Hardlopen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Manuela79, 10 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Heel herkenbaar en ik loop nu al bijna 10 km (na 2 maanden) Toen ik begon liep ik na 9 maanden mijn eerste 1/2 marathon. Echt je kunt meer dan je denkt ;)
     
  2. jewelizz

    jewelizz Bekend lid

    25 dec 2008
    723
    0
    0
    Noord-Brabant
    Jee, Loeki2, wat goed!!! Dat houd ik dan maar in mijn achterhoofd! Niet dat ik mijn zinnen heb gezet op het lopen van een marathon, maar het idee dat het zo hard kan gaan is heerlijk!

    Tijd voor mij om nu de hardloopschoenen aan te doen en de laatste training van week 2 te gaan lopen 8)
     
  3. WannabeMama

    WannabeMama Actief lid

    22 mei 2007
    422
    0
    0
    Wat is iedereen goed bezig zeg! Jewelizz en Manuela, welkom terug! Goed dat jullie weer begonnen zijn!

    Juut weer uit je dipje hoop ik?

    Ik heb gister les 13 gedaan en begin het nu wel pittig te vinden, vooral de stukken met wind tegen, maar ben nu wel zeer voldaan na het rennen! (en het gaat nu natuurlijk veel beter met m'n nieuwe renoutfits ;)
     
  4. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    lief dat je ernaar vraagt wannabemama!
    nog niet helemaal uit mn dipje, maar ben gister wel weer gegaan voor les 17 alweer en het ging supergoed! ben wel heel trots hoor! was echt klammig en warm buiten zeg.

    idd, het wordt nu wel steeds pittiger, maar dat moet ook natuurlijk.
    en ik merk dat als je over je moeilijke punt heen bent zeg maar, weer veel kunt en lang door kunt rennen!

    jewelizz goed dat je weer begonnen bent, de rockversie lijkt me ook wel wat, was die ook gratis? ik laat evy nu niet meer in de steek natuurlijk haha

    evenstar we zullen duimen voor je dat het gauw zo mag zijn!

    loeki goed hoor, jij bent ons voorbeeld ;) :)
     
  5. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Jullie voorbeeld ? :oops: Zo goed ben ik niet hoor en ik ben ook niet echt een beginner natuurlijk. Vandaag heb ik wel les 7 gedaan. Het was deze week wat moeilijk plannen want het was erg druk en ik loop alleen met lekker weer, dus met al die regen loop ik niet. Vanavond ook regen, maar gelukkig brak gelijk daarna de zon weer door en was het heerlijk loopweer.

    Ik laat Evy ook niet meer gaan en ik ben nu al heel erg benieuwd naar de nieuwe serie van 10-15 km, maar eerst naar de 10 km. Loopt iedereen hier met de gratis podcast van Evy, niemand nog de 'nieuwe' op keep-running.be gedownload? Vroeg me af of die anders was.

    De tweede serie verloopt heel anders dan serie een. Het is nu 1x duurloop, 1x interval en 1x hersteltraining. Wel een leuke opbouw, maar ze gebruiken steeds dezelfde (onbekende) muziek, dus geen top-40 nummers meer en ik moet zeggen dat ik daar een beetje genoeg van krijg. Er had wat meer afwisseling in gemogen.
     
  6. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Hey meiden,

    In mijn tienerjaren deed ik aan atletiek, daarmee gestopt wegens constante blessures en helaas niet meer opnieuw opgepikt. Nu wil ik ook weer gaan lopen, met de podcast van Evy natuurlijk. Maar wat ik me afvroeg, die podcasts... werkt dat ook met een gewoon mp-3spelertje? Of heb je een echte ipod nodig? En waar downloaden jullie die??

