April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    Even snel een berichtje...

    Leonie: Wat heftig toch allemaal, weten ze ook hoe dat komt ? Hoop dat het snel allemaal achter de rug is voor jullie !
    Thanks dat jullie voor me duimen vanmiddag !

    Ga nu snel douchen, Esmee badderen, flesje en dan naar het CB ben echt zo benieuwd !

    Tot later, fijne dag !
     
  2. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Sylvie ik gebruik ook HA voeding. Had dat ook gehoord dat dat lichter verteerbaar is. Dus ik heb de nutrilon lijn gebeld, en zeiden daar dat het bijna niks uitmaakt, wel iets lichter maar niet dat je kindje honger houd. Je kan johannesbroodpitmeel gebruiken, doe ik ook. Flesjes 120+4 + 2 schepjes johannesbroodpitmeel.
    Maar je kan ook met 1 schepje beginnen.

    Rach: Poe meid wat vermoeiend zeg! Is kolven ook een optie voor bv de laatste fles en de nachtfles, wie weet scheelt dat ook al? Lastig hoor, maar heel knap dat je het zo volhoud.

    Leonie: Meis ik heb zo met je te doen zeg! Ik hoop echt dat je niet geopereerd hoeft te worden. Maar aan de andere kant, wie weet kunnen ze je er af helpen en kun je dan eindelijk op weg naar herstel...Ik voel me al klote met mijn HB van 6.8, laat staan hoe jij je moet voelen. *Dikke Knuf*

    Tim&Miley wat zijn jullie goed gegroeid!!! (en volgens mij zag ik nog meer gewogen beebjes voorbij komen, knap hoor zo goed gegroeid!)

    Eefje; Ik vertelde aan mijn vriend over oie oie oie oie en die moest ook zo lachen, wij moeten er namelijk steeds wel wat om lachen als Senne dat doet haha.En dan is het flesje er in en pats boem stil is ie.

    Juud: leuk van je te horen, en fijn dat alles goed met jou en femke gaat.

    Brendagill: Jeetje nu al sex me knip, denk om infectiegevaar hoor, het is nog wel een wond. Hier is het nu 7 weken geleden en de knip hersteld goed, alleen het begin stukje is nog gevoelig, maar sex....nee nog heel even niet, wil even wachten totdat het niet zo gevoelig meer is. Vind een tampon al eng hahaa

    Amom: zo wat groeit hij lekker, heb je slagroom? Hihi grapje hoor. Bevalt het goed in jullie nieuwe huis?

    Lynn: fijn dat Julian de poep kwijt is, zal een opluchting voor hem zijn.

    Danielle: Irritant he die ongesteldheid. Ik dacht dat ik klaar was, begin ik nu ineens weer te bloeden ^$&^$&^%*Q$%%@@## Dus al vanaf vorige week woensdag, hevig bloedden tot zaterdag, toen werd het wat normaler. En dinsdag en gister niks meer...tot aan net...grrr.

    Coto: Wat fijn dat het flesje zo goed ging, ga je nu eerst gekolvde melk proberen?
    En wat slaapt ze lekker, hoe gaat het nu?

    Sushi: Succes bij het CB en je sollicitatie, spannend zeg!

    Eenwondertje: Ik mis ook een aantal mama's op het forum hoor. Hoe ging het gisteravond?

    Zo wij zijn gister naar de osteopaat geweest en we zijn klaar! Hij was dik tevreden, en wij ook. Senne draait al veel beter met zijn hoofdje en ligt nu ook vaker met zijn gezichtje naar links. Ook is het niet meer zo'n plankje gelukkig.

    Drinken gaat ietsje minder ineens, hij neemt minder dan anders...Nou ja dat is niet erg toch? De osteopaat had wel gezegd dat ook het schrokken minder kon worden, misschien is dat het. Ik ga nu 1 schepje johannesbroodpitmeel door de voeding doen. Ik zit nog steeds op gemiddeld 770 per dag, maar grotere flessen krijgt hij niet weg (5x150)....
    Gister heeft de osteopaat zijn buikje nog behandeld en hij heeft nu de ene poepluier na de andere.
    Hm hij sliep zo lekker, zonder speen in slaap gevallen en nu is het weer brullen, zal even bij hem kijken...
     
  3. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Oja ben weer bassie zijn zus af......ze is nog geweest, af en toe nog een rossig plukje maar het is al stukken beter! Als ik me blijf ergeren dan komt ze nog een keer.
     
