december 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door duikster, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hallo allemaal,

    Ik ga nu lekker me bedje in, kan me rust goed gebruiken dus. Heb ook best wel weer hoofdpijn helaas, morgen ook weer drukke dag dus. Moet namelijk morgen 11.00 weer naar ziekenhuis zoals ik al zei, het zal mij allemaal benieuwen. Hopelijk mag ik gewoon weer naar huis toe, en is alles gewoon weer goed.
     
  2. Duckie

    Duckie Fanatiek lid

    1 jun 2006
    1.410
    0
    0
    Zo, er is weer een hoop nieuws te lezen hier!

    @Debbie: Goed dat je gebeld hebt en dat ze je nu extra in de gaten houden! Dat stelt je weer gerust.
    @Lianne: Ik ga duimen voor je dat ze je gaan inleiden. Als ik zie hoever je bent neem ik aan dat ze dat zeker wel gaan doen, toch?
    @Daphne: Ik lees dat je van plan bent het wat rustiger aan te doen, om je bloeddruk te verlagen. Een middagdutje 's middags helpt echt! Ik heb een tijdje met hogere bloeddruk rond gelopen en sinds ik 's middags even ga slapen of op bed een boek ga lezen ofzo is mijn bloeddruk een stuk lager!
    @Noura: Ik ben de laatste paar dagen ook weer zo misselijk met het eten 's avonds, niet prettig!
    @Otje: heeft je kleintje nog steeds niet door dat ie jarig is vandaag? ;)
    @Doenka: Heel veel succes morgen! Ik ben benieuwd....
    @Slingding: Vervelend dat je zoveel problemen met voeden hebt zeg. Ik hoop dat de medicijnen helpen, maar als je alles hebt geprobeerd wat je kan, dan is flesvoeding ook een heel goed alternatief. Wat niet gaat gaat niet. En je baby wordt er ook niet gelukkiger van als jij niet lekker in je vel zit daardoor!
    @Ayla: Hier wel een matig verhoogde bloeddruk, maar verder net als jij geen gerommel. Ik word wel eens zenuwachtig als ik alle berichten hier op het forum hoor over voorweeen en gerommel. Dan heb ik echt het idee dat het bij mij noooooooit zal beginnen omdat ik dat helemaal niet heb. Maar de gynaecoloog bevestigde mij vandaag dat dat niets uit hoeft te maken en dat m'n weeen bij wijze van spreke gewoon vannacht kunnen beginnen.

    Ik ben vandaag ook weer bij de gyn geweest. Ben helemaal blij, want mijn bloeddruk was flink gezakt. Van 96 onderdruk vorige week woensdag naar 81 vandaag, dus dat is gewoon hartstikke mooi en zelfs laag voor mij, want ik zit al heel lang rond de 85. Verder lag het kindje er nog mooi bij op de echo en heb ik nog ruim voldoende vruchtwater. Alles prima dus, en volgende week donderdag weer een APK keuring ;) . Maar ik hoop eigenlijk dat dat niet meer nodig is, want wat mij betreft mag die kleine komen.
    Maar ik moet zeggen dat ik nu wat meer rust heb als een paar dagen geleden en ik nu wat minder er op zit te wachten tot het begint. Hoop alleen van harte dat het spontaan op gang komt. En waar ik wel bang voor ben is dat het kindje zo groot wordt als ik doorloop tot 42 weken :oops:

    Goede nachtrust allemaal!
     
  3. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    @Duckie: Goed te horen dat bij jou de bloeddruk gezakt is. Dat geeft een mens weer hoop. Nu ga ik helemaal mijn middagdutjes vol houden!
     
  4. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    @Lianne: tuurlijk ga ik voor je duimen! Morgen moet het echt goed komen :thumup:

    Duik zo ook m'n bed in want heb ook wat hoofdpijn :( Welterusten allemaal!
     
