Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Olove, oh getver wat een eng nieuws van dat meisje! Helaas hoor ik het vaker de laatste tijd. Dank je voor je stukje over wat je belangrijk vindt! Toch aan het rommelen? Wanneer moet je weer op controle? Als je het niet vertrouwd gewoon bellen hoor naar de gyn! Ik heb weet ik hoeveel ctg;s gehad ivm harde buiken en gerommel.
     
  2. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    @ funnyme: ook een leuke echo!! Toch schattig om ze zo te zien. Het wordt dan echt echt...
    Ben heel blij dat ze zo makkelijk zijn in het ziekenhuis met het maken van 3d echo's. Eigenlijk komt dat omdat ze nieuwe apparatuur hebben en nu met 1 knop zo een 3d exemplaar kunnen maken en die echoscopistes vinden het zelf ook leuk!

    Over wat we belangrijk vinden. Tja ik ben dan nu nog geen ervaringsdeskundige, maar ik vnd het wel belangrijk dat de 2 meiden ieder als individu gezien worden. Dat ze op elkaar lijken is al genoeg. Wij kiezen er dan ook bewust voor om ze niet dezelfde kleding aan te doen. Misschien een keer voor de foto maar meer ook niet.
    En inderdaad veel bij elkaar laten...

    Trouwens die link die gestuurd was over die tweeling... wat een schatjes he! En wonderlijk dat datzo gaat...

    Ik ga ook maar eens op hyves spieken dan :)

    Groetjes!
     
  3. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @funnyme
    Ik was gister nog op controle..mn krampen aangekaart ( net zoals de vorige keer ) en zij gaf aan dat als het opbouwend heftiger word dat ik dan wel aan de bel moet trekken..
    De kindjes doen het prima..wel minder ruimte..en mn BM-mond nog steeds 7mm..ik vroeg hoe ze kon zien of ik ontsluiting had met de inwendige echo..dit liet ze me zien..en er was in principe geen ontsluiting..maar echt voelen was betrouwbaarder..dit heeft ze niet gedaan.
    Dinsdag heb ik weer controle.
     
  4. Funnyme, je hebt me aan het denken gezet.....wat vind ik belangrijk? Ik vind dit echt een moeilijke vraag.
    Na lang nadenken weet ik toch wel wat. Ik vind het belangrijk dat ze allebei even veel aandacht krijgen. Dat is wel eens moeilijk als de 1 meer huilt dan de ander, maar wij letten er echt op dat ze allebei even veel aandacht krijgen. Maar ja, dat heeft iedereen denk ik wel bij z'n tweeling.
    Verder wil ik ze niet hetzelfde kleden (wel dezelfde soort kleding, maar een andere kleur of gewoon net iets anders, maar ze moeten wel 'matchen' snap je?), juist omdat het 2 individuen zijn. Verder weet ik eigenlijk niks te verzinnen wat ik echt belangrijk vind. Ik ga nog eens nadenken.....
     
  5. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Essie jij omschrijft precies zoals wij hetook doen met de meiden!

    Meiden ik ben blij met jullie antwoorden (met mn presentatie schiet het niet op)
     
  6. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Dag allemaal,

    Sorry heb vluchtig bijgelezen!
    Maar ben blij dat Olove's kindjes nog lekker binnen zitten, ondanks alle gerommel. :D

    En dat Karel's echo goed was! Goed nieuws! En wat gaaf dat je 3D beelden krijgt, wat een schattige koppies! :D

    En verder volgens mij ook wel goed nieuws over de al geboren kindjes.. Fijn hoor.

    Over aankomen: geen idee, heb me in geen maanden gewogen (ook niet voordat ik zwanger werd) en er wordt ook nooit naar gevraagd. Ben wel eerst afgevallen door die misselijkheid geloof ik. Maar m'n broeken beginnen nu weer strakker te zitten. Mijn (lekkere) trek komt ook helemaal terug. ;) Op zich wel een verademing dat ik weer zin heb om te eten.

