schoonmoeders....

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door simone 24, 12 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Toen Ruben net was geboren belde mijn vriend zijn moeder op met de vraag of ze rond 4en wilde komen kijken bij de kleine, omdat ik nog moest douchen en omdat hij naar het zh moest met een buisje bloed. Werd ze boos! Waarom bel je nu om te vertellen dat ik nog 2 uur moet wachten?! En dan in haar werkkloffie komen he.

    Een paar weken geleden maakte ze ook zo'n domme opmerking.
    Ze hoopt zo dat dit kindje een meisje is want ja ze heeft zelf al 3 zonen en 1 kleinzoon, zou wel leuk zijn als er nu een meisje bij kwam want dan zou ze die lekker kunnen verwennen.
    Ik zei al, en bedankt, zou wel lullig voor je zijn als het weer een jongentje is he.:x Jongentjes zijn er ook niet voor om te verwennen...

    Maar ja schoonmoeders hebben het altijd gedaan bij schoondochters (haar woorden).
     
  2. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    #62 Ons Kleintje, 29 jun 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2009
    Ik heb alleen de eerste pag. gelezen,
    Hoi
    ja het is wel vervelend dat je schoonmoeder de baby zomaar uit je handen pakt, zou ik ook niet blij mee zijn. Maar je moet bedenken, dat het ook je kindje zijn oma is, en een goed contact belangrijk is, ook voor je kind. En je schoonmoeder is natuurlijk reuze trots op haar kleine (tenminste dat hoop ik wel, soms is het dus ook niet zo, lees is)
    Het is niet leuk om steeds een `vreemde ` in huis te hebben, al vindt ik persoonlijk een bezoek van opa en oma 1 keer per 2 weken erg weinig.
    Als mn schoonmoeder er is laat ik haar altijd een flesje geven en een luier verschonen, ze is nu eenmaal zijn oma en heeft daar recht op.
    Ik ben blij dat ze trots is op hem, het verrijkt zijn en ons leven.
    Daarnaast wil ze ook wel eens op hem passen,
    dat is voor ons ook wel eens fijn.
    In de `kraamweek` heeft ze ook meerdere wasjes voor ons gedaan en gevouwen. Nu hij 5 maanden oud is, is het ook wel eens fijn wanneer je een voeding uit handen kunt geven als ze op bezoek zijn.
    Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik haar een keer aan het huilen gemaakt heb omdat ik mijn grenzen aangaf (bij het eerste bezoek had ze dingen gezegd die aanvoelden of ik vanalles verkeerd deed, maar zo bedoelde ze het niet. Maar ik heb duidelijk gemaakt dat in ons huis het gebeurd zoals wij dat willen, en als ze dat niet accepteerden dat ze dan er niet op hoefde te rekenen de kleine vaak te zien) daarna is t allemaal prima gegaan.
    Misschien kun je haar ook eens om hulp vragen bij de verzorging en haar een taak geven zodat ze zich belangrijk voelt, dan hoeft ze de baby niet uit je handen te pakken om zich `nodig` te voelen.
    mijn schoonmoeder komt denk ik 2 keer per week. En eigenlijk is dat best gezellig, eerst vond ik sommige dingen wat moeilijk, maar ik weet nu: ze bedoeld het allemaal heel goed en houdt echt van ons kleintje. En ik besef dat dat heel waardevol is. Ik geniet er dan ook van, als de kleine zich er goed bij voelt.
    Mijn eigen moeder komt best wel vaak.. Maar dat vind ik leuk :) meestal vraag ik haar zelf om langs te komen, en dat doet ze maar al te graag. hmm wat zou mijn man ervan vinden hahah!
    groetjes
     
  3. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    even voor de duidelijkheid, dit vindt ik echt niet oke!!!
     
  4. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    super!
     
  5. mariska1978

    mariska1978 Bekend lid

    22 okt 2008
    702
    1
    0
    psychiatrisch verpleegkundige
    Vorden
    Mijn schoonmoeder woont in het buitenland, dus ik heb niet de 'problemen' met haar die hierboven allemaal beschreven worden.
    Zij heeft zelfs haar kleindochter nog niet in het echt kunnen aanschouwen; alleen nog maar via de webcam.

