Medicijnen of Borstvoeding??

Discussie in 'Gezondheid' gestart door moena, 6 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Hallo meiden,

    Even een vraagje...
    Ik heb nu al ongeveer 6 maanden een peesontsteking in mijn polsen. Het is niet het zwangerschapskwaaltje wat wel meer vrouwen hebben, maar echt een onsteking. Kan haast niet tillen en ook de gewone dingen zoals strijken en afwassen zorgen voor extra last.

    Zouden jullie voor borstvoeding geven kiezen of direct aan de medicijnen gaan??
    Vind het zo moeilijk!!

    Alvast bedankt voor de reacties
     
  2. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    Ik denk dat ik eerst aan de bv zou gaan en kijken hoe het zou gaan met evt. paracetamol of iets anders (zijn er geen andere medicijnen die wel mogen met bv?). Je kan altijd nog stoppen maar dan heeft je kindje de eerste belangrijke moedermelk wel gehad...
     
  3. EmyD

    EmyD Niet meer actief

    Als ik je verhaal zo lees, dan kun je met die pols de dagelijkse verzorging van je kindje niet doen.. zoals luier verschonen, in badje en zelfs optillen zal lastig zijn. Hoe wil je dan ooit bv gaan geven? Dan moet er steeds iemand in de buurt zijn die jou je kindje aangeeft.
    Als je na de zwangerschap medicijnen mag gaan slikken die de pijn onderdrukken en in combinatie met bv mogen zou ik misschien hiervoor kiezen, maar dan mag de dagelijkse verzorging van mijn kindje daar niet onder lijden. Bv geven is natuurlijk het allerbeste, maar niet ten koste van alles!
    Succes met je keuze..
     
  4. Chelleke

    Chelleke Fanatiek lid

    27 apr 2006
    3.565
    0
    0
    Mama
    Uden
    Ik heb bij Damian voor bv gekozen ipv medicijnen voor de reuma (had wel prednison)
    Maar de reuma was zo danig slecht (kon mezelf en Damian niet meer verzorgen) dat ik na 2 weken gestopt was en aan de medicijnen ging.
    Bij onze 2e ga ik meteen voor de medicijnen.
     
  5. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Bedankt voor jullie reacties..
    Het is idd zo dat de medicijnen die ik zou gaan slikken niet in combinatie kunnen met borstvoeding. Het is of het één of het ander helaas.
    Ik zou de dagelijkse verzorging van ons kleintje gedeeltelijk zelf kunnen doen maar bijvoorbeeld badderen zou te lang duren.. Ik mag wel tillen maar het is gewoon erg pijnlijk en het verergerd de hele boel.
    Vind de keuze toch wel erg moeilijk, vooral omdat je overal hoort dat bv toch echt het beste is. Voel me nu soms al een ontaarde moeder als ik de reacties van sommige mensen in mijn omgeving hoor....
     
  6. Bri

    Bri Niet meer actief

    Laat je niks aanpraten! Het is hartstikke goed dat jij er zo over nadenkt, dat bewijst toch alleen al dat je het beste wilt voor je kindje. Zo te lezen heb je die medicijnen hard nodig en zou het erger zijn als je desondanks je kindje bv gaat geven. Je moet zelf je afweging maken, maar als bv geven zou inhouden dat je je kindje (bijna) niet zelf kunt oppakken, zou ik het wel weten en lekker aan de fles gaan.

    Als je écht wilt, zou je misschien een paar dagen bv kunnen geven, dan krijgt je kleintje wel colostrum binnen. Als dat ten minste een optie is met je medicatie.
    Flessenvoeding is een fantastisch alternatief voor bv, daar word je kleintje ook groot op en krijgt alles wat hij/zij nodig heeft aan voedingsstoffen.

    Mama's die ook goed voor zichzelf zorgen, zijn volgens mij de beste mama's die een kind zich kan wensen. Sterkte met je peesontsteking, een goede bevalling gewenst en een heel fijne kraamtijd.
     
  7. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Hey bri,

    Bedankt voor je lieve woorden!!
    Mijn vriend en ik wilden allebei geen bv vroeger.. en wij zijn toch ook groot en sterk geworden zonder vaak ziek te zijn en/of bepaalde allergieen.
    Ik denk dat ik toch steeds meer naar de medicijnen neig..
    Bedankt voor jullie reacties!!
     
  8. Tantan

    Tantan Fanatiek lid

    25 feb 2009
    1.103
    0
    0
    Roosendaal
    Hier sluit ik me helemaal bij aan! Ja BV is goed maar FV ook. Kijk maar naar mijn hubbie, die is er letterlijk groot mee geworden (2.04m!). Sterkte met je beslissing. En laat je niets aanpraten, je bent bij voorbaat geen slechte moeder omdat je geen BV kunt/wilt geven.
    *KNUFFEL*
     
  9. EmyD

    EmyD Niet meer actief

    Helemaal mee eens..!! Ik hoop dat je een keuze kunt maken, en dat je je na deze reacties minder schuldig gaat voelen als je voor fv kiest..
     