  5. Duckie

    Duckie Fanatiek lid

    1 jun 2006
    1.410
    0
    0
    Ik dacht al dat ik je dat zeker even moest vertellen!
     
  6. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    @Lianne, succes morgen!

    @Vales en Debbie; Gelukkig was alles goed bij jullie.

    Mijn vriend was vandaag ziek thuis, nu heb ik zelf ook het idee dat ik niet lekker ga worden, hoop het niet. Ik heb me er vanavond wel bij neergelegd dat de kleine bepaalt wanneer hij komt, ook al is het met kerst, dan moet dat nou eenmaal zo zijn. Ik ga me dus ook niet meer druk maken om ieder dingetje wat ik voel, ik zal vanzelf wel merken wanneer het echte werk is begonnen. Tot die tijd ga ik nog even genieten van de rust, want dat zal straks niet meer kunnen! Ik ga zo ook lekker mijn bedje in, want ik heb ook hoofdpijn. Tot morgen dames, hopelijk zijn er dan weer wat babietjes bij!
     
  7. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Dat is uniek, ik heb gisteravond als laatste gepost en vanochtend ben ik de eerste! Goedemorgen allemaal. Het is nog vroeg, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voor er nog iemand online is, maar hé, in wachten ben ik inmiddels erg goed geworden!

    Hoe is het met de babies, zijn er al weer wat ukkies bij? Ik werd vanmorgen wakker en had gedroomd dat ik bevallen was en gelijk ook al mijn kilo's kwijt, was wel jammer dat dit dus niet zo bleek te zijn! Ik voelde de baby helemaal niet, dus heb ik m wakker gemaakt en uiteindelijk protesteerde hij gelukkig wel. Toch ga ik het vandaag even in de gaten houden, want het is een stuk rustiger dan anders van binnen.
     
  8. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Goedemorgen,

    Nou hier nog geen baby hoor, ik heb wel een klote nacht achter de rug helaas. Ik was namelijk om 05.00 al wakker, maar had nog geen zin om eruit te gaan. Ik heb sinds vanmorgen wel krampen en buikpijn, hopelijk zal het dan toch gaan beginnen. Al zal ik het niet helemaal eerlijk vinden, want zijn nog genoeg meiden die eerst mogen van mij.

    Jeetje das inderdaad wel jammer he molly, als je dan wakker word en alles gedroomd blijkt te hebben. Houd het inderdaad maar wel in de gaten hoor meis, want die van mij is ook rustiger geworden en moest toch voor alle zekerheid gister en vandaag weer aan de ctg. Zeker zo in het laatste stadium neem je toch liever het zekere voor het onzekere he?
     
  9. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Zo raar, moest net ineens overgeven, terwijl ik nog niet eens iets gegeten heb. Zou dit ook met de aankomende bevalling te maken kunnen hebben? Ik heb het net al geprobeerd op te zoeken, maar kan er hier niet zo veel over terugvinden en om nou weer de verloskundige te bellen. Nu voel ik me weer goed trouwens.
     
  10. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hey Molly,

    Dat heb ik ook inderdaad, alleen ik heb het al een paar dagen. Als ik uit bed kom dan ben ik kots misselijk en moet ik ook overgeven, en dit terwijl ik inderderdaad nog niet eens gegeten heb. Ik zal is kijken of ik er wat over kan vinden oké? Zodra ik iets weet hoor je het van me, ik heb ook last tussen me borsten en me buik in weet jij hoe dit kan?
     
  11. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Het rare is dat ik me helemaal niet misselijk voelde, ik voelde in ene opkomen dat ik moest overgeven.

    Misschien dat het gevoel tussen je borsten en buik de voetjes van de kleine zijn. Ik heb ook af en toe dat ik anders moet gaan zitten omdat ik dan het gevoel heb dat er een voetje tussen zit ofzo, best pijnlijk gevoel he? Of misschien een hoge voorwee?
     
