Voor de tweede keer fout...

Discussie in 'Miskraam' gestart door Elegance, 13 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Na de eerste mk zijn we er toch weer meteen voor gegaan.. ik zat weer snel goed in mijn vel en vond dat een mk gewoon kon gebeuren, het hoort immers bij het zwanger worden en 20% gaat gewoon fout.. Dacht nog domme pech te hebben...
    Na 2 maanden was ik weer de troste eigenaar van een posi test.. ik heb gewoon een paar dagen achter elkaar moeten testen omdat ik niet kon geloven dat het zo snel weer raak was en dat het geluk nu voor ons klaar stond..

    Lang heb ik dit gevoel niet mogen hebben, want ik vond het vreemd dat de kwaaltjes wel erg op en af gingen.. 4 dagen wel 7 niet, zo ging dat dus op en af.. tot ik bij 6.3 een echo kreeg omdat ik toch echt niet gerust erop was..
    daar zagen we ukkie, aan de grote van ukkie te zien was ik maar 5.5 weken zwanger.. na een korte rekensom was dit al bijna niet mogelijk, ik heb mar een cyclus van 26 dagen en ik teste al positief 4 dagen voor NOD.. dus veel verschil kon er niet zijn.. maar goed 5 dagen later kregen we weer een echo.. het vruchtje was nu niet 2,3 maar 3,6 mm.. voor 5 dagen veel te weinig gegroeid, maar ukkie's hartje klopte..
    na 9 dagen vol spanning en niet wetende of ik nu blij moest zijn of niet kregen we vandaag weer een echo.. ukkie is niet meer gegroeid sinds de vorige echo..
    vrijdag zal ik een curetage krijgen en hoop ik eindelijk weer wat rust te krijgen na deze emotionele achtbaan..
    ik zou niet weten waar ik de hoop en moed vandaan moet halen voor een volgende zwangerschap.. dan zie je het toch helemaal niet meer zitten.. na deze ervaringen vind ik er echt niks meer aan, het zwanger zijn worden of wat dan ook..

    bah wat voel ik me rot zeg.. hopelijk zie ik snel de zon weer schijnen... maar moest het geowon nog een keer van me aftypen.. :)
     
  2. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
     
  3. Zeeprest

    Zeeprest Lid

    18 mrt 2009
    93
    0
    0
    ZH
    Lieve Elegance,

    Wij zitten samen in het decembertopic. Ik had zo gehoopt dat het allemaal goed zou komen! Wat ontzettend jammer en vooral niet eerlijk dat het weer fout is gegaan.

    Ik wens je veel sterkte en kracht toe de komende periode!

    Liefs Le
     
  4. Liesben

    Liesben Niet meer actief

    Ook hier een dikke knuffel voor je Elegance..Sterkte.
     
  5. Noukie1805

    Noukie1805 Bekend lid

    4 feb 2009
    665
    0
    0
    Hoi Elegance,

    Ik wil je heel veel sterkte wensen. Schrok toen ik jouw naam hier weer zag...wij hadden beide de eerste miskraam in februari en ook hier is het ondertussen voor de 2e keer fout gegaan. Weet hoe je je voelt...vreselijk is het!! Heel veel sterkte in deze moeilijke en verwarrende tijd!

    Liefs Anouk
     
  6. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Hey Anouk,
    idd, jij was dus ook weer snel en gelukkig zwanger toen het weer mis ging.. Vies gevoel he, ik had eindelijk zoiets van zo nu wordt het mijn tijd om te genieten.. helaas heb ik dat niet lang zo mogen denken.. Hoe ver was je toen het mis ging? En is het vruchtje er vanzelf uitgekomen? Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. Ik merk na de curetage dat ik iig weer wat positiever ben en meer rust heb gekregen... Verwarrende tijd is het zeker inderdaad, het voelt allemaal als een achtbaan, ene moment moet je blij zijn en andere val je in een gat en zo gaat dat dan een paar keer tot het helemaal op is en het doek definitief valt.. Ik weet alleen niet hoe ik een volgende zwangerschap zal ingaan..
    Jij ook heel veel succes met verwerken en ik hoop ook voor jou dat je dit heel snel een plekje kunt geven en je de draad weer kunt oppakken.. Hele dikke knuffel! *hug*
     