  4. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Jodie, fijn dat jullie nu klaar zijn bij osteopaat en nu hopen dat ontwikkeling zo door blijft gaan! Echt super wat hij heeft kunnen bereiken bij Senne.
    Gelukkig dat je bijna helemaal weer gewoon Jodie bent. Hoe kwam het eigenlijk dat het verkeerd was gegaan?

    Sushi, veel succes vandaag!

    Hier, ik ben eigenlijk een emotioneel wrak als ik eerlijk ben. Ik baal overal zo was, ik wil gewoon genieten van mijn meisje en dat lukt zo bijna niet, nu ik zo moe ben. Ben heel de tijd aan het huilen, wist niet dat je zoveel tranen kon hebben. Maar denk dat moeheid van afgelopen weken ook er uit komt en balen daarvan.
    Wel positief berichtje is dat het bloeden minder is geworden. Het is zeker niet gestopt maar wordt minder dus dat is goed. Maar hoef dus als het zo door gaat niet geopereerd te worden [-o<
    Ik weet niet meer wie het vroeg maar de beschadigingen komen waarschijnlijk doordat de placenta niet los wilde komen bij bevalling. Toen is er enorm veel op buik gedrukt en zo en dat gaat eigenlijk bijna altijd goed maar bij mij dus waarschijnlijk de beschadigingen opgeleverd.
     
  5. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Leonie logisch dat je emotioneel bent, de combi moe zijn, herstellende van de zw.schap, je lage HB.....zo zwaar meis!
    Neem je rust en laat je goed verzorgen, ik hoop dat je je snel wat beter voelt.
     
  6. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    AAARRRGHHH stomme pc!!!
    heel lang verhaal getypt....ALLES WEG bah bah bah!

    nu ook geen zin om het weer te typen, ik ga eerst wel ff afkoelen :)
     
  7. wannaBmum

    wannaBmum Fanatiek lid

    17 okt 2007
    2.957
    0
    0
    Tjee leonie, wat krijg jij het vor de kiezen meid! Hele dikke knuffel voor jou! Hou je taai!

    Ga zo ook even naar het weeguurtje van het CB en even overleggen over de voeding. Gisteravond weer feest hier. Ruben onbedaarlijk aan het huilen, tegen het krijsen aan. Fles gehad, niet echt onrustig met de beentjes (dus darmkrampjes leken het niet), schone broek, flink geboerd, geen koorts, ik wist het echt niet meer. Uiteindelijk valt hij op mijn arm in slaap en ligt heerlijk te pitten, nergens last van, :baby:
    maar toen ik hem in zijn bedje legde, begon alles weer van voor af aan -zucht-
    Box vindt hij ook nog steeds niks. En ik zit nog steeds met smart te wachten op zijn eerste echte lachje....
     
  8. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    MET SPOED GEZOCHT: GEBRUIKSAANWIJZING VOOR 5 WEKEN OUDE BABY.

    Jemig, lekker ventje hebben wij hoor. Overdag best wel rustig en braaf (ok, gistermiddag een uurtje wat jengelig, maar niet echt erg), maar 's avonds..... pfffffffff........ pfffffff. Zo wakker om zich heen kijkend, brabbelen, jengelen en huilen als je hem in de wieg legt. Hij wil gewoon bij ons liggen en hij reageert ineens heel sterk op mijn stem en aanwezigheid (in positieve zin).

    Gisteravond was het eten klaar, we scheppen op en daar begon 'ie (18.15 uur) om pas na de voeding van 22.30 uur om 00.00 uur op te houden! M.a.w. als papa thuiskomt, barst het feest los en papa en mama staan volledig in dienst van een ca. 50 cm. klein en schattig dictatortje :baby: .

    En vanochtend is 'ie weer lekker zichzelf, niet veel wakker, slaapt veel enz. Het lijkt echt alsof sinds een paar dagen zijn ritme omgooit naar de avonduren. Het wakkere uurtje in de ochtend is ook minder en 's middags ook. Hij verzamelt bijna alle energie voor de avonduren. Arme papa volgende week. Ik ben dan 3 avonden weg (cursus + bestuurswerk). Normaal ben ik max. 1 avond weg en volgende week komt het net zo uit. Hi hi.....

