April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pientje

    Pientje Fanatiek lid

    17 apr 2006
    4.086
    0
    0
    stay-at-home-mom!!
    Noord-Holland
    Zo hier eindelijk weer eens een fatsoenlijke nacht gehad ;)

    Leonie tjee heftig zeg! Eng zeg dat flauwvallen. Kan me voorstellen dat je steeds huilbuien hebt, jakkie zo kan je natuurlijk niet genieten. Gelukkig hoefde je niet geopereerd te worden.
    Hoop dat je snel beter bent.

    Kipkip en Imd veel plezier met jullie kraamfeestjes!

    Coto, Kipkip en Brenda wat een mooie schatjes zeg!

    De rest is teveel om op te reageren hoor, loop echt tig pagina's achter :)

    Wat een snertweertje hè
     
  2. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    Ik schaam me dood... volgens mij had Nienke het gewoon vaak koud! Gisteren weer heel vaak wakker geworden en dan keihard krijsen, dus maar een extra dekentje erop gelegd en het bedje voorverwarmd met een kruikje en madam is al vanaf gisteravond 7 uur heerlijk aan het slapen. Alleen even pauze om te eten en dan de oogjes weer toe. Ik heb echt nog niet heel veel hoop hoor, want ik heb al vaker gedacht "de oplossing" gehad te hebben en die is er natuurlijk helemaal niet! Maar we kunnen natuurlijk altijd ons best doen om het de beebs zo comfortabel mogelijk te maken he? (arm kind heeft het dus waarschijnlijk gewoon al een week koud gehad... schaam..schaam..)
     
  3. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @Brenda.. tsja, weet niet of dat dorst kan zijn. Denk idd dat het nasleep van regelen is. Lijkt mij sterk dat ze echt wakker worden van de dorst/warmte, maar ik ben natuurlijk niet alwetend :)

    @eenwondertje.. Jaaaa, hier nog zo'n verliefde mamma.. Door mijn PND bij Isabelle kende ik dat gevoel helemaal niet, maar ik kan echt vlinders in mijn buikie krijgen nu als ik aan mijn mannetje denk of naar hem kijk. Heerlijk!

    @Leonie.. lekker rustig aan blijven doen :)

    @Eefje.. vervelend, spruw! Hoop dat het niet erger wordt voor jullie. Heb het zelf nooit gehad, maar als ik zo her en der lees, mis ik er ook niets aan

    @Poepbroek.. ik had gister ook tot twee keer toe een spuitluier, zonder luier. Ach, zolang ze nog geen vaste voeding krijgen, valt het 'vieze' ook wel mee. Had ik net de boel opgeruimd, meneer had nog vrij spel, en ja hoor, gaat ie ook nog ff lekker liggen plassen.. Wat is dat toch met die mannen :D .. Moest er ook wel om lachen hoor

    @Synove.. sjongejonge.. lekker begripvol, je schoonmoeder.. Ergens in het begin van de topic hadden we al het idee om een marktplaats voor (schoon)ouders te beginnen.. :D


    Leuk, alle aprilmamma's bevallen!! Mooi zo.. dan is nu de eer aan de meimamma's :)

    Zag weer een hoop schattige foto's voorbij komen.. Ik zal binnenkort ook weer even spammen :)

    @Lynn.. dat ongeduld met het kolven, heb ik ook hoor. Vind het vaak al gauw wel prima.. Als ik de melk even laat staan zit er een dikke slagroomlaag op, dus het is vet genoeg.. Heb er ook weinig geduld voor, vind 10 minuten wel genoeg..Ach, zolang het geen must is, maar alleen handig dat je wat voorraad opbouwt..

    @Anticonceptie.. ik heb de Mirena hier al klaar liggen.. Omdat ik erg vruchtbaar ben.. wordt over 6 weken geplaatst. Mijn huisarts zei dat je de eerste 12 weken BV niet vruchtbaar bent, maar goed, daar ga ik bij mij niet van uit..

    @Kipkip en IMD.. veel plezier vandaag! Jammer van het weer :(.. althans, hier is het een somber zooitje

    @Doorslapen.. nou, vannacht kwam hij weer wat vlotter, maar goed.. het begint er op te lijken.. de tijd van 3 uur tussen de voedingen 's nachts lijkt wel voorbij, vannacht zat er een keer 5 uur tussen en een keer 4 uur. Goed, ben wel moe, maar ja, dan moet ik ook maar niet om 1 uur naar bed gaan en nog een boek gaan liggen lezen.