  10. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    hoi,

    ten eerste ben je echt geen slechte moeder als je voor flesvoeding kiest!!!!
    zolang je kleintje dadelijk maar lekker overrompeld wordt door veel liefde komt het wel goed hoor!!!!

    een fijne kraamtijd is wel heel belangrijk en rust ook, zeker ook voor moeders daarom zou ikzelf in jouw situatie voor flesvoeding kiezen.
    jij kan aan de medicijnen waardoor je snel minder pijn en dus ook minder stress hebt, dit merkt de kleine ook en zo hebben jullie er allemaal profijt van.

    succes met je keuze!!!

    joyce
     
  11. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Mijn zwangerschapsyogajuf zegt altijd: Als het goed is voor de mama, dan is het ook goed voor de baby. Natuurlijk is borstvoeding hartstikke fijn. Maar dat lukt lang niet altijd, en als je de keuze hebt tussen borstvoeding plus hele dagen pijn of flesvoeding en verder zonder pijn voor je kindje kunnen zorgen, dan zou ik het persoonlijk wel weten hoor. Je kind groeit op flesvoeding net zo hard als op borstvoeding, maar ik denk dat hij (m/v) het meeste heeft aan een blije mama die hem op kan tillen als hij huilt, die zijn luiertje kan verschonen als dat nodig is, die hem lekker in bad kan doen en hem de hele dag kan knuffelen als dat nodig is. Laat je niks aanpraten, meis. Je kunt pas goed voor je kleintje zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.
     
  12. Jubbos

    Jubbos Niet meer actief

    Ik ga ook voor flesvoeding ivm medicatiegebruik en mijn kindje heeft meer aan een mama die zich goed voelt dan aan een mama die zich niet tof voelt en daardoor gestresst is.

    Succes met je keuze!!
     
  13. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Lieve meiden,

    Super bedankt voor alle reacties, voel me erg door jullie gesteund!!
    Heb de medicijnen in huis en ga er helemaal voor. Wil lekker met mijn kleintje kunnen knuffelen, badderen, douchen en noem maar op!!
    Alleen nog even de laatste loodjes...
     
  14. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Nou wil ik geen roet in het eten gooien, maar er zijn ook ontstekingsremmers die wel mogen in combinatie met borstvoeding. Is dit niet iets wat je kan bespreken met je arts? Misschien dat een ander middel ook geschikt zou zijn? En dat je je anders een ontaarde moeder voelt, ben je gek!
     
  15. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Ik neem aan dat mijn huisarts mij voorschrijft wat haar het beste lijkt in deze situatie..
    Heb al een half jaar last dus misschien heeft ze wel de sterkere ontstekingsremmers voorgeschreven?!
     
  16. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Ik zeg niet dat jouw huisarts niet het beste met je voorheeft, alleen dat die waarschijnlijk het meest gebruikte en voor de hand liggende medicijn voorschrijft. Heb zelf lang gevoed en als ik medicatie nodig had keek mijn huisarts op mijn verzoek naar iets wat daarmee te combineren was. Nu geef je geen borstvoeding dus zit je in deze situatie, als je wel borstvoeding geeft verandert er wat aan de situatie en zou die dus best opnieuw beoordeeld kunnen worden door een arts.
     
  17. moena

    moena Lid

    3 jan 2009
    40
    0
    0
    Noord-holland
    Uiteraard hebben mijn huisarts en ik de voor en tegens besproken..
    Kan idd voor lichtere medicijnen gaan maar ik heb gekozen voor de zwaardere omdat ik te weinig kan op dit moment en zeker straks...
    Fijn dat jij wel gewoon bv hebt kunnen geven!!

    Groetjes moena
     
  18. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Zo te lezen ben je er uit, succes met de laatste loodjes! Misschien kan je het topic beter laten sluiten dan? Dan kan iedereen het nog lezen maar niet meer reageren.
     
  19. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
     
  20. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Hier nog iemand die kiest voor medicijnen, zodat ik straks een echt mama kan zijn.

    Er zijn misschien wel meerdere ontstekingsremmers, maar dat wil niet zeggen dat die effect hebben op de specifieke ontsteking de je hebt. Ik heb de ziekte van Bechterew (vorm van reuma) en er is geen een ontstekingsremmer die ik zou mogen die ook helpt bij mijn ziekte. Bij veel vormen van reuma is Prednison bijvoorbeeld een optie, maar dat werkt bij mij niet. Het heeft namelijk geen effect op de specifieke gewrichten die bij mij ontstoken zijn.

    Ik heb dan ook geen echte keuze tussen bv en fv. Ik red het nu al niet meer en heb (bijna) overal hulp bij nodig.Ik zou dan dus een mama zijn die alleen maar naar haar kindjes kan kijken en verder niets. Daar hebben ze dan dus erg weinig aan.

    Voel je zeker niet schuldig! bv is maar 1 aspect van wat je als moeder voor je baby kan doen. Door je medicijnen kan je alle andere aspecten doen, behalve die ene. Lijkt me een stuk belangrijker!
     

Deel Deze Pagina