April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Moederdag, bijzonder om dat voor de 1e keer mee te maken. Toch? Ik heb van zoonlief lekkere parfum gekregen en van manlief een bon voor de schoonheidsspecialiste (incl. lekkere massage). Hmmmmmm, die bon ga ik snel verzilveren :D . Heerlijk. Ik ben dus schandalig verwend, maar echt erg vind ik dat niet ;) .

    Verder zijn we gisterochtend overgestapt van 7x100 cc naar 6x120 cc (135-15 uitgieten). Nou, dit is niet direct succesvol te noemen. Meneertje is echt een beetje ontregeld. Hij geeft om te beginnen steeds ca. 10/15 cc terug en hij komt ook niet lekker meer uit zichzelf voor de voeding. Ook wel weer logisch, omdat hij nu langere slaaprukken maakt (ipv 2 uur slaap per keer, slaapt hij nu 3 uur per keer) en moeten wij hem dus wakker maken :( . Hij slaapt nu wel meer uren per dag, maar dit kan ook de overgang zijn. Op zich groeit hij goed, dus hij mag trouwens best wat per keer teruggeven. Hij weegt nu 3600 gram en komt gemiddeld 400 gram per week aan. Dus, ach we hebben wat speling ;) .

    @Bianca: pas goed op jezelf hoor. Klinkt allemaal vervelend. Ik hoop dat je snel geholpen wordt!
    @MSRoxy: ik zou toch per ongeluk heeeeeeel veeeeel herrie in de buurt van manlief zijn oren gaan maken. Je zou hem toch een schop onder zijn kont willen verkopen.......

    Verder hier vandaag veel kraamvisite gehad. Lekker buiten gezeten. Zoonlief in de kinderwagen erbij. Maar, er werd door 2 mensen wel gerookt (tja, buiten). Hoe zouden jullie daarmee omgaan? Ik heb de kleine op een gegeven moment toch maar binnen neergelegd.........

    Oh en ik dacht dat ik ongesteld werd vorige week, maar dat was meer een oefen-menstruatie blijkt achteraf. Het was wel 4 weken na de bevalling. Ik had 2 dagen wat vage menstruatieklachten en wat meer bloedverlies, maar dat was het ook. Ik ben benieuwd of ik nu na 4 weken echt ongesteld ga worden of dat het op een totaal ander moment gaat gebeuren.
     
  2. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Nou, ik maar opscheppen dat de nachten wel goed gaan…
    Waaaah afgelopen nacht dus NIET geslapen….Na de laatste voeding om 11:30 wilde ze echt niet slapen. Heel zielig huilen soms echt krijsen, ik denk echt krampen (tja die gekruide kip met ui en paprika was toch niet handig). Maar ook lijkt het steeds omhoog te komen en dan zie je haar onwijs slikken…maar ja dat is ook zuur dus gaat ze gelijk huilen…Steeds werd ze wel rustig maar in het wiegje toch weer wakker en krijsen!
    01:30 Nu echt gek ervan dus in haar eigen kamertje gelegd, laten huilen. Krijsen! Wij natuurlijk ook niet slapen…
    03:00 Kunnen er niet meer tegen : Voeden dan maar. Enorme poepluier.
    04:00 Zachtjes in wiegje, nee huilen. 3 maal geprobeerd liggend voeden, in slaap vallen, in wiegje leggen….
    06:15 Ja ze slaapt
    07:15 Huilen, voeden
    08:15 Ze slaapt…..tot 11:00!!!
    Wij om 9:45 weer wakker
    Pfffffffff
    @Loeka : Hier ook kloven gehad, maar gaat nu beter. Ook inderdaad veel poepluiers! Hier de hele week zo’n ontroostbaar kind, wil alleen maar drinken dan….ik hoop dat het de regeldagen zijn (geweest?) Zit toch ook ernstig te denken om te gaan kolven voor de laatste voeding…misschien toch de lactatiedeskundige gaan raadplegen…
    @AMOM : Wat een schatje zeg! Stoer bloesje ook!
    @Pukkels : Ja mijn meisje ook! En ik heb er ook 2 op mijn kin! Pubertijd?
    @Moederdag : Ik heb zo’n pakket gehad waarmee je een voetafdruk kan maken, echt leuk…!
    @msroxy : Vervelend dat je man zo lomp is! Wel praten he?