    En verder, belangrijk voor de baby's vind ik dat ze evenveel aandacht krijgen, een eigen persoontje worden.. Maar meer nog vind ik het belangrijk dat Sverre die aandacht blijft krijgen en dat niet alles om de tweeling gaat draaien. Daar maak ik me echt zorgen om soms, en dan denk ik ook 'Ach kereltje, wat doen wij je aan...'. Wat dat betreft ben ik blij dat het een twee-eiige tweeling is.

    Hoe hebben de moeders met al 1 (of meer) ouder kindje dat ervaren toen de tweeling geboren werd?
     
  7. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Hier op zich ook alles goed; de promotie donderdag ging erg goed en het was een hele leuke, fijne maar ontzettend vermoeiende dag. 's Avonds dus tranen met tuiten, zeker toen Sverre ook nog ging logeren bij opa en oma (hij komt pas vanavond terug :(). Beetje zwart gat geloof ik. Alex is gisteren ook nog eens weg gegaan en neemt vanavond Sverre mee terug, dus ik ben helemaal alleen thuis.. Wel raar hoor, na zulke drukke dagen/weken.

    Maar, we hebben gisteren ook eindelijk de kinderwagen besteld! Het is toch de Teutonia geworden, zwart/rood. Het lijkt me een fijne, praktische wagen. Dus dat is tenminste 1 ding geregeld! :D Nu het kamertje nog.. En de rest. ;)

    Verder heb ik erg veel buikpijn als ik de hond uit laat. Dus eigenlijk gewoon bij inspanning. Echt pijn die ik (gisteravond) weg moest puffen. Lijkt me niet helemaal okee. Wellicht toch een seintje dat ik het rustiger aan moet doen...?
     
  8. Sweepy

    Sweepy Bekend lid

    15 okt 2008
    934
    0
    16
    Noord Brabant
    Het is al weer een hele tijd geleden dat iets van me heb laten horen en helaas was dat niet zonder reden.

    In de nacht van zaterdag 2 mei op zondag 3 mei (exact 26 weken) werd ik wakker om naar het toilet te gaan, niets bijzonders dus. Ik terug naar bed en voelde ineens iets lopen. Toch maar terug naar het toilet, wat zou dat kunnen zijn. Voor de zekerheid maar even het licht aangedaan en zag dat er allemaal bloed in de toilet lag en dat ik ‘leeg’ liep. Mijn man wakker gemaakt en gezegd dat hij de tel. Moest halen want ik ging het ziekenhuis bellen. (13.30).
    Advies aan de tel.: nu komen, plat op de achterbank.
    Aangekomen bij de spoedeisende hulp moest ik meteen op een brancard en werd heel snel naar de verloskamers gebracht. Daar werden heel veel dingen gedaan waaronder testen of het vruchtwater was en helaas was het dus zo. Met de echo zagen we het ook, de vliezen waren gebroken bij uiteraard het kleinste kindje. De andere waren nog intact.

    Ik kreeg meteen weeënremmers en een prik voor longrijping voor de kindjes. Ook werd er gemeld dat ze in dit ziekenhuis niet de juiste zorg voor de kindjes kunnen bieden als ze nu geboren worden dus wordt er gebeld naar een ziekhuis met een Nicu (neonatologe intensive care unit) en daar is plek. Ook is de ambulance al geregeld en zo ben ik dus midden in de nacht met de ambulance naar een ander ziekenhuis gebracht.

    Ook daar werden meerdere onderzoeken gedaan en gelukkig had ik nog geen ontsluiting.
    Er werd alles aan gedaan om de kindjes nog binnen te houden.
    Nu zijn we dus bijna 2 weken verder en de kindjes zitten nog in mijn buik. Het heeft dus geholpen.
    Uiteraard hebben we in de tussentijd heel veel gesprekken gehad met veel verschillende artsen en ook de overlevingskansen enz. Zeker voor het kleinste kindje.

