep, it's me. Ik kreeg het bevestigingsmailtje maar niet. Heb toen maar een nieuw account aangemaakt en inmiddels kan ik weer in m'n oude account, maar wel onder m'n nieuwe gebruikersnaam.:D

    Hier is het gedaan met de rust. Yelina tijgert het huis rond sinds gisteren. En tand nummer 3 is doorgekomen en er staan er nog een paar op doorkomen.
    Gelukkig wordt ze daar niet naar van, ze slaapt dan alleen erg veel.
     
  18. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Heej meiden,
    Gaat goed met Yelina dus, mooi zo!
    Hier ook alles oké
     
  19. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    He Lexie, gezellig dat je ook weer even langskomt. Fijn dat bij jullie alles OK is.

    Hihi, ja, Yelina gaat goed. Ze kon zich aan onze handen al optrekken tot staan, maar deed dat gisterenavond ook voor het eerst aan het bed van Alyssa. Het is dus definitief gedaan met de rust. :D
     
  20. Silla

    Silla VIP lid

    31 jan 2006
    11.064
    0
    0
    Noord - Holland
    Heeeeeeee meisjes

    Hier ben ik weer eens!
    Hoe is het met jullie? Heb ik mega veel gemist?
    Moest helemaal opnieuw inschrijven e.d.

    Hier alles goed.
    Tygo heeft nu 2 tandjes, kruipt een beetje, trekt zich op en denkt los te kunnen staan hihihihi.

    Verder heb ik vorige maand een vroege miskraam gehad, maar stond er heel nuchter onder hoor. Deze maand was ik weer overtijd dus door vorige maand is mijn hele lichaam weer ontregelt pfffffffffffffffffffffffff.
    Maar goed een 2e is nog ff geen optie hoor.
     

Deel Deze Pagina