    Vandaag pittig dagje voor mij. Heb een optreden in Amsterdam.. moet zo om 2 uur weg en ben pas om 11 uur thuis.. Helppppppp.. zo lang ben ik nog niet bij het mannetje weggeweest.. Heb er wel veel zin in hoor..

    Morgen ga ik voor een dag of 4 a 5 naar Texel.. Mijn meissie ophalen en meteen even vakantie vieren.. Dus het kan zijn dat ik na dit berichtje niet meer reageer, want ik ben kennerlijk best druk nu :)
     
  4. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    MSRoxy; maakt toch niets uit meid! Kan gebeuren. Tim heeft in het begin tot 4x toe een natte romper gehad. Ik dacht dat hij telkens doorgelekt had met de luier... Bleek het zweet te zijn. :oops: :oops: :oops: Dat is ook niet echt leuk.....

    Hier was Tim vannacht weer wakker geworden voor het eerst in anderhalf week.
    Maar hij had een poepbroek, dus dat zou het zijn geweest denk ik.
    Alleen jammer dat hij daarna klaarwakker was, en toen heb ik hem maar tot half 6 bij me gehouden in bed.
    Lekker knuffelen.. Scheelt dat ik weekend heb hé? ;) :)

    Nouhouhou...Nog 5 weken en dan moet ik ana het werk, en dat WIL IK NIET!!
    Nog meer dames die er zo tegenopzien?
     
  5. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Mirjanne; heel veel plezier in Texel. En succes vanmiddag!
    Je zou zien dat het uiteindelijk best fijn is om even apart te zijn. Het is zó ontzettend leuk om dan weer thuis te komen!!
     
  6. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ja idd! Dat heb ik ook! Heb Tim al eens moeten laten krijsen, omdat mama moest poepen... :rolleyes: :) Slechte moeder hé! [-X ;)
     
  7. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Nou het gaat hier eindelijk gewoon goed! Ze is gisteravond gewoon heel lief geweest, om 2300 haar laatste flesvoeding en ze is gaan slapen tot 5:45. Toen heb ik haar lekker de borst gegeven (tot half 7) en toen heeft ze geslapen tot 09:00. Toen ben ik naar beneden gegaan met haar en heb haar een flesje FV gegeven….Kon mannetje nog even doorslapen. Die kwam om 9:45 uit bed, voelde zich toch alleen…
    Daarna heeft ze liggen dommelen in de wipstoel die ik bijna plat heb gelegd. Nu zit ze in bad met haar grote (stief)broer van 11 jaar (van eerdere relatie van mijn man) die helemaal trots en verliefd is op zijn kleine zusje…
    Ik ga maar even kolven…en bijlezen…
    @Voedingen : Hier ook nog op 7 voedingen per dag…0600/1000/1215/1500/1800/2045/2300 maar ach als ze de nacht zo doorslaapt?
    @msRoxy : He, ik heb blijkbaar mijn meisje 1.5 weken honger laten lijden! Ook best lullig! Maar goed zo vinden we steeds meer delen van de gebruiksaanwijzing!
    @Mirjanne : veel plezier vanmiddag, en op Texel!
    O en mamamelk opwarmen!
    Multitasking moet je echt wel zijn….hihi
     
  8. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    @Danielle: hi hi, heb ik ook vaak 's ochtends. Dan wil ik hem gaan verschonen, maar dan moet ik hem eerst terug leggen in het ledikant, omdat ik eerst heeeeel nodig moet poepen. En dan gaat hij krijsen :oops: . Tja, first things first; anders kan ik hem niet verschonen en voeden 8) . En mijn mannetje wil ook graag op de arm worden gehouden en dan lekker om zich heen kijken. Zo nieuwsgierig. En hij wordt er ook rustig van.

    @MSRoxy: ach meid, ik heb weken lang een krijsend kind in bad gedaan, niet wetende dat de voetjes tegen de rand moeten. En nu vindt hij badderen geweldig :oops: . En zo heeft papa wel eens het badwater op 39 graden gehad; vond ons mannetje ook niet zo'n succes. Al doende leert men. Toch?

    En idd, snertweer. Wij wilden leuk gaan wandelen in het bos; nu maar even niet. Levert zo'n natte kinderwagen op........
     