  12. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Misselijkheid aan het eind van de zwangerschap
    Ook in de laatste maanden van de zwangerschap kunnen je last hebben van misselijkheid. Dat komt vooral doordat de baarmoeder tegen je maag drukt. Probeer daarom kleine maaltijden te eten. Eet liever zes keer per dag een kleine maaltijd in plaats van drie keer een bord vol.

    Dit is zo ongeveer het enigste wat ik kan vinden, maar verder kan ik niet echt iets vinden sorry.
     
  13. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Goedemorgen vroege vogels!

    Ik ben ook weer wakker. Vannacht best goed geslapen. Ik mag zo om 10.10 uur naar de VK... ben benieuwd of ze zal kijken en of ze me eventueel kan strippen.

    Mijn man roept trouwens al heel lang deze zwangerschap dat die denkt dat baby 15 december komt, vandaag dus. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er vandaag veel gaat gebeuren maar je weet het maar nooit he?

    Zo, ik ga even ontbijten. Debbie en Molly: Ik ben de laatste tijd ook wel eens misselijk 's ochtends. Vaak gewoon van de honger want als ik dan iets eet is het over...

    Gr Otje
     
  14. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Jaa zou inderdaad kunnen, maar even over de misselijkheid he. Ik heb ook dat het zomaar in 1x opkomt hoor, en daarna ben ik dan altijd misselijk na het overgeven. Echt heel vervelend, maar het zal er wel bij horen denk ik.
     
  15. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    allereerst duckie wat fijn dat je bloeddruk gezakt is, en kan me voorstellen dat je daar zo blij mee bent.

    gisteravond mijn ouders op bezoek gehad, en daarna had ik weer wat licht bloedverlies. op een gegeven moment een paar harde buiken die toch verdacht veel pijn als een wee deden. had echt even een herkenningsgevoel. maar heb verder als een roosje geslapen. alleen vanmorgen wat stolseltjes, en een bloederige slijmerige sliert zo lang als mijn middelvinger. zou dit de slijmprop zijn? ik heb nog steeds een kramperig gevoel in mijn onderbuik. en heb een beetje een zenuwachtig gevoel.
    maar ik moet zo eerst naar de tandarts, en dan straks nog naar de dierenarts. en dan ga ik gauw naar huis.
     
  16. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    oh ja, goedemorgen natuurlijk allemaal! ;)
     
  17. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Goedemorgen dames!

    Molly fijn om te lezen dat je een beetje rustiger bent geworden is zo beter uit te houden toch!? ;)
    Overgeven kan ook voorkomen tijdens de bevaling als de weeën heftiger worden. Ik spuug ook nog af en toe dus je kunt nu gewoon weer even misselijk zijn, je hormonen zijn ook flink aan het veranderen dus daar kan het natuurlijk aan liggen.
    Het is normaal hoor dat ie rustiger wordt daar hoef je je niet zenuwachtig om te maken, zolang ze goed reageren als je ze wakker maakt is er niets aan de hand. Je bevalling komt er gewoon aan ;)

    Nou Noura fijn is dat, toch inhalen hé! Natuurlijk was dat de slijmprop haha dat je met de derde nog gaat twijfelen geweldig! Maar het is voor jou natuurlijk ook al weer een tijd geleden hé. Het is bij jou iig al begonnen binnen nu en een paar dagen heb jij ver3 je kindje al.. tzou verboden moeten worden al die illigale inhaalmanouvres :)
    Let je wel op dat je op tijd weer thuis bent, laat anders die dierenarts toch zitten, je weet hoe je bevalt meid voor je het weet mag de tandarts of dierenarts de bevalling gaan begeleiden :confused: :)

    Ik ga nog even surfen...
     
  18. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Onze dochter is geboren!

    Gisteren is om 21.09 onze dochter Jelina geboren. Ze weegt 3140 gram, en ze is niet gemeten omdat ze te lekker opgekruld lag. Ze wordt vandaag gemeten.