    Morgen ben ik 28 weken en zijn de kansen voor beide kindjes al behoorlijk goed. Iedere dag is een gewonnen dag. Ik moet dus alleen wel in het ziekenhuis blijven tot de kindjes geboren worden en dat kan dus evt. nog een paar weken duren.

    Ik was zelf echt heel erg beroerd de eerste tijd en kon niet eens rechtop zitten dus ook niet mailen.
    Nu gaat het wat beter en red ik dat wel voor even. Ik mag alleen naar het toilet en de douche en verder in mijn bed blijven. Ik zou niet eens meer kunnen, douchen is al een hele opgave en meestal moet ik tijdens het douchen al gaan zitten. Dat is wel zwaar, maar het is voor een goed doel.
    3 x per dag moet ik aan de ctg om de hartslagen van de kindjes in de gaten te kunnen houden, en dat is nogal een kunst omdat ze niet echt meewerken. Ze blijven heel levendig en dat is een goed teken.
    Ik hoop nu wat meer op het forum te kunnen komen.
     
  9. Jipper

    Jipper Fanatiek lid

    22 jan 2008
    2.394
    1
    0
    @sweepy; Jeetje, wat enorm schrikken meid!! Het klinkt raar, maar ik hoop dat je nog weken en weken in het ziekenhuis ligt. Dat betekent dat je kindjes nog lekker bij jou in je buik zitten. Je verhaal is zowat hetzelfde als dat van ons, alleen vonden onze jongens het na 1 week wel genoeg en zijn ze met 26 wkn geboren. Hopelijk gebeurd dat bij jullie niet en ziten ze nog lang waar ze zitten moeten.
    Heel veel sterkte!! Hou je taai, het is niet gemakkelijk, maar jullie komen er wel! En als je, met name positieve, verhalen uit wilt wisselen, dan PB je maar.
     
  10. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Sweepy, wat schrikken zeg! Ik vroeg me al af waar je was gebleven.
    Wat ontzettend fijn dat je kindjes nog lekker binnen zitten. Elke dag is echt een dag gewonnen begreep ik in het ziekenhuis. Ze gooien er zelfs peperdure medicijnen tegenaan als ze de bevalling ook maar een paar uur kunnen rekken.
    Oh en dan die CTG's. Jouw kindjes reageren er blijkbaar ook heel erg op?
    Lex en Midas schopten altijd tegen de doppen aan. Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte hoor. Ik duim voor jullie.
     
  11. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    @ Sweepy
    Tjeetje wat een verhaal!
    Gelukkig zitten de kleintjes nog veilig binnen!
    De longrijpers hebben nu ook hun werk gedaan! Als je namelijk de longrijpers had gehad en binnen 48 uur was bevallen dan hadden de longrijpers geen zin gehad.
    Ik weet nog dat ik met 26 weken in het ziekenhuis kwam..nietsvermoedend even op controle..Voor jou zal het helemaal schrikken zijn geweest ivm het bloedverlies..ik daarentegen had nergens last van.
    Maar hoe zit het nu met het vruchtwater van het kleinste kindje..??

    Pfff..zo zie je maar na al die verhalen van de afgelopen tijd dat een tweelingzwangerschap echt niet zonder risico's is.
    Maar Sweepy je bent AL 2 weken verder..nu op naar de 30 weken!!! Dat gaat je lukken!!!
    HEel veel sterkte!!

