April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Eenwondertje: Wij ook 120+4 + 2 schepjes jbpm, maar had ik al gezegd geloof ik. En ik zou ook de laatste fles 135 geven, kijken wat hij daar nachts op doet. Als hij langer door gaat slapen, dan kun je proberen met meer CC in de fles. En die jbpm is echt een aanrader hoor, dat scheelt enorm! Wel ff uitzoeken met spenen, ik heb de born free (zelfde idee al dr.brown) en meestal red hij het met speen 1, maar heb speen 2 ook in de aanslag en gebruik ik ook wel. Bij de avent flessen ga je met 1 maand over op speen 2, maar de born free pas met 3 maanden. En de 1-2-3 speen gaat veeeeel te snel.

    Ik geef nog steeds 6 flessen per dag ook als hij nachts om 5.00 komt. De ene keer overdag komt hij om de 4 uren soms om de 3,5. Senne kan gewoon de grote flessen nog niet echt op en ik denk dat het nog te vroeg is voor 5 flessen voor hem. Denk ook dat ik die er pas af kan halen als hij het zelf aangeeft. Aangezien hij al steeds meer schuift nachts denk ik dat het niet heel lang duurt (hoop ik hhihi).
    Als hij om 5 uur komt dan is het schema meestal: 5.00/8.30/12.00/16.00/19.30/23.30
    Vanacht kwam hij eerder en nu hadden we: 4.00/7.00/10.30/15.00/19.00 en dus straks 23.00.
    Hoop dat jullie hier wat aan hebben!

    Oja Senne weegt 5 kilo (groeit gemiddeld 250 gram per week....)

    Msroxy hoe gaat het verder met Nienke? Senne wordt tegenwoordig ochtends weleens wakker en brult dan ook...

    Wat gebruiken veel mamas hier jbpm!

    Leonie fijn dat je niet geopereerd hoeft! Pas je een beetje goed op jezelf? *knuf*
     
  2. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Coto fijn dat Djemi het met flesjes borstv./kunstv. goed doet, heerlijk toch! En wel zo prettig dat je nu wat tijd over hebt, doet een mens goed!

    Eenwondertje ik ben zo benieuwd hoe het gaat straks met de voeding, of hij jullie ook wat langer slaap gunt hhihih. Als ik het zo lees dat je hem anders wakker maakte moet dat vast lukken!

    Msroxy ik heb nog lekker kunnen slapen vanmiddag en jij?
     
  3. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Experiment "nachtvoeding overslaan", gaan we helaas vannacht niet proberen. Meneertje heeft vandaag namelijk een echte regel- en rommeldag gehad en de voeding was vandaag een "puinhoop". De ene keer met 3 uur ertussen 135 cc gevoed, dan 4,5 uur ertussen met 120 cc enz. We willen morgen (zaterdag) starten met keurig 120 cc per 3,5 uur en dan de laatste voeding 135 cc en dan eens zien wat hij die nacht doet. Vandaag is gewoon niet wijs, omdat hij echt heeft lopen "regelen".

    Wat betreft JBPM: ik heb begrepen dat dit ook laxerend werkt en dat is niet zo slim met ons mannetje, want hij poept echt goed en veel (op een enkele keer na dan). Ik ben dan bang dat hij aan de dunne komt....... Aan de andere kant, ons kereltje klokt ook 135 cc in 10 minuten weg (soms doet hij er een kwartiertje over, maar langer ook niet). Ik denk dat ik het gebruik van JBPM maandag even overleg met het CB, ook omdat hij niet echt spuugt of krampjes heeft. Wel geeft hij vaak wat melk terug, maar dat is vooral als we hem na een kwartiertje terug leggen of soms zelfs nog een uur of wat erna. Maar, dat is echt een beetje.

    In ieder geval, allemaal bedankt voor het meedenken en de adviezen. Samen komen we er wel uit ;) .
     
  4. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Mijn nicht komt nog steeds om de dag langs om bloeddruk en hartslag te controleren.
    Mannetje is nu 3 dagen thuis dus die kan me verzorgen. Dan bedoel ik verwennen natuurlijk :D
    De dagen erna komt mijn moeder en 1tje mijn schoonmoeder.
    Mijn moeder is ondertussen wel bijgekomen van de schrik, al belt ze nu wel paar keer op een dag om te checken hoe het gaat. Ze is even extra bezorgd, lief!

