december 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door duikster, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Oh zit ik alleen maar over mezelf te klagen... :oops: Stom he?

    Eve: Wel fijn dat de VK je serieus neemt. Ik hoop voor je dat het doorzet! En zo niet misschien morgen al inleiden? Spannend zeg.

    Slingding: Druk he die eerste weken met een baby. Ik weet dat nog wel van mijn 1e... je moet echt je ritme erin krijgen. Daar moet ik straks ook wel weer aan wennen want mijn 1e is alweer bijna 9 jaar. Das een hele andere leeftijd.

    Duckie: Zo te horen ben je ook flink aan het rommelen? Hopelijk zet het genoeg door.

    Groetjes Otje (die zich nu zielig, misselijk en duizelig voelt :( )
     
  2. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Ik kom net terug van de vk en kon me daar laten strippen, zei natuurlijk ja hoor laat maar komen! Pijnlijk vond ik het niet, wel gevoelig, heb nu wel steeds harde buiken, heb al wat bloed verloren en een ontzettende beursen muts, maar ja, ook dit zegt weer allemaal niets! We wachten het maar af, ik had al wel 1 hele cm ontsluiting (hihi, maar ja het begin is er)!

    Ik ga maar afwachten hoe het hier verder gaat, ga zo even lekker mijn bedje weer in en jullie horen later van me!

    @Nietje: gefeliciteerd met Emir!
     
  3. @Nietje en papa:

    Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Erin !!!

    @Eve, Duckie en Karina: Ik hoop voor jullie dat het doorzet...
     
  4. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi slingding,

    waarom mag ze pas naar buiten als ze 6 pond is? was ze dit bij de geboorte? ben benieuwd.

    gr saskia
     
  5. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Ach meiden bij wie t allemaal rommelt, ik leef met jullie mee! Ik hoop dat het voor jullie allemaal snel door mag zetten, want dat gerommel is ook drie keer niks :( Ik denk aan jullie!
     
  6. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    eve en duckie dat klinkt al heel serieus! hopelijk is het zover.
    en karina, als je gestript bent en het rommelt, wil het ook wel eens helpen om bezig te blijven, dan kan het geloof ik beter doorzetten.

    daphne je hebt helemaal gelijk, dat gerommel is helemaal niks. steeds als het heftiger word hier, en ik bijna op mijn lip moet bijten neemt het weer af.
    maar ja, vind het ook nog wel gezellig met die kleine ukkemuk.

    aaaah otje, klaag maar lekker hoor, om je zo te voelen met dat gerommel is natuurlijk ook niks.
    mijn dochter is ook 9, dus hier ook weer helemaal een omschakeling. maar wat wel weer een voordeel is,is dat ze al heel veel zelf kan, en begrijpen dat ze even wachten moeten als je met de baby bezig bent. bij een peuter is dat toch weer anders.

    zo, we hebben net de boodschappen voor een paar dagen weer binnen. hoef ik er in ieder geval niet meer voor naar buiten, als ik morgen geen zin heb.
     
  7. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    dat zei de verloskundige, omdat ze zo klein is zou ze de warmte niet kunnen vasthouden.
    Ook is kailynn zeer gevoelig voor prikkels
     
  8. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Eve, nou meid, je zal in ieder geval binnenkort je baby hebben zo te lezen. Hopelijk hou je het nog een beetje uit. Ga anders ook lekker in bad of onder de douche.

    Karina, hopelijk heeft de strippoging succes bij je!

    Hier weer af en toe harde buiken (wat pijnlijker dan normaal), maar ik durf het bijna niet meer te hopen, dus ik probeer het te negeren! Ik ga er maar vanuit dat ik donderdag gewoon bij de gynaecoloog zit en hopelijk wil die me dan donderdag of vrijdag inleiden.
     
  9. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    het is natuurlijk ook wel koud slingding, en als ze last heeft van die prikkels is het binnen natuurlijk net zo rustig.
    moet je het dan ook rustig aan doen met kraambezoek als ze last heeft van prikkels?
     
  10. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Melliemel, wat betreft die meeting; ken jij iemand die baby kledingparty's geeft?
     
  11. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    oh ja die meeting,vergat ik helemaal te reageren. je hebt ook speelgoed partys, die schijnen ook heel leuk te zijn. maar is dat niet vaak in de avonduren? en dan moet je natuurlijk wel veel naar die mevrouw luisteren die alles verteld en laat zien? en ik denk dat we met mekaar ook wel lekker willen kleppen?
    maar ik vind het idee wel leuk. en het zou ook wel bij mij thuis kunnen eventueel hoor. maar ik denk niet dat ik zo centraal woon voor iedereen.
     
