April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Ha Synove/Saskia

    Goed om weer wat van je te horen.. heb net op het bevallingsforum je verhaal gelezen.. Heftig allemaal hoor; jijzelf lichamelijk en je meisje. Vittoria haar verhaal komt mij bekend voor, ik heb het bij beide kids gehad; een veel te hoge HB (dus veel te dik bloed), en daardoor misselijk, niet willen eten, vervolgens aan de sonde.. Fijn dat het nu goed met haar gaat..

    Hoop dat jij ook snel opknapt van je hematoom en natuurlijk de hele periode. Ben je nu, qua bloedverdunners, wel goed ingesteld?
     
  2. MieniMe

    MieniMe Fanatiek lid

    28 jun 2008
    2.056
    0
    0
    Hello allemaal!!

    Heb geprobeerd een beetje bij te lezen.

    @Leonie: Heel veel sterkte meid en ik hoop dat de bloeding snel minder wordt en je niet geopereerd hoeft te worden en je snel weer opknapt!!

    @Coto: Ik herken eigenlijk wel veel in jouw verhaal van met mijn dochter.Het hoeft bij jou misschien niet zo te zijn, maar bij mij was het geval dat ik gewoon te weinig BV had en ze daarom zo lang aangelegd lag...Ik kreeg ook bijna niks uit mn boobs met kolven.
    Ik hoop dat kolven voor jou wel gaat werken, maar houdt er ook rekening mee, dat dat in het begin ook niet altijd zomaar vanzelf gaat en dat je dat ook een beetje moet "leren" voordat je echt grotere hoeveelheden kan afkolven.Heel veel succes!

    @Sushi: Superveel succes met je sollie!!!En wat is je meisje goed gegroeid zeg :D :thumup:

    @Heel veel goed gegroeide beebjes langs zien komen :thumup:

    @sex: No way!! hahaha Moet er echt nog niet aan denken...Andere dingen aan mn hoofd en ik wil eerst een menstruatie afwachten en dan aan de pil..Zit niet bepaald weer op een zw.schap te wachten..Nu in elk geval nog niet :D

    Verder weet ik het niet meer, maar leef met iedereen mee die zware nachten heeft enzo.
    Ik denk ' s nachts vaak aan alle (borst)voedende vrouwen die dus ook wakker zijn om hun kindje te voeden, dan ben ik niet zo "alleen" ;)
     
  3. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Gisteravond ook flesje gegeven van 120ml helemaal opgedronken en daarna geslapen van 23:45-06:00!! Dus heerlijk!. Vanmorgen wel borstvoeding gegeven en dat ging goed.
    Ik heb de kolf gehaald en even geprobeerd, er wordt melk gekolfd dus ik heb wel!
    Ik heb net weer een uur borstvoeding gegeven, maar daarna had ze nog honger. Weer zo'n 50 ml flesvoeding erachteraan gegeven, nu is ze tevreden...
    Ik ben nu alles aan het uitkoken en ga zo kolven, kijken wat ik opbreng....
    @Leonie : Denk aan jezelf en niet aan ons hoor, laat ons weten hoe het gaat met je, maar je hoeft niet op iedereen te reageren!
    @WannaBmum : Latig he als je gewoon niet weet wat er mankeert! Volg je moederhart, ik merk steeds meer dat dat echt goed is! Doe wat je denkt dat goed is….
    @Eenwondertje : Nee, nog niet gevonden ook hier soms raadselen. Bij jouw klinkt het wel als de 5-6 weken sprong? Uit oei ik groei?
    @Lach : Ik dacht vanmorgen toch echt iets te zien wat erop leek????
    @Sushi : Fijn dat het goed gaat met Esmee!
    @Mirjanne : Wel fijn dat het iets beter gaat met Quinten, zielig hoor zieke kleintjes!
    @Synove : Hee je bent erweer! Fijn dat het goed dat met anna. Bijvoeden ben ik ook net mee begonnen. Dat aanleggen deed bij mij ook zo’n zeer in de eerste 4 weken. Nu niet meer, maar nu lijkt ze ineens niet meer genoeg te drinken! Zo modderen we dus maar aan…
    @Mienime : Ja dat lijkt er inderdaad op…Weet jij hoeveel ze voor 1 voeding moet hebben? Is dat net als met flesvoeding? Nou ja ik ga me gewoon leeg kolven….hihi, hoezo een koe?
    HET GAAT GOED KOMEN!!!
    “even positieve instraling”…
    Ik ga kolven!
     