    Sushi, gefeliciteerd met je nieuwe baan!
     
  5. MissMama09

    MissMama09 Fanatiek lid

    3 mrt 2008
    1.623
    0
    0
    Laatste voeding net gegeven qat eerdee maar meneer had echt honger, hij slaapt nu ook als een roos dus daar maak ik mooi gebruik van. Ik ga ook lekker slapen.

    Trouwens ik had 125 gekolfd maar hij had t op en wilde nog meer, ik qas gelijktijdig aan t kolfen dus kon nog wat bij t flesje down, wat erop neer komt dat hij zeker 160 cc heeft gedronken, als ik meelees op t forum is dit erg veel of niet??? Hij had er iig behoefte aan.

    Terwijl hij bij papa dronk en kolfde had ik in 20 min 150 cc gekolfd, dit zal hij dan ook wel ongeveer drinken aan de borst toch? Niet iedere voeding want soms valt hij na 5 min al in slaap. Staat nu 100 cc in de koelkast voor morgen, want heb verjaardag in de middag, maar daar zal ik morgen nog wel wat bij moeten kolfen.


    ik vond t overigens wel raar dat papa hem nu voede, ook schattig en lief, maar miste me mannetje wel gelijk hihi

    @leonie meid ben blij dat je niet geopereerd hoeft te worden.
     
  6. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Sushi; van harte meid! Supergoed gedaan!

    @Leonie; gelukkig... Ben blij dat je geen operatie hoeft te ondergaan. Jee, wat naar dat je dit als "toetje" allemaal nog moet doorstaan.
    En ik maar klagen over de nasleep...:rolleyes:

    @all; Hier gaat het goed, Tim is nu regelmatig vaak wakker.
    Eigenlijk kun je zeggen dat hij op een dag 2 x van voeding tot voeding vast slaapt, en 2 x van voeding tot voeding wakker is/jengelig is.
    Hebben jullie dat ook met jullie kindjes?
     
  7. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @ Leonie .. fijn dat het beter gaat en zeker fijn dat je niet onder het mes hoeft. Lekker laten verwennen.. En die arme moeder van je.. lijkt me vreselijk als je je kind voor je ogen onderuit ziet gaan, en dat tot een paar keer toe

    @Eenwonder.. fijn he, dat geregel/gerommel.. hebben wij hier nu weer achter de rug

    @Jengelen.. Quinten is meestal na de voeding van 17u en 19u wat aan het rommelen.. Wil dan ook niet echt in zn eigen bedje slapen.. ik blijf het braaf proberen, maar hanteer de half-uur-laten-huilen- 'regel' dan niet.. Verder slaapt ie prima in zijn eigen bedje, dus waarom zou ik ook..

    Quinten begint hier geloof ik met doorslapen.. jippieee.. en dat op volledige borstvoeding :)

    Gisteravond was ie om half 12 ff wakker.. Heb hem even aangelegd, maar hij dronk amper. Dus toch maar weer teruggelegd in zijn bedje, en meneer sliep tot half zes.. Gevoed en weer weggelegd, de boel even leeggekolfd, want stond nog steeds op springen, en nu slaapt ie nog steeds. Ga hem zo wel wakker maken, eigenlijk hoort dit stuk niet meer bij de nacht.. Maar wat een rust!
     
  8. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Oh ja, @ Brenda.. dat herken ik wel hoor, dat 'missen' als ie van iemand anders een fles krijgt. Handig dat het kan, maar ik ben dan altijd weer blij dat ik de volgende voeding mijn ventje weer tegen me aan heb, in plaats van een surrogaatbaby (=kolf)