    Even ego:
    Hier kom ik weer met mn beklaag!
    Vannacht een rustige nacht gehad..in tegenstelling tot mn zusje..die is nu 35 weken en had de hele tijd last van harde buiken..maar bij haar is nu alles weer rustig.
    Vanmorgen rond een uur of 8 begonnen de krampen weer..niet zo heftig maar tegen 10 uur wel ff..dus gaan douchen.
    Na het douchen alleen nog een vreselijk gezeur in mn onderrug..beetje met vlagen maar niet regelmatig.
    Vanaf ongeveer half 1 begon het steeds meer te zeuren en ook mn buik..ongesteldheidsgevoel..steekjes..en harde buiken.
    Heb nu sinds 14.19uur de harde buiken bijgehouden, en het ziet er als volgt uit;
    14.19
    14.27
    14.33
    14.38
    wc
    14.52
    15.00
    Tussen de harde buiken door wat kramperig gezeur.
    Ook verlies ik iets meer wit vocht..dit had ik de afgelopen dagen ook al
    NU weer een harde buik ( 15.06 )
    Mn mannetje is even boodschappen doen..en denk dat ik daarna maar even het ziekenhuis bel.
    De kinderen zijn overigens wel druk..wat me weer geruststeld..vooral het eerst kindje is erg druk en schuift lekker met dr kont.
    Zou ik last kunnen hebben van voorweeen?...Vind het wel erg vervelend?

    Leuk nieuws;
    We hebben sinds een maand een vogelhuisje..en vanaf dag 1 zijn Fam Koolmees trotse eigenaars tot ongenoege van onze katten!
    De afgelopen dagen was het erg druk rondom het huisjes en zowel mevr als meneer Koolmees vlogen aan en af met nestspul.
    Ook was het duidelijk dat mevr Koolmees aardig aan het broeden was ( heb gelezen 1 ei per dag ), want meneer Koolmees was haar aardig aan voederen..kijk zo hoort het haha!
    We waren dus samen aan het broeden..en mn moeder zei nog mij benieuwen wie er als eerst is..Ik hoopte natuurlijk mevr Koolmees..aangezien het voor mij nog te vroeg is.
    En ja hoor...vanmorgen zie ik mevr Koolmees naar binnen gaan en een heel orkest begint te piepen!
    Over ongeveer 16dagen vliegen ze uit!
     
  12. Kar76

    Kar76 VIP lid

    30 okt 2006
    5.124
    0
    0
    Maastricht!
    Sweepy, jeetje, wat een schrik! Het zit jou (jullie) niet mee zeg.. Maar inderdaad, morgen de magische 28 wk grens. Ik hoop voor je dat ze nog heel lang blijven zitten! Gelukkig zijn ze lekker druk, dat lijkt mij een goed teken hoor - ook al is het onhandig met de ctg.

    Olove, ik zou ook maar eens gaan bellen ja. Je zult wel aan de ctg moeten dan, maar dat is misschien ook wel goed om eens helderheid te krijgen of je nu wel of niet weeen hebt. Ik hoop voor je van niet, en dat ze nog even blijven zitten. Morgen 32 weken toch?

    Dames, heeeeeel veel sterkte!
     
  13. Olove

    Olove Actief lid

    23 okt 2008
    406
    0
    0
    Sales medewerkster
    HHW
    Hello!

    Net terug van het ziekenhuis, toch maar gebeld nav mijn klachten.
    Moest natuurlijk meteen komen.
    Meteen aan de CTG ( 45 min ), kindjes doen het prima..paar harde buiken gehad.
    Inwendige echo..BM-mond hetzelfde..
    Dus eigenlijk is alles goed! Goed om te horen natuurlijk...alleen zit ik nog steeds met die krampen vanuit mn onderrug naar mn onderbuik. Die konden ze natuurlijk niet registreren.
    Ik vroeg wat dat dan kon zijn en toen gaf ze eigenlijk niet echt een antwoord..het enige wat ze zij is dat ze allang blij is dat het niks doet met mn BM-mond.
    Tja..daar ben ik ook blij om..maar vind het wel vervelend..zo dus maar een paracetemol nemen kijken of dat helpt.
     