  7. Noukie1805

    Noukie1805 Bekend lid

    4 feb 2009
    665
    0
    0
    Je hebt de curetage vrijdag gehad toch, heb je daar niet veel last van nog? Emotioneel is het inderdaad een rust als het eruit is, een soort afsluiting.
    Ik was meteen na de vorige miskraam weer zwanger, was dus zo'n 9 weken toen het fout ging (was nogal moeilijk te bepalen aangezien ik gelijk na de miskraam zwanger was). Met zo'n 6 weken had ik al wel bloedverlies, maar dat stopte snel en na de echo bleek alles goed. Met 7,5 week hebben we het hartje gezien en 10 dagen later was er niks meer....geen groei...geen hartje! Ik wilde het graag "natuurlijk" laten komen maar dat werd me erg zwaar. 2 weken later hebben ze in het ziekenhuis pillen ingebracht en kwam het gelijk, dat was een opluchting.
    Nu gaat het weer goed en ik geloof nog steeds dat het ons gaat lukken. Wanneer wij er weer voor gaan weet ik nog niet, aan de ene kant geniet ik nu van de rust...rust in mijn hoofd. Aan de andere kant is de droom zo sterk dat ik het liefst morgen weer zwanger ben! Daarvan laat ik het ook afhangen of we onderzoeken doen of niet. omdat je dan toch 3 mnd niet zwanger moet zijn. Ben ik er eerder aan toe om weer zwanger te worden doen we het niet, ben ik over 3 mnd nog niet zwanger doen we het wel. Jij al nagedacht over onderzoek en of je gelijk weer verder wilt?
    Wat zoiets moois had moeten zijn blijkt een zware beproeving zo he...vind er ook helemaal niks meer aan zo!!!!
    Soms lijkt het zo oneerlijk...de mensen met wie ik begon zijn nu al over de helft en wij staan met lege handen! Ben gewoon bang dat ik straks op kraamvisite moet terwijl het ons maar niet lukt, maar we moeten blijven hopen....het gaat ons lukken!!
    Hoewel het vreselijk zwaar zal worden de volgende zwangerschap....de droom is groter en sterker!!
    Hoop dat je er met vallen en opstaan straks weer klaar voor bent!
    Liefs!!!!!!

    We moeten vertrouwen en geloven
    Dat onze droom vroeg of laat uitkomen zal
    Komen de zorgen weer te boven
    En klimmen moedig uit het dal
    Al zijn angst en twijfel ons soms een last
    Hoop doet leven dat staat vast!
     
  8. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Je omschrijft precies hoe ik me voel.. iets wat spannend en leuk had moeten zijn is een hele beproeving geworden.. en die onzekerheid die je omschrijft heb ik ook zo gevoeld.. er zaten 3 echo's en 2 weken tussen vanaf de eerste echo en op het moment dat we zagen dat het hartje niet meer klopte.. die 2 weken zijn zo'n achtbaan geweest.. Noem me een pessimist maar ik kon er geen hoop uit halen bij de eerste echo toen bleek dat ik al korter zwanger zou moeten zijn..

    Ik heb idd vrijdag de curetage gehad, en het viel me echt mee.. De spontane mk heb ik als zwaarder gevonden.. Ik ben wel nog heel moe geweest afgelopen weekend ik heb veel in bed gelegen en geslapen.. denk ook door alle emoties, die hebben me ook wel veel wakker gehouden afgelopen tijd..

    ik was de 2de cyclus na de mk weer zwanger.. en beide zw voelde vanaf het begin niet goed.. Ik kan me dus niet voorstellen hoe iemand zich gelukkig zwanger voelt en of mij dat ooit gaat lukken na deze ervaringen...
    waarschijnlijk gaan wij geen onderzoek doen, ik weet niet hoe oud je bent? maar mijn parnter en ik zijn al over de 30 en sinds we besloten hebben ervoor te gaan.. gaan we er ook voor en kan ik ook niet meer wachten.. Het voelt alsof ik dan een maand weggooi.. de verwerking vind toch wel plaatst, of we klussen of niet klussen..

    volgende week woensdag moeten we terug naade gyno ben wel benieuuwd wat deze gaat zeggen, ze wilde de vorige keer nog niet over onderzoek praten, ze wilde eerste de curetage doen.. Het bloedverlies tot nu toe valt reuze mee, sinds zaterdagmorgen bijna niks meer... en heel af en toe zie ik nog wel eens een druppel.. Wel heb ik het idee dat ik ook nog veel hcg in mijn bloed heb.. dat merk ik alleen al aan mijn borsten,... die staan nog op springen :S

