Perse naar een "pufclub" ?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ilseroc, 15 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    heb het zelf niet gedaan en denk ook niet dat het veel verschil had gemaakt. volgens de verloskundige deed ik het perfect ondanks dat de weeen op den duur hevig en veel achter elkaar kwamen. het is een gevoel waar je van te voren echt niet op kunt oefenen vind ik wat betreft wegpuffen etc want het was bij mijn veel heviger dan ik had verwacht. op het laatst vond ik het wel moeilijk maar meer dan puffen kun je niet doen en had wel is momenten als de weeen lang duurde dat ik zwart ging zien, me flauw ging voelen vanwegen het puffen en dus een soort van hyperen maar de verloskundige zei dat dit normaal is omdat je niet normaal kan ademhalen tijdens een lange en zware wee. rustig blijven en je tot jezelf keren tijdens de weeen is de beste manier om ze op te vangen en zoiets gaat eigenlijk vanzelf.

    leren over houdingen die je kunt aannemen etc tja ik moet zeggen dat ook ziets wel vanzelf gaat. ik heb overal tegen aan geleunt, gewiebelt met me heupen, liggen op alle zijen etc en zo vind je vanzelf een juiste houding. Ik vond lopen en tijdens een wee naar voren hangen en wiebelen met de heupen toch het fijnst. je doet er op dat moment alles aan om de weeen op te vangen dus ook een fijne houding heb je zo gevonden.

    ook op internet valt er veel te leren ente bekijken

    een bevalling is iets waar je je niet op kunt voorbereiden. elke bevalling is anders en elke vrouw ook met de manier waarop ze met de pijn omgaat. de een schreeuwt meteen om een ruggenprik bij de eerste kramp terwijl de ander het wel 30 uur volhoudt zonder iets. ik denk niet dat je puffen kunt leren want weeen komen en gaan en worden steeds pijnlijker. zie me al het vader jacob wegpuffen of iets in de richting whaha nou daar had ik echt geen trek in en pufte me gek als het maar zo snel mogelijk weer voorbij was.

    succes en het gaat je ook wel lukken zonder curces. ik vind het geldklopperij
     
  2. safian78

    safian78 Actief lid

    26 jan 2006
    428
    0
    0
    Ik ben wel naar een pufclub geweest maar heb er weinig tot niets aan gehad. Toen de verloskundige bij mij thuiskwam moest ze me eerst even uitleggen hoe ik moest ademen want ik was kompleet aan het hyperventileren. Ik heb er trouwens wel leuke contacten aan overgehouden en dat vind ik veel meer waard!
     
  3. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Volgens mij zit er ontzettend veel verschil tussen de cursussen. Natuurlijk komt het kind er ook wel uit zonder een cursus.
    Ik heb bij mijn dochtertje een cursus gedaan en nu weer, dit keer alleen om wat mensen te leren kennen aangezien ik verhuisd ben.
    Dat gepuf is maar een klein deel van de cursus. Wij doen vooral veel aan beweging en bekkenbodemoefeningen, om klachten te voorkomen en te verminderen. Net zoals houdingen tijdens de zwangerschap, gewoon om te leren wat het beste is voor je rug etc. Wordt door een fysiotherapeute gegeven.
    Vorige keer heb ik best wat aan de tips gehad. Ik ben uiteindelijk in het ziekenhuis bevallen en daar zeiden ze bar weinig over wat en hoe het moest, het is dus maar net wie je treft.
    Verder filter ik gewoon de informatie, sommige dingen vind ik ook bullshit en zijn niets voor mij, zoals puffen op een riedeltje of je bevalling met de golven van de zee vergelijken...jaja, dat is wel het laatste waar je aan denkt.
    Na de bevalling heb ik weer 5 lessen om weer wat fitter te worden. Krijg alles vergoed door de ziektenkostenverzekering.
    29 weken is wel wat laat om je nog op te geven trouwens, maar wie weet vind je nog wat of kun je een boek lezen over wat en hoe. Komt vast wel goed.
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Er zijn zat vrouwen die het zonder hebben gedaan. De baby moet er toch uit en gelukkig doe hij dat ook als je geen cursus hebt gedaan hahaha!!!

    Sommige meiden doen het om anderen te ontmoeten, sommige om zich voor te bereiden, sommige om toch te bewegen.

    Ik wilde wel heengaan, maar zag zo verschrikkelijk op tegen de cursus met andere mensen dat ik af heb gezegd. (had er lang over nagedacht en ook lang uitgesteld om me op te geven)

    Ik lees veel over de bevalling en ben 2 keer bj de bevalling van een vriendin geweest. Heb dus wel gezien hoe het kan lopen. En ik wilde nog steeds een kindje. Ik ga ervanuit dat ik het kan. Ook zonder cursus.
     
  5. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    ik had me opgegeven voor zwangerschapsaerobics, maar door een foutje in de planning, waren ze mij vergeten... kon dus pas beginnen met 34 weken, dat heb ik niet gedaan, vond ik te laat...
    daarom heb ik me alsnog ingeschreven bij een standaard cursus, maar dat is echt de grootste onzin ooit! ik heb er werkelijk niets aan gehad, was een en al gezwets... dus helaas, voor mij was het niets...
    ga deze keer ook niet weer een cursus doen...
     
  6. Inkiewinkie

    Inkiewinkie Actief lid

    5 feb 2009
    467
    0
    0
    Poppenmaakster
    Noord-Holland
    Ik ga morgen eens een kijkje nemen bij zwangerschapsyoga. Ik wil gewoon het gevoel hebben dat ik íets heb voorbereid, want het voelt sowieso al heel erg alsof ik nergens controle meer over heb. Misschien is zo'n cursus compleet zinloos, maar dit is mijn eerste en ik wil het gewoon geprobeerd hebben.
    Aangezien ik een stresskip en controlfreak eerste klas ben, lijkt me yoga ook wel nuttig. Ik hoop eerlijk gezegd er ook wel andere zwangeren te ontmoeten, omdat ik verder niemand in mijn omgeving heb om lekker tegenaan te mekkeren (en mijn arme man kan geen "striae" of "bandenpijn" meer horen).
     

Deel Deze Pagina