    Ik ga koken en voeden....mannetje ligt te slapen...
     
  3. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Ik bedacht me net dat dit nieuwe slapen wel eens normaal kan zijn. In het vorige voedingsschema (van 7 keer voeden = iedere 3/3,5 uur), sliep ons mannetje gemiddeld 2 a 2,5 tussen de voedingen en soms bleef hij de uren ertussen wakker. Nu las ik net dat een baby van ongeveer 1 maand gemiddeld 3 a 4 uur per keer slaapt tussen de voedingen in, dus dat klopt in het nieuwe voedingsschema (6 keer voeden = iedere 4 uur). Alleen moet ik eraan wennen, zoveel rust ineens :confused: .

    En dames nog bedankt voor de tip van de voetjes aan de rand van het babybadje. Hij vindt badderen nu ineens leuk ipv een reden tot heel hard huilen =D> .

    Oh, en hij wordt nu wakker en zet een stemgeluid op :oops: . Ik ga snel naar hem toe.......
     
  4. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Miley heeft precies hetzelfde je ziet haar moeilijk kijken omdat er wat omhoog komtr en ruikt echt goor!

    Miley kan (ook met infacol) gewoon NIET boeren en ALS ze boert komt er altijd voeding mee.. wij hebben al heel de tijd bedje omhoog staan en gebruiken ook JBPM maar op zich gaat het redelijk ze heeft alleen elke ochtend toch nog allemaal vies rond haar mondje en stinkt helemaal naar de spuug (al zit er niets op haar kleren of bedje) echt vies..

    @msroxy wat een L*L zeg je geeft het juist zo goed en duidelijk aan (das soms al heel moeilijk voor ons vrouwen :D ) en dan gaat ie nog door... jammer dat je eerste moederdag niet gezellig is geweest (KNUF voor jou!)
     
  5. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    ff kort, hoop zo wat tijd om bij te lezen..

    Nou, Quinten was dus toch goed ziek. Gisteren met hem naar de huisartsenpost gegaan; meteen doorgestuurd naar spoedeisende hulp.. het mannetje blijkt een longontsteking te hebben :(
    Gisteravond is ie dus opgenomen, gelukkig mocht ik (uiteraard) erbij blijven.. Omdat ie vandaag weer goed dronk (deed ie gister niet meer) en ze mij vertrouwden dat ik hem goed in de gaten hield, mocht ie vandaag weer mee naar huis.. ondanks de koorts en benauwdheid. Hij had net geen zuurstof nodig.. Als ie slechter wordt, moeten we wel weer terug voor opname; maar op dit moment kon hij net zo goed thuis zijn..

    Dus.. we zijn weer thuis, en ik ga zo even bijlezen..
     
  6. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Jee Mirjanne, dat is schrikken zeg! Sterkte emee!
     
  7. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Mirjanne heel veel sterkte! Wat naar allemaal zeg....
     
  8. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Ha, de laatste twee voedingen vandaag gingen goed. Hij heeft alles opgedronken en maar een klein beetje teruggegeven (niet meer dan 5 cc) en de laatste voeding kwam hij uit zichzelf. Jippie!

    Over reflux. Ons kereltje geeft vaak ook wat melk terug, nadat het al in de maag heeft gezeten. Dat stinkt inderdaad verschrikkelijk. Maar, hij boert goed (bijna altijd na de voeding) en hij huilt weinig. Wel is hij 's avonds na de voeding vaak wat onrustiger, maar dat beschouw ik dan als zijn jengeluurtje.

    Wat wij wij nu ook doen is hem langer "rechtop" houden na de voeding (ivm het teruggeven van zure melk). Ik denk dat wij het matrasje ook maar wat moeten gaan ophogen, want soms komt er een uur na de voeding toch weer wat uit en vaak ook 's ochtends melkresten langs zijn mond. Ik dacht altijd dat dit kwam omdat het dan teveel melk is geweest wat hij heeft gehad, maar nu begrijp ik dat het met de werking van de slokdarm te maken heeft :oops: .