    Maar, ik vind het wel jammer. Overdag dus een slaapbaby, niet echt leuk om mee te spelen en te knuffelen en 's avonds een wakkere (geprikkelde) baby. En ook als we overdag niets ondernemen, is hij 's avonds zo "aanwezig". ZUCHT. Wie kan mij aan een gebruiksaanwijzing helpen?! Oh ja, en hij poepte altijd 3x per etmaal en nu al 24 uur niets....... Olijfolie doen of nog andere tips?

    @WanneB: hier ook nog geen echt lachje met de ogen open. Wel pogingen tot lachen en leuke grimasjes, maar meer ook niet. Ik wacht ook met smart :D .
     
  9. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Edit: ik ruik een enorme poepluier (ja, wat wil je na 24 uur opsparen van 720 cc melk :confused: ). Ik moet even actie ondernemen.
     
  10. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Dat was een enorme poepluier idd. STINKEN....... En ook zo fijn net na de voeding; krijg je direct wat melk terug cadeau. Maar, hij is nu wel leuk wakker en ligt nu naast me te brabbelen. Heel gezellig. Hij maakt dan van die "aanloop" geluiden, beetje hijgend/hinnekend alsof hij haast heeft. Heel schattig. Ik ga hem even knuffelen........ (voordat hij weer slaapt).
     
  11. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    @sushi: wat ben jij al vroeg zo actief :- ) ! en hoe was het op het cb?
    @jodie: ja hier ook de nutrilon ha, waarom gebruik je het jbpm? Wat fijn dat het zoveel beter gaat met Senne nu.
    @leonie: wat erg voor je meid dat je je zo slecht voelt. Begrijp goed dat je het emotioneel heel moeilijk hebt want dit verwacht je natuurlijk allemaal niet als je denkt aan een kleintje krijgen. Hoop dat je snel wat opknapt en er geen operatie nodig is! zorg goed voor jezelf hoor
    @eenwondertje: hier durven we ook niet beginnen te eten want dan is ons meisje wakker :- ), was bij mijn zoontje net hetzelfde, wat wij nu doen is waskussen op de tafel langs ons en daar leggen we ze op, kunnen we tenminste aan tafel blijven zitten.

    Hier vannacht fles gegeven om 3u15 ( was geleden van 21u45, dus wel goed vond ik) en dan om 7u terug fles. Om 8uur was ze weer wakker en eindelijk een overvolle poepluier :- )
    Vanmorgen naar de kapper geweest voor mezelf en Rhune, zie ik er eindelijk weer eens fatsoenlijk uit :- ) nu nog een kleurtje erop. Volgende zondag wordt ons meisje gedoopt en hebben we babyborrel dus nog veel te regelen!
     
  12. Indy1973

    Indy1973 Actief lid

    22 aug 2008
    369
    0
    0
    Hey meiden, hier een vermoeide mama...
    heb eerst een flink aantal pagina's bij zitten lezen, maar de helft alweer bijna vergeten :(
    in ieder geval een dikke knuffel voor wwjc en leonie!
    @wwjc - ik hoop dat het snel beter met je gaat en we je hier weer vrolijk kletsend aantreffen. Neem je tijd en denk goed aan jezelf!
    @leonie - wat een verhaal zeg! jemig...kan me voorstellen dat je moeder zich rot is geschrokken! Duim voor je dat je niet naar het ziekenhuis hoeft!

    @een wondertje - als je die gebruiksaanwijzing hebt gevonden, wil je mij dan zsm een exemplaar overhandigen??! ;) Hier namelijk exact hetzelfde...overdag een engeltje, slaapt heel veel en als ie wakker is, lacht ie veel en zit lekker om zich heen te kijken maar 's avonds.....één groot drama! Hij wil continu aan de borst en drinkt dan ook goed, op een gegeven moment wil hij niet meer en valt bijna in slaap en als we dan denken, we leggen hem in de wieg/ledikantje....brullen geblazen! En ik kan dat echt niet langer dan een half uur laten gaan....dus troosten, sabbelt hij weer driftig op z'n knuistjes...dus weer aanleggen en meneer lurkt er weer op los. Begin ik weer om hem in de wieg proberen te leggen...nee hoor...weer mis! ben gisteravond van 19:45 tot 22:30 met hem bezig geweest en toen was ik 't helemaal zat. gelukkig kwam manlief toen thuis en is met hem aan de wandel gegaan en uiteindelijk om 00:00 sliep onze kleine bengel...
    wie weet een oplossing??!
    ja een vast bedritueel zullen er meerdere zeggen, maar daar heeft meneer geen boodschap aan 's avonds...
    Gisteravond heeft ie om 17:15 voeding gehad (afgekolfd flesje van 150 ml), daarna nog even knuffelen en spelen en toen naar bed....het léék goed te gaan, alleen werd meneer na een half uur wakker en was niet meer rustig te krijgen, behalve aan mama's borst...