  12. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    Ja ik heb thuis bijna niemand gehad, in het ziekenhuis heb ik wel veel gehad en toen krees ze de hele nacht door en als ik haar uit mijn armen legde.
    Ze gaat in princiepe bij niemand anders op schoot dan bij mij en haar vader, natuurlijk mogen de opa's en oma's haar ook even vast houden als ze komen.
    Mijn ouders hebben haar pas afgelopen vrijdag voor het eerst vast gehad omdat er op andere momenten te veel andere mensen waren en ik wilde dit voor beide partijen in rust doen.
    Voeden doe ik en mijn man alleen dat hebben we duidelijk afgesproken toen ik van de borstvoeding af stapte (geef nu afgekolfde melk via de fles) anders wil iedereen haar een flesje geven en ik wil dat dit een rust moment is voor haar en mij (vond ik van bostvoeding zo mooi).
    Voor Kailynn gelden de 3 R'en erg.
    Ik ga haar misschien ook inbakeren als het niet beter gaat met haar krijs momenten want ik heb het idee dat ze zich weer wakker slaat op het moment dat ze bijna slaapt. maar ik moet oppassen met haar heupen omdat ze in stuit heeft gelegen dus mag ik alleen haar armen verpakken.
    De wijkverpleegkundige raden dit mij ook aan en stuurt er nog informatie over op.
     
  13. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Hallo allemaal,

    ik heb zo ongeveer ruim 30 pagina's 'gelezen' om weer een beetje bij te komen....
    Bedankt voor alle felicitaties.

    Rabia gefeliciteerd met Jayron
    Nietje gefeliciteerd met Emir
    Lianne gefeliciteerd met Dymphy (eindelijk...)
    Vera gefeliciteerd met Jelina
    Doenka gefelictieerd met Stan
    Jantien gefeliciteerd met Kasper (toch nog een sintkado...)
    Setje gefeliciteerd met Jayden
    Lintjezuur gefeliciteerd met Sven
    Arwen gefeliciteerd met Myrthe


    mijn bevallingsverhaal:
    ik had jullie nog maar net gemeld dat ik ingeleid zou gaan worden....
    echter onze kleine besloot dit niet meer af te wachten.
    dinsdagavond zat ik aan de telefoon met mijn schoonmoeder rond kwart over 7 toen ik de eerste harde buik van mijn zwangerschap kreeg. Na een minuut of 10 kreeg ik er nog een en vanaf dat moment kwamen ze om de 3 a 4 minuten. Ik vroeg me even af of dit normaal was en heb mijn VK toen gebeld, ondanks dat ik in het ziekenhuis zou bevallen had ik met haar afgesproken dat ik haar op de hoogte zou houden, ook omdat ik haar natuurlijk goed ken.
    Zij kwam meteen naar ons huis toe en heeft toen even gekeken hoeveel ontsluiting ik had. In een uur tijd had ik al 4 cm ontsluiting. We zijn toen snel in de auto gegaan en naar het ziekenhuis. Ondertussen bleven de weeen maar doorgaan. Het was vanaf het begin behoorlijk heftig en pijnlijk. Om ongeveer 20.45 was ik in het ziekenhuis en werd ik aangesloten op de CTG. Op dat moment was alles prima, hartslag goed. Ik had alleen verschrikkelijke rugweeen die erg zeer deden. Mijn VK bleef erbij toen de arts assistent de vliezen doorprikte. Nick bleek in het vruchtwater gepoept te hebben. Na enige tijd mocht ik van de CTG af om onder de douche te gaan. Op dat moment was de ontsluiting nog niet verder dan thuis. Ik heb een uur lang onder de douche weeen opgevangen, wat erg goed ging. De warme douche was heerlijk en ik kon me veel beter ontspannen. Na een uur kreeg ik persdrang. Mijn man riep de VK terug. Ondertussen was de arts-assistent weggeroepen voor een spoedkeizersnee, waardoor mijn eigen VK op dat moment de bevalling verder op zich heeft genomen. Ik moet zeggen dat ik dat heerlijk vond, zo'n vertrouwd iemand aan mijn bed (die eigenlijk niet eens dienst had, maar haar vrije avond en nacht voor mij heeft opgeofferd. Ze was er zelf ook heel graag bij) Toen ik uit de douche kwam had ik inmiddels zo'n 9 cm ontsluiting. De Vk heeft toen tijdens de volgende weeen de laatste cm weggemasserd en toen mocht ik gaan persen. De eerste persweeen gingen goed, echter toen begon Nick's hartslag te dippen. Ik moest toen op mijn zij liggen en de persweeen wegpuffen. Da's niet makkelijk.... Echter hierdoor schoot Nick ook een stukje terug in mijn baarmoeder en werd mijn ontsluiting weer onvolledig en mocht ik eigenlijk niet meer persen.... Dit lukte gedeeltelijk, maar niet volledig... Door het verminderde vruchtwater en de meconium in het vruchtwater kreeg hij onvoldoende zuurstof tijdens de persweeen. De arts-assistent is toen snel teruggeroepen en heeft het zuurstofgehalte van Nick gecontroleerd door bloed afname via het hoofdje. Toen die uitslag bekend was werd meteen de gyneacoloog erbij gehaald en die heeft eenmaal tijdens een perswee gevoeld. Deze gaf aan dat hij niet verwachtte dat ik binnen het half uur zelf weer zou mogen persen en dat hij het beter achtte om een keizersnee te doen, omdat de hartslag van Nick niet goed was en hij ook na een wee veel tijd nodig had om bij te komen. Ik ben toen aan de weeenremmers gehangen om de weeen weg te nemen en met spoed naar de OK gereden. Dit was om 1.20 uur. Mijn VK is bij ons gebleven en heeft nagevraagd of ik nog een ruggeprik mocht of dat ik volledig onder narcose moest. De ruggeprik mocht gelukkig nog, waardoor ik de keizersnee wel bewust heb kunnen meemaken. Nadat ik op de OK gereden was ging het heel snel, want ons manneke is om 1.39 ter wereld gekomen.
    Hij heeft toen zuurstof bijgekregen, waarna wij naar de neonatologie zijn gebracht. Nick heeft 'snachts nog in een warm bedje gelegen vanwege vocht in zijn longetjes, maar dit was al snel niet meer nodig en hij deed het goed. Woensdagochtend om 11.00 is hij naast mijn bed komen te staan in zijn eigen wiegje.