    Ik weet niet of het bovenstaande ook bij (verborgen) reflux hoort (dat teruggeven van melk uit de maag) als er verder niet echt klachten zijn?

    Hoe hebben jullie de matrasjes opgehoogd? Handdoeken aan het hoofdeinde eronder gelegd? Graag tips......

    @Mirjanne: Jeetje, dat is schrikken! Sterkte!
     
  9. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Zo.. ben weer beetje bijgelezen...

    @wakker met de oogjes open… (Danielle schreef dat).. Kan Quinten ook zo goed.. heerlijk om naar te kijken

    @poepen.. is hier ook goed op gang.. 3 weken lang slechts 1 poepluier per week.. nu ongeveer 4 per dag… loopt lekker door, ondanks de BV dus..

    @nachtvoedingen.. verandert hier nog niet echt, maar goed, het mannetje is dus ook niet echt fit, dus vooruit dan maar.. Ik klaag niet, als ik laat naar bed ga en vroeg opsta, heb ik maar één nachtvoeding :D (23.30 – 03:00 – 06.15).. ach, ’s nachts ben ik in totaal een half uurtje bezig, dus daar is best overheen te komen.. Vannacht kwam ie pas om 04.00 in het ziekenhuis, late voeding om 22.30 gehad, maar ja, met zn gesnotter enz. ga ik er niet echt vanuit dat dat zijn standaard wordt

    @loeka .. Ik geef ook BV, gaat heel makkelijk hier, dus hier geen twijfels. Maar als je elke keer maar met pijn en/of onzekerheden zit, zou ik er niet te zwaar aan tillen. Natuurlijk is het het beste voor je kindje, maar met FV is ook helemaal niets mis. Ach, en je ziet maar, ook met BV kunnen ze flinke infecties oplopen.. :(

    Over hoeveelheden.. Quinten dronk gisteren dus erg slecht. Nu moest hij voor en na de voeding gewogen worden, gisteren 10 of 20cc elke keer; vannacht en vandaag kwamen er ineens hoeveelheden voorbij van 120 tot 160 cc.. En dat terwijl hij met zijn gewicht maar 80cc ‘nodig’ heeft. Veelvraatje. Zo blijft er toch niets van zijn moeder over??

    @Amom.. wat een mooi stel heb je ?

    @moederdag.. ik kreeg ontbijt op bed, en mijn man hoefde er niets voor te doen. Haha. Toch handig, zo’n ziekenhuis. Nou ja, beetje rare dag nu dus..
    @cadeautje.. van mijn man hoef ik niets, ik ben zijn moeder niet.. beetje aandacht is genoeg. Van mijn meisje bedenk ik me ineens dat ik nog een cadeautje in de kast heb, van het KDV... nog niet aan toegekomen om open te maken (en ze is er zelf niet, een weekje op vakantie met oma :) )

    @MSRoxy.. wat een baggerdag zeg.. Paps mag wel wat minder aan zichzelf denken en wat meer aan jullie, als ik het zo lees. Nou ja, hopelijk is het eenmalig?? Mijn man is ook niet zo heel erg betrokken, ik moet hem er wel ‘bij’ houden, maar goed, hij zorgt goed voor onze grote kleine meid, dus daar ben ik dan al heel blij mee..

    Met het mannetje gaat het nu dus wel weer redelijk. Moet hem gewoon in de gaten houden, en als ik het niet vertrouw, aan de bel trekken.. Hij heeft nu wat moeite om in slaap te komen, nog even laten huilen, en anders er maar weer bij halen.. Ach, zn longetjes werken nog wel :S
     
  10. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Eenwondertje: Senne slaapt ook ongeveer 3 uur tussen de voedingen.
    Nu is trouwens een rotstukje, heeft het meestal avonds niet in zijn hoofd om te slapen, dus dat zal zijn huiluurtje zijn?
    Ik heb een handdoek onder het hoofdeinde.

    Msroxy: Wat een ***. Ik had dan express veel lawaai gemaakt ofzo.....Jeetje hij een beetje leuke dingen doen steeds en jij met je handen in het haar. Tuurlijk mag hij best zijn ding eens doen, maar de situatie moet het wel toelaten vind ik. Aanpakken!