  9. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    haha, lief dat jullie ook jullie "fouten" bekennen, maar ook die van jullie heb ik gemaakt! Nienke heeft ook veel honger gehad nadat ze uit het ziekenhuis kwam en die voetjes tegen de rand deed ik ook niet! Nu wel, en ze vind het badje héérlijk! Wat ben ik aan het klungelen geweest zeg... En dan heb ik nog wel 2 jaar op de babygroep van het KDV gewerkt... maar die zijn allemaal al drie maanden en daar zit toch wel heel veel verschil in!

    Dames met een kraamfeest: veel plezier!

    coto: het gaat nu wel een stuk beter met je meisje he? Nu geniet je extra van de tevreden momenten zeker? Ik in ieder geval wel!
     
  10. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    vandaag trouwens nog geen minuut gehuild.... de afgelopen week zaten we rond deze tijd toch al op een paar uur huilen. Wat een verschil! Ze is echt haar slaap ook aan het inhalen, want ze valt tijdens de fles alweer in slaap..
     
  11. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Over 'fouten' gesproken: Ik moest Len in het begin wel erg vaak verschonen omdat hij een natte romper had..Bleek ik zn piemeldingetje niet goed naar beneden wijzend in de luier gedaan te hebben...Tjah dan piest ie dus omhoog!! :oops: ..Nu weet ik het iig :)

    Sam is heel de ochtend zowat wakker geweest. ja hazeslaapjes en alleen op mn arm willen liggen zuigend aan de boobies..

    O ja , ik was stom: Ik wou gister even kolven..Heb zo'n handkolf..Ik dacht dan ontlast ik mn tepels een paar voedingen..Hmmmm...Resultaat..Bloeduitstortingen op mn tepels niet normaal..Zuigzoen-idee.Bleek ie op de hardste stand te staan..Vond het al een pijn doen..Weet ik dat ook weer #-o ..
    Zo zie je maar dat ook al heb je al 3!! kindjes je nog niet altijd alles weet hoor!! :)

    Laten huilen: Ja gebeurd hier ook met regelmaat.(Niet lang).Als ik Len een luier geef en Sam is zn speen kwijt..Of idd als ik moet poepen..Kan m moeilijk meenemen.. :eek:

    Weer mooie kindjes gezien zeg! =D>

    Hier ook regen..
     
  12. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    heeft iemand trouwens de Hyves link voor mij??
    Kan het niet meer vinden..
     
  13. aapje 2009

    aapje 2009 Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    1.583
    0
    36
    hoi hoi

    Kipkip en Imd
    ik hoop dat jullie een heel mooi kraamfeest hebben/hadden

    Kipkip,Coto en Brenda
    wat een mooie kindjes zeg en idd alle baby s zijn toch echt anders
    ik dacht eerder ook dat alle baby s op elkaar leken nou niet dus ;)

    Eenwondertje
    fijn zeg dat de regeldagen weer over zijn
    en fijn dat de nachtvoeding toch wel goed is gegaan zo hebben jullie toch een paar uurtjes kunnen pakken

    Msroxy
    ik hoop ook voor je dat dat de oplossing is en jullie meisje lekker slaapt
    en met zo n kleintje moeten we allemaal leren toch
    er zat idd geen gebruiksaanwijzing bij helaas :D

    Mirjanne
    hihi kun je eindelijk wat meer slapen ga je en boek lezen
    ik heb dat overdag vaak dan denk ik s morgens ik ga vanmiddag even lekker slapen als MItchell slaapt,maar nee hoor dan zie ik weer van alles wat ik nog even gauw wil doen
    en dan lig ik net en dan begint Mitchell weer te huilen
    en aan de ene kan t fijn even weg en aan de andere kant is het niet leuk om je kindje zo lang niet te zien ik snap het wel
    geniet van je vakantie


    Danielle
    dat scheelt idd als je weekend hebt he
    dan kun je dat doen
    en Mitchell word hier ook wakker van een poepbroek dus dan zal dat het wel zijn geweest
    ik heb nog 4 weken vrij en dan moet ik weer aan het werk moet nog wel even zien hoe dat gaat,want ik word over 2 weken geholpen ,maar ik heb echt geen zin en zie er best wel tegenop,maar goed nog maar niet teveel aan denken he

    Coto
    fijn zeg dat het beter gaat met jullie meisje
    en heerlijk dat ze vannacht zo goed heeft geslapen
    en nu is het echt super genieten he