    En van borstvoeding kunnen ze over het algemeen niet teveel krijgen.. Quinten is natuurlijk vorige week in het ziekenhuis continu voor en na een voeding gewogen, en hij pakte op een gegeven moment 150cc, terwijl hij, gezien zijn gewicht, maar 80 hoefde te hebben.. Maakt niet zoveel uit; de ene voeding hebben ze meer trek dan de andere.. niet te moeilijk over doen. Het enige wat het kan zijn is dat ze bij een fles minder 'verzadigd' raken qua zuigbehoefte, en dus wat langer doorlurken.. en dan wat meer pakken.. maar ja, wat haalt ie uit je borst? Misschien neemt ie dan ook wel van die enorme hoeveelheden..
    (ik moet zeggen dat ik het ook wel moeilijk vind hoor, zeker met hoeveelheden in een fles doen.. aangezien hij dus meer drinkt dan hij zou moeten, doe ik maar minimaal 120cc in zijn flesje.. Met 80 is hij écht niet tevreden.. Beetje zoeken dus. Ik denk dat ik maar even een paar dagen een weegschaal huur/leen, zodat ik een beetje inzicht krijg in wat hij wanneer drinkt..
     
  9. kipkip

    kipkip Fanatiek lid

    11 feb 2008
    2.578
    0
    36
    Wow, ons meisje heeft gisteravond om 21:45 de laatste voeding gehad en kwam vanochtend om 4:45 uur pas weer. Wat een mijlpaal, maar liefst 7 uur ertussen. Als we nou een keer die laatste voeding om 12:00 ur geven, slaapt ze misschien wel tot 7 uur 's ochtends door!

    Gister naar het cb geweest, ze woog nu 4470 gram. Flinke dame dus. We mochten haar evt. 150 cc voeding nu geven wanneer ze daar behoefte aan heeft en hoeven dan niet terug naar 5 voedingen. Verder gaven ze aan dat als ze zo weinig slaapt en veel huilt ze een actieve baby is en zich snel verveeld. En ik maar denken dat ik haar weinig prikkels moest geven. Nu zeggen zij dus dat ik een mobiel boven de box moet hangen en verder hebben we gister het wippertje van zolder gehaald en voor het eerst sinds lange tijd rustig kunnen eten.

    Ik weet dat jullie het al een keer erover hebben gehad, maar wanneer begin je weer met de pil. Moet je wachten tot je menstruatie?
     
  10. MissMama09

    MissMama09 Fanatiek lid

    3 mrt 2008
    1.623
    0
    0
    @mirjanne ja id fijn om je ventje weer aan de borst te hebben. Al was t vannacht weer erg onrustig. Hij had rond 22.00 laatstje gehad met 160 cc en kwam om 2.00 daarna 4.00 daarna 5.30 toen 7.30 maar hij dromk ookiedere x maar 5 min dus erg kort, ka het mss zijn dat hij dan net te warm heeft en gewoon dorst willessen? Of zal t nog een nasleep van zijn regeldage zijn?

    Ik geef m ook min 120 cc want 80 is idd niet genoeg. Hij is net 2 uur wakker geweest en slaapt nu, kanik ff stofzuigen :)
     
  11. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Het is maar goed dat we vannacht niet "experiment nachtvoeding eruit" hebben gedaan; hij is nog steeds aan het regelen. Hij kwam dus om 02.00 uur en om 05.00 uur :confused: . Echt heel erg fijn voor je nachtrust....... We hebben 02.00 gerekt tot 02.45 en 05.00 tot 06.00. We proberen nu iedere 3,5 uur 125 cc en vanavond laat dus 135 cc. Ondertussen ga ik toch vandaag JBPM kopen, aangezien meneer 130 cc wegklokt in 10 minuten en daarna nog honger heeft :confused: . Ik ben blij dat we maandag naar het CB gaan; even overleggen over onze veelvraat!

    Hebben jullie ook dat je zo verliefd kunt zijn op je eigen kind :D . Heerlijk.

    @Leonie: hoe moeilijk ook; laat je lekker verwennen en doe echt rustig aan!
    @Sylvie en IMD: ik hoop dat jullie een mooi en onvergetelijk kraamfeest hebben dit weekend!
     