    Wel heb ik een zwager...die zich echt overal mee bemoeit wat betreft mijn dochter. Hij is van mening dat hij mij continue moet vertellen wat ik moet doen.
    "heb je haar wel een schone luier gegeven?" Ze heeft honger en moet eten ( dit als ze net de fles gehad heeft).
    Ik probeer onze dochter nu al regelmaat te bieden door slapen, wakker worden, verschonen, eten, knuffelen en slapen) Soms huilt ze dan wel even voordat ze in slaap valt, maar dat mag...van mij. Volgens mij zwager niet en die gaat dan zonder dat ik het weet naar haar kamertje om haar uit bed te halen. waardoor zij dus weer geprikkeld wordt en het inslapen nog langer duurt.
    Laatst werd ik 's nachts wakker omdat mijn dochter huilde...toen ik in haar kamertje kwam lag ze niet in haar bedje. Wat bleek, mijn zwager had haar uit bed gehaald en was haar aan het verschonen :x
    Grrrr. Het is MIJN dochter....en IK weet wel wat goed voor haar is.

    Ook zo iets...gingen we vorige week even naar de stad (man, zwager en ik), pakte hij zo de kinderwagen uit mijn handen. Heb hem wel terug gepakt hoor :D Wilde zelf trots met mijn dochter rondwandelen!!

    Gelukkig is hij nu weer weg, en kan ik alles lekker op mijn manier doen zonder continue commentaar te krijgen.
    Maar aan het verhaal dat ik geschreven heb kunnen jullie wel zien dat het me flink geïrriteerd heeft
     
  6. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Fijn dat jij het zo kan accepteren met je schoonmoeder. Maar ik vind persoonlijk helemaal niet dat mijn schoonmoeder het recht heeft om hem te verschonen en fles te geven..Ze mag best dingen doen maar alleen als ik het zelf aan geef en niet omdat zij vind dat zij er recht op heeft. Mijn moeder vroeg gisteren zelfs of ze wel met de kinderwagen mocht lopen omdat ik niks gezegd had, dan vind ik het niet erg...Maar mijn schoonmoeder komt alleen maar langs om hem vast te houden. Voor ik zwanger was zag ze mij en mn vriend bijna niet staan en hoe verder ik in mn zwangerschap kwam hoe belangrijker ik ineens werd...Ik voel me gewoon net een broedkip.
    Ik denk ook dat de situaties van iedereen die hier schrijft ook verschillen.
    Ik ben ook zeker blij dat hij een oma heeft die helemaal gek van hem is maar het moet geen obsessie worden, zelfs haar vriend vond het een beetje raar....

    @Mariska zo wat een eikel die zwager van jou zeg jeetje. Waarom was hij dan bij jullie in huis want dat snap ik niet helemaal uit je verhaal?:)
     
  7. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    wat brutaal dat hij zomaar naar je dochters kamer toegaat.. ook wel eng
     
  8. Lilya

    Lilya Fanatiek lid

    13 jul 2007
    1.135
    0
    0
    Mijn dochter is nu 15 maanden bijna en mijn schoonmoeder heeft haar hooguit 12 keer gezien. Ze klaagt wel dat ze haar niet genoeg ziet, elke keer zeg ik wanneer ik thuis ben na mijn werk of welke weekends zouden passen en zeg ik wanneer mijn dochtertje naar bed gaat (rond 19u) en dat ze moet bellen vooraleer ze langskomt. Ze belt nooit en komt gewoon af. Gisterenavond ook weer, ging de bel om 19.30u: mijn schoonmoeder. Meteen weer klagend dat haar kleindochter al sliep. Maar hoeveel keer moet ik nog zeggen dat ze moet bellen op voorhand. Ze is welkom om rond 17u te komen.

    En dan zit ze bij ons thuis, te klagen.

    Gek word ik!

    Toen ik zwanger was, was ze helemaal in de wolken, maar sinds het kind er is, toont ze zo weinig interesse. En die keer dat we haar dan gevraagd hadden om op te passen, was ze met mijn dochter en haar andere 3 kleinkinderen naar een tearoom gereden. Tel maar; 2 volwassenen en 4 kinderen in een gewone auto, dat kan niet, dus alle vier de kinderen op onveilige manier! Woedend waren we. Bovendien hoef je met een kind van toen 8 maanden niet naar een tearoom te gaan.
     
