zindelijk worden

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door tweeling, 12 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tweeling

    tweeling Fanatiek lid

    9 sep 2006
    3.579
    0
    0
    mama van 2 meiden!
    Ik wil binnenkort gaan beginnen onze oudste van bijna 2 op de wc te zetten
    ze is er helemaal klaar voor geeft aan te moeten poepen etc...maar ben nu nog te veel bezig met de baby dus kan ik er nog niet genoeg aandacht aan besteden.

    ik vroeg me af welke pamper je dan aantrekt? Zon broekje? ik heb namelijk geen zin iedere keer haar te moeten verschonen omdat ze doorlekt.

    hoe doen jullie het als je op visite gaat? T potje meenemen is ook zoiets en in de broek laten doen is niet stimulerend lijkt me als ze thuis opp de wc moet?

    iemand nog tips
     
  2. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik lees even stiekum mee..

    Wij willen het deze zomer gaan proberen, als het wat mooier weer is, en dan lekker in een onderbroek+hemd de tuin in. Potje erbij. Dan hoef je alleen de onderbroek maar te vervangen als het misgaat.
    Maar lang niet alle kinderen kunnen het al met 2 jaar. Sommigen leren het pas tegen de 4 jaar...
     
  3. rodelief

    rodelief Fanatiek lid

    14 feb 2008
    1.527
    0
    0
    Ik ben echt supertrots want mijn mannetje heeft zojuist zijn eerste plasje gedaan op de wc.
    Ik heb een wcverkleiner gekocht bij de Kruidvat, en ging hem voor de grap even uittesten.
    En jahoor meneer deed een plasje!!
    Ik ben zo trots!!
    Ik wil straks in de zomer idd met een onderbroekje laten lopen en denk dat ik die pamperbroekjes ga proberen.
     
  4. rodelief

    rodelief Fanatiek lid

    14 feb 2008
    1.527
    0
    0
    Ik heb zojuist leuke 3d stickers gekocht van visjes bij de Kruidvat. En ik ga nu zelf een canvas doek schilderen als aquarium. En elke keer als hij een plasje op de wc of potje gaat doen mag hij een visje is zijn eigen aquarium plakken.

    Het eerste plasje wat hij eergisteren deed was denk ik een lucky shot want daarna wilde hij niet zo heel graag meer op de wc. Hij heeft er nog maar 2 keer opgezeten zonder iets te doen. Maar ik denk maar zo niet overhaasten en misschien straks met de visjes dat het nog leuker word.

    Iemand anders nog leuke ideetjes??
     
  5. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    vorige week was er een wc bril verkleiner in de aanbieding bij de prenatal die opvouwbaar is, handig dus om mee te nemen.

    Verder geen ervaring ik wil hier beginnen na z'n tweede verjaardag als ie een beetje aan de baby gewend is.
     
  6. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    vorige week was er een wc bril verkleiner in de aanbieding bij de prenatal die opvouwbaar is, handig dus om mee te nemen.

    Verder geen ervaring ik wil hier beginnen na z'n tweede verjaardag als ie een beetje aan de baby gewend is.
     
  7. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    Mijn dochter gaat regelmatig op de toiletverkleiner.
    Vorige week gepoept en geplast, nadien niet meer.
    Ze wil er steeds zelf op, zegt als ze moet poepen, maar durft dat niet meer op de wc.
    Ze zit er wel steeds op, en doet dan het geluidje na alsof ze plast.

    Bij mooi weer van het (voor)zomer, laat ik haar lekker in een onderbroekje lopen.
    En wil het op haar tempo doen, maar wel met ene beloningssysteem.
     
  8. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    Misschien een handigheidje:

    Doe je kindje eerst een onderbroekje aan, en daar overheen een luier.
    Zo voelt je kind wel de nattigheid, wat dus niet fijn is, maar het scheelt je veel was en viezigheid, want alleen het onderbroekje word nat.
    Wat ook wel eens helpt is om als het kind dan geplast heeft in de onderbroek, het kind zelf alles uit laten trekken en weer schone kleertjes aan te doen.
    Zo leert een kind "dat het veeeeeeeeeeel makkelijker is om te plassen op de wc, want anders is het zoveel gedoe!"
    En inderdaad belonen!

    Hier begin ik er nog niet aan. Hij is er totaal nog niet mee bezig en ik trouwens ook niet.
    Denk dat ik vanaf de zomer een potje aan schaf en dan pogingen ga wagen. Al zijn jongens vaak later als meiden.
     