  14. Pippie1976

    Pippie1976 Bekend lid

    8 nov 2008
    798
    0
    0
    Zuid-Holland
    @ Sweepy: och meiske, het zit je niet mee he? Je beschrijft precies mijn verhaal, alleen lieten mijn meiden zich niet tegenhouden en werden ze wel dezelfde dag geboren. Het is dus heel erg goed dat jouw kindjes nog in je buik zitten en ik hoop en duim voor je dat ze daar nog lang blijven zitten! Natuurlijk, je hebt de 28 wekengrens bereikt, en hoewel ze op de NICU ontzettend deskundig zijn (als je straks gaat bevallen liggen ze daar absoluut goed): ze zitten beter bij jou binnen dan buiten (maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen...). Goed om te horen dat ze het in je buik nog goed doen. Ik vroeg me ook af hoe het zit met het vruchtwater van het kleinste kindje: vult dat zich wel weer aan of heeft hij/zij nu dan minder vruchtwater? Het is ook heel fijn trouwens dat de longrijping de tijd heeft gehad om zijn werk te doen. Dat is bij mij dus niet gelukt (ik beviel 3 uur nadat ik de prik kreeg) en daarom hebben mijn moppies langer aan de beademing gelegen dan anders het geval was geweest. Ik leef met je mee en duim voor jou en je kleintjes. In welk ziekenhuis lig je trouwens? Mocht je in Leiden liggen en behoefte hebben aan bezoek: ik ben er twee keer per dag voor mijn moppies...

    @ Olove: Wat een gedoe zeg, met die "zijn het nou wel of niet weeen". Heel goed van je dat je naar het ziekenhuis bent gegaan. Better safe than sorry! Hoop voor je dat jouw kleintjes, ondanks de ongemakken die je ervan hebt, nog heel lang bij je in de buik blijven zitten!

    @ Kar76: gefeliciteerd met je promotie. En nu even rustig aan proberen te doen he, want dat met die buik klinkt niet heel relaxed.

    De rest van de verhalen weet ik even niet meer... sorry. Maar hoop dat het met iedereen goed gaat!
     
  15. Pippie1976

    Pippie1976 Bekend lid

    8 nov 2008
    798
    0
    0
    Zuid-Holland
    Over Merle en Linde: die doen het gelukkig nog steeds goed. Ze liggen inmiddels al 3,5 dag los van de infant flow en ademen dus helemaal zelf (alleen een beetje extra zuurstof in de couveuse). Heel erg knap van ze! Linde heeft er wel iets meer moeite mee dan Merle, maar aangezien Merle alles eerst doet, hoop ik dat het met Linde ook goed gaat komen. Het kan wel zijn dat ze op een gegeven moment nog even terug moet aan de infant flow (omdat het haar wel veel energie kost om te ademen), maar ik hoop dat dat niet hoeft. Er was vorige week sprake van dat beide meiden geopereerd zouden moeten worden aan de open ductus, de operaties waren zelfs al gepland, maar toen gingen beide dames opeens heel goed los van de infant flow ademhalen en bleken ze toch minder last te hebben van de ductus dan de artsen begin deze week dachten. Grote opluchting voor ons, want ondanks dat het volgens de artsen een kleine ingreep is, is het toch een operatie met narcose, morfine, antibiotica en zouden ze weer aan de volledige beademing moeten. Die kleine moppies moeten al zoveel doorstaan en dan ook nog zo'n operatie... ik moest er niet aan denken. Het kan nog steeds zo zijn dat ze toch geopereerd moeten worden (als ze toch weer meer last krijgen met ademhalen), maar voorlopig blijf ik hopen dat het niet nodig zal zijn (als jullie nog wat duimcapaciteit over hebben...).

    Verder zijn het nog steeds zulke geweldige meiden. Hebben steeds vaker en langer hun ogen open, grijpen je vinger vast met hun handjes en reageren echt op je stem (als ze huilen en ik zing het liedje dat ik in de buik ook voor ze zong, worden ze echt rustiger!). Ondanks de zorgen dus nog steeds ook heel erg aan het genieten.