    Ik heb Nick 's nachts na de keizersnee nog de eerste keer aan de borst gelegd. Het heeft in totaal bijna twee hele dagen geduurd maar inmiddels loopt de borstvoeding overvloedig.... Het is heerlijk om mijn manneke aan de borst te hebben en hem tevreden te zien zijn. We genieten volop van elkaar. Mijn man is nog tot 3 januari vrij dus we hebben echt de tijd om aan elkaar te wennen en ons ritme te vinden. Vannacht de eerste nacht thuis was natuurlijk ook wel weer even spannend. Voorlopig gedraagt Nick zich voorbeeldig en komt hij voor 1 voeding in de nacht zo ergens tussen 3 en 4 uur...

    o ja voor de statistieken: Nick is 50 cm lang en woog 3285 gram bij de geboorte.


    Suusje76: ik blijf het leuk vinden om de paralellen in ons leven te zien... zelfde leeftijd, trouwdatum, eerst zelf proberen te bevallen en dan uiteindelijk allebei een spoedkeizersnee en een zoon.... Overigens heb ik de keizersnee minder zwaar ervaren als jij denk ik, maar doordat ik een ruggeprik heb gekregen denk ik dat de narcose bij mij een andere, minder zware uitwerking heeft dan bij jou.

    Oke genoeg geschreven voor vanavond.....

    Tot snel

    enne meiden: zet hem op als je nog niet bevallen bent. Het is het waard om nog effe te wachten...

    Ik zal binnenkort nog wat extra foto's proberen te plaatsen. Eventueel kun je via onze website (zie onder www) ook nog wat meekijken, hoewel babyfoto's ook in het besloten deel staan. Maar een berichtje achterlaten op onze site mag altijd....

    Karin
     
  14. Sidessa

    Sidessa Lid

    31 okt 2006
    94
    0
    0
    Maasmechelen
    Hoi dames, wil jullie laten weten dat ik donderdag om 18.18 uur ben bevallen van een dochter Janissa. Ze weegt 3.300 kg en is 49 cm.

    Ben pas vanaf vandaag uit het ziekenhuis vandaar dat ik het zo laat heb kunnen melden.

    De bevalling is heel vlot verlopen. Kreeg donderdag om half drie s'middags weeën, maar dacht dat het weer voorweeën waren, dus ging met mijn vriend mijn dochter van school halen. Daarna nog even bij mijn ouders op bezoek, maar daar besefte ik dat die weeën toch niet wegzakte, integendeel zelfs. Ben toen toch maar naar huis gegaan en de spullen gepakt om mijn dochtertje te kunnen wegbrengen. Ik kwam uiteindelijk om 16.35 uur in het ziekenhuis aan en om 18.18 uur, na 3 keer persen was ze geboren dus ik het niet mogen klagen.

