Mag de kleine water met dit warme weer

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door chantal29, 29 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Ik vraag me af of ik de kleine spruit met dit warme weer tussen de flessen door wat water aan mag bieden? Of drinken baby's niet meer als het zo warm is?
     
  2. Lilya

    Lilya Fanatiek lid

    13 jul 2007
    1.135
    0
    0
    Mijn dochtertje drinkt water sinds ze zo'n 2 maanden was. De dokter had met toen gezegd max 50cc per dag. Ondertussen drinkt ze zeer graag water (is nu 15 maanden), dat is mooi meegenomen. Als je borstvoeding geeft, schijnt extra water niet nodig te zijn, maar ik vond het toch gemakkelijk dat ze wat bijdronk. Ik weet niet of 3 weken te vroeg is, hoop dat iemand je dat wel kan zeggen.
     
  3. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Indien je borstvoeding geeft, vaker de borst aanbieden (als dat lukt). Je mag gewoon water aanbieden, geen probleem. Wel goed opletten dat je kindje niet minder gaan drinken van de voedingen. Kleine kindjes maken geen onderscheid tussen honger en dorst. Ik gaf soms wat water precies tussen de voedingen door.
     
  4. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.018
    413
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Je mag wel een beetje geven. Ik doe dat weleens op een theelepeltje en dan sabbelt hij er lekker aan. CB zei wel tegen ons dat ze in principe op alleen de fles of borstvoeding kunnen redden.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Je geeft flesvoeding neem ik aan?
    Je kunt wel wat water tussendoor geven, of 10cc extra in de fles doen. Maar dan moet je wel zorgen dat ze niet minder melk gaat drinken..

    Ik zou het water ook niet direct uit de kraan geven, maar heel even wat warmer laten worden(10-15 graden ipv 7-8 ). Ze is nu alleen warme melk gewend, en kraankoud water is wel een groot verschil.
     
  6. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Ik geef inderdaad flesvoeding. Op zich maakt ze nu niet de indruk dat ze behoefte heeft aan extra vocht, maar goed voor het geval dat dan weet ik dat ik haar een beetje lauw water mag geven
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Liever geen lauw water uit de kraan trouwens. Dus echt koud kraanwater, en dat even laten staan/schudden..
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik heb Kyra gister ook voor het eerst wat water gegeven. Ik merk dus wel dat ze wat dorst lijkte te hebben. Want ze drinkt het lekker (kleine beetjes) en daarna is het huilen toch ook minder
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    ? Waarom zou je kraanwater laten staan of schudden? Dat heeft geen toegevoegde waarde hoor.

    Je kunt gewoon water uit de kraan gebruiken. Liever niet te koud want hier kunnen mensen helemaal niet goed tegen (geldt ook voor volwassenen). Je kunt prima lauwwater (of een beetje koud) gebruiken mits het uit een kraan komt die je vaak gebruikt (dus gewoon je keukenkraan)
     
  10. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Lauwwater uit de kraan drink ik zelf ook niet. Dus waarom wel aan de kleine geven. Even schudden/laten staan, dan is het niet meer zo koud. En toch lekkerder dan lauw water uit de kraan..
    (als ik dat drink raken mijn darmen hyperactief :( )

    Ik bedoelde meer dat je geen koud water moet geven aan zo'n kleintje.

    En warmer water uit de kraan is niet altijd ok. Bij een boiler blijft het warme water staan. En daar kunnen bacterieen in groeien. Dus er zijn gevallen waarin je beter geen warm kraanwater gebruiken..
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    #11 Cygnet2, 29 jun 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2009
    Ah, op die manier! Duidelijk verhaal.
    Voor jouw informatie: het drinkwater wat in een boiler blijft staan wordt gefilterd en is dus veilig om te drinken. Wel is er reden om geen drinkwater te gebruiken als je weet dat je een oud huis hebt en misschien lodenleidingen hebt.
     
  12. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    ik sluit me hierbij aan, je moet de fles (melk bedoel ik) ook met koud water klaar maken, en een deel gekookt water. Of in de magnetron doen. (zelf niet zo`n voorstander van) Niet met lauw water uit de kraan vanwege bacteriegroei in het water in de leiding.
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik neem aan dat iedereen verwijst naar Legionella? Als je water uit een kraan gebruikt die je dagelijks gebruikt is de kans op Legionella nihiel. Als je water mengt (koud met kokend) dan doe je hier niets aan (wat dus ook niet hoeft maar dat is een ander point).
    Als je geen oude leidingen hebt kun je gewoon warm water uit de kraan gebruiken. Wanneer leidingwater heel veel kalk bevat kun je anders besluiten omdat je kindje hier obstipatie van kan krijgen.
     
  14. chantal29

    chantal29 Fanatiek lid

    30 jul 2007
    1.714
    0
    0
    Wij kregen het advies van zowel kraamzorg als ook CB om het "warme" water voor de fles rechtstreeks uit de kraan te gebruiken. Het water bij ons in de buurt zou zo schoon zijn dat dat prima kan. En tot nu toe hebben we er geen problemen mee.
     

Deel Deze Pagina