    Even het bevallingsverhaal.

    Gisteren nacht om 03.15 ben ik wakker geworden door onze hond. Ze was aan't tippelen, en dat doet ze normaal nooit. Om 03.17 kreeg ik de eerste wee. Ze kwamen om 04.00 uur al om de 4 a 5 minuten, om 07.00uur is de verloskundige gekomen en ik had toen 1cm ontsluiting. Om 12.45 is ze weer gekomen en toen had ik 3 cm ontsluiting. Ze heeft me toen inwendig onderzocht, en daarna is ze weer gegaan en zou ze om 17.00uur terug komen. Maar om 14.30 uur kreeg ik persdrang en ik had zulke heftige rug en buikweeeen dat ik ze niet meer kon opvangen en is de verloskundige weer gekomen. Ik had toen 5cm. We hebben toen afgesproken dat we na het ziekenhuis zouden gaan om de vliezen door te prikken omdat ik ook al zoveel moeite had de weeeen op te vangen.
    We waren om 15.00 op het ziekenhuis en ik raakte in panniek omdat ik me realiseerde dat wanneer de vliezen doorgeprikt zouden worden, de weeen nog heftiger zouden worden, en aangezien ik ze nu al niet meer kon opvangen en ik persdrang had, hebben ze me echt moeten kalmeren.

    Om 18.00uur hebben ze me onder de douche gezet, en ik heb toen gevraagd voor pijnbestrijding. Ik heb toen eerst nog een half uur onder aan de ctg moeten liggen om te kijken of ons meisje het naar haar zin had, want anders konden ze het niet geven. Ze hebben daarna getoucheerd want als ik 8cm had zouden ze me niks meer voor de pijn geven.
    Ik was op 6cm blijven steken, en ik kwam dus in aanmerking voor pijnbestrijding.
    Ik voelde me op dat moment echt een aansteller omdat er zoveel vrouwen voor mij waren die het allemaal zonder pijnbestrijding konden regelen, en dat ik weer zo'n watje was die pijnbestrijding nodig had.
    Maar na wat goede moed ingepraat gekregen te hebben kon ik me er toch bij neerleggen.
    Ik heb toen een spuitje in mijn achterwerk gekregen, deze zou mij rust geven tussen de weeen door zodat ik elke keer als er weer een wee kwam ik er energie voor had. Ook zou het de pieken van een wee minder heftig maken. En inderdaad de volgende 8 weeen waren weer beter op te vangen. Maar daarna werden de weeen weer heftiger en werd het voor mij ook moeilijker om ze weer op te vangen. Om 20.30 werden de persweeen weer heftiger, maar ik had nog steeds maar 8cm ontsluiting dus ik kon niet meepersen.(heb ik wel een paar keer gedaan, maar dat was omdat ik het echt niet kon tegenhouden) Dit heeft wel effect gehad want om 20.55 kon ik mee gaan persen want ik had volledige ontsluiting. Om 21.09 is toen ook onze dochter geboren.

    Een lang verhaal, en ik hoop niet dat ik de mensen die nog moeten bevallen bang heb gemaakt.
    Onze dochter is echt een schatje. Ze ligt nu nog lekker te slapen, en als het goed is komt de kraamhulp er nu aan.

    Ik ga lekker op de bank liggen. Er staat een foto in m'n album.

    Groetjes Vera
     
  19. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    Goedemorgen dames,

    @molly en debbie:misselijkheid komt inderdaad de laatste weken acuut opzetten, dat heeft met plotselinge bewegingen te maken in je baarmoeder, die je soms zelf niet merkt.
    @lianne, meid ik voel met je mee.. laat die maxi-cosi maar snel gevuld worden vandaag...
     
  20. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    @veraenroy: gefeliciteerd met je dochter Jelina!
    Wat heerlijk om te horen dat alles nu goed is.
     

Deel Deze Pagina