    Ik wil zo graag op bed maar ja mannetje huilt nog en dan doe ik geen oog dicht hoor.

    Coto wat een nacht!
    En Rach jij ook al zulke korte gebroken nachten pfffffff
     
  11. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    @Jodie: Hier is het 's avonds ook vaak bal hoor. Meneertje is nu ook fijn wakker, terwijl ik net mijn oogjes dicht zou willen doen.......
    Die handdoek onder het hoofdeinde; ligt die onder het hoofdeinde van de matras of op de matras? En heb je hem opgerold of dubbelgevouwen of.......
     
  12. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    Hier nog steeds asociaal goede nachten van 22:00 tot 6:00 en overdag slaapt hij ook gewoon. Vraag maar niet hoe ik het doe want snap er zelf ook geen bal van, maar geniet er wel met volle teugen van :D Nou las ik net ineens dat pasgeborene niet zolang mogen doorslapen...serieus?? moet ik hem nou wakker maken?

    IMD ooh kan me zo voorstellen dat je dat irritant vind, niet weten waar je nu aan toe bent met inkopen doen e.d. Je had toch gezegd dat ze het ff moesten laten weten?

    Loeka Applausje voor in het openbaar voeden, goed hoor!

    Moederdag..ooh ja...vergeten!

    Eefje wat moet dat leuk zijn, een zelfgemaakt kado!

    Jodie Kijk dat zijn nog eens kado's en verrassingen :D heerlijk..

    Msroxy Dat je hem hebt laten slapen zeg...:) was mij niet gelukt!

    Rach poeh wat een nachten zeg. Hopelijk gaat ze dag en nacht niet verwarren. Zolang je idd maar lekker geniet ervan!

    Meer heb ik niet meer bijgelezen...jullie kletsen zoveel!!!
     
  13. Indy1973

    Indy1973 Actief lid

    22 aug 2008
    369
    0
    0
    @amom – ja was best raar om nu al een avondje weg te gaan. Maar mn ouders waren 40jr getrouwd, dus ja zij en ook wij wilden natuurlijk wel graag even bij het feest zijn. We reden nog in de straat en toen had ik al de neiging om te bellen om sms-en of alles goed ging, haha. Maar gelukkig is alles goed gegaan, kleine heeft het goed gedaan en wij hebben ons prima vermaakt…al was ik ook wel weer blij om thuis te zijn en die kleine lekker weer in mn armen te houden ;)

    @leonie – gister was eerste keer dat we flesje gaven met afgekolfde melk! Hubbie heeft ’s middags vast even geoefend en dat ging in één keer helemaal goed! (mama moest weer even een traantje weg pinken ;) ). Dus begin van de avond weer gekolfd en dat klaargezet in de koelkast. Ik had het even verdeeld over 2 flesjes, oa ook dat avent flesje en dat ging prima! Moet alleen even kijken hoe ik nu een voorraadje kan gaan aanleggen zonder weer stuwing te veroorzaken!

    @jodie – ’t was om bijzondere reden dat we weg gingen, anders had ik het denk ik ook nog niet gedaan hoor!

    @loeka – fijn dat je je zo vermaakt hebt! Wij dus ook :) Enne, goed zeg dat je BV hebt gegeven in ’t openbaar….ben ik nog niet aan toe hihi. Hoe vaak en wanneer kolf jij eigenlijk af om voorraadje aan te leggen? En krijg je daardoor niet meer productie? Ik had gisteravond fikse harde plekken in mn rechterborst, dus toen we afgelopen nacht thuis kwamen heb ik die borst leeggekolfd terwijl hubbie de borst masseerde…..jaja, leuke bezigheid om 2 uur ’s nachts :D Maar vanochtend waren de harde plekken mooi weg!

    @brendagill – ik heb een electrische kolf te leen van Medela en die bevalt goed (wel paar nieuwe onderdelen gekocht ivm hygiene). Ben ook nog even zoekende hoe te doen met wanneer en hoe vaak kolven.