    Eefje
    dat lijkt mij geen fijn gevoel nee
    ik hoop voor je dat het niet te zeer doet

    vraagje aan de fv moeders (bv moeders mogen ook wel reageren hoor :D )hebben jullie kindjes ook wel diarree???
    Mitchell heeft nu al de 3e dag diarree ik hou het wel goed in de gaten dat hij genoeg drinkt,alert blijft en plasluiers heeft
    en dat gaat goed ,maar ik heb vandaag alweer iets van 6x een poepluier verschoont
    en nu denk ik zal ik naar de huisartsenpost bellen,maar ja mijn vriend heeft zoiets van als het morgen nog is ga je morgen even naar de huisarts

    verder gaat het goed met hem hij slaapt s avonds en s nachts erg goed gisteren heeft hij van half8 tot 10 geslapen toen hebben wij hem wakker gemaakt en in bad gedaan en toen de fles en toen om 11 uur naar bed en heeft hij geslapen tot 4.15 en vanmorgen kwam hij om half 8 en is toen weer gaan slapen tot half 12
    heb hem om kwart voor 1 weer weggelegd en toen heeft hij een uurtje geslapen en toen was het huilen en hebben we hem er maar uitgehaald en toen lag hij bij papa een beetje jengelig toen is hij om kwart over 2 weer in slaap gevallen tot 3uur en heeft hij weer defles gehad en nu ligt hij in de box te kijken naar zijn mobiel
    maar eens zien wanneer hij nu weer gaat slapen
    ach ja als hij s avonds en snachts maar slaapt he
    en hij doet ons ook na als wij de tong tegen hem uitsteken ik dacht eerst dat het toevallig was maar na nog een paar x en bij papa ook toen wist ik het zeker echt heel leuk en nu maken we er een spelletje van en dan lacht hij echt heel leuk

    ik heb zelf al wel weer een paar aanvallen gehad dus ik hoop dat ik de 29e gewoon geholpen ga worden,want ik word er gek van

    Gr,Bianca
     
  14. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    goedenmiddag dames!!

    zo jullie hebben veel geschreven zeg :confused:
    heb niet veel tijd dus ga nu eventjes niet op alles reageren :oops:

    Het gaat hier wel goed.. alleen slaapt ie nu minder 's nachts :(
    nadat ie verkouden was is het omgeslagen..
    1e nacht had ie om 12 uur gekregen en toen kwam ie om half 4 en 7 uur
    2e nacht (vannacht) heeft ie om 11 uur gehad en toen kwam ie om 3 uur en half 7
    normaal als ie rond 11 uur gekregen had kwam ie rond 5 uur en rond een uur of 9
    maar ja dat komt ook wel weer goed :D

    ik las iets over moeders/schoonmoeders
    schoonmoeder heb ik jammer genoeg niet meer..
    maar al komt mijn moeder elke dag.. vind ik helemaal niet erg
    heb altijd al een hele goede band met mijn moeder.. in de kraamweek was ze er ook elke dag.. hielp ze met alles..
    zoiezo is mijn moeder een gouden vrouw!!! =D>

    en mijn schoonvader gaan we elke zondag naartoe.. en zo nu en dan komt ie ook eens hier langs.

    ik zal morgen denk ik eens beginnen met kolven..
    vind het toch nog steeds raar :) hoop dat ik er wat uit krijg..
    en heb zomaar het gevoel dat als ik gekolft heb en hij wil weer drinken dat er niets meer voor hem inzit :oops:

    oo vanmiddag is mijn mannetje lekker met Maarten-Jacob weg geweest zodat ik alles een beetje kon schoonmaken beneden.
    toen ie thuis kwam hoefde ik alleen nog te dweilen
    en nu liggen ze samen te slapen op de bank!! zooo lief!!
    [​IMG]
     
  15. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Wel een beetje regelen zeg, om 1500 flesje met mamamelk, en nu om 17:15 echt zo verschrikkelijk huilen om eten, handjes in mondje en happen…maar na 60 ml FV gewoon klaar en tevreden….mmmm….zijn we erin getuind?
    @Mirjanne : Geen echte diarree maar wel dunne poep nog….maar is combinatie van FV en BV….
    @Moeders : Hier ook geen schoonmoeder helaas meer. Mijn eigen moeder wil zich vooral niet opdringen dus komt bijna niet langs….ze belde van de week wel 3 keer om te vragen hoe het nou ging…Is toch raar, de relatie verandert wel, ik ben niet alleen haar kind meer, ik ben nu ook moeder van een kind….is toch anders…
    @Thalina : Wat schattig zeg, je mannetjes uitgeteld op de bank!
     