    Ik zou nu ook eigenlijk 20w zwanger zijn geweest bij de 1e zw, net zoals jou.. raar voelt dat he, ik probeer er zo min mogelijk bij stil te staan, maar in tijden zoals nu komt dat wel weer meer naar boven.. Gelukkig zie ik wel meer hoop in het zwanger worden in het algemeen, we zijn best snel zwanger geworden beide keren.. en hopelijk heb ik dat geluk de volgende keer weer... :) Ik weet niet of jij de eerste keer snel zwanger bent geworden, de 2de keer was het voor jou gelukkig ook snel raak.. :)

    mooi gedicht trouwens, krijg dan gelijk weer tranen in mijn ogen, we mogen ook nooit de hoop opgeven.. Ondanks je angst verdriet en onmacht.. Ik hoop dat je je heel snel weer een stuk beter voelt en dit alles een plekje kunt geven.. Wij zijn zeker hard gevallen, maar we zijn net zo goed ook weer opgestaan.. en dat gaat ons dit keer ook weer lukken.. Je hebt het heel mooi gezegd!

    dikke knuffel!
     
  9. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    hi jullie 2..wat intens balen dat het al 2 keer niet goed is gegaan.
    ik kan zo goed begrijpen dat je soms idee hebt dat moed in schoenen zakt..
    ik heb afgelopen paar jaar 4 MKen gehad... en had gevoel dat ik nooit meer een kindje op de wereld mocht zetten.. 3 maanden na mijn laatste MK opnieuw zwanger en vanaf 1e moment voelde het al anders... en zie nu... heb de 37 weken al bereikt.

    ik hoop voor jullie dat het de volgende keer ook goed gaat.
     
  10. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Hoi Limmeke,

    voelde het echt anders? daar ben ik zo benieuwd naar.. ik kan me dat gevoel zo niet voorstellen.. heb er jaren van gedroomd ook al wilde ook toen nog geen kinderen.. maar ooit zou ik ze willen en dan wist ik dat het iets heel moois zou gaan worden.. die droom is nu dus echt weg.. verdrongen.. en n niet realistisch meer.. maar als ik jou verhaal dan hoor, springen me spontaan de tranen weer in de ogen en denk ik.. het kan dus wel en het voelt dus toch fijn..
    meid geniet van je beebje in je buik zo te horen heb je er ook hard voor moeten knokken om te komen waar je nu bent en is het je toch gelukt!! Heel veel succes en vooral intens geluk bij de bevalling! :)
    Voor mij ben je een heel goed voorbeeld om positief te blijven bedankt! :)
     
  11. bloem31

    bloem31 Actief lid

    10 jul 2007
    388
    0
    0
    Hoi Elegance

    Heel veel sterkte!!
    Ik hoop dat je je al wat beter voelt. En blijf het van je af schrijven dat helpt echt!