  9. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Nou, eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste gevoel / gedachte... Opa's en oma's à la, maar andere mannen mogen niet zomaar aan mijn kindje zitten als ik ze er niet om heb gevraagd! Misschien wat overdreven maar ik vind dat gewoon een beetje vreemd... (maar ik heb dan ook geen broers bijvoorbeeld en mijn man ook niet)
     
  10. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    @ Simone
    Ik snap je wel een beetje en moest ook wel wat lachen om hoe je de dingen zegt.
    Wel lief van je vriend dat hij achter je staat en je probeert te begrijpen, maar het zijn wel zijn ouders. Zou je ook niet leuk vinden als hij zo over jouw ouders zou praten, toch? je eigen ouders zijn toch altijd leuker en doen alles zoals je het gewend bent. Maar je vriend is er ook mee groot geworden.
    Je kleine moet ook een beetje flexibel kunnen/leren zijn, op de kinderopvang is ook niet iedereen stil, er praten ook misschien wel leidsters of ouders hard, of er schreeuwen kinderen net als je kleine wilt gaan slapen.
    Ik zou wel aangeven het niet te accepteren dat de kleine meteen door je schoonmoeder uit handen wordt gepakt (dan wel in maxicosie als zonder) dat is onbeschoft. Gewoon aangeven, hij moet even acclimatiseren. Volgende keer doe je dat gewoon, voor jezelf opkomen. Je schoonmoeder is gewoon erg enthousiast dat ze de kleine ziet, en eigenlijk is dat wel mooi!
    en als jij woensdag (vandaag denk ik) niet wil schoonmaken en lekker in de tuin wil gaan zitten, dan moet je dat gewoon doen en dan komt ze jou maar een keertje helpen als ze het zo vies in huis vindt. het is druk met een kleine, ze is zelf ook moeder geweest en ongetwijfeld had zij het ook erg druk toen ze pas moeder was.
    Als jij wilt dat de kleine na de laatste fles naar bed gaat, gewoon zeggen dat je dat gaat doen. Misschien kunnen ze iets eerder komen als ze hem nog wakker willen zien, misschien kun je vragen of ze chinees willen halen voor het avondeten oid zodat je niet nog hoeft te koken en dan samen delen. Probeer het voor jezelf en voor hun ook gezellig te maken, niet alleen naar het negatieve te kijken. Want.. dat is zo makkelijk (ik kan het ook wel, maar ik schiet daar niets mee op)
    Ik hoop toch dat jullie een leuke avond hebben. groetjes
     
  11. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Poeh 1 keer in de 2 weken is toch gewoon normaal dat ze even naar hun kleinkind komen kijken.
    Zal je het niet vreemd vinden als ze helemaal niet kwamen? Dan ga je ook zeggen, nou die zijn ook niet geinterseerd/

    Bij ons het veel erger, mijn schoonouders wonen hier nogal dichtbij mijn schoonmoeder komt sinds ik zwanger ben ook 3 keer in de week hier binnen lopen.
    Ze is van harte welkom hoor, maar 3 keer in de week vindt ik weer teveel van het goede.
    Ze kan behoorlijk bemoeierig overkomen en ze meent dat ze het gelijk weet.
    Ik probeer me er zo min mogelijk aan te ergeren hoor.
    Maar dat valt niet altijd mee.

    Maar dat jou schoonouders eens in de 2 weken komen, dat is toch helemaal niet verkeerd? Ik zal het heerlijk vinden :)

    Ik ben ook best bang dat als dadelijk de kleine er is, dat ze iedere dag komt, maar dan worden er toch echt afspraken gemaakt hier.
     
  12. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Hangt er ook vanaf hoe ver je schoonouders van je af wonen.

    Mijn schoonmoeder woont op 1,5 uur rijden hiervandaan. Dus in totaal 1,5 uur heen en 1,5 uur terug als ze een keer komt.
    Wij wonen hier nu 5 maanden en ze is tot nu toe 2x geweest.
    Als de baby er eenmaal is zal ze vaker komen, maar dan zullen wij ook vaker die kant op gaan.

    Maar 1x in de twee weken is wel te doen. Vooral als de baby pas geboren is zal het bezoek frequenter zijn.
    Maar het moet geen verplichting worden anders bestaan de weekenden straks alleen maar uit familiebezoekjes.

    Maar ik moet zeggen dat 1x in de twee weken mij nu ook erg vaak lijkt... hahaha.
    Vooral omdat ik mijn schoonmoeder nu ook maar 1x in de zoveel tijd zie.
     