  12. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Hier na een onrustige avond (ik weet niet meer wie het schreef, maar inderdaad heel vervelend dat manlief je kind dan alleen maar zo meemaakt die dag!) om 22:45 naar boven gegaan, laatste FV gegeven en gaan slapen. Mevrouw kwam pas om 06:00. Toen heb ik lekker BV gegeven een uurtje en mevrouw kwam daarna om 10:00 pas!
    Kan het zijn dat Djemi ook het BV mist? En dus moet wennen? Ik heb echt dat idee. Ik in ieder geval wel, ik mis het echt en ben er een beetje emo onder (tranen zitten hoog).
    @een wondertje : thanx ik ga vandaag naar de etos! En inderdaad als we goed op de temp letten drinkt ze veel beter!
    @leonie : gelukkig hoef je niet geopereerd te worden! Rust maar lekker uit meid! Sterkte ermee hoor. Fijn dat je wel hulp hebt!
    @MSRoxy : tot voor kort was Djemi de hele dag wakker. Nu slaapt ze soms tussen de voedingen, moet ik helemaal aan wennen! Dus ik weet ook niet wat normaal is!
    @BrendagGill : Heb je site bekeken, lekker mannetje zeg! Kunnen we alvast een dat maken met Djemi hihi. Ik begreep dat babies meer uit je borst zuigen dan zo’n pomp. O dus het is niet raar dat ik Djemi aan mijn borst mis!
    @Jodie : Grappig he die schema’s. Ik ben ook de hele dag bezig met rekenen. Maar vaak besluit zij dan of eerder te komen, of te blijven slapen! Schema weer helemaal in de war.
    @Eenwondertje : Als hij niet spuugt, zou ik inderdaad geen JBPM zomaar gebruiken. Inderdaad even aan CB vragen…
    @Mirjanne : Lekker zeg, alstie gaat doorslapen!
    @kipkip : Ook weer een stukje van de gebruiksaanwijzing gevonden!
     
  13. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    :confused: jaaaa hoor, dat ga ik ook proberen! Ze ligt nu al lekker in de maxi-cosi met een mobieltje erboven vrolijk te kijken. Als dit het is... dan sla ik mezelf voor m'n kop met m'n prikkelreductie en eten geven! Want 120cc is toch teveel voor ons meiske. Gisteravond steeds bijna overgeven en krampjes en nu een keiharde buik en weer bijna overgegeven na 50 cc dus toch teveel gehad gisteren en vandaag denk ik...
     
  14. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Ik met mijn prikkelreductie..... Overdag huilt hij weinig, behalve bij echte honger, maar 's avonds :( .

    *Ben dus nu Woezel en Pip mobiel in elkaar aan het zetten en een Nijntje-koordje boven de kinderwagen aan het hangen*.
     
  15. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    ahum, net naar bedje gebracht en madam is zónder een kik te geven in slaap gevallen. Fijn d'r nieuwe prikkels verwerken haha! (maar we juichen niet te vroeg natuurlijk he?)
     
  16. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Hahah prikkelreductie....Senne heeft ook in de box gelegen met mobiel er boven en even bij oma gezeten en normaal slaapt hij als een blok om deze tijd....nu brult hij steeds...
    Hier gaat het dus nog wel op....

    Eenwondertje: Ik heb juist het idee dat Senne minder goed poept van de jbpm.....Ooo ben je al de stad in???? Vergeet niet een speen 2 mee te nemen, of had je die al???

    Leonie hoe gaat het vandaag?

    Coto: Ik schrijf de tijden nu niet meer op, heb ik wel lang gedaan. Maar zoals ik het beschreef zo is het vaak, soms een half uur later of eerder.
    Vanacht was hij er ook rond half 4 alweer.....en 7.00.....
     
  17. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Brenda, kan me voorstellen dat je dan je mannetje mist als je man de fles geeft.
    Heb jij trouwens een handkolf of een electrische kolf?
    Ik heb namelijk zo'n handkolf gekregen maar krijg tot nu toe niets uit mijn borst :( Terwijl het er tijdens de voeding echt uitspuit :(
    Danielle, fijn dat het goed gaat. Ik vind je ook steeds zekerder klinken, heerlijk!
    HIer meisje op het moment ook veel wakker.
    Mirjanne, wat fijn dat Quinten zo lekker lang heeft geslapen!
    Kipkip, ook al zo'n lekkere slaper!Fijn!
    Eenwondertje, gelukkig maar dat julle vantevoren al hadden bedacht dat je niet deze nacht zou proberen met doorslapen. Anders had je zeker gedacht dat het niet lukt!
    Oh, ik kan ook zo verliefd zijn op mijn meisje. heerlijk gevoel he!
    Coto, kan me echt voorstellen dat je het geven van bv mist. Is toch een intiem momentje met je kleine meisje, iets wat jullie 2 alleen samen kunnen hebben. Dikke knuffel voor jou en laat die tranen maar gewoon gaan!
    Hier, het gaat wel goed. Lig op bed dvdtje te kijken (gooische vrouwen). Mijn tranen zijn al weer een stuk weg (vandaag in ieder geval :) ) en probeer maar positief te kijken dat ik nu echt bezig ben met herstellen. Mannetje verwent me goed, vanochtend ook heerlijk lekker ontbijt op bed gekregen. Leek wel weer moederdag.
    Jodie, hoe voel jij je nu?
     
