Welk dieet??

Discussie in 'De lounge' gestart door Strijkkraal, 15 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Ik ben op zoek naar een dieet dat goed vol te houden is, geen urenlange voorbereiding in de keuken vereist en goed op het werk is te doen (dus niet met tassen vol Tupperware doosjes met zelfgemaakt voedsel hoeven te slepen ... zeg maar).

    Ik weet het niet meer. Atkins, South Beach, Dr. Phil, Sonja, maaltijdvervangers enz enz? Ik heb vroeger wel Weight Watchers gedaan, maar ik wil niet naar wekelijkse meetings willen gaan ...

    Alvast dank!
     
  2. schaapie123

    schaapie123 Niet meer actief

    ik lees mee (ben ook opzoek naar die stok achter de deur/schop onder me kont)

    sonja bakker vond ik echt honger leiden(zwaar beroep).
    geen pillen willen slikken of rare poeders,

    oke het beste dieet is gewoon al het lekkers laten staan, veel fruite n groente en bewegen, maar om daar nu elke dag weer fariateit in te krijgen(en ook nog lekker eten wat vult)
     
  3. Starfish

    Starfish Actief lid

    4 mei 2009
    485
    0
    0
    Dit probleem had ik dus ook. Daarbij heeft een dieet werkelijk géén zin want naderhand val je weer in je oude eetpatroon en kom je gewoon weer bij :(

    Wat je moet doen is je eetpatroon aanpassen en daarvoor ben ik naar een diëtiste gegaan, dat was voor mij de stok achter de deur. Je wilt niet afgaan elke keer als je op de weegschaal moet etc. Ik ben nu bijna een jaar bij haar en ben inmiddels 6 kilo afgevallen. Héél langzaam, ongeveer 1 kilo per maand. Niet heel veel maar juist daardoor is dit goed vol te houden. :D

    Je mag álles eten alleen zul je de eerste paar maanden een dagboekje moeten bijhouden en calorieën tellen. Normaal mag je er 2000, bij de diëtiste mocht ik er 1250. En als je dan eens een feestje hebt en je eet wat meer, dan blijf je waarschijnlijk toch onder de 2000 en dan kom je ook niet meer bij. Bij werkt het prima! :D Het lijkt erg weinig maar je lichaam moet gewoon even wennen. Sonja Bakker was echt uithongeren (heb ik ook geprobeerd) maar dit is goed vol te houden. Dus geen dieet maar een ander eetpatroon.

    Nu heb ik het dagboekje achter me gelaten omdat ik nu ongeveer weet hoeveel ik per dag mag eten, ik blijf nu op een constant gewicht hierdoor. Echter ga ik binnenkort weer aan mijn dagboekje beginnen want ik wil er nog wat kilo's van af! :)
     
  4. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Een diëtiste heb ik ook al aan gedacht. Maar dan zou ik daar weer een verwijzing voor moeten hebben. Maar ik geloof wel dat een diëtist het antwoord tegen het jojo effect is. Je leert meer gebalanceerd te eten ...

    6 kilo per jaar zou ik echt te langzaam vinden. Het mag wel wat sneller gaan voor mij dan ...
     
  5. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik ben voor ik zwanger raakte heel gemakkelijk afgevallen door te gaan sporten. ik at hetzelfde, misschien zelfs meer omdat mijn lichaam om meer voeding vroeg. ik ben naar een goede sportschool gegaan die na 3x begeleiding een schema voor mij opstelde om zelf mee aan de slag te gaan.

    tot mijn verbazing vond ik het superleuk en de kilo's vlogen ervan af!
    vond het echt jammer toen ik met 16 weken zwangerschap moest stoppen ivm bekkenklachten.
     
  6. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik heb vooral veel gehad ook aan de sportschool. Je hebt al betaald dus je wilt dan wel gaan, en inderdaad krijg je een soort programma wat je steeds kunt doen. Ik had onbeperkt, dus ik kon ook steeds naar Pilates oid.

    Tsja, en als je geen zin hebt om variatie te vinden in het eten van groente, fruit en ander gezond voedsel, dan zou ik er niet eens aan beginnen. Als je stopt met je dieet is het er zo weer aan! Ik vind de website van voedingscentrum wel handig om af en toe eens bij te houden (zo'n calorieën checker), zodat je een beetje weet of je gezond eet en waar je op kunt letten.

    Verder weet je zelf ook wel wat gezond is toch? Als je op je chips/snoep goed oplet en je zelf niet altijd maar laat gaan, en daarbij dan lekker 2/3 keer in de week gaat sporten... Kom je een heel eind!
     