    Wij gaan zo weer richting het ziekenhuis. Iedereen een goede zondag gewenst en tot snel.
     
  16. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Sweepy: jee wat schrikken zeg!! Ik dacht al: wat is het stil van jouw kant!! Hopelijk houden de kleintjes het voorlopig nog goed vol in je buik!! Wat je zegt: iedere dag is er weer eentje gewonnen! Duimen draaien hier hoor!!

    Olove: gelukkig toch geen naderende bevalling vooralsnog!! Probeer iig zoveel mogelijk te rusten, als dit misschien de komende weken nog aanhoudt ben je doodop tegen de tijd dat je echt gaat bevallen. Pak wat je pakken kunt! Ik duim dat ze het nog een paar weken lekker volhouden!

    Margit: wat een goede berichten over jullie kleine superkanjertjes!! LAten we hopen dat ze geen last krijgen van de open ductus en dat ze niet geopereerd hoeven te worden! Onze jongens hadden ook een ruisje tgv open ductus, maar dit is vanzelf gesloten. Geloof dat ze het bij het ontslag (toen zouden ze36w3d zijn geweest) nog konden horen en bij de eerste controle bij de kinderarts nog minimaal en later was het weg.
    En jahoor, hier nog wel wat duimcapaciteit over! ;)

    Ik brand voor jullie een kaarsje op www.wenskaarsje.nl

    Kar: lekker dat je alles nu achter de rug hebt, moet een ontzettend intensieve periode zijn geweest voor jullie! Kan me voorstellen dat het nu even heel leeg voelt, helemaal zonder man en kind.
    Kom lekker bij, dat heb je verdiend én nodig!
     
  17. Pippie1976

    Pippie1976 Bekend lid

    8 nov 2008
    798
    0
    0
    Zuid-Holland
    @ Noor, want ontzettend lief van je, dat kaarsje! Krijg er helemaal kippevel van. Knuffel terug!

    Met hoeveel weken zijn jouw mannen eigenlijk geboren?
     
  18. Karel1978

    Karel1978 Fanatiek lid

    12 jan 2009
    2.273
    0
    0
    Maastricht
    Even een dagje niet geweest en wat een verhalen lees ik ineens!

    @Sweepy: wat een verhaal! Even schrikken hoor ... Ik hoop dat de kindjes nog lang in je buik blijven zitten... Heel veel sterkte en ik duim mee voor je!!

    @MArgit: wat goed te lezen dat jou dames het goed doen! Het zijn sterke meiden :) Hopelijk hoeven ze niet een operatie te ondergaan... Ik heb duimcapaciteit voor jullie allemaal, dus ik duim ook voor jou mee!

    @Kar: Ben je al weer wat bijgekomen van alle gebeurtenissen? Fijn te lezen dat je promotie goed is gegaan, maar nu wel rustig aan doen he!

    Hier nog alles oke.. Ik heb wel last van mijn buik. Ik weet niet wat de dames van binnen uitspoken, maar vanmorgen kreeg ik echt een onwijze kick in mijn zij :cry:
    Verder vandaag maar weer lekker uitrusten, lekker op de bank met kopje thee en naar dit druilerige weer kijken..

    Groetjes!
     
  19. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Spekkie,
    Heel veel sterkte meid! Na alles ook dat er nog weer bij! Hoop dat alles goed mag blijven gaan meid! We denken aan jullie!

    Essie,
    Een beetje laat en misschien al niet meer nodig (hoop ik tenminste) maar beterschap voor Fay en Isis. Hopelijk is de verkoudheid snel over!