  9. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    mijn dochter geeft aan als ze hefet gepoept of geplast en komt dan eens schone luier vragen omdat z ehet vies vind. ik ben dus begonnen met zo nu en dan op het potje en soms op de wc verkleiner en dat vind ze geweldig. ze heeft 1x een plasje gedaan op de wc en was helemaal trots haha. nu gaat ze zitten en doet ze met der mondje psssssssst haha dus ze weet wat ze moet doen maar doet het niet. toch beloon ik haar en laat zien dat ik trots ben alleen omdat ze er op heeft gezeten.

    als ze op de wc wil zet k haar der op of we nu bij visite zijn of gewoon thuis en hoop dan dat ze wat doet, meestal is het dan al te laat en heeft ze der plasje net gedaan. ze moet dus leren dat ze eerst moet zeggen dat ze moet plassen en dan wachten tot ze zit ipv eerst plassen en dan zeggen dat ze moet haha. ik heb nu bijna verlof en het is bijna zomer. ik wil haar van de zomer in een ondebroekje in de tuin laten lopen en dan gewoon in de gaten houden of ze wat doet en meteen op de pot zetten mocht ze wat laten lopen. als ze in der broek plast wachten tot ze een nieuwe komt halen zodat ze leert dat je een vieze broek krijgt als je het in je broek doet. ze vind het super vies als der luier doorlekt en loopt dan echt me o beentjes richting de wc voor een luier en roept dan bah tot de een nieuwe aanheeft dus dat gaat vast wel goed komen. ze is erg vies van natte luiers wat een goed teken is om te beginnen

    ze krijgt hier na een wc bezoek of zitten op het potje een luierbroekje aan maar als ze gewoon om een luier komt vragen een gewone luier met daarover een onderbroekje
     
  10. Yjc

    Yjc Fanatiek lid

    18 jan 2008
    1.133
    0
    0
    Tilburg
    doorgaan en haar steeds vaker op het potje zetten. Bij elke verschoning, slaapje of als je denkt dat ze iets moet op het potje zetten. Dus goed naar haar kijken of je ziet of ze iets moet doen. Laat haar bij je schoonouders mee doen in de zindelijkheidstraining.

    Wij zetten Inge al vanaf 8-9 maanden op het potje, is makkelijk want ze kan wel zitten maar nog niet opstaan. Dus ze leert nu al dat het potje niet vervelend of eng is en blijft dus ook goed zitten en vind het ook leuk om er op te zitten.
    Ik weet het het is vroeg maar ik ben van mening dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Ze kan misschien nog niet aangeven dat ze iets moet doen, of heeft nog niet gehele controle over haar blaas en sluitspier maar zo leert ze wel dat het niet vervelend is. Regelmatig is ze nu een hele ochtend / middag droog ook met een slaapje en doet ze haar plasje als ik haar op het potje zet dus ze weet echt wel waar het voor is. Als er een plasje en soms een poepje in het potje zit en dan is het natuurlijk feest en zingen we een liedje of gaan we extra uitgebreid knuffelen / stoeien.

    Wij zetten haar voor en na elk slaapje op het potje. Verder als het uit komt, dus als ze toch een vieze luier heeft of als ze in bad gaat of is geweest. Bij ons staat het potje gewoon naast het verschoningskussen op de commode dus het is er makkelijk om haar daar op te zetten.
     
  11. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Bij onze oudste dochter Anouk, die nu bijna 9 jaar is, zijn wij nooit zoveel bezig geweest met het zindelijk worden, omdat ze er zelf altijd van die drama's van maakte. Het was altijd een heel gedoe om haar op een potje of een wc te krijgen. Ze wilde gewoon niet.

    Uiteindelijk hebben we het maar losgelaten en ze werd dus ook vrij laat zindelijk. Ze was bijna 4 toen ze er ineens zelf aan toe was en toen was ze zonder problemen echt helemaal zindelijk. Overdag echt nauwelijks ongelukjes gehad en 's nachts heeft ze ook nooit in bed geplast.

    Dus met haar heeft het het beste gewerkt om er juist niet te veel aandacht aan te schenken. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe slechter een kind zindelijk wordt, volgens mij. Buren van ons waren er namelijk altijd vreselijk mee bezig met hun zoon (kreeg ook straf als hij het in zijn broek had gedaan) en hun zoon is inmiddels al 7 jaar en doet het nog regelmatig in zijn broek.

    Dus ga er zo ontspannen mogelijk mee om, is mijn advies.

    ;) Frieda
     
  12. Bij ons was onze oudste dochter zindelijk met 2 jaar en 2 maanden.


    Nou denk ik zelf dat het met de jongste (anderhalf) heel anders zal gaan, ze heeft wel belangstelling voor de wc.
    Dus ik heb voor haar een potje gekocht, maar zodra ik met het potje aankom gaat ze gillen :)

    Dus ik denk dat we voorlopig de zindelijkheidstraining maar op een heeeeeeel laag pitje zetten.
    Al hoewel het wel heel fijn is om dr van de zomer lekker in dr bikini of onderbroekje te laten lopen, en het potje gewoon op de stoep te zetten....

    ach we zien wel :D
     

Deel Deze Pagina