    Heb alleen ontzettend veel last van aambeien, dus kan niet zitten of liggen en dat maakt het een beetje moeilijk, maar de kleine is heel makkelijk dus dat scheelt weer.

    Voor alle moeders die ondertussen zijn bevallen, van harte proficiat.
     
  15. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Hey Sidessa je was me net voor haha, wilde het net even komen melden hier! Nogmaals gefeliciteerd! Is een goede bevalling geweest zeg! Balen hé aambeien... brrr dat wil ik deze keer dus écht niet :( Sterkte ermee! Waarom moest je eigenlijk nog in het zh blijven?

    Karin is nog een heftige geebeurtenis geweest die bevalling van je zeg! Wel fijn dat de bv toch nog zo goed opgestart is.. kunnen jullie daar tenminste lekker van genieten!

    eve het ziet ernaar uit dat je begonnen bent! Hoop dat het goed door gaat zetten nu, wie weet ben je nu flink weeën aan het opvangen ;)
    Voor Duckie geld trouwens hetzelfde, zet um op als je intussen nog meer aan het rommelen bent geslagen, zal voor jullie allebei duimen!

    Slingding, goed dat je haar zo in de gaten houd, kids die overprikkeld raken moet je goed afschermen en dat doe je goed zo. Alles lekker rustig houden niet van hand op hand goed gedaan! Inbakeren is daar een goede aanvulling op, ze worden echt een stuk rustiger als ze ingebakerd worden. En sowieso mogen kindjes niet met de heupjes worden ingebakerd voor dat ze 6 weken oud zijn. Ze heeft natuurlijk niet de makkelijkste bevalling achter de rug en dat heeft zijn weerslag op kinderen, geef haar veel houvast en veiligheid dan komt dat allemaal weer op zijn pootjes terecht en kan ze op zichzelf gaan vertrouwen.

    Enneuh gaan jullie nu allemaal tegelijk slijmproppen verliezen en rommelen? Jullie gaan toch niet allemaal bevallen en mij hier inmn uppie laten zitten hé :( Zie het al voor me zit ik tegen mezelf te brallen :) En jullie allemaal in het mama gedeelte over luiers en nachtvoedingen enz kletsen... kan ik me zo nog gaan aansluiten bij de januarimama's :cry:

    Nou ik ga even deprie wezen spreek jullie morgen wel weer... als er nog iemand is hier tegen die tijd ;)
     
  16. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    @Sidessa Gefeliciteerd met jullie dochtertje :D

    @Eve spannend hoor.

    Ik heb sinds anderhalf uur ook erg last van harde buiken maar ze doen nog niet echt zeer dus denk dat het weer vals alarm is,ga er in ieder geval niet teveel op hopen dat het door gaat zetten.
     
  17. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    Karin gefeliciteerd met Nick!
    Sidessa gefeliciteerd met Janissa!

    Ohhh wat heerlijk.. ik hoef ook niet zo lang meer te wachten.... hoop ik!
     
  18. Sidessa

    Sidessa Lid

    31 okt 2006
    94
    0
    0
    Maasmechelen
    Bedankt dames voor de felicitaties. Oh ja ben vergeten te zeggen dat er foto's in de album staan van Janissa.

    Ayla, in belgie is dat standaard bij een bevalling dat je normaal 5 dagen in het ziekenhuis blijft, maar ik mocht al na 4 dagen gaan omdat de klein het zo goed deed.
     
  19. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Aaaaaahhhh wat een plaatje weer! Nou de december kindjes zijn wel de mooiste van het jaar volgens mij hoor :D Stuk voor stuk beauty's!
    Ja besefte me later dat je natuurlijk in belgie bevallen bent, ben toch blij met ons kraamsysteem hoor!


    Ja Juut en Vales zul je zien jullie gaan ook al beginnen ik blijf hier heel alleen remy over.. :(

    Ik ga proberen te slapen, het is morgen al weer dinsdag, donderdag ben ik alweer 39 weken! Hoop eigenlijk stiekum dat ik dat niet haal maar ziet er wel naar uit, zal dan toch weer naar de vk moeten ben benieuwd of ze wat wil doen voor me. ik voel me met de dag ellendiger en verdrietiger worden en dat zit helemaal niet in mn aard. Ik baal gewoon zo van dat blijven liggen en bijna niet kunnen lopen, mn jongens kennen me heel anders en dat vind ik dus het ergste... ik wil zo graag leuke dingen met ze gaan doen weer... lekker naar buiten rennen en spelen.. maar ja dat gaat dus niet.
     
  20. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    @Sidessa: gefeliciteerd met jullie mooie dochter Janissa!

    Hier nog alles rustig!
     

Deel Deze Pagina