    Margit,
    Wauw, wat heb je het mooi opgeschreven meid! Echt wel heftig zeg! Maar wel fijn dat het nu best redelijk gaat met jullie meisjes! Wauw, ze ademen al helemaal zelf! Goed hoor! Hopelijk is zijn de operaties niet nodig en blijven ze het zelf goed doen! Hier nog genoeg duimcapaciteit hoor! Alleen moet je het even delen met Spekkie, maar dat begrijp je wel!

    Olove,
    Gelukkig nog geen beginnende bevalling dus! Dat is wel fijn meid! Hou ze nog maar lekker even binnen hoor!

    Kar,
    Kan je anders niet vragen voor een andere gyn? Kan me voorstellen dat je dat niet fijn vind! Hier bij de gyn had ik zowel bij Malou&Ruben als bij Benthe altijd afspraken die wat langer gepland werden, geen idee hoe lang precies, maar hij noemde het altijd een dubbele afspraak. De eerste zwangerschap ivm tweeling en andere dingetjes ;)! Bij de tweedezwangerschap vooral die andere dingetjes en ook omdat ik bijna de hele zwangerschap bloed verlies had. Maar ik kreeg bij Malou en Ruben elke 2 weken controle en echo, gewoon even snel hoor, even kijken en weer klaar. Bij Benthe elke 4 weken controle en echo, vaak ook gewoon even snel kijken of alles goed was en weer klaar. Verder bloeddruk meten, vragen hoe het ermee ging, buik voelen, inwendig voelen (bij Malou en Ruben maar soms, bij Benthe zelfs maar 1 afspraak niet gevoeld de andere afspraken wel steeds…) , verder veel praten over mijn ‘wensen’ ten opzichte van de bevalling en dan ook bijv dat hij ons heel veel verteld heeft over stuitbevallingen, en daar ook gewoon soms op terug kwam zelf. Nee ik ben echt heel blij met mijn gyn! Noem hem ook altijd mijn gyn, omdat ik bijna alle afspraken bij hem heb gehad (alleen soms met een tussendoor gemaakte afspraak niet) en zelfs beide bevallingen heeft hij gedaan. Nouja gedaan? Ik heb het gedaan en hij mocht mij helpen :D ;)!

    Funnyme,
    Ow wat erg! Haha! Vreselijk lijkt me dat! Mezelf buitensluiten van mn huis! Ik lees ook weleens mensen die dan hun kindjes binnen laten en zelf even naar buiten gaan, je moet er toch niet aan denken dat er dan zoiets gebeurd! Maar oke dat was gelukkig niet! En uiteindelijk allemaal goed gekomen! Beterschap voor Sophie als het nog nodig is! En die rot tandjes, grrrrr ;)! Mooie cb cijfers meid! Uhm over je presentatie, wij willen ze eigenlijk gewoon zien als twee individuen, dus niet altijd waar Malou gaat daar is Ruben ook (of andersom). Verder vond ik het zeker de eerste ong 9 maanden erg belangrijk dat de voedingen van elkaar gescheiden waren. Dus ieder om de beurt aan de borst, ieder zijn/haar momentje alleen om lekker te eten. Niet tegelijk aan de borst ;)! En flesjes later ook niet samen maar alleen bij mama of papa. Wij vinden het belangrijk dat ze ieder hun eigen karaktertje kunnen worden (of nouja, dat zijn ze natuurlijk al, maar het moet er nog uitkomen ;). Ieder een eigen hobby/sport waar hij/zij het fijn vind en wat ze leuk vinden en niet omdat Malou bijv wil tennissen dat Ruben dat ook moet van ons omdat zijn zus het ook doet! En we vinden het heel belangrijk dat ze ieder een eigen plekje hebben (nu en ook als ze straks ouder zijn) waar ze zich terug kunnen trekken. Dus daarom ook ieder een eigen box en niet tegen elkaar aan. Zodat ze niet altijd verplicht zijn om maar met elkaar te spelen. En ze geven hier ook al echt een tijd aan wanneer ze in de box willen, dus even rust willen ;). Kwa opvoeding eigenlijk gewoon niets anders dan ik gedaan zou hebben als we ‘maar’ 1 kindje gekregen hadden ;)! En ook iets voor als ze ouder zijn, ieder hun eigen kinderfeestje ;) tenzij ze het zelf samen willen! (ik had vroeger een tweeling op school zitten en die moesten perse samen een kinderfeestje houden, mochten dan ieder 3 kindjes kiezen anders werd het te druk, en moesten dan perse iets met zn allen doen. Ik vind dat als Malou bijv haar kinderfeestje met 8 vriendjes/vriendinnetjes wil vieren en dan naar iets toe wil, maar ze haar broer niet mee wil dat dat ook gewoon kan en mag. Het is namelijk haar feestje ;)! En zo natuurlijk ook voor Ruben. Verder is het ook de bedoeling dat ze apart van elkaar ergens mee heen genomen worden, en niet altijd maar samen zijn. Nouja heel verhaal, weet niet of je er wat aan hebt, maar vooruit ;)!

