6 mnd en oncomfortabele vakantiebestemming?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door juenco, 12 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    hai meiden,

    ik zit enorm te twijfelen...mijn vriend en ik willen deze zomer dolgraag weer naar noorwegen voor 10 dagen. Omdat een hotel daar niet te betalen is, kiezen we voor een hut. Vorig jaar een tent, maar dat zie ik met een buik niet zitten.

    Nu dus een hut, maar ja, die hutten zijn ook niet het meest comfortabel. Krakkemikkige bedjes, waar je op moet slapen in een slaapzak. Ik twijfel of dit een beetje te doen is met een buik van 6 maanden. Hoe voel je je over het algemeen als je 6 maand bent...heb je dan al last van vocht vasthouden, houdt je kindje je dan al wakker in je slaap...kun je al last hebben van je rug etc. En...past de slaapzak nog dicht haha! (ik ben niet heel stevig van mezelf)

    Nou goed, ik hoor graag de mening van ervaringsdeskundigen!
     
  2. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Het verschilt echt per persoon, dus niemand kan jou vertellen hoe jij je tegen die tijd voelt..
    Ik word iig al vanaf 24 weken ongeveer wakker gehouden door de kleine en slaap al heel slecht; ik woel heel veel omdat ik op geen enkele manier lekker lig, word elke 1,5 uur wakker, heb last van omhoogkomend maagzuur, maagkrampen, beenkrampen, onrustige benen en dan de kleine nog die alle kanten op beukt ;)
    Dus ik zou het persoonlijk echt niet doen.
    Maargoed, misschien voel jij je wel hartstikke goed en heb je nergens last van! (hoop ik wel voor je ;))
    Ik zou als ik jullie was zoveel mogelijk op t laatste moment proberen te boeken dan, dan weet je tenminste hoe je je voelt :)
     
  3. nikton

    nikton Bekend lid

    10 jan 2008
    703
    0
    16
    Ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken, maar ik voel me echt prima. Geen pijn in mijn rug, baby houdt me niet wakker en conditite is ook nog goed, voor zover er sprake is van conditie.. haha! Ik denk dat ik gewoon op vakantie zou gaan, maar ja dat zeg ik nu, nu ik weet hoe ik me voel. De ene zwangere is de andere zwangere niet..
    Ik weet ook eigenlijk niet tot hoelang je mag vliegen... Succes met je zwangerschap!
     
  4. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Haha oh hmmmm..

    Als ik 31 weken zwanger ben, ga ik 3 weken kamperen in Zuid-Frankrijk ;)

    Dus 3 weken op een matrasje op de grond!

    Wordt heus wel minder comfortabel dan normaal, maar ik voorzie geen grote problemen :)
    En als het echt niet gaat, kan ik bij mijn ouders in de caravan slapen :D
     
  5. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    tja, dat kan idd niemand je voorspellen.
    Is zo verschillend qua persoon.

    Wij gaan in juli ook camperen, in spanje, met de auto en caravan.
    Ben dan zo ongeveer 30 weken...ik maak me er absoluut niet druk om moet ik zeggen
     
  6. liefde1978

    liefde1978 Fanatiek lid

    4 feb 2009
    1.493
    0
    0
    noord-holland
    Ik heb eigenlijk nog een extra vraagje aan deze topic. Ik ga in mijn 32ste week voor een week naar zuid duitsland. Mijn moeder vond dit raar, want stel als het kindje per ongeluk te vroeg komt. Ik zei al dat ze daar ook ziekenhuizen hebben en verder zei ze dat ze het niet normaal vond om nog zo laat op vakantie te gaan. wat vinden jullie hiervan? Mijn vader weerlegde haar argumenten al maar ik ben toch benieuwd hoe jullie dat vinden?

    Ik denk dat je zelf straks het beste in kunt schatten hoe je je voelt. Vraag gewoon of een annuleringsverzekering hier ook voor geldt? Of kijk alleen naar hutjes die een paar dagen van te voren nog gecanceld kunnen worden *kosteloos...
     
  7. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Een annuleringsverzekering is misschien wel makkelijk.

    Ik heb ook zoiets hoor, in Frankrijk hebben ze prima ziekenhuizen!

    Het is niet dat ik ergens in de middle of nowhere in een of ander 3e wereldland zit!
     
  8. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Op vraag TS: ben 6 maanden en zou zo in zo'n hut kunnen slapen hoor! Maar ik heb geen superdikke buik en ook (nog?) geen slaapproblemen. Echt heel verschillend per persoon denk ik....

