kleintjes kort op elkaar, hoe is dat?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Life in Pink, 25 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Life in Pink

    Life in Pink Niet meer actief

    Hallo meiden,

    Ik geloof, maar weet het nog niet 100% zeker, dat ik zwanger ben. Ik was aan de nuvaring, maar had die afgelopen keer 4 dagen te laat ingebracht. Nu zit ik op dag 39 van 'cyclus' en had vanochtend een hele lichte positieve test.
    Als ik echt zwanger ben, dan is mijn dochter in september net 1 jaar geworden en zou deze kleine in december geboren worden...

    Ze schelen dan erg weinig en ik vroeg me af wat jullie ervaringen hiermee zijn?
    Ik merk dat ik nog erg moet wennen, omdat het dus heel onverwacht kom en ik volgend jaar zou afstuderen...ook voor mijn man is het best een shock en die twijfelt erg of we het praktisch allemaal wel kunnen redden...

    Groet Snoozie
     
  2. mamaflower

    mamaflower Actief lid

    3 mrt 2009
    133
    0
    0
    gastouder
    Ja bij ons was ik met 11 maanden van mij zoontje zwanger...
    Dus ook best op elkaar.
    Sommige mensen in me omgeving reageren positief maar anderen komen met het verhaal ja het is druk bla bla.Maar wij hebben er voor gekozen dat ze lekker samen opgroeien zo hebben ze altijd wat aan elkaar.Ik zou als ik jou was de kids een paar keer per week bij je schoon moeder of moeder brengen...Of je familie leden.Bij mij in de familie wilt iedereen ook helpen alleen is het probleem ze wonen een uur van mij af dus dat is minder,
     
  3. EmyD

    EmyD Niet meer actief

    Als eerste alvast een voorzichtige gefeliciteerd! Ik kan me voorstellen dat je er een beetje van geschrokken bent en dat je twijfelt of je het dan allemaal wel redt. Maar bedenk wel dat het nog even duurt voordat je kindje komt. Voor die tijd kun je nog vanalles regelen en alvast wennen aan het idee.
    Ik heb zelf (nog) geen ervaring met kindjes kort op elkaar. Maar ik zie bij vrienden van mij dat het heel goed gaat. Ik scheel zelf iets meer dan een jaar met mijn broertje en we hebben altijd heel leuk met elkaar kunnen spelen.
    Heel veel geluk en geniet (ondanks je zorgen) van je (eventuele) zwangerschap!
     
  4. gezinnetje

    gezinnetje Actief lid

    11 dec 2008
    164
    0
    0
    gelderland
    hoi hoi

    het is heel erg leuk
    ik heb 2 dochters
    1 van bijna 2 jaar
    en een dochter van 6 enhalven maand
    ik ben nu bijna 5 week zwanger
    het is druk maar het is heel erg mooi
    ze groeien echt gezamelijk op.....
    je verveeld je in iedergeval nooit meer hahahaha
    ik vind je rolt er van zelf in dat is gewoon het moeder instinkt
     
  5. suus02

    suus02 Fanatiek lid

    30 jan 2009
    3.215
    751
    113
    home sweet home
    Hoi
    Hier ook een moeder van 2 dochters. De oudste is 1,5 jaar en de jongste 5 weken. Het is wel druk en net na de geboorte had ik ook zoiets van hoe ga ik het allemaal doen. Maar zelfs na 5 weken wordt het allemaal makkelijker. Je vind vanzelf je weg. Het moment dat ik borstvoeding geef is nog het lastig omdat de oudste dan gaat boeven. En natuurlijk de moment van eten en in bad doen en naar bed zijn spitsuur. Maar het heeft ook zijn voordelen hoor!
    Succes
     
  6. Neggers

    Neggers Lid

    11 apr 2008
    36
    0
    0
    Afgelopen februari ben ik van mijn tweede zoontje bevallen. Mijn eerste zoontje was toen een jaar en 25 dagen oud. Ook voor ons was zo kort op elkaar een hele verassing en eigenlijk niet d eplanning (tenminste niet zo kort op elkaar).

    Het is in het begin wel wennen en erg druk, maar ook heel erg leuk. Wij hopen dat ze vooral als ze dadelijk wat groter zijn heel veel plezier aan elkaar beleven. Tot nu toe hebben wij er geen spijt van. Het is geweldig gezellig. En de drukte daar leer je mee om gaan.
     
  7. Life in Pink

    Life in Pink Niet meer actief

    Nou, hier blijft het nog onduidelijk...na de hele lichte posi test van gister, vanmorgen weer negatief. Blijft weer afwachten dus...

    Maar bedankt voor de reacties! Voor velen is het dus wel erg leuk!
    Dat klinkt hoopvol :)
     
  8. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    Hey

    Nou het kan nog korter op elkaar hoor ;)
    Onze jongste dochter is 1 week voor de 1e verjaardag van onze oudste dochter geboren! Dus maar 51 wkn verschil!! Maar het is goed te doen hoor, in het begin even wennen en weer even in het juiste ritme komen.
    Maar daarna gaat alles vanzelf!