    Noor,
    Volgens mij zijn we allemaal wel gewend aan de verblijfsvergunning van Benthe ;)! Daar drukke en gezellige boel dus! Verder zn gangetje, dat moeten we hebben! Wat een mooie site met die kaarsjes trouwens!

    Karel,
    Fijn dat de echo toch leuk was en wat een plaatje zeg! Super! Mooi hoor! En natuurlijk fijn dat alles goed is met de kleintjes!

    HJ,
    Hier gaat het helemaal goed meid! Daar ook? Dat moe zijn kan ik begrijpen meid! Ik heb na de bevalling van Malou en Ruben altijd een middagdutje gedaan geloof wel tot de 4.5 maanden sowieso, toen niet meer en later toch weer mn dutje gaan doen :oops:! Haha!

    McLover,
    Mooie mannetjes meid! En hoe wit waren de broekjes nog na het graskruipavontuur :) ;)?


    Vanuit hier weinig te melden eigenlijk :oops:! Alles gaat eigenlijk gewoon zn gangetje. Benthe heeft van de week voor het eerst laten merken dat ze honger had, das wel een vooruit gang, maar helaas is het bij die ene keer gebleven, dus misschien was het alleen toeval! Maar wel iets heel supers ;)! RUBEN LOOPT LOS! Haha! Sinds woensdag loopt hij ineens steeds kleine stukjes helemaal alleen! Echt super van hem! Nu Malou nog ;)!

    Owja, best erg maar ik biecht het op ;)! Ik heb vandaag samen met Benthe een slaapmarathon gehouden :oops:! Om 6.00 Benthe gevoed en weer gaan slapen, rond 9.00 wakker geworden en gevoed en geslapen, rond 10.30 was ik wakker, Benthe sliep nog en toen rond 11.00 gevoed en tijdens het voeden in slaap gevallen, toen om 14.30 was ik wakker en heb om 15.00 Benthe weer gevoed en toen zijn we weer gaan slapen om uiteindelijk om 17.15 wakker te worden… :oops:! Nouja wel heerlijk geslapen hoor, maar toen toch maar uit bed gegaan! Malou, Ruben en Leander zijn de dag vanmorgen maar begonnen zonder mij en Benthe ;)!

    Liefs, Hanneke!
     
  20. Sweepy, wat een verhaal zeg. Ik wil je heel veel sterkte wensen. Hopelijk blijven de kleintjes nog lekker lang zitten. Misschien niet leuk voor jou, maar wel veel beter voor de kids. Nogmaals sterkte.

    Margit: weer goede berichten over je meiden. Goed zo! Fijn dat het zo goed gaat.

    Mijn meiden zijn nu aan het overstappen op vaste voeding. Nou, dat is even wennen hoor. Ik snap er nog niks van en er zit nog totaal geen ritme in, maar ik verwacht dat dat wel gaat komen, toch??
     

Deel Deze Pagina