    Liefs Bloem
     
  12. Noukie1805

    Noukie1805 Bekend lid

    4 feb 2009
    665
    0
    0
    Hoi Elegance,

    Hoe is het nu met je? Heb je ook lekker lang weekend?
    Hier alles weer goed! Moet eerlijk zeggen dat ik me geweldig voel :( Buiten het hele miskraam verhaal voel ik me tijdens de zwangerschap ook gewoon helemaal niet lekker en dat besef ik me elke x het weer over is...heel dubbel eigenlijk! Als je jezelf er 1x doorheen sleept is het goed te doen (alles voor een goede zwangerschap over :D ) maar zie er gewoon tegenop er nu weer opnieuw in te gaan, niet alleen om de angst van de miskraam maar ook omdat ik dan weer niet lekker in mijn vel zit. Misschien dat ik daarom nu ook even een pauze in wil lassen. Hoewel ik de ene dag het liefst alweer zwanger zou zijn, het andere moment moet ik er gewoon niet aan denken!
    Wij zijn allebei nog jong 26, dit oa omdat ik gendrager van het erfelijke borstkanker gen ben (en natuurlijk gewoon omdat we heeeel erg graag een beepje willen) . Op jonge leeftijd loop ik de minste risico's tijdens een zwangerschap. Zo maak je een mooi plannetje om voor je 30ste een gezinnetje te hebben, zo blijkt de harde waarheid heel anders. Dat is de grootste reden dat ik er wel weer gelijk voor zou gaan, wie weet hoelang het nog allemaal gaat duren (en mssn willen we ook nog eens een 2e) ! Gevoel en verstand werken niet helemaal samen op het moment :) Maar iig 1 maandje rust nu dan zien we wel verder.
    Goed van je dat je toch nog zo positief bent, er weer voor wilt gaan en idd het verwerken gaat gewoon door en bij mij hielp het juist de vorige x om er gewoon weer voor te gaan.
    Wat je zegt over de 1ste echo die al niet klopte, dat was bij ons ook zo. Ik wist tot op de dag precies wanneer ik zwanger was, maar ook onze echo klopte gelijk al niet. Ik liet me er echter in meeslepen en maakte het passend :( mssn maar beter ook...heb er toch even van kunnen genieten!
    Beide keren waren wij in 1x zwanger en hopelijk zodra we er weer aan toe zijn ook!
    En het is gewoon zo dat de meeste mensen met meerdere miskramen uiteindelijk toch een gezonde zwangerschap krijgen. Hopelijk kun je er dan na de 1ste 3mnd ook gewoon lekker van genieten!
    Hoop dat je me/ons op de hoogte houd van hoe verder. Wie weet spreken we elkaar heel snel weer in een nieuwe zwangerschap en kunnen we elkaar dit keer goed door de 1ste 3mnd heen slepen!!!
    Succes met alles!!!
    Liefs Anouk
     
  13. mamavan1

    mamavan1 Actief lid

    16 jul 2008
    455
    0
    0
    sint-truiden
    hallo,

    hier is het deze week ook voor de 2 de keer mis gegaan.ik was 12 weken ver.en de eerste keer 13 weken.alleen mijn lichaam heeft nog niks door dat er iets mis is.hoe dat allemaal op 1 week tijd kan veranderen,verleden week was ik de eerste keer geweest voor echo en was toen elf weken ver ,en moest deze week terug gaan voor de nekplooimeting ,maar spijtig genoeg was er geen hartje te zien.heb zelfs geen bloedverlies.
     
  14. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Oh bah mamavan1... jeetje en je was ook al zo ver dus dan is de klap nog harder.. had je wel al hartactie gezien? Ik vind het zo erg he.. pff.. Meiss ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd.. Krijg je een curetage of wil je nog even wachten? hoe voel je je?

    k ben afgelopen week ook maar heel weinig hier te vinden geweest.. gewoon even niet met zwanger worden bezig willen zijn.. gewoon geen zin in.. ik wil niet dat het mij gaat beheersen aangezien het al zo'n impact heeft momenteel.. Ik kan daarom maar heel moeilijk vertellen hoe het met me gaat omdat ik het aan het wegstoppen ben om erover heen te kunnen stappen.. zodat ik het straks als ik in wat rustiger vaarwater ben het beter kan verwerken.. Nu is alles al zo hectisch geweest en rust is dan ook lekker :)

    Anouk, ik herken je gevoel zo enorm.. en zoals je zegt, je denkt er niet aan als je zwanger wordt dat het op deze manier zal gaan.. ik was toen eerder bang dat wij nooit zwanger zouden kunnen worden.. maar nooit gedacht aan 2 mk's.. Hoe is het nu met je?
    ik kan echt iedereen aanraden om naar een ander topic te gaan onder zwanger worden, clubs, zwanger worden na een mk.. daar klets ik ook veel en die meiden hebben dit ook allemaal al eens meegemaakt.. gelukkig de meeste maar 1 keer..
    Ik zou het fijn en leuk vinden om jullie daar ook te treffen :) en dan is het ook wat makkelijker om elkaar op de hoogte te houden :) en heel gezellig natuurlijk :)

    Hier nog steeds bloedverlies en ook best veel.. nou lees ik overal dat dat normaal is.. de ene dag lijkt het oud bloed en de dag erna weer wat rozer.. ga over 10 min nog eens een zw test proberen om te kijken of het streepje al lichter is.. de afgelopen 2 dagen niet meer gehuild!! :):) dat was echt raar zeg dat huilen, ik was zooo emotioneel :) nu voel ik me langzaam weer "normaler"... als je mij normaal zou kunenn noemen dan :)

    ik ga ook gelijk testen nu :)
     
  15. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    pff.. de streep is even dik als de c streep :(
    En ik heb die van het kv.. ze zijn wel erg gevoelig.. maar dan nog.. pfff.. en ik zie de streep nu nog dikker kleuren :S

    Nou dat wordt dus nog een lange tijd hcg afbouwen lijkt me zo... nu een week na de curetage nog zo'n dikke streep lijkt me niet heel goed toch?