  4. mamaFiona

    mamaFiona Fanatiek lid

    7 nov 2008
    1.155
    0
    0
    Noord-holland
    Goeie middag allemaal,

    Hier ben ik ook weer eens!
    Lees al weer een tijd met jullie mee, maar had de puf niet om mee te schrijven maar ik wil het nu weer eens gaan proberen.....

    Onze Nikki doet het prima! Ze krijgt bv wat eigenlijk wel aardig goed gaat (wilde bij mijn zoontje niet lukken) Maar het aanleggen vind ik echt heel pijnlijk voor al mijn tepels doen erg zeer, heeft iemand enig idee of je daar iets aan kunt doen?
    Ze komt nu zo'n 8 keer per 24 uur, vind het wel veel maar het is te doen. Ik geloof dat dat op deze leeftijd wel normaal is toch? Vooral s'nachts heeft ze bere honger (waarom nou niet op de dag he....haha zoiets moet natuurlijk altijd s'nachts)

    Ga nu maar even bij haar kijken, ze is even aan het huilen!

    Groetjes Fiona
     
  5. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    een hele goedemiddag....

    Hier alles weer als van ouds...en vrolijke baby....hij is gistern om half 9 gekomen en om half 10 gaan slapen......! tot half4 en toen tot half 9!!!!! dus heb mijn slaap weer terug....alleen komt hij nu overdag wel om het uur...dus ik denk dat hij een paar regeldagen heeft!!!! Nu ligt hij heerlijk weer te slapen....en we hebben lekker gewandelt!!!!


    coto veel kolf plezier....ik blijf gewoon borst geven het doet nu niet meer zo'n zeer!

    ik moet de rest nog terug lezen~!
     
  6. wannaBmum

    wannaBmum Fanatiek lid

    17 okt 2007
    2.957
    0
    0
    @All: net op CB geweest. Ruben was goed gegroeid, maarliefst 4030 gram nu! (600 gram in 16 dagen!) Verpleegkundige vond dus ook dat we de voeding even niet verder op moesten hogen (hij krijgt zo'n 700 cc per dag, 5 X 110-120 en 1 x 130)
    Ze had ook geen flauw idee waarom ruben steeds zo huilt als je hem neerlegt. Van alles besproken: lijken geen krampjes, lijkt geen honger... Ze vroeg nog even of hij een voorkeurshouding heeft. Nou heeft 'ie dat wel sinds een week of twee, dus ze vroeg zich of of daar nog een oorzaak lag. Maar op zijn buik tilde hij zijn hoofdje netjes op en draaide niet echt naar 1 bepaalde kant. Heb wel de folder meegekregen "scheef hoofdje" maar ze dacht niet echt dat dat het was. Inbakeren? Ja, dat doen we al!
    Tja, hij is nog zo klein, dan misschien toch maar meer vasthouden en knuffelen...? Maar dat doe ik al anderhalf uur na elke voeding. (Bovendien valt dan het hele idee van Ria Blom: knuffelen-box-wakker in bed leggen, in duigen)
    Ben er dus niet veel verder mee gekomen. Hij is nog steeds wakker sinds voeding van 12:45 en als ik hem neerleg is het weer mis. Pfff.
    Als iemand die gebruiksaanwijzing nog vindt, hou ik me ook aanbevolen!
     
  7. Spekkie

    Spekkie Actief lid

    7 apr 2008
    407
    0
    0
    Synove, fijn weer wat van te lezen en zo te zien gaat het allemaal goed bij jullie!