  7. Starfish

    Starfish Actief lid

    4 mei 2009
    485
    0
    0
    Die verwijzing is gewoon makkelijk te krijgen hoor, even langs je huisarts. En wat betreft de kilo's, je kunt het zo "zwaar" maken als je zelf wilt he....ik ben nu al vanaf februari op het zelfde gewicht, dus eigenlijk was het bij mij 6 kilo in 6 maanden, dus niet in een jaar. En daarbij, te snel afvallen is niet goed hoor....je valt zo weer veel te snel terug op je oude gewicht.

    Een vriendin van mij is 20 kilo afgevallen in minder dan een jaar tijd met een of ander speciaal dieet waarbij geen koolhydraten mochten ofzo? maar zij is sinds ze is gestopt weer bijgekomen. Dus het is maar net wat je wilt! ;)

    En inderdaad, sporten moest ik ook, dus dat raad ik je ook aan als je wilt afvallen!
     
  8. Dushi

    Dushi Niet meer actief

    Geen dieet volgen. Dat loont op de lange termijn.

    Minder snoepen en meer bewegen.
     
  9. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    starfish heeft gelijk. een nicht van mij viel onder doktersbegeleiding al haar overgewicht af door middel van shakes.
    toen ze op gewicht was en langzaam haar voeding weer opbouwde, kwam ze alles plus extra aan, en zit nu in een rolstoel omdat haar knieeen het niet meer trekken.

    ik snap nog steeds niet hoe een arts haar zoiets voor heeft kunnen schrijven.
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.489
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    tja, mijn man en mijn ouders zijn goed afgevallen (blijvend, na 1,5 jaar dus nog steeds) met Sonja bakker. Maar wij ook niet teruggevallen in ons oude patroon en daarbij hebben we het wel voor onszelf aangepast, zo eten mijn ouders nog steeds hun oude hoeveelheid vlees (200 gram i.p.v 75 gram volgens sonja) . En mijn man eet juist wel weer die hoeveelheid vlees, maar eet geen salade naderhand, omdat hij dat niet lust.
    Wat we wel doen: Verplicht gezonde tussendoortjes en indien nodig als extra een opkikker, komkommer, appel o.i.d , geen toetje meer, soms een paar uur later alsnog. En uiteraard niet te veel extra snaaien. Maar op feestjes wel gewoon wat pakken hoor, gebak en wat chips. Niet te streng dus, want dan val je veel te gemakkelijk terug in het oude patroon.

    Ik vind ook vaak persoonlijk dat mensen te snel zeggen: Ik heb honger... maar bij (bijvoorbeeld) Sonja bakker , staat ook aangegeven dat als je écht honger hebt, dat je altijd een appel als extra mag pakken, en indien nodig 2, of een opkikker.. honger kun je dan echt niet meer hebben lijkt me.... En in bepaalde dingen zitten gewoon amper calorieen en het vult ondertussen wel, zoals komkommer, watermeloen.... Al staat het niet letterlijk in het boek op die dag, dan wil dat niet zeggen, dat je dat niet kan pakken, omdat je het anders niet volhoud.
    En een appel in kleine stukjes gesneden, met wat kaneel, is bijvoorbeeld ook een erg lekkere snack om op te peuzelen voor de tv of als toetje juist.
     
  11. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Streep-je-slank, kan je gewoon eten wat je normaal ook eet, alleen in wat meer aangepaste portie. Ik ben met SJS 20 kilo afgevallen en heb nooit honger geleden, wel trek gehad, maar geen honger en ook nooit apart voor mezelf hoeven koken.
     
  12. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    ik doe het cambridge dieet en ben in 10 weken 20 kilo afgevallen. ben er daarna 4 weken mee gestopt en niks aangekomen. Wel gewoon gegeten en gedronken, ook chips, snoep, chocolade, friet enz enz. Dus net zoveel als anders. Toch niks aangekomen.

    Vanaf afgelopen maandag weer begonnen met cambridge en vandaag alweer 2 kilo kwijt. Ik woog 122 kilo en nu 101 kilo. Wil nog doorgaan tot de 80 kilo of 75 weet ik nog niet. Het is een erg makkelijk vol te houden dieet mits je genoeg motivatie hebt. Het is wel een erg duur dieet, hierdoor is het wel beter vol te houden, het is gewoon zonde als je dan gaat snoepen.

    Ik weet 100% zeker dat ik nadat ik mijn streefgewicht heb bereikt niet zal aankomen. Dit omdat ik in de afgelopen vier weken alles heb gegeten wat ik wilde. Dus echt zoals eerst. Ik zal tegen de tijd dat ik mijn streefgewicht heb een voor en na foto op het forum zetten.

    Ik hoop dat er geen negatieve reacties worden gegeven over het cambridge dieet. Heb je een ervaring die negatief is dan is het wat anders. Maar geef geen negatieve reactie als je het dieet zelf niet hebt gevolgd, reageer dan niet.
     
