Met welke leeftijd stoppen met het middagdutje?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door loco1, 15 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo allemaal

    Onze dochter is vanaf haar geboorte niet zo'n slapertje. Tegenwoordig maken we haar 's middags na een uurtje wakker omdat ze anders 's avonds pas om een uurtje of half 11 gaat slapen. Wanneer zijn jullie gestopt met de middagdut? Onze dochter is nu 20 maanden, eigenlijk te vroeg om niet meer te slapen 's middags(denk ik), maar aan de andere kant slaapt ze 's avonds dan zo laat en houdt me ze me (soms) heel de avond bezig. Beetje lastige fase dus...Ik vind het ook zo lekker als ze 's middags wel even slaapt, maar dan ben ik dus 's avonds 'de sjaak". Hoe hebben jullie dit opgelost?
     
  2. rodelief

    rodelief Fanatiek lid

    14 feb 2008
    1.527
    0
    0
    Ik zit hier een beetje met hetzelfde dilemma.
    Hij slaapt s`middags nog prima ( een uurtje of 2 ) maar als we hem s`avonds naar bed brengen ligt hij zo 2 uur wakker.
    Hij houdt ons gelukkig niet heel erg bezig want hij ligt lekker te kletsen, maar hij is ons nu wel een beetje aan het uitproberen want hij roept steeds dat hij gepoept heeft.

    Het slaapje s`middags overslaan vind ik nog een beetje lastig want hij is wel echt moe en anders moet ik zoveel moeite doen om hem wakker te houden.
    En die tijd als hij slaapt is zo heerlijk om even wat voor je zelf te doen.

    Ik wacht het denk ik nog even af.
    Als hij over een paar weken nog steeds zolaat inslaapt moet ik toch maar eens proberen om het middag slaapje over te slaan.

    Ben benieuwd hoe anderen dit hebben opgelost.
     
  3. MamaDeborah

    MamaDeborah Actief lid

    14 jul 2007
    261
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Nederland
    Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, (ik heb een slaapkoppie hihi) maar weet van mijn zus, die heeft twee zoontjes en die slapen niet meer sinds ze ongeveer 1,5 zijn. Maar daarin tegen gaan ze wel al om 18:00 naar bed.... vindt ik wat vroeg maar ze zijn dan echt moe. Eerst werden ze dan om 6 uur alweer wakker maar sinds een paar maandjes slapen ze tot ongeveer 8 uur. ze zijn nu 2 en bijna 3
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Mijn zoontje slaapt 's nachts ook niet lang. Meestal van 9 tot 7/8. We hebben hem wel eens eerder uit zijn middagslaapje gehaald, zodat hij 's avonds eerder naar bed kon. Dat was een drama.
    Kind chagerijnig de rest van de dag. Niks willen eten, alleen maar huilen om niks etc.
    Daarbij stort hij na de lunch ook wel in. Dus hij heeft het echt nodig.

    Ik denk dat je gewoon naar je kindje moet kijken. Als het zonder dat slaapje goed gaat, dan maar zonder. Heeft ze het nodig (als het een drukke ochtend was) dan lekker wel een uurtje. En ik hoor vaak dat een uurtje spelen in bed ook goed is om even rustig alleen te spelen zonder teveel prikkels.
     
  5. Nou, dat lijkt me ook wel wat. Om 18.00 uur naar bed ... hahaha...misschien ga ik dat ook eens proberen..met overslaan van de middagdut dus..
     
  6. Jody79

    Jody79 Fanatiek lid

    19 sep 2006
    1.616
    0
    0
    Ik weet niet hoe laat jouw kleine 's morgens wakker wordt, maar die van ons voor 7uur. Hij gaat dan ook rond 11u naar bed voor zijn middagslaapje van 2-2.5u. Dat gaat heel goed. Daarna krijgt hij zijn lunch.
    Misschien dan je dat eens kan proberen. De tijd tussen de middag- en avondslaap is dan ook langer en dan zijn ze vaak wel weer moe genoeg.
     
  7. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Wij zitten nu in die fase, van nog net wel of net niet. De oudste is 2,5 jaar. Hij slaapt 's ochtends tot half 8, 8 uur. Daarna gaat hij meestal rond 1 uur naar bed en slaapt dan 2-3 uur. Blijkbaar heeft hij dat dus wel nodig. Maar het vervelende is dat hij 's avonds dan vaak pas om 9 uur naar bed gaat.
    We hebben hem nu een paar keer zijn middagslaapje laten overslaan, maar dan is hij eind van de middag weer niet te genieten. Bovendien eten wij vaak pas rond half 7 en daarna nog in bad, dus voor half 8 krijg ik hem echt niet in bed, maar dat houdt hij niet vol zonder middagslaapje.
    We modderen hier nog maar even door. Ik bekijk het per dag. Als hij zelf niet naar zijn bed vraagt, laat ik hem op, als hij tussen de middag zelf al naar boven loopt, gaat hij toch maar weer slapen. En ik probeer hem na 2 uur wakker te maken, maar daar wordt hij strontchagerijnig van, haha.
     

Deel Deze Pagina