menstruatie, spiraal en hechting vraag

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door augurkjes, 7 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    Ik heb een vraag, ben bijna 4 weken terug geleden bevallen van onze dochter.

    nu heb ik paar vraagjes had vorige week ergenst topic geopend over dit maar vind ik niet terug denk dat het niet mee is gegaan met het nieuwe forum.

    Maar nu heb ik 3 oplos hechtingen gehad na de bevalling waarvan er zeker nog 1 a 2 inzitten. Nu ben ik bijna 4 weken verder en zitten er dus nog 2. Nu vraag ik me af moet ik ze laten zitten of eruit laten halen? Want gaan ze wel vanzelf los komen? en eruit? want heb verhalen gelezen dat het bij sommige vast is gaan groeien of iets.

    Wie heeft er ervaring mee of wanneer gingen ze er bij jou uit? alle tips verhalen enz welkom want wil toch even weten wat ik ermee aan moet. Ook vroeg ik me af heb verder totaal geen last van de hechtingen mag je daar sex mee hebben?

    Nu volgende vraag wanneer kwam jullie eerste menstratie na de bevalling? want heb besloten dat ik een spiraaltje wilt maar die moet je toch laten zetten tijdens je menstruatie? of kan dat nu al? ik verlies geen bloed meer niks.

    Zo veel vragen hopelijk ook veel tips antwoorden :)

    bedankt alvast
     
  2. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Ik heb na de 2e bevalling ook nog 2 hechtingen zelf verwijderd nadat ze niet wilden oplossen. Dit was ook vele weken na de bevalling. Je kunt het ook door je vk of huisarts laten doen.
    Na de 3e bevalling heb ik ook op de laatste dag van het kraambed de hechtingen laten verwijderen door de vk, zodat het niet weer opnieuw zou gaan gebeuren.

    Met sex zou ik wachten tot 6 weken na de bevalling, dan is de wond voldoende genezen. Of er hechtingen in zitten maakt dan niet uit volgens mij.

    Het spiraaltje kun je het beste laten zetten tussen 6 en 8 weken na de bevalling. Ik heb het met ruim 6 weken laten zetten. Je hoeft daarvoor geen menstruatie te hebben omdat je baarmoedermond dan nog wijd genoeg is om er goed bij te kunnen door de bevalling.
     
  3. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    okee bedankt, maar heb jij de hechting zelf verwijdert? hoe dan als ik vragen mag?

    en hoe heb jij het ervaren het spiraaltje laten zetten? vraag wel erg veel merk ik. Hoe gaat het precies in zijn werk als ik vragen mag?
     
  4. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Ja ik heb de hechting zelf verwijderd, met een spiegeltje en een klein schaartje. De hechting zat oppervlakkig, dus ik kon er goed bij.

    De huisarts heeft het spiraaltje gezet en het viel mij mee. Het is alleen geen pretje als hij 'eendebek' plaatst en de lengte van de baarmoeder meet. Het is gebeurd in 10 minuten.
     
  5. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    okee denk je wel dan gs ik vandaag eens bellen voor een afspraak.
     
  6. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.024
    414
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Ik mag van gyn pas spiraal laten plaatsen rond de 10 á 12 weken. Dan pas is je baarmoeder (mond) weer goed herstelt zij ze.
     
  7. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    okee, nou heb voor vrijdag maar een afspraak gemaakt. Moet toch eerst een gepsrek voor het plaatsen gebeurt hier. Eerst kijken of het wel geschickt is blablabla maar daar ga ik toch wel vanuit neem ik aan. Althans hoop ik.

    nog een vraag (ben wel vragerig) mag je sex als je nog hechitngen heb?
     

Deel Deze Pagina