    @ms roxy – geen leuke eerste Moederdag zo voor jou! Praat je er wel over met hem? Misschien moet je ‘em jouw verhaal hier even laten lezen en de reacties die je erop krijgt ;)

    @mirjanne – hoop dat het snel beter gaat!

    vraagje - hoe doen jullie het 's avonds met naar bed gaan en in slaap vallen van de kleine?
    Overdag ligt ons mannetje lekker beneden in de kinderwagen te slapen en na de voeding van 7 a 8 uur leggen we hem boven in de wieg, maar slapen...ho maar! Kinderwagen hebben we ook al geprobeerd, maar ook niet goed! Het is ook geen jengelen maar echt krijsen...weet dan niet goed wat te doen als we boertje nog keer geprobeerd hebben, luier gecontroleerd.... Hebben jullie al een avondritueel als ze nog zo klein zijn??
     
  14. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    wij hebben een ritueel bij elk slaapje das NU AL erg belangrijk en zorgt voor een hoop rust hoeft niet megastreng te zijn maar vaak dezelfde dingen doen vind een baby fijn en het is logisch dat ie niet slaapt als ie gewend is om steeds in een ruimte te liggen met geluid e.d. daarom is het ook beter om ze overdag ook op bedje te leggen en datzelfde ritueel te volgen je zult zien als je dat 2-3 dagen doet dat je al verbetering ziet..

    wat betreft omhoog leggen matras je moet een handdoekje opvouwen en ONDER het matrasje leggen in bed leggen is niet safe en dit laat het gelijkmatig omhoog gaan..
     
  15. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    Mirjanne: Beterschap voor je kleintje, dat is wel schrikken zeg !

    Hier ook een redelijk vast schema voor de dag hoor, tussen de middag gaat ze sowieso naar bed zodat ze weet dat ze dan "moet" slapen. 's morgen en 's middags na knuffelen, kletsen etc lekker in de box erbij. Ze slaapt daar dan meestal een uurtje en verder is ze wakker. Vind het ook prettig dat ze slaapt terwijl er dingen om haar heen gebeuren zodat ze straks hopelijk gewend is aan geluid zodat je niet op sokken door het huis hoeft te lopen....

    Ga zo laatste flesje geven en hopen dat ze weer lekker doorslaapt [-o<

    Slaap lekker allemaal !
     
  16. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Indy; Wij hebben nu bij elk slaapje een ritueel; eerst verschonen, voeden, knuffelen, spelen, in bed leggen, een "aai" in het gezicht, een kus op de wang met "weltrusten", en het muziekspeelgoedje aan.
    Ik heb wel het idee dat hij wel een beetje weet nu wat er wanneer gaat gebeuren eigenlijk!
     
  17. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Sushi; ook hier absoluut momenten waarvan ik vind dat hij moet slapen.
    Hij is dan bijvoorbeeld net al van voeding tot voeding wakker geweest, heeft de fles weer gehad, broek verschoond, en als ik hem dan in bed leg, laat ik hem ook even huilen.
    Hou dan een kwartier tijd voor mijzelf aan, huilt hij dan nog, dan mag hij eruit, maar (het is niet eens huilen, jammeren) , dan haal ik hem eruit.
    Maar 9 van de 10 keer slaapt meneer daarna als een roosje.

    Ik probeer ook altijd 1 dagdeel wat te plannen, en 1 dagdeel thuis te zijn.
    Vind rust enorm belangrijk!
     
  18. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    MsRoxy; rot voor je, dat je zo'n rot moederdag hebt gehad.
    Heb altijd het idee dat wij vrouwen veel verantwoordelijker zijn wat betreft de kleine dat de heren.
    Maar kan aan mij liggen hoor.
    Heb het idee dat de vrouwen veel sneller en beter hun eigen behoeftes aan de kant kunnen zetten dan als de heren dat kunnen.
    Jij zou als jij thuis zou komen, en als jou man doodmoe zou zijn, zonder morren de kleine overnemen.
    Dat is denk ik echt het verschil.. Moederinstinct misschien? ;)
     
  19. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Oh wat fijn, het nieuwe voedingsschema gaat nu goed. Ik moet hem er wel 's nachts voor wakker maken, maar hij drinkt nu alles op en geeft bijna niet meer terug. Ik houd hem nu ook echt langer overeind na het voeden, misschien dat dat ook helpt. En ook tijdens het voeden houd ik hem iets meer zittend. En het gaat nu stukken beter.