    Liefs
    Kirby
     
  7. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
  8. wuppie 01

    wuppie 01 Fanatiek lid

    1 jun 2007
    1.817
    10
    38
    de motivatie springt het topic uit :D
    Wat is iedereen goed bezig zeg ook ik ben weer begonnen met lopen niet met evy maar met de buurvrouw.
    Gister was de zesde keer en we liepen zomaar aan een stuk een half uur iets meer dan 4 km.
    ben zo trots op mezelf, de verslaving van het lopen begint alweer de kop op te steken.

    Het doel is dat we over een maand een uur kunnen lopen heeft iemand nog tips om verder op te bouwen we lopen 3 keer in de week
     
  9. WannabeMama

    WannabeMama Actief lid

    22 mei 2007
    422
    0
    0
    Sorry wuppie 1, ik heb zelf geen tips, op de website die Loeki doorgaf staan wel schema's hoe je van 5 tot 10 km moet opbouwen, dus dat is misschien wat voor je? In ieder geval super dat je zo gemotiveerd bent!

    Vandaag les 15 gehad, weer best pittig, de opbouw gaat best snel vind ik! Maar ben wel trots op ons allemaal!
     
  10. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    In een maand van 30 naar 60 minuten non-stop is wel veel voor een beginnende loper. De meeste schema's gaan uit van 10 weken, of 2 maanden. Ik zou een schema zoeken dat het beste bij jullie past, maar geef je lichaam wel de tijd, het laatste wat je wilt is blessures door een te snelle opbouw. Ik heb dat aan den lijve ondervonden en dan ben je zo een jaar verder voor je weer een beetje lekker kunt lopen, of zoals in mijn geval zelfs 3 jaar. Daarom ben ik ook zo blij met Evy, die weerhoud mij van om over mijn eigen grenzen gaan, anders zoek ik echt de grens op en ga ik er onbewust overheen en loop ik mezelf weer stuk.
     
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik heb vandaag de eerste les gelopen van serie 1, van de link van Loeki (Manuela, heel erg bedankt nog voor de link!). Het ging super, heb er echt weer zin in! Heb het vroeger ook veel gedaan en ben nu ik ruim 11 kilo ben afgevallen weer begonnen, daarvoor was het echt te zwaar. Zaterdag weer!
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik heb vandaag de eerste les gelopen van serie 1, van de link van Loeki (Manuela, heel erg bedankt nog voor de link!). Het ging super, heb er echt weer zin in! Heb het vroeger ook veel gedaan en ben nu ik ruim 11 kilo ben afgevallen weer begonnen, daarvoor was het echt te zwaar. Zaterdag weer!
     
  13. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Meiden wat gaat het goed met jullie!! Snoopy, graag gedaan.

    Ik heb maandag en gisteren weer gelopen maar gisteren kreeg ik op de helft pijn in mijn kuiten... ik moet toch echt beter gaan rekken/strekken.
     
  14. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Heeee meiden!

    Allemaal lekker sportief bezig!

    Manuela, wat rot van je kuiten... raar he, hoe je dat soms opeens kunt hebben! Ik doe aan poweryoga, en vind de 'hondhouding' (google maar es) een heel goede kuitstrek oefening.

    Snoopy, wat een schat van een kindje heb jij zeg. Echt een popje. En wat gaan die kilo's snel, petje af! Zoals je aan mijn onderschrift kan zien heb ik een 'omgekeerde' strijd met de kilo's (anorexiaverleden, met een recente terugval). Allebei op naar een gezond bmi dus :)

    Loeki, heel herkenbaar van het over je grenzen gaan. Ik vind het HEEL moeilijk om me in te houden, en het moet nu echt! Ik moet een beetje zuinig zijn op mijn streefgewicht en vetreserves, zeg maar... maar als ik eenmaal loop... en ik ben voorbij de eerste 3 km... dan heb ik een heel mooi stuk provincie voor me (Groningen)... en dan zie ik 6km staan op mijn horloge en denk ik, oh ik kan vandaag ook wel tot 8km lopen en dan pas omkeren... Ik doe nu 1x10km een beetje op tempo (ivm onze roze wedstrijd haha), 1x lange duurloop van ca 17 km, 1x een gemiddelde loop van ongeveer 13 km (per week).

