Groeiecho laten maken. Maak me gelijk zorgen.

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Sjaam, 29 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjaam

    Sjaam Fanatiek lid

    18 jun 2008
    1.112
    0
    36
    Zuid Holland
    Hallo meiden,

    Gister voor controle geweest bij de VK. Moet 12 mei een groei echo laten maken omdat de vk denkt dat mijn baby wat aan de grote kant is. Ze zijn vergeten mij de suikertest te laten doen en nu wil ze toch even kijken fo er symptomen zijn van zwangerschapssuiker. maak me meteen ongerust. Bij de 20 weken echo was het buikje ook iets dikker dan gemiddeld, maar wel binnen de norm.
    Heeft iemand dit ook meegemaakt. Moet ik me nu zorgen maken????
     
  2. Speentje

    Speentje Fanatiek lid

    13 jan 2008
    1.343
    2
    0
    Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik zou me vooralsnog niet te veel zorgen maken. Ik heb 3x een groeiecho gehad omdat ze dachten dat mijn zoontje aan de grootte kant zou zijn. Bij de eerste groeiecho bleek mijn zoontje toch wel bovengemiddeld te zijn (zijn beentjes waren aan de lange kant, maar niet zorgwekkend) en bij de tweede echo lag hij precies op het gemiddeld en bij de laatste groeiecho (gedaan bij 40 weken) schatte ze hem op ruim 8 pond. Bij 40w5d is hij geboren en hij woog net geen 7 pond.
    Hiermee wil ik aangeven dat als ze nu een groeiecho zouden doen en je kindje zou iets bovengemiddeld zijn, dat het nog alle kanten op kan.

    Ik zou even rustig de groeiecho afwachten en even kijken wat daar uitkomt. Probeer je niet te veel zorgen te maken, hoe moeilijk dat ook is ;) .
     
  3. Tamara84

    Tamara84 Bekend lid

    16 okt 2008
    688
    0
    0
    Bij ons hadden ze met de 20-weken echo ook al aangegeven dat de buikomvang iets boven gemiddeld was en als de baby zo zou doorgroeien het mogelijk 9 pond zou worden. :confused:

    Inmiddels met 34 weken nog een groeiecho gehad omdat de verloskundige niet goed kon inschatten hoe groot het was en bij de bevalling zou zijn (bij benadering natuurlijk). Toen was het 2500 gram en volgens de echoscopiste was ook hier de buikomvang iets groter dan normaal met ook lange benen, maar ach... ik ben 1.78 en manlief 1.98 (dus die lange benen neem ik met een korreltje zout).
    Overigens verwachten ze nu dat het uit gaat komen op 7 a max 7.5 pond! :D

    Voorlopig dus niets om je zorgen over te maken, je babytje kan ook nu een behoorlijke groeispurt hebben gemaakt en dadelijk weer iets minder hard groeien....

    Geniet maar lekker van je zwangerschap voorlopig....
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Ik heb er geen verstand van en heb gewoon een vraagje. Wat zijn de concequenties als je baby t groot is? Is het met de bevalling moeilijker of is er kans dat de baby wat heeft?
    Ik weet als de baby te klein is dat daar goed op gelet moet worden, maar te groot ken ik eigenlijk niet.
     
  5. Joepie25

    Joepie25 Actief lid

    4 dec 2008
    112
    1
    0
    Hoi hoi,

    Ik heb zelf ook volgende week een groeiecho. 2 weken geleden was er niks aan de hand en zou onze kleine een gemiddelde 3500 zijn en vorige week was het ineens 4000gram. Ik heb geen idee wat ik er van moet verwachten. Ze had het erover dat er vanaf 4200gram een andere procedure is qua bevaling maar was zo verbaast dat ik niet heb gevraagd wat er dan anders is. Bovendien zei ze zelf dat de groeiecho 20% kans heeft op fouten dus vraag mij af wat ik er ermee opschiet!v Ach de kleine heeft het naar z'n zin en de placenta geeft ook nog genoeg voeding, vind ik ook wel een hele geruststelling.

    Succes!
     
  6. Speentje

    Speentje Fanatiek lid

    13 jan 2008
    1.343
    2
    0
    Als de baby aan de grote kant is (bijvoorbeeld 9 pond of groter) kan (maar hoeft niet!!) het complicaties opleveren bij de bevalling. Het kan zijn dat de baby te groot is om door je bekken heen te kunnen, maar het is ook een mogelijkheid dat je baarmoeder te ver is uitgerekt dat het daardoor niet genoeg maar kan samentrekken om goede weeen te produceren en daardoor ontstaat er geen of heel er langzaam ontsluiting.
    Ook kan een te grote baby duiden op zwangerschapssuiker.

    Let wel, dit kan, maar hoeft natuurlijk niet. Er zijn zat vrouwen die een grote baby hebben gehad zonder al te veel problemen ;) .

    Het is gewoon iets wat ook in de gaten moet worden gehouden evenals een te kleine baby.
     
  7. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    hier bij de 20 weken echo zeiden ze ook grotere baby,
    bij de 30 weken normale baby met de groeiecho
    bij de 37 weken een iets grotere baby..

    en net bij de verloskundige zei ze zeker een 9 ponder waarschijnlijk 10 pond.