  18. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Nou hier spruw! :(
    Nog niet super heftig maar zn mondje is helemaal wit-gespikkeld..
    Gelukkig drinkt hij wel en doen mn tepels 'maar' een beetje pijn..
    Thee besteld bij de reformzaak om tepels en mondje mee schoon te deppen..was dinsdag pas aanwezig..Hopelijk wordt het niet erger intussen.

    Jodie:Ben je laatste sms kwijt! :( wou je terug smsen maar is foetsie.

    Zal zo even bijlezen...meneer begint te huilen..
     
  19. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Ben weer aan het kolven dus kan ik mooi het forum bijlezen! Zo ze had net een poepbroek! Echt tot aan haar nek en ook aan de voorkant, helemaal onder de geel/oranje troep! Alles onder natuurlijk. Kon gelukkig nog net het rompertje zo oprollen dat ik haar net niet volsmeerde….Heb haar maar gewassen met een washandje….bijna klaar, begint ze te plassen…..aaarrrch ook de waskussenhoes nat en zij ook weer….moest wel lachen hoor! Daarna in haar eigen bedje gelegd, maar dat was geen goed idee helaas…ze ligt nu bij papa op bed…
    @leonie : Goed dat je rust neemt om te herstellen!
    @Eefje : he spruw vervelend meis, hopelijk zing je het uit tot dinsdag?

    Is iedereen verder druk?
     
  20. synove

    synove Actief lid

    16 aug 2008
    257
    0
    0
    Ik probeer ook zoveel als mogelijk borstvoeding te geven, maar met name mijn rechter borst doet zo'n pijn als Vittoria hem "pakt" met haar mondje. De neiging bij mij is zo groot om te gaan kolven of zelfs op FV over te gaan......Maar ik zit een beetje in een emotionele weegschaal nu. Ergens is FV erg makkelijk, maar borstvoeding is beter voor Vittoria en voor de onderlinge band die ik met haar heb.

    Als ik Vittoria borstvoeding geef, moet ik echt mijn tepel met tepelhof pakken en direct in zijn geheel in haar mondje duwen (zodat ze niet de tepelhof via de tepel naar binnen zuigt, want dan ga ik dus echt door de grond.....). Ze zeggen dat je borsten moeten "wennen" aan het zuigen en dat het na 2 weken echt minder gevoelig moet worden. Het voeden mag geen pijn doen (mijn rechterborst doet dus wel pijn).

    Ik probeer zo min mogelijk te kolven, want zoals anderen ook al aangaven, krijg ik met de kolf veel minder melk eruit dan Vittoria dat doet en inderdaad....als je niet oppast loopt je melkproductie ook nog terug.
    Door je kindje zoveel mogelijk aan te leggen, maken je borsten ook steeds meer melk aan (kwestie van vraag en aanbod zegmaar).
    Maar als ze echt mijn borsten leeggedronken heeft en nog steeds op haar knuistjes sabbelt en huilt, dan krijgt ze gewoon FV erbij hoor.

    Er werd ook geadviseerd om te slapen zonder voedings BH. Toen ik s'ochtends wakker werd, waren mijn borsten keihard en deden me toch zeer. Vittoria lag nog altijd lekker te slapen. Ik heb toen echt uit nood mijn borsten gekolfd want ik hield het niet meer.....

    Als het getob blijft, dan vraag ik via het CB of er een lactatiedeskundige langs kan komen....Borstvoeding moet voor beiden leuk zijn en niet een verzoeking....
     

Deel Deze Pagina