    Anouk hoe wist je dat je gendrager bent? heb je veel familieleden die er ook last van hebben gekregen? Is jou hcg al uit je bloed? Wij zijn iig niet van plan een maand rust te nemen.. maar het lijkt erop dat we dat wel moeten doen :(

    bah.. die confrontatie is echt niet leuk he, een posi zw test en gewoon niet zwanger meer zijn.. :(
     
  16. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    pff.. de streep is even dik als de c streep :(
    En ik heb die van het kv.. ze zijn wel erg gevoelig.. maar dan nog.. pfff.. en ik zie de streep nu nog dikker kleuren :S

    Nou dat wordt dus nog een lange tijd hcg afbouwen lijkt me zo... nu een week na de curetage nog zo'n dikke streep lijkt me niet heel goed toch?

    Anouk hoe wist je dat je gendrager bent? heb je veel familieleden die er ook last van hebben gekregen? Is jou hcg al uit je bloed? Wij zijn iig niet van plan een maand rust te nemen.. maar het lijkt erop dat we dat wel moeten doen :(

    bah.. die confrontatie is echt niet leuk he, een posi zw test en gewoon niet zwanger meer zijn.. :(
     
  17. Hope

    Hope Fanatiek lid

    1 mrt 2006
    3.100
    0
    0
    Hey Elegance,

    mag ik even inbreken?
    Het kan wel degelijk heel lang duren voordat je HCG uit je lichaam is.
    Na mijn 3e miskrama die overigens spontaan afkwam ( na tabletten) en ik was dik 7 weken, was de test na 2 weken pas negatief.
    Je moet niet vergeten dat je door een curettage acuut iets eindigd en je lichaam daar even op moet reageren.
    Tot de curettage heeft je lichaam waarschijnlijk nog gedacht dat je zwanger was.
    Daarbij was je 8,5 week zwanger en hoe langer je zwanger bent, hoe langer het duurt voordat alles uit je lichaam is.

    Ik ga ook pas dinsdag of zo opnieuw testen, dan is het 2 weken na de offieciele miskraam.
    Maar ik ga er maar vanuit dat het dan nog niet eruit is.
    Ik was immers al 10,5 weken toen de miskraam begon.

    Lukt het verder een beetje met verwerken?
    ik merk dat het mij heel zwaar valt.
    Tot van de week kon ik me nog veschuilen achter het lichamelijk niet goed voelen, maar nu....
    zal ik toch echt aan de verwerking moeten beginnen.,
    Ik weet alleen niet hoe.......voor de 4e keer alweer.

    Liefs Hope
     
  18. Elegance

    Elegance VIP lid

    13 nov 2008
    5.478
    2
    38
    Ow ik moet het kwijt!
    Gisteren nog een zw test gedaan en pas na een uur werd er zo'n klein rose streepje zichtbaar dat ik deze niet als positief had beschouwd mocht ik wel zwanger zijn. Dus het HCG is echt nauwelijks nog aanwezig!!!! YAHOE!

    Ik hoef niet gelijk weer zwanger te worden, dat gevoel ervaar ik nu niet.. dat had ik wel na de 1e mk.. we klussen als we zin hebben en we zien het wel............................. (3 x is scheepsrecht!)
    *hug*
     
  19. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    Dat is een geode instelling Elegance , wou dat ik er ook zo over kon denken , ik kan niet anders denken als : laat het deze ronde nu aub mijn ronde worden ............ maar jammer genoeg , had negatieve test en wacht op mijn ongi ........
     
  20. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Oh lieve Elegance, ik schrik van je berichtje!
    Je zat bij ons in het septembertopic, en was zo blij voor je dat je weer zwanger was.
    Ik wil je veel sterkte en kracht toe wensen de komende tijd.
    Dikke knuffel voor jou...
     

Deel Deze Pagina