    En vakantie in Duitsland met 32 weken.... We hebben het hier over Duitsland, het land waar alles volgens mij nog meer of beter geregeld is dan hier in NL, waar ze inderdaad ook ziekenhuizen hebben en de taal nou ook weer niet onoverkomelijk moeilijk is. Dus tja.... Lekker doen, zou ik zeggen!
     
  9. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Mijn motto is: Je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt... als het idee je nu misschien al niet aanstaat, is het misschien een goed plan om een alternatief te zoeken. Anderzijds zijn er voldoende zwangeren die met gemak in een hutje zullen overnachten, dus mischien helemaal nergens om je zorgen over te maken.

    En op vakantie met 32 weken... ik weet dat je met sommige vliegtuigmaatschappijen nog tot 35 weken mag vliegen! Ook hier geldt denk ik waar je prettig bij voelt...
     
  10. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik ben ook (net) 6 maanden zwanger en voel me nog prima hoor. Het ligt er ook aan wat je verder nog gaat doen op vakantie. Noorwegen klinkt als lekker actief daar wandelen, uitjes maken en sporten ofzo, maar daar zou ik nu toch niet elke dag meer zin in hebben. Als je daar lekker 10 dagen van de omgeving en je kerel kunt genieten zonder per sé van alles te willen doen, zou ik zeggen: go for it.

    Oh, en wakker word je 's nachts toch wel regelmatiger, of je nou op een houten bedje ligt of in je eigen bed. Let wel even op dat je een wc dichtbij hebt, want die heb je 's nachts misschien wel nodig. Daarom zou ik een camping niet helemaal aanraden ;)

    Duitsland is trouwens prima te doen hoor. Goede ziekenhuizen, prima te doen qua taal. Misschien kun je wel alvast even kijken naar ziekenhuizen met een kraamafdeling in de stad waar je heen gaat. Hier in Bonn zijn namelijk wel 6 verschillende ziekenhuizen, maar er zijn er maar 2 met een kraamafdeling :S
     
  11. liefde1978

    liefde1978 Fanatiek lid

    4 feb 2009
    1.493
    0
    0
    noord-holland
    Bedankt dat jullie ook mijn vraag even wilde behandelen. De tip van adressen van ziekenhuizen vind ik super. Ga ik zeker van te voren doen. (Handig dat we nu een TomTom hebben.) We zouden eerst met een busje gaan, maar gaan nu wel zelf met de auto heen. Lijkt me behoorlijk wat comfortabeler.
     
  12. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Ik sluit me bij de anderen aan. Gewoon effe afwachten hoe je je tegen die tijd voelt. Als ik naar mezelf kijk: Ik zou me op dit moment nog prima redden in een hut met een gammel bedje en een slaapzak. Wandelen lukt ook nog goed, zolang ik maar regelmatig effe kan gaan zitten ook.

    Weet je, je leest in de boeken vaak over alle kwaaltjes die je kunt kijgen, allemaal binnen een paar pagina's. Maar je hoeft ze echt niet allemaal te krijgen, en zeker niet allemaal tegelijk. Luister naar je lichaam en respecteer de grenzen die je eigen lichaam stelt. Echt, je voelt wel wat je aankunt hoor. :)
     
  13. mamaI

    mamaI Lid

    10 mrt 2009
    53
    0
    0
    Ieder moet het natuurlijk voor zich weten, maar wij hebben ervoor gekozen om dit jaar niet met de caravan naar het buitenland te gaan (gaan eigenlijk elk jaar naar Spanje) maar om in Nederland te blijven. We gaan lekker 2 weken naar de Veluwe! Dat voelde voor ons beter. Als er iets is ben ik snel in het ziekenhuis en kan ik mijn situatie (heb een chronische ziekte) makkelijker uitleggen. Als ik al zag hoe moeilijk mijn vriendin (toen 4 maanden zwanger) het in de hitte had ben ik blij dat wij niet gaan! Nu maar hopen dat het niet regent...
     
  14. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Dat is zo persoonlijk. Ik ga zelf als ik 28 weken ben 1 week naar Griekenland.
    Ik heb alleen last van mijn rib en rug als ik erg lang zit maar voor de rest voel ik me prima eigenlijk.
     
  15. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    0
    36
    Ik zou als je je goed voelt gewoon gaan. Je kunt nu van te voren nog nie zeggen hoe je je over 10 weken voelt. Gewoon niet te vroeg boeken. Ikzelf zou er niet aan moeten denken, maar iedereen is anders.
     

Deel Deze Pagina