    Ik knoop me er niet teveel aanvast ik mag er wel zeker vanuit dat het een groot kindje is me eerste dochter woog ook 9 pond en is perfect gegaan :)
    dus ik zal me er niet al te druk ommaken :)
     
  8. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    Jeetje, die verloskundiges ook. Ik heb ook een groeiecho gehad met 34 weken omdat ze dachten dan mijn dochter aan de grote kant was..
    nou toen ze geboren was was ze 2770 gram! bij mijn schoonzus precies het zelfde.. haar zoontje woog 2820 gram! dus laat je niet bang maken hoor. het is maar een schatting.
    als je een grote buik hebt dan betekend het niet dat je een grote baby krijgt :)
    en het is voor hun ook best moeilijk om te voelen hoe groot de baby is..

    liefs Sakinah
     
  9. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Verplaatst naar onderzoeken en echo's.
    Elmo
     
  10. MoesCH

    MoesCH Fanatiek lid

    23 jan 2009
    4.302
    1.389
    113
    Vrouw
    ik heb paar dagen geleden ook de 20 wkn echo gehad,. kindje was iets aan de dikke kant zei ze.. ik was 20wkn2d maar t buikje van de baby zat op ong 21w4d - 21w6d.. nu moet ik op suiker prikken.. al denk ik t zelf niet te hebben, heb geen sympomen en heb 2 keer zelf geprikt maar was niet te hoog..

    ben wel bang.. wat kan er zijn als de kleine te groot buikje heeft? de beentjes en hoofdje waren ook groter dan 20wkn..
     
  11. makey

    makey Fanatiek lid

    16 feb 2006
    1.999
    0
    0
    Hier ook met 32 weken een bovengemiddelde groei ,was mn andere zoon ook. en nu met 36 wk was het in ene gemiddeld dus niet goed gegroeit en nu moet ik vandaag wee rheen voor een groei echo wel spannend. maak me aan de ene kant wel zorgen omdat hij dus niet goed gegroeit zou zijn maar aan de andere kant misschien is dit kindje gewoon wat kleiner dus gemiddeld en dan kom je nog op 3400 gram.is een gewoon gewicht.
     
  12. Hellen1971

    Hellen1971 VIP lid

    16 dec 2008
    6.069
    1
    36
    Senior consulente Wmo
    Sliedrecht
    Hier bij de 20 weken echo zat het kind ook met alles boven het gemiddelde en met het buikje boven de bovengrens. Ik moet dus een glucose dagcurve laten maken ( hoewel we na de 20 weken eco meteen mam's bloedsuiker meter hebben gebruikt en een uur na ontbijt op een keurige 6,4 uitkwamen) en ik krijg 5 juni een groeiecho. Omdat alles voorloopt bij de kleine maak ik me niet zo druk. Ik begreep ook wel, dat niet alle onderdelen van zo'n kindje gelijk groeien, dus misschien had het buikje net een groeispurt doorgemaakt ofzo. Ik hoop alleen niet, dat het ene tienponder wordt. Maar bovenal hoop ik, dat wurm en ik gewoon gezond de bevalling ingaan...verder zie ik wel.
     
  13. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hier had de kleine met 20 weken ook een dikke buik..
    Mijn VK maakte zich daar geen zorgen om: Omdat die 20 weken echo nog niet zo heel lang wordt gedaan (sinds 2007) hebben de medici niet echt een goed idee wat de normale en abnormale groei van baby's is. Onze VK nam toen aan dat de buik wat dikker kon zijn, omdat er in het buikje vanalles ontwikkeld aan organen.

    Met 28 weken heb ik nog een echo gehad, en toen bleek alles weer beter in verhouding, maar wel bovengemiddeld. Alleen het koppie zat bij alle metingen wat verder naar boven dan de rest. Dat bleek ook bij de geboorte. Ik mocht een dikkoppie eruit zien te werken. Ik denk dat vooral die hoofdomtrek de geboorte bemoeilijkt.
     
  14. safian78

    safian78 Actief lid

    26 jan 2006
    428
    0
    0
    Bij mijn zoon heb ik ook een aantal groeiecho's gehad. Ook testen voor zwangerschapssuiker maar dat was allemaal negatief. Uit de echo's kwam wel dat het een groot kind zou worden. Hij was uiteindelijk 4160 gram, viel mij uiteindelijk nog mee want ze hadden hem zwaarder verwacht, daardoor mocht ik dus niet meer thuis bevallen helaas.
     
  15. makey

    makey Fanatiek lid

    16 feb 2006
    1.999
    0
    0
    ik ben vanmiddag geweest voor weer een groeiecho, dit kindje is waarschijnlijk gewoon ietsie kleiner als mn eerste, maar verder was alles goed hij kwam op gemiddeld ws gewoon een 7 ponder ipv een 8ponder.
    maar vruchtwater etc was allemaal goed
     
  16. hier kindje ook ruim een week voor op groei maar hoefde me hier geen zorgen om tr maken.
    Vk zegt dat alles goed is dus daar ga ik dan maar vanuit.
     
  17. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    mijn zoontje heeft ook een dikkere buik, al liep zijn buik ietsjes minder voor dan een aantal weken geleden. (verschil was nu 1 week)
    mijn suiker is niet nuchter 4.1, heel netjes dus. de echoscopiste, vlos en gyn hebben me gezegd dat het niet erg is, dus ik maak me geen zorgen.
     
  18. miek78

    miek78 Actief lid

    7 jan 2007
    295
    0
    0
    drogiste
    noord holland
    bij ons was het kindje wat aan de kleine kant , nu moet ik met 2 weken weer voor een echo.
    wat zijn daar de consequenties van??
     

Deel Deze Pagina