    Hier begint het aardig gezellig te worden, haha! Beide mannen pruttelen z'n best met allerlei geluidjes en lachen nu echt heel bewust. Tuurlijk, die eerste lachjes waren er al eerder, maar daarna komt het moment dat ze echt meer gaan schateren en bewust aandacht gaan trekken enzo, dat is hier nu het geval. Zo gezellig! Natuurlijk worden ze nou ook wat vindingrijker met de klaaggeluidjes, net weer iets minder :)

    Ik heb hier weer een mindere dag jammer genoeg... Manlief was gisteren naar een concert en dus kwam de hele verzorging van drie kids op mij aan, tot in de nacht. Ik ben dan echt een zombie hoor, zo aan de ochtend. Op zich ging het wel goed allemaal, alleen wilden de mannen geen lange slaap maken vannacht, en dat merk je dan wel. En ik word verkouden geloof ik, beuh. Dus ik ga maar eens een hete kop thee regelen en twee babies op de buik te slapen leggen, want ze liggen weer allebei te mopperen op hun rug.

    Oh, ze beginnen nu een beetje onhandig naar hun speeltjes (en mijn gezicht :rolleyes:) te meppen, alweer zo'n vooruitgang!

    WannaB, hier bleven ze ook heel vaak onrustig tussen de voedingen door. Nu is het even knuffelen na het eten, dan even op de rug in de box en daarna op de buik slapen (in de box). Dat werkt hier het beste. Ik weet dat er het advies is om ze niet op de buik te leggen, maar daar heb ik schijt aan. :)
     
  8. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Zo ik heb gekolfd, wat een raar ding zeg! Nou het ging natuurlijk wel heel raar. Ik was bezig met kolven. Denkt mevrouw he dat is voor mij, zet het op een krijsen! Ik heb dus die 60 ml die ik al had maar gegeven. Maar dat was echt te weinig voor haar. Heb dus nog een flesje gemaakt van 90 ml met 3 schepjes. Helemaal op! Nu ligt ze lekker buiten in de kinderwagen te slapen...
    Ik heb nog een keer gekolfd. Nu 50 ml in totaal uit 2 borsten...Als ik dat optel bij die 60 ml dan is het toch niet echt veel...
    Nou ja. Over 2-3 uur nogmaar een keer kolven en dan kijken hoeveel het is...
     
  9. wannaBmum

    wannaBmum Fanatiek lid

    17 okt 2007
    2.957
    0
    0
    mmm, net stond de verpleegkundige van het CB op het antwoordapparaat. ze had er nog even over nagedacht en vroeg zzich af of craniosacraaltherapie of een osteopaat wat voor ons was. Nu werk ik zelf in de gezondheidszorg en ben nogal fan van de "reguliere" geneeskunde, maar sta wel open voor alternatieve geneeswijzen. Maar drie weken geleden stond er een artikel in het nederlands tijdschrift voor geneeskunde over een babietje dat erin bleef en na manipulatie door de therapeut een ademstilstand kreeg. Nou weet ik wel dat dat ook weer een uitzondering is, maar ben er wel een beetje huiverig voor. Vind het ook een beetje moeilijk te begrijpen, zo'n "cranio-sacraal ritme" in je ruggemerg dat dan klachten veroorzaakt. Hoe zijn jullie ervaringen?
     
  10. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @ Coto; had je miss toch elke keer iets te weinig voeding voor haar? Stom ding hé zo'n kolf? :)

    Ik ben vandaag naar de dokter geweest, voor mijn HB waarde, had gelukkig 7,5, dus dat is gewoon netjes.
    Kon stiekem op het computerscherm kijken ;), en schrok wel van wat er stond.
    Mijn verloskundige heeft doorgegeven dat ik een posnatale depressie had na de bevalling? :confused:
    Ik zat wel in een dip, maar om het een depressie te noemen vind ik vrij overdreven? :rolleyes:
    De dokter had eronder geschreven, n.a.v. het huisbezoekje, dat ik lekker aan het tutten was met de baby, en beslist geen depressieve indruk maakte.
    Schrok er wel een beetje van, maar kan met deze info over de VK helaas ook niets.
    Goed dat die periode in elk geval achter de rug is.

    Erg lief; zet nu regelmatig via youtube, liedjes van Herman van Veen op met: ik ben vandaag zo vrolijk, en de tv tune van Alfred Jodokus Kwak.
    Dan ga ik met Tim ronddansen en zingen, en dat vind hij echt zó superleuk! Begon vanmiddag ook weer (na een week niet lachen) weer te lachen!
    Erg lief!!