    Hoe ziet jullie schema er een beetje uit met die kleine??!

    (vandaag even de wanhoop nabij....zucht...)

    oh sushi, suc6 vanmiddag!
     
  13. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    weer even snel berichtje, moet zo naar apotheek voor recept oma druk druk druk hahaha
    CB was alles prima, ze is 54 cm lang en weegt 4510 gr. Haar hoofdje is iets aan de grote kant ( vind ik niet maar goed volgens de statistieken wel.... ) en haar fontonel ( of hoe je het ook schrijft.... ) is aan de kleine kant dus dat wordt goed in de gaten gehouden...
    Esmee heeft meteen de arts getrakteerd op een overvolle poepluier :) Ze mag ook meer voeding als ze er om vraagt dus dat is wel fijn. Moet zeggen dat ik er erg tegen op zag als ik de ervaringen van mensen om me heen hoorde, maar die van ons is vrij makkelijk volgens mij Jippie !
    Nu ga ik gauw weer, tot strakjes !
     
  14. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Het CB hier is ook prima gelukkig!

    Senne bied ik dus nog steeds flessen van 135cc aan die hij niet altijd opdrinkt (2 of 3 van de voedingen wel en de rest 120). Zo apart dat hij eerst zo gulzig was en nu niet meer. Heb net nog een keer een 150+5 klaargemaakt en 1 schepje jbpm heeft nu 145 gedronken. Ik denk dat hij gewoon nog niet toe is aan 5 flesjes, hij heeft liever 6 kleintje......

    Fijn dat ze zo goed gegroeid is Sushi.Het gaat zo snel dat groeien, ik merk het ook aan de kleertjes, sommige broekje die laatst nog konden worden nu 3kwart, of in de middel te strak.Volgende week maar eens heel goed gaan shoppen!
     
  15. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Sylvie ik gebruik jbpm omdat Senne in no time zijn flessen leeg schrokte en voor een meer verzadigd gevoel.
    Goh wat is dat wat die avonden zeg...vind het jammer dat papa hem dus veelal verdrietig/chago ziet.....
    Ik probeer me er nu maar bij neer te leggen. We proberen hem wel gewoon in zijn bedje te leggen, laten hem huilen, wat dan overgaat in krijsen zonder pauze. Nou ja uiteindelijk na brullen valt hij bij ons in slaap en dan leggen we hem of hier beneden in de kinderwagen of in zijn bedje....
    Ik denk ook dat het bij ons mamas zo is dat we het 's avonds minder goed kunnen hebben ivm einde van de dag vermoeidheid, ik wel..
     
  16. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Zo.. daar ben ik ook weer eens.. moet een beetje opschieten, want ik verwacht dat het mannetje zo weer wil drinken..


    @Leonie... meis, even een dikke knuf.. Je krijgt nogal wat op je bord zo zeg, ik hoop dat het snel beter gaat en dat een OK niet nodig is. Nou ja, en als het wel nodig is, dan hoop ik dat het snel effect heeft. Snap best dat je behoorlijk emo bent nu, lijkt me niet raar..

    @Jodie.. fijn zeg, dat haar.. maar gelukkig is het goedgekomen..

    @MsRoxy (toch?).. ik moest wel even heel hard lachen om je middelvingerverhaal.. of heb ik nu weer de verkeerde persoon (las het gisteren)

    @Gebruiksaanwijzing.. tsja.. bij mijn dochter (eerste dus), zeiden ze nadat ze eruit was dat we nog even moesten wachten op het volgende.. Ik dacht dat ik de gebruiksaanwijzing er dus nog uit moest persen, maar wat een tegenvaller, ze bedoelden de placenta.. :cry:

    Met Quinten gaat het wel redelijk. Hij heeft nog wel een gemeen hoestje. Vandaag was de laatste antibiotica-dosis voor hem; dus nu eens even afwachten. Alleen leek vanochtend zijn temperatuur wel weer te stijgen, zat alweer op 37.7 (terwijl hij normaal ongeveer 36.8 heeft). Hopelijk was het éénmalig.