    Wat betreft ritueel..... Overdag ben ik vrij makkelijk, ook omdat hij echt overal wel in slaap valt. Ik ben wel erg van de prikkelreductie. Dus, maximaal 1 dagdeel op pad en ook niet iedere dag (vaak een dag ertussen). Boodschappen doen beschouw ik bijvoorbeeld ook als een uitje. En als we op pad gaan, gaan we meestal 's middags, omdat hij dan het beste slaapt. 's Ochtend is hij vaak een deel zo wakker, dat ik dan liever met hem rustig thuis ben.

    Hij ligt eigenlijk nooit in de box; daar vindt hij echt niets aan en het wipstoeltje is ook geen succes. 's Ochtends is hij altijd erg wakker en neem ik hem lekker naast mij in bed, samen spelen, elkaar aankijken enz. Als hij in slaap valt, terug naar de wieg (staat nog naast het bed en is een "dichte bak"). 's Middags leg ik hem of in zijn ledikantje op zijn eigen kamer (vindt hij prachtig, want dat zijn open spijlen waar hij doorheen kan kijken (dus een soort box) en hij valt vanzelf in slaap. En als hij niet in zijn ledikantje gaat, dan gaat hij in de kinderwagen beneden (= ook een "dichte bak"). Daar slaapt hij trouwens nog het beste in (idd geluiden om hem heen). Het ledikantje doe ik bewust, want daar moet hij over een paar weken ook 's nachts in gaan slapen. Daarnaast is de wieg in onze slaapkamer overdag te warm voor hem (staat de zon op). Na de voeding van 19.00 uur gaat hij mee naar boven en gaat hij in de wieg. Maar ja, dan breekt vaak ook het jengeluurtje aan, dus dan zie ik wel wat we doen (troosten, knuffelen, in bed nemen, spelen of toch weer in de kinderwagen). Uiteindelijk slaapt hij een deel van de avond en de gehele nacht in de wieg naast ons en dat gaat ook goed. Tja, hij is vrij gemakkelijk wat slapen betreft en huilt ook weinig. Hij kijkt gewoon graag om zich heen, is erg nieuwsgierig en kan zichzelf prima alleen vermaken. En iedere voeding wel hetzelfde ritueel (verschonen-voeden-spelen/knuffelen-slapen, behalve 's nachts, dan geen spelen). En sinds dit weekend verschoon en voed ik wisselend boven en beneden. Dus, ik ben zijn territorium aan het uitbreiden ;) .

    @IMD: ik dacht al dat de handdoek vast niet in de wieg mocht (te gevaarlijk). Ik zal straks de handdoek er eens onder gaan leggen, kijken of dat helpt. Krijg je wel een rare constructie. De handdoek komt dan halverwege de matras tot aan het voeteneinde te liggen, omdat je "kort moet opmaken". De andere kant van de matras (waar hij niet ligt), blijft dan gewoon plat. Ons manneke is natuurlijk nogal klein, dus we gebruiken maar de helft van de matras in de wieg en in het ledikant slechts 20% of zo......

    @Amom: ik weet niet waarom, maar ik heb begrepen dat pasgeboren baby's niet meer dan 6 uur achter elkaar mogen slapen. Kijk anders eens op de site van het online consultatiebureau; hier staan gemiddelde slaaptijden e.d. op.
     
  20. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    kleine pasgeborene die mogen geloof ik niet lnager dan 8 uur slapen en boven de 4 kilo is dat 10 uur maar ik vind 8 uur beter het schijnt zo te zijn dat als je te snel naar te weinig flessen gaat dat er dan een grote kans is op ondergewicht (als kind zijnde)

    @eenwondertje hij gebruikt maar een deel van zijn wiegmatrasje (dan heb je of een enorme wief of je bedoeld een ledikant?) want Miley ligt al op 3/4e van haar wieg en jouw beebje was toch niet extreem klein ofzo?

    In elk geval ik leg het handdoekje helemaal boven want dan helt het matrasje zoiezo al genoeg hier maar je moet even kijken, sommige mensen leggen ook een boek onder de pootjes (maar dat gaat hier niet vanwege rolletjes)
     

Deel Deze Pagina