  13. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik denk dat wij mijn schoonouders straks echt niet eens in de 2 weken gaan zien.. het is dik een uur rijden dus je bent al je hele zondagmiddag kwijt.

    ik heb zelf ook nog familie en ergens een sociaal leven, die tijd heb ik gewoon niet...
     
  14. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Kan me voorstellen dat als je een slechte band met ze hebt het vervelend kan zijn als ze vaak langskomen. Ik heb gelukkig leuke schoonouders. Wel stonden ze weleens onaangeondigd voor de deur. Dan waren ze in de buurt. Snap dat ze dan Emma willen zien ,maar we hebben wel gevraagd of ze toch even willen bellen van te voren. Vind het vervelend als het niet uitkomt of ik andere plannen had en ze dan weg moet sturen. Vind grenzen aangeven nogal moeilijk. ook aan mijn moeder heb ik gevraagd gewoon even te bellen! dan hebben we ook echt de tijd voor ze.
     
  15. ik heb toevallig van de week onderstaande vraag bij een van 'mijn' topics gesteld:

    @ all zit een beetje met mn schonouders in mn maag. Ze komen zo vaak langs Het eerste weekend zijn ze drie keer langsgekomen. Daarna hebben we gevraagd of al het bezoek wil bellen van te voren maar volgens mij vinden ze dat zij dat niet hoeven te doen. Ze staan zo'n beetje elke dag op de stoep (met camera en drukke boel en kaarten en kado's) op welk tijdstip dan ook. Ze komen kaarten en kado's brengen die bij hun zijn afgegeven en van de week hadden ze zelf een kaart geschreven om deze te komen brengen. Zelfs als we bezoek hebben en ik zeg dit aan de deur zeggen ze: we blijven maar even en lopen zo langs me door.

    Ik weet dat het voor hun ook hun eerste kleinkind is en dat het spannend en nieuw is maar we worden er zo gek van! Ze lijken even niet hoe ik het subtiel kan laten weten.
    heb hun gezegd dat ze altijd welkom zijn ALS ze maar even bellen van te voren.

    Vriendlief wilde ze al aan de deur laten staan omdat hij er gek van wordt maar ik vond dat we dat niet konden maken...

    ben ook een beetje wanhopig want willen ook graag nog even met z'n drieen genieten voordat vriendlief weer aan t werk moet.

    (weet ook hoe het is als je geen contact hebt met je moeder dus weet dat ik heel blij moet zijn met zulke schoonouders maar ben het nu even een beetje beu)
     
  16. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    @Ryanne Daar ben ik dus ook heel bang voor.
    Mijn schoonouders wonen hier ook in de buurt en ik ben bang dat mijn schoonmoeder ook een paar keer per dag binnen valt.
    Nu komt ze al vaak binnen vallen.
     
  17. kbloem

    kbloem Bekend lid

    2 feb 2009
    854
    0
    16
    Nou als het contact met je schoonouders niet helemaal soepel verloopt, is 1x in de 2 weken veeeel, believe me..

    Hier komen ze nu 1x in de week.
    Maar de relatie tussen mijn schoonmoeder en mij is helemaal niet goed.
    Nu belt ze voortaan vaak op zaterdag naar mijn vriend of ik de volgende dag moet werken (werk bijna elke zondag) en dan komen ze langs als ik moet werken...

    Er is 1 heel belangrijk ding voorgevallen tijdens mijn zwangerschap en daardoor zit mijn verdriet en kwaadheid jegens haar heel diep.
    En dat weet ze nu ook.

    Heb hier ook weleens op het forum geschreven dat ze onze huissleutel heeft , die we gegeven hadden voor noodgevallen.
    Maar die gebruikt ze nu op een verkeerde manier zullen we maar zeggen..
    Zoals afgelopen zondag toen ik wel vrij was..
    Zat in mijn pyama (lees:bijna niks aan) toen mijn schoonmama en haar man in 1x binnen stonden..

    Echt waar, soms is 1x in de 2 weken teveel.....;)
     
  18. hier hebben de schoonouders ook een sleutel voor noodgevallen maar als ze hem zo zou gebruiken neem ik hem meteen terug want daar ben ik echt niet van gediend.
     
  19. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    God hebben wij dezelfde schoonmoeder??????????:(:D
     
  20. Duna

    Duna Niet meer actief

    Misschien moet je vriendlief er gewoon over praten met zijn ouders, dat lijkt me niet meer dan normaal. Hij kan toch zeggen dat jullie de rust even nodig hebben?
     

Deel Deze Pagina