    Nachten gaan hier op zich best redelijk, al moet ik zeggen dat ik scheel zie van jaloezie met al die doorslapertjes die ik voorbij zie komen. Maar ach, als ik bijvoorbeeld Rach haar verhalen lees, mag ik wel weer in mijn handjes wrijven. Ik ben er in ieder geval achter dat het géén zin heeft om Quinten voor een laatste voeding wakker te maken. Hij rommelt een beetje tussen 18u en 21u, en als hij dan rond 21u nog een laatste slokje krijgt; meldt ie zichzelf om 1 uur weer. Als ik hem tussentijds wakker maak, drinkt ie niet/nauwelijks, en komt ie alsnog om 1 uur. Verder komt dan de voeding daarna ergens tussen 4 en half 7. Het kan erger.

    @Gewicht: Quinten is uiteraard in het ziekenhuis gewogen. Hij zat precies op 4000g (en 53cm). Dat is dus precies 1250 gram in 5 weken tijd (gemeten vanaf laagste gewicht). En 7 cm. Wat dat betreft gaat het dus prima :)

    En nu.. weer ff voeden..
     
  17. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Mirjanne ik hoop dat de verhoging 1-malig is!Fijn dat de anti-biotica kuur is afgelopen, nu maar hopen dat het helemaal over is!

    *ben nog steeds druk bezig met het raden van het geluid op q-music, staat nu al op 12.100 euro, maar ik kom er niet uit*
     
  18. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Ik ben in ieder geval blij dat Isabelle een weekje met oma naar Texel is (en Quinten en ik gaan maandag ook; paps blijft lekker thuis om te werken :D). Zo heb ik alle tijd en is er alle rust voor het mannetje; plus dat Isabelle nu de ziekenhuisopname niet heeft meegekregen (was toch redelijk traumatisch, na de bevalling dat mamma ineens niet thuissliep).

    Jodie, succes met raden.. het houdt je in ieder geval van de straat :D

    Vanavond lekker uit eten met mijn mannetje.. Carpaccio, here I come. Mijn schoonzus (29 weken zwanger van nummer 3) wilde erg graag oppassen.. en wij wilden er erg graag eens tussenuit. 1 en 1 is 2.. tenzij het mannetje weer zieker wordt natuurlijk..

    Beetje jammer alleen, ze hebben daar zo'n overheerlijk toetje (ijs met eiwitschuim uit de oven).. maar ja, dat is net even té veel zuivel, en gezien de waarschijnlijker KMA, moet ik het toetje maar overslaan. Ik doe me dan maar tegoed aan rood rood rood rood vlees met een heerlijk rood wijntje :D
     
  19. synove

    synove Actief lid

    16 aug 2008
    257
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Nou, hier ben ik dan ook weer. De kleine ligt nu lekker te slapen in haar bedje. Ik merk wel steeds dat ze aan mijn borstvoeding niet genoeg heeft, dus ik voed haar bij met Nutrilon Hypoallergeen (wat doet het aanleggen in het begin toch zeer zeg....). Het hematoom doet gelukkig nu niet zo'n pijn meer (merk het wel wanneer ik te lang sta). Fijne bijkomstigheid is wel dat ik ruim 11 kilo ben afgevallen, dus ik kan ineens mijn spijkerbroeken weer aan die ik al ruim een jaar niet meer gedragen heb.

    Sassie
     
  20. Jessie81

    Jessie81 Actief lid

    4 jan 2008
    441
    0
    0
    Office manager
    Overijssel
    Leonie, hoop dat je je snel weer een beetje beter voelt. Reken erop dat de moeheid je parten gaat spelen, had er direct de dagen na de bevalling al last van in ziekenhuis, de tranen vloeiden toen rijkelijk.... Hopelijk kun je beetje bijkomen.
    WannaBmum, ben benieuwd wat ze bij CB zeggen van Ruben. Hoeveel voeding krijgt hij nu en hoe oud is ie?
    Eenwondertje, lastig he, dat ze nog geen ritme hebben. En als ze alle poep opsparen hebben ze er idd meestal flink last van, had Rosan ook wel last van vorige week. Nu poept ze gelukkig weer wat regelmatiger, soms wel enorme plasluiers als ze smorgens wakker word, soms hele bedje nat.
    Verder gaat t goed hier, Rosan is een rustig en tevreden meisje. Papa is deze week ook lekker vanaf gister vrij, dus heerlijk genieten met zn drietjes vanaf vandaag is de kraamhulp er niet meer. Gaat ons prima af eerlijk gezegd :)
     

Deel Deze Pagina