  16. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    zo, is iedereen voetballen kijken?
    ik zit net te voeden, hoor ik mevrouw ineens tetteren! Ik dacht ik ga even kijken....zo alles aan de voorkant en achterkant eruit, van die gele smurrie! ik heb het rompertje naar beneden uitgetrokken, en onder haar armpjes naar de douche gedragen....manlief heeft de douchekop op haar gezet!
    Ben blij dat dit niet 's nachts gebeurde....maar als je alleen bent, hoe doe je dat dan?
    wat een zooitje!
     
  17. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    @Coto; ach wat sneu zeg! idd, met 4 handen kun je meer doen en meer tegelijk doen dan dat je alleen bent.
    Vind het idd ook heerlijk als mijn vriend thuis is. Dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor hem, en hem ook eens kan overdragen.

    Tim is hier heel de dag al bijna wakker? Snap er geen hout van. Miss 8 weken sprong al?
    Lijkt nu vanavond ook steeds honger te hebben.
    Heeft om 18.00 uur 135 cc gehad (is vannacht wakker geworden, dus vandaag 6 voedingen van 135 cc), maar hij lijkt hier niet genoeg aan te hebben.
    Heb hem net nog even 30 cc bijgegeven, maar hij is nog niet tevreden.
    Geen idee wat hij heeft vanavond...
     
  18. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    haha ik zie je al met die gele mosterd in de weer :) lekker he? ja als je niet anders kan gaat het prima alleen hoor je word er vanzelf ervaren in (wacht maar tot ze tanden krijgen en mega gore luiers hebben daar zijn deze echt schoon bij vergeleken)
    Ik ben vaak 3/4 van een dag alleen dan wen je er heel makkelijk aan, het enige nadeel van dit is dat ik DENK dat ik alles het beste kan en het dan niet uitbesteed als het wel KAN omdat ik denk dat ik het toch beter doe :D

    NOU over het kraamfeest ga ik het vandaag niet hebben het was een groot fiasco en voel me heel verdritetig erover misschien dat het morgen gaat...

    Verder net Miley gaat het goed vandaag heeft ze natuurlijk teveel prikkels gehad maar ze is toch in slaap gevallen ben benieuwd hoe het vannacht gaat, dean was heeeeeeel erg lief vandaag en was echt een voorbeeldig kind (miley trouwens ook) en lacht echt zo vaak! en ze brabbelt enorm veel, helemaal haar best doen om kreetjes te maken (heb ik bij dean niet zo gehad echt veeeeeel later)

    Ook heeft ze grote voeten want haar schoenen maatje 15 zijn te klein, dean paste zijn maatje 15 pas met 9 weken ofzo.... word wat met die voeten van haar...

    Ik zal eens een beetje bij gaan lezen..
     
  19. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Heb wel alles bijgelezen maar weet veel niet meer, sorry!
    Wel wil ik IMD even dikke knuffel geven, wat onwijs vervelend dat kraamfeest niet geslaagd was.

    Kipkip, hoe was het bij jouw kraamfeest? (Jij had toch vandaag ook kraamfeest?)

    Hier gaat alles wel goed. Het bloeden is nog wel aanwezig maar beduidend minder. Ha vandaag nog langs geweest en die was best tevreden. Bloeddruk was nog steeds aan de hoge kant: 135/95. Deze week nog wel op bed verblijfen, bah! Maar ja, het is voor een goed doel!
    Mijn meisje vandaag lekker heel de dag bij me in bed gehad en 's middags met mannetje erbij filmpje gekeken. Was erg gezellig!
     
  20. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @coto.. fijn dat je laat weten hoe de ontlasting is, maar ik vroeg er niet naar hoor ;)

    @IMD.. meis, even een virtuele digiknuf voor je.. ik lees het verhaal wel, vervelend dat het een fiasco was..

    Hier een leuke dag gehad. Als vanouds gezellig zingen en babbelen enz. Zingen ging ook goed trouwens.. Met mijn mannetje en man is ook alles goed gegaan, is weer een hele geruststelling dat ik 'wegkan'. Alleen kwam ik net thuis toen hij zijn laatste flesje had gehad. Jakkes, moest ik weer aan de kolf, en ik had net zo'n zin om te voeden.. Nou ja, vannacht beter (al zal ik dan vast liever slapen :) )
     

Deel Deze Pagina