Wat een gekke dag vandaag!

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Susan09, 18 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Susan09

    Susan09 Niet meer actief

    8 mei heb ik een zwangerschapstest gedaan waaruit bleek dat ik (onverwacht maar zo super welkom) zwanger was. Gelijk de verloskundige gebeld en text en uitleg gedaan. Ben na het stoppen met de pil altijd onregelmatig ongesteld geweest. Ik ben op 26 februari ongesteld geworden (5 dagen) en had op 30 en 31 maart bloedverlies, volgens onze verloskundige was het bloedverlies op de 30ste en de 31ste innestelingsbloed.
    Afgelopen donderdag hebben we de eerste afspraak bij de verloskundige gehad, die zeer positief was en het vermoeden had dat ik 9,5e week zwanger was. Ook probeerde ze het hartje te luisteren maar dit lukte niet (wat heel normaal is). Omdat mijn vader voor 2 weken wegging hebben we besloten het al wel vast met ouders schoonouders broers en zussen te delen.

    Vandaag hadden we dan eindelijk de eerste echo! Heel spannend allemaal. Eerst uitwendig, maar de echoscopist kon helaas niets zien uitwendig. Dus vervolgens inwendig... Wat blijkt, tis nog veel priller. Ben pas 5,5e week zwanger, maar het hartje was al wel te zien.
    Aan de ene kant een beetje een tegenvaller natuurlijk omdat ik t nu nog veel langer in de kritieke fase zit en het nog langer geheim moet houden.
    Aan de andere kant, ben nu wel op tijd gestopt met roken, drinken en foliumzuur slikken!
    En heb nu al veel grotere borsten dus dat beloofd nog wat! :D

    Heb trouwens met de zwangerschapstesten ook zo'n test gedaan waarop je kan zien hoelang je al zwanger bent en daar stond op LANGER DAN 5 WEKEN! Klopte dus ook niet!
    Zijn er meer mensen die zoiets hebben meegemaakt?
     
  2. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Van harte gefeliciteerd! Bij mij klopte die test ook niet, zei bij mij tussen de 1 en 2 weken terwijl ik toen al 6 weken zwanger was. Succes en veel plezier verder!
     
  3. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    gefeliciteerd meid

    die testen kloppen niet hoor
    die kijken naar het hcg gehalte
    en de een maakt meer aan dan de ander ;)
     
  4. safian78

    safian78 Actief lid

    26 jan 2006
    428
    0
    0
    ook als je veel hebt gedronken geeft de test een kortere periode aan, een echo geeft pas echte duidelijkheid over de duur van een zwangerschap
     
  5. Susan09

    Susan09 Niet meer actief


    Dank je wel parika! Jij ook! Bij mij werkte die test dus net andersom, hij gaf langer aan dan dat ik in werkelijk was, zo zie je maar dat die testen eigenlijk nergens op slaan! ;)

    En we waren niet bezig om zwanger te worden dus heb best veel gedronken voordat ik t wist. Maar daarom juist gelukkig nu dat het vroeger is dan verwacht in 1e instantie, wat levensstijl betreft!

    Jullie ook allemaal een hele fijne zwangerschap en bedankt voor de reacties!
     

Deel Deze Pagina