    @Leonie; het fotoboek is supermooi geworden!! Heb hem vandaag opgehaald, heb jij hem al klaar?
     
  11. kipkip

    kipkip Fanatiek lid

    11 feb 2008
    2.578
    0
    36
    Doet toch goed om te lezen dat er meerdere baby's 's avonds hun jengel/huiluurtjes hebben en alleen willen slapen in de armen ipv in hun eigen bedje. Is prettig om te lezen dat onze meid niet de enige is. Mijn enige vergelijk in de omgeving is nml het dochtertje van een vriendin die, als ik haar moet geloven, nooit heeft gehuild en meteen al de hele nacht doorsliep. Erg fijn hoor voor diegene die zo'n ideale baby hebben en geniet er vooral van maar mij maakt het erg onzeker. Soms is ze zo ontroostbaar dat ik me bijna schuldig voel dat ik haar op deze grote wereld heb gezet. Lijkt dan wel of niks helpt en ze mij alles behalve lief vind. Zou zo leuk zijn als ze gaat lachen (heb ik tenminste ook het idee dat ze mama toch aardig vind ;) )
     
  12. kipkip

    kipkip Fanatiek lid

    11 feb 2008
    2.578
    0
    36
    wannaBmum: ik ben met haar naar de chiropractor geweest en ze wat spanning rond de nekwervels, de behandeling zelf vond ze wel prettig maar ik merk niet dat het huilen daarna minder is geworden of dat ze beter slaapt. Maar goed, volgende week weer. Ik heb zoiets, als ik merk dat ze het prettig vind zal het haar in ieder geval niet schaden. Dus ik kijk het even aan.
     
  13. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Er stond hier pas iets op het forum over (geboorte herbeleven) ik zou daar niet snel voor kiezen het is nogal heftig osteopathie gaat nog redelijk maar cracio sacraaltherapie staat helemaal niet zo goed aangeschreven en is pas een kindje TIJDENS een behandeling overleden.. dus weet nog zo niet..

    EGO EGO EGO NEWS -->>

    Ik baal als een stekker eerst laten mensen gewoon NIET weten of ze komen op het kraamfeest en nu laten zelfs de mensen die al ja hadden gezegd het ook afweten (ik krijg allemaal afzeggingen binnen of mensen die maar een uurtje blijven, terwijl ik voor een hele dag alles heb georganiseerd) ik weet niet wat ik moet zijn boos of verdrietig (ik neig naar allebei maar vooral het laatste, ik kan er echt om janken) net of miley haar geboorte helemaal niet belangrijk is ofzo..

    Zeiden er een paar tegen mij die afgezegd hadden dat we konden kijken of we het volgend jaar weer konden doen (JA SURE ik krijg nog effe een baby :rolleyes: GRRRRR!!!) stelletje asssssholesssss! ik ben in staat om het helemaal af te zeggen maar heb al een taart in bestelling van 185!!! euro! vorige keer tijdens onze trouwdag hadden we een taart voor 50 personen maar met 45 personen kwamen we daar tekort aan (ik had zelfs meer mensen uitgenodigd) dus een taart genomen voor ongeveer 70 personen, helemaal voor ons miley gemaakt en ontworpen) en nu komen er nog geen 28 mensen geloof ik.. (waarvan dus nog 4 mensen die maar een uurtje blijven)

    Ik ga denk ik gewoon hun taart, soep, broodjes, een paar pindas en hapjes door de blender gooien het in een bakje doen en door hun strot heenvoeren dan hebben ze in elk geval alles op :) MAMA IS BOOS!! :evil:
     
  14. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Heel stiekem vind ik het heerlijk als Tim op zulke momenten alleen in de armen wil slapen..;)
    Hij wordt al zo snel groot vind ik, hij wil voortdurend rondkijken, en wil graag dat ik met hem rondloop dan.
    Hij vind er al niets meer aan om "zomaar" te knuffen, het is een nieuwsgierig mannetje!

    Vind het erg leuk hoor dat hij echt al groter wordt, maar moet al wel slikken nu de kleine flesjes en de kleine maat 50 truitjes naar zolder moeten...:(
    Gaat vreselijk snel..