  13. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    ik doe south beach, nu een week of 8 en ben ruim 6,5 kilo afgevallen!!
    helaas wel veel werk en gedoe met bakjes op je werk, maar dat heb ik er wel voor over, want het heeft resultaat! Ben niet bang voor 'terugvallen', want voor mijn zwangerschap bleef het er ook af. Wel met sporten er bij dan natuurlijk! Tijdens mijn zwangerschap veel aangekomen en door extreme vroeggeboorte van mijn zoon de puf en energie niet gehad om een gezond eetpatroon te houden en te gaan sporten. Nu alles weer een beetje in een rustiger vaarwater is ben ik weer aan het 'lijnen' en sporten en het gaat dus super goed. over 1,5 a 2 kilo ben ik op mijn gewicht van voor de zwangerschap en misschien dat ik nog wel ietsje langer door ga met fase 2 van het dieet! ;) Fase drie is dan je blijvend eetpatroon om te voorkomen dat je dus jojo-effect krijgt.
    Succes!
     
  14. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb south beach gedaan. Maar ben een echte koolhydratenjunkie, dus heb het helaas niet vol kunnen houden. Het was er inderdaad heel snel vanaf, maar ik vond het zelf heel veel werk. Omdat ik dubbel moest koken, voor mezelf en mijn man.
     
  15. Starfish

    Starfish Actief lid

    4 mei 2009
    485
    0
    0
    Nou als ik dit op de site van Cambridge lees,

    kan ik me echt niet voorstellen dat dat gezond is. Het normale aantal calorieën per dag is 2000! :(
     
  16. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Ik zweer bij de accupunctuur ..

    Je krijgt naaltjes in je oren waardoor je honger gevoel stilt ( en of het nu tussen je oren zit of niet het feit blijft voor mij dat het werkt ) je eet 2 weken lang alleen maar Optimel yoghurt, boullion en vitamine pilletjes .. Voor de mensen die gelijk gaan zeggen dat het niet goed is wil ik zeggen dat dat het wel is je krijgt namelijk vitamine pillen mee waar alle vitamine's inzitten die een mens nodig heeft per dag. En doordat je geen honger hebt en zo weinig eet val je met gemak 6 kilo in die eerste week af ..

    Ideaal dieet want je hoeft niet uren in de keuken te staan je kan gewoon je potje met yoghurt mee naar je werk mee nemen en je valt lekker ad ZONDER honger te lijden ;)
     
  17. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Ja ik zat ook al te googlen, maar het zijn ook alleen maar zakjes met poeder als ik het zo snel bekijk.
    Daar zou ik echt niet op kunnen teren...
    Kan eigenlijk gewoon beter mijn mond dichtplakken tussen de maaltijden door hihi :-#

    Of het HMV dieet.... (helft minder vreten ;) )
     
  18. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    Alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt zitten in de maaltijdvervangers. Ik ga het dieet niet goedpraten ofzo. Ik heb er baat bij. Ben nog nooit met een ander dieet zoveel afgevallen in zo'n korte tijd. Het blijft er ook af, wat wil ik nog meer.

    Ik zit er trouwens ook niet op te wachten om het dieet te verdedigen. Iedereen moet zelf weten wat ie doet. Ik doe dit dieet en ben ZEER tevreden. :D
     
  19. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    ik heb een aantal weken sonja bakker gedaan, op een gegeven moment wilde het niet meer ik was het zat om continu in het boekje te kijken wat ik moest eten en dat ging me tegen staan.
    Sinds een paar weken geef ik mijn eigen draai eraan en nu gaat het prima, dus wel de porties ala sonja maar eet wat ik wil eten maar dan wel de gezondere dingen...

    zo hou ik veel meer van fruit/groente als tussendoor dan als ontbijtkoek/evergreen...

    Ben nu 13 kilo kwijt en 2 broek maten kleiner
     
  20. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    dank jullie wel voor de reacties. Ik heb er best veel aan.

    Oh, nee, ik wil ook geen 20 kg per maand afvallen, dat lijkt me niet gezond. Sporten is geen punt, dat doe ik op kantoor (complete gym ... fijn zo'n werkgever).

    Probleem bij mij ook is ook meestal "gemak dient de mens". Ik heb een drukke baan, waarbij ik vaak pas tussen 7 en 8 uur 's avonds thuis kom. Wij eten dus altijd (te) laat waardoor je snel ff een tussendoortje grijpt, of snel ff wat in de pan gooit. Of gewoon niet (ja errug fout, maar na een bepaalde tijd heb ik gewoon geen eetlust meer).
     

Deel Deze Pagina