    Ik denk dat ik geen Evy zou trekken, maar dat is ook omdat ik gewoon erg gewend ben aan mijn ipodje met drum and bass/dance/triphop.
     
  15. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Ja herkenbaar Evenstar, ik heb dat idd een mooi stuk Groningen/Drenthe voor me en dat loop zo lekker.

    Pijn in mijn kuiten ken ik niet, maar kramp in mijn middenrif (miltsteek) heb ik wel met enige regelmaat. Meestal loop ik daar wel door heen, heel af en toe moet ik stoppen, want dan krijg ik gewoon geen lucht meer. OOk krijg ik last van mijn bilspier, komt door die slijmbeursontsteking, maar dat gaat gelukkig steeds beter.
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hoi!

    Ik heb vanavond les 2 gelopen, ik wilde eigenlijk morgen pas gaan, maar ik wil morgen ook een fruit/groentedagje houden (doe ik zo af en toe om het afvallen te versnellen ;)) en dan trek ik het denk ik niet om te gaan hardlopen. En ik dacht dat ik vanavond niet kon, want vriend is weg, maar vlak na het eten kon natuurlijk wel, want het is maar 22 minuten. We hadden soep op en ik verwachtten veel geklots, maar het viel mee en het ging prima! Zondag weer! De tijd is zo voorbij door de muziek en Evy, maar toch weer 200 kcal verbrand en daar gaat het mij toch om :).

    Evenstar, succes met op gewicht blijven! Ik vind het echt knap van je dat het je gelukt is, het lijkt me zo moeilijk om eruit te komen als je eenmaal anorexia hebt. Bij mij is het probleem dus juist andersom ;), maar ik heb ook wel snel de neiging om door te slaan. Maar tot nu toe gaat het super (op een paar dagen te weinig eten en een paar eetbuien in het begin) na. En succes met zwanger worden natuurlijk!
     
  17. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Nou meiden, de laatste wijziging van de site heeft het voor mij wel een beetje verpest. Ik heb geen tijd en zin om me weer in een nieuwe site te verdiepen. Ik zal misschien nog wel eens in dit topic reageren, maar ik ga mijn heil voorlopig even op andere fora zoeken.

    Veel succes met lopen allemaal en voor degene die op 21 juni in Grunn aan de start staan veelplezier.
     
  18. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Aaah loeki, jammer!! Ik vind het ook balen, hoor, was ook alles weer kwijt en snap niet waarom ze zoveel berichten verloren moeten laten gaan...

    Ik denk dat ik je trouwens alleen kom aanmoedigen de 21ste, het is nog errug pril, maar ik testte vanmorgen positief (op NOD). Ik weet hoe ik ben met wedstrijden, en denk dat het verstandiger is om er vanaf te zien. Eerst maar es even wachten of ik de eerste weken doorkom natuurlijk ;)
     
  19. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Hoi hoi,

    @ Loeki.....wil je nog even bedanken voor de links hier. Super.
    En jammer dat je weg gaat/bent.

    Regelmatig heb ik hier meegelezen en een hele poos terug ben ik op een blauwe maandag ook begonnen. Maar door omstandigheden en (toch) geen goede schoenen weer afgehaakt.
    Het bleef kriebelen en sinds zaterdag ben ik in het bezit van hopelijk goede schoenen....heb ze aan laten meten...en vanavond start ik weer met de eerste les.
    Ik heb er zin in.

    Kwebbel
     
  20. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik heb de schoenen, kleding en de mp3 in huis, nu nog iemand die mij persoonlijk een schop onder mijn hol gaat geven :D
    Ik vind sporten echt heerlijk, en de wil is er ook wel. Alleen ik ben zooo ongelooflijk lui.. :(
     

Deel Deze Pagina