    (hihi, nu dit weer, het is ook nooit goed ;))
     
  15. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ach IMD ! Dat is echt kl#te ja.
    Dat geregel voor het feest heb je er toen in de zwangerschap "ook nog ff bij gedaan", en nu krijg je stank voor dank.
    Snap heel goed dat je baalt.

    Wij willen wel komen? ;)
     
  16. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ff spammen ;)

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    @danielle wat een heerlijk mannetje zeg =D>
    @IMD zo dat is balen zeg.. ik zou dat ook zeker niet leuk vinden als iedereen gaat afzeggen.. je regelt van alles voor hun eigenlijk en dan blijf je met alles zitten!
    @leonie heel veel beterschap!!

    Kolven... hier gister ook geprobeerd ik had 3 min gekolfd en er kwam 40 cc uit :confused:
    maar daarna dat hij weer honger had had ik het gevoel dat er minder inzat en hij langer moest drinken om er genoeg uit te krijgen...
    hoe moet ik dat straks doen dan??

    zooo gister weer een vermoeiende dag.. de hele dag beneden geweest.. en maar niet in zijn eigen bedje willen slapen.. 's nachts gaat het helemaal super.. 23:15 gevoed en van 00:00 tot 5:15 geslapen en daarna tot 9:00
    heb hem mee naar beneden genomen en even met hem geknuffeld.. rond 10:00 heb ik hem in zijn bedje gelegd.. en maar huilen mijn moeder kwam erin en vraagt of ze bij hem mag kijken.. ik zeg ja doe zijn speentje maar weer even erin... dus ze naar boven en even "gescholden"dat ie moest gaan slapen :) en meneer viel dus in slaap :| :| half 12 kwam ie en heb hem lekker gevoed.. daarna heeft ie lekker 3 kwartier in zijn wipper gezeten zoder mokken
    Om 1 uur weer op zijn bedje gelegd en hij viel gelijk in slaap =D> =D>
    rond half 3 dacht ik zal eens boven kijken en meneer lag nog zo lekker te slapen dat ik dacht zal ook een paar min mijn ogen dicht doen.. hij zal zo wel komen..
    schiet ik daar om half 5 wakker :confused: :confused: en hij lag nog te slapen.. wel al kreuntjes van wakker worden.. maar hij heeft gewoon van 1 tot half 5 geslapen waarvan nog anderhalf uur wakker daarvoor!!!!
    heb hem toen maar wakker gemaakt en verschoond en gevoed.. en nu ligt ie bij pappa te slapen
    hij heeft nu gewoon een voeding overgeslagen :(
    ben benieuwd hoe het vannacht dan gaat..

    o en mijn mannetje is verkouden :cry: omdat ik ook verkouden ben.. best zielig om te horen hoe ie adem haalt.. maar hij lijkt er geen last van te hebben gelukkig!
     
  18. kipkip

    kipkip Fanatiek lid

    11 feb 2008
    2.578
    0
    36
    IMD, hier ook al heel wat afzeggingen voor de borrel zondag. Ik heb besloten me er maar niet teveel van aan te trekken en er gewoon een leuk feest van te maken. Er zijn inmiddels ook heel wat mensen die ik had uitgenodigd voor de borrel een andere keer langs geweest (en dat was dus niet de bedoeling!). Ik hoop dat je evengoed een leuk feest hebt zondag. P.S. het weer kan nog alle kanten op...kortom regen of zon...lekker duidelijk dus
     
  19. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Nou ik heb dus waarschijnlijk echt gewoon te weinig melk! Heb net maar 60 ml kunnen kolven! Ik ga nu proberen de productie op te wekken door veel te kolven, ik hoop dat het lukt...
    Anders wordt het naar de FV. Ook niet erg....moet alleen even heel erg wennen aan het feit dat ze niet aan mijn borst drinkt....ik mis het nu al! En heb er pas 2 niet gegeven...
    slik...
     
  20. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    coto houd er rekening mee dat djemi meer uit je borst drinkt dan dat jij met een kolf eruit haalt....!! ik krijg ook minder uit de borst met de kolf dan dat julian drinkt...dit is mijn verteld in het ziekenhuis....maar je kunt de productie opvoeren door: na elke voeding door te kolven tot er geen straaltje meer uit komt....dan nog 3 min extra! succes!
     

Deel Deze Pagina