    (alle hororscenarios die ik kon bedenken tijdens me zwangerschap over 2 kids zo kort op elkaar zijn uitgebleven :D )
     
  9. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    Ik vond het erg meevallen....op het moment dat de jongste stopte met huilen...Hij heeft tot een maand of 4 erg veel gehuild en dat vond ik erg zwaar met nog een peuter erbij.

    Maar nu zijn ze tweeënhalf en zeven maanden en het is heerlijk. Ze slapen tussen de middag gelijk en de oudste is erg lief voor haar broertje.
     
  10. Life in Pink

    Life in Pink Niet meer actief

    Maar ervaren jullie het eigenlijk als echt heel veel drukker, nu met 2 kleintjes? Ben zelf nog aan het studeren en denk dat ik het met 2 dan niet af kan maken...daar zou ik dan best van balen...maar goed, soms kiest het leven gewoon een weg voor jou i.p.v. dat je alles zelf plant en invult, daar zal ergens een reden voor zijn denk ik dan.

    Maar hier vanmorgen weer een negatieve test, maar nog geen enkel teken van naderende ongi. Ga morgen naar de HA en om een bloedtest vragen.

    Groet Snoozie
     
  11. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Ik vind het heerlijk, 14 maanden verschil en echt veel drukker vind ik het niet. Eind van het jaar willen voor nummer 3 gaan, en dan zal er misschien net 2 jaar zitten tussen de tweede en de derde.
     
  12. sab85

    sab85 VIP lid

    24 mei 2007
    9.434
    0
    0
    mijn dochter is vrijdag 1 geworden en haar zusje kan ieder moment geboren worden :D
    hier was het dus wel gepland, het lijkt me heerijk zo kort op elkaar, wel druk natuurlijk maar alles went! De zwangerschap is me in ieder geval 100% meegevallen. Nu nog even bevallen ;)

    kan dus nog niet zeggen hoe het is, maar ik heb er wel heel veel zin in! en als je zwanger bent heb je nog 9 maanden om eraan te wennen, alles met de oudste wordt ook makkelijker (vind ik) en ik vond het heerlijk dat daimy nog zoveel sliep en slaapt , heb echt genoeg rust gehad deze zwangerschap.hoef er ook nog niet achteraan te hobbelen want ze loopt nog niet, enz enz. gewoon positief bekijken, komt vast goed!
     
  13. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.298
    477
    83
    near rotterdam
    hier is mijn oudste bijna 2 en de jongste 6 maanden. De eerste maanden waren echt heel druk. maar dit ook omdat ons jongste zoontje heel heel erg veel gehuild heeft. totdat ik er dol van werd. en ja als je dan een dreumes hebt lopen is het heel zwaar. gelukkig zijn we erachter gekomen wat het is en nu is hij de rust en vrolijkheid zelve.

    nu word het ook steeds makkelijker. s'avonds rond zeven uur liggen ze allebei heerlijk op bed en hebben wij onze avond terug. overdag liggen ze vaak ook tegelijk ong. een uurtje te slapen.

    het enigste wat ik wat onhandiger vind is dat ik niet zo snel met de auto erop uit kan. we hebben wel een tweelingwagen, maar die is zo log en zwaar dat dat in mijn eentje een onneembare missie is. en ik voor die korte periode geen zin heb om een nieuwe te kopen.
    maar goed als dit alles is. gewoon lopend kom je ook een eind.

    ik merk ook dat de oudste echt helemaal gek is op zijn broer. Joshua moet echt overal mee naartoe van hem. en als hij niet mee gaat is hij echt een beetje teleurgesteld.

    dus hier wel ff als heel druk ervaren, maar het wordt alleen maar makkelijker

    succes. ik ben wel benieuwd wat het uiteindelijk word bij jullie
     
  14. Diddlmouses

    Diddlmouses Fanatiek lid

    @ Yuong Flower, welke duowagen heb je dan?

    Verder nog geen ervaring hier, maar dat komt nog wel ;)
     
  15. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.298
    477
    83
    near rotterdam
    ik heb een kiwi explorer van phil en teds, maar omdat wij hem aangepast hebben door hem te lassen zodat hij een wat hogere handgreep heeft is hij ook verzwaard aan de voorkant omdat hij anders kiepte. dus dat ding is nu niet te tillen hihi.
     
  16. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    wij hebben een duo wagen van Topmark, en die vind ik echt super. Kindjes zitten achter elkaar en daardoor is hij heel makkelijk in winkels. Verder is hij ook makkelijk in te klappen en mee te nemen in de auto.
    Ik vond het verschil van niks naar 1 kind veel groter dan van 1 naar 2. Je zit al in het ritme en je bent ook niet meer zo onzeker. Ik ben ook veel makkelijker met nr 2 dan dat ik met de eerste was.
     

Deel Deze Pagina