Wie ook zwanger en gastouder???

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Lilly, 14 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Zijn er hier ook zwangere gastouders vroeg ik me af?

    Ik ben namelijk zelf zwanger en gastouder en ben benieuwd hoe jullie dat gaan doen met verlof en zo. Hoe lang gaan jullie met 'verlof' en hoe vangen jullie de dagen op dat je je wat minder voelt?

    Ik begin te merken dat ik op de dagen dat ik me niet zo goed voel, en de hele dag binnen moet zitten ivm het weer dat ik dan af en toe een kort lontje krijg. En ik wil natuurlijk ook niet dat de kinderen daar de dupe van zijn.

    Dus ik probeer heel bewust rust te nemen, ben wat makkelijker met opruimen en doe op de dagen met kids geen huishoudelijke klusjes. Terwijl ik normaal wel een wasje doe of iets dergelijks. Maar ja, je bent als gastouder toch alleen en kunt niet even aan je collega vragen iets over te nemen ;)

    Het lijkt me in ieder geval leuk om ervaringen/ideeen uit te wisselen.
     
  2. Andrea mv Ryan

    Andrea mv Ryan Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.052
    0
    0
    Groepsleidster kinderopvang
    Noord-Brabant
    Ik ben dan wel niet zwanger, nadenken over een derde doen we wel.
    Ik ben dus ook gastouder en vraag mezelf ook met regelmaat af hoe ik het dan zou gaan regelen allemaal. Je wilt het voor jezelf en de gastkindjes zo makkelijk mogelijk maken natuurlijk.
    Waar gaan jouw gastkindjes naartoe tijdens je verlof?
     
  3. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    @andrea, ik werk via een gastouderbureau en die regelen dus ook noodopvang. Mijn kindjes zijn dus veilig en wel ondergebracht. Ik heb het zodra ik een goede echo gehad had ook al kenbaar gemaakt zodat er direkt wat geregeld kon worden.

    De ouders, kinderen, en noodopvang hebben ook al kennis gemaakt zodat als er onvrewacht iets mocht gebeuren (je weet het tenslotte nooit met een zwangerschap) de kinderen direct ergens terecht kunnen.

    Vooralsnog is mijn plan om 2 maanden vrij te nemen. 4 weken vóór de bevalling en 4 weken erna. Ik hoop dat dit haalbaar is. Het liefste zou ik langer doorwerken en 2 maanden na de bevalling vrij nemen. Maar dat komt ook doordat ik me nu nog zo goed voel. Over 10 weken piep ik vast wel anders ;) En ik denk dat het voor mijn gezondheid gewoon het beste is om toch die 4 weken van te voren aan te houden. Moet ook aan mezelf en de baby denken natuurlijk.
     
  4. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    hier ook zwanger en gastouder!!
    en ik heb tot nu toe een hele goede zwangerschap en heb alleen nog voor mn echo's en ziekenhuisafspraken wat vrij moeten nemen. dan zorg ik dat de oppaskids bij vriendjes spelen of als vader thuis werkt dan neemt hij het over.
    wat hun in mijn verlof doen dat weet ik niet. en eigelijk maak ik me daar niet druk om, is niet mijn verandwoordelijkheid. al zal ik ze wel missen hoor.
    vind het wel heerlijk om straks ff 4 maandjes rust te hebben.
    moet wel zeggen dat het werk best zwaar valt nu, ben altijd moe maar de kids gedragen zich gelukkig goed. het zijn er 3 van 3 t/m 8 jaar. en werk hier al 3 jaar dus we kennen elkaar door en door.
    heb afwisselende dagen met 6 tot 12 uur per dienst. en een grote tuin dus ze kunnen altijd naar buiten.
    ben wel gestopt met een deel van het schoonmaak werk, dat werd me te veel.
    en straks na de bevalling kan ik gewoon terug komen met eigen kind erbij. dus heb er dan elke dag 4. dat word wel zwaar ben ik bang.

    oh dames: vraag bij het UWV een ZEZ (zelfstandig en zwanger) uitkering aan! dan krijg je gewoon 4 mnd lang minimuum loon. dus dan kun je heerlijk van je kindje genieten.
    dit kun je tot 2 weken voor je bevalling aanvragen.
     

Deel Deze Pagina