Niet tevreden over de basisschool (klein dorp).

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Milla, 10 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Milla

    Milla Niet meer actief

    Ik heb 2 dochters, en een derde op komst. Wij zijn 2,5 jaar geleden verhuisd naar een klein dorpje (1700 inwoners) in een andere provincie. De oudste is 5 jaar oud en zit hier in oktober alweer twee jaar op school, en haar zusje van 3 jaar gaat vanaf volgend jaar april ook hier naar de basisschool. Er is maar één basisschool in het dorp.

    Ik ben niet zo tevreden over die basisschool, ik had wat twijfels, en ben na wat onderzoek te doen er achter gekomen dat de rapporten van de schoolinspectie verre van positief zijn over de kwaliteit van het onderwijs op de school. De citoscores liggen al jaren gemiddeld ver onder het landelijk gemiddelde, en ook heb ik begrepen dat de leraren op het voortgezetonderwijs kinderen uit ons dorp zien als kinderen met een achterstand op leergebied in vergelijking met leerlingen die van andere basisscholen komen. Ik vind dit zorgelijk, omdat ik goed onderwijs heel belangrijk vind.

    Ik maak me vooral zorgen om mijn jongste dochter, ze heeft voorheen een ontwikkelingsachterstand gehad en is daar met veel hulp bovenop gekomen. Ze zal straks misschien ook extra aandacht nodig hebben op school en ik vind het daarom extra belangrijk dat de kwaliteit goed is.
    Een alternatief zou zijn om ze naar een andere basisschool buiten het dorp te sturen. Daar zie ik tegen op omdat ze dan vermoedelijk een buitenbeentje in eigen woonomgeving worden, omdat alle kinderen hier naar school gaan. De oudste heeft hier nu ook vriendinnetjes, en ik wil het niet zomaar afnemen. De kans is er natuurlijk dat ze in een ander dorp op een andere school dan ook een buitenbeentje zullen zijn omdat ze daar weer niet wonen. Ik vind het heel lastig!

    Wie heeft hier ervaring mee? Wat zouden jullie doen?
     
  2. leeuwen77

    leeuwen77 Bekend lid

    7 mrt 2006
    710
    0
    0
    duik instructrice
    bonaire
    Poeh, dat is inderdaad lastig. Ik woon zelf op een eiland. Maar wij hebben hier nog wel 14.000 inwoners. Ook hier is het onderwijs verre van goed (nederlandse antillen hebben hetzelfde probleem met wat betreft de achterstand). Ik heb gelukkig nog de mogelijkheid om voor een prive school te kiezen, wat me wel een flinke duit gaat kosten (heb gelukkig nog 2 jaar). Maar ik vind onderwijs zo belangrijk. Ik begrijp dat je bang bent dat ze een buitenbeentje wordt, maar kan je het niet toch proberen. Neem een tijdsbestek van een aantal maanden om te kijken of het haar en jou bevalt. En ligt het dorp ver van jouw dorp?
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik zou kiezen voor goed onderwijs.

    Misschien kun je het buitenbeentje worden verminderen door actief te worden in het dorp op sport en activiteiten in het dorp zelf. Ik denk dat het dan wel mee zal vallen met buitenbeentje zijn.
     
  4. Milla

    Milla Niet meer actief

    Ik denk zelf niet dat het mee zal vallen, de gemeenschap hier is vrij hecht en klein, als buitenstaander/nieuwkomer is het al lastig, beetje bekrompen/stugge sfeer. Ik denk dat met deze keuze de afstand nog groter wordt, maar onderwijs is wel heel belangrijk vinden wij, we gaan deze week orienteren op een andere school.
    Reacties blijven welkom!
     

Deel Deze Pagina