wie wil er praten over je miskraam

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door nik2004, 10 nov 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nik2004

    nik2004 Actief lid

    9 nov 2005
    118
    0
    0
    chichilla, veel sterkte meis met je verlies. Het is heel moeilijk, zeker omdat er ook nog eens in je omgeving kindjes geboren zijn. Ik heb ene schoonzus die vijf weken na mij uitgeteld is, tja helaas ik zal niet bevallen.

    Ook balen dat je cyclus nog totaal niet in orde is. Je hoort het vaak, beetje bloedverlies.
    Maar wie weet ben je wel al zwanger???

    Ik verwacht mijn ongi rond 12 december als ik ene normale cyclus heb en dan kan ik hopleijk met de kerst aan het klussen. Nu wacht ik eerst mijn ongi af.

    hoop nog van je te horen
     
  2. Kitty

    Kitty Actief lid

    10 nov 2005
    442
    0
    0
    Opvoeder-begeleidster
    Willebroek
    Hey,

    Indien iemand mijn stukjes al las... ik was er vrij hard in toen ik mijn miskraam kreeg. Het was de natuur en volgende keer zou het wel beter gaan. Vorige week zat ik 5 dagen thuis omwille van een gekneusde rug en ik heb me de ogen uit de kop gehuild. Alleen zitten is echt mijn ding niet en nu moest ik wel aangezien platte rust werd voorgeschreven.

    Ik hou helemaal niet van dat kleffe gedoe en mensen die zeggen hoe erg het wel is. Maar nu heb ik bij de aankoop van onze kerstballen een engeltje gekocht om erbij te hangen. Toen ik het zag hangen dacht ik meteen aan het vruchtje dat we verloren zijn. En ik ben dan nog zo vrijzinnig als maar zijn kan en geloof niet in de gescheidenheid van lichaam en geest. Tja, ik ben mijn gevoel gevolgd en ergens volgende week hangt ons engeltje bovenaan in de boom.

    Om een nieuwe start te maken had ik wel wat veranderingen nodig. Ik heb mezelf vorige cyclus zot gemaakt door er dag en nacht aan te denken en er op te hopen. Kben bij mijn ma in het kapsalon een nieuwe look gaan aanmeten, heb eens goed gebleten (omdat ik het in eerste instantie maar lelijk vond en omdat ik me al zo slecht in mijn vel voelde) en nu heb ik een nieuw brilletje besteld. Een volledige head-make-over en voor mij een nieuwe start.

    Hopelijk lukt het me alles een beetje los te laten

    Hopelijk lukt het jullie ook

    Kitty
     
  3. shinshila

    shinshila Lid

    1 dec 2005
    5
    0
    0
    brabant
    hoi ik ben alletwee van de teweeling verloren eentje was al heel vroeg afgegaan en de andere met 8 weken en 5 dagen maar ik kan jullie het goede nieuws laten weten ondertussen heb ik een test gedaan en blijkt dat ik weer zwanger ben nu moet ik 14 december naar de gynacoloog echo ik ben wel echt bang nou hoor voor hetzelfde en mijn msn is staffordlover@hotmail.com
     
  4. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Shinshila,
    Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap, en probeer er (ondanks je onzekerheden) toch van te genieten.
    Liefs Sarina.
     
  5. shinshila

    shinshila Lid

    1 dec 2005
    5
    0
    0
    brabant
    harstikke bedankt morgen men eerste echo spannend
     
  6. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Veel plezier, en hopelijk is alles goed!
    Groetjes, Wendy
     
  7. nik2004

    nik2004 Actief lid

    9 nov 2005
    118
    0
    0
    proficiat en meis hopelijk is alles goed, geniet er van!!!

    ik heb helaas vanmorgen getest negatief dus maar weer afwachten wanneer die ongi komt.
     
  8. shinshila

    shinshila Lid

    1 dec 2005
    5
    0
    0
    brabant
    nou gister een echo gehad maar ze konden niks zien
    heb ik daar een urine test moeten doen nou die was gewoon positief nou morgen weer een echo mischien dat het nou een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is of dat het mischien nog te vroeg was voor een echo maar da lijkt me nie echt ben nou als het goed is 6 weken dan zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt ben wel benieuwd hoe het dan toen gegaan is wa het was

    groetjes bianca
     
  9. nik2004

    nik2004 Actief lid

    9 nov 2005
    118
    0
    0
    ik heb dat niet meegemaakt, maar duim voor je dat je snel zekerheid hebt en dat het allemaal goed is.
     
  10. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Zagen ze ook niet je baarmoeder zelf?
    Wat raar, het lijkt me dat je die in ieder geval moet zien, zwanger of niet zwanger. Bij mij zag je duidelijk verschil tussen toen mijn miskraam nog moest komen (mooie ovale vorm van de baarmoeder, met nog een heel klein spoortje van de foetus) en toen hij voor een groot deel achter de rug was (was die ovale vorm weer 'ingestort').

    Hopelijk heb je snel meer duidelijkheid of alles in orde is!

    Groetjes, Wendy
     
  11. christina

    christina Niet meer actief

    hoi Shinshila, Ik weet wat je bedoelt
    Ook ik heb onlangs een vroege miskraam gehad. (dat weet ik nu inmiddels) voor ik ging testen had ik een rare ongi, ben altijd best wel heftig ongi, maar toen was t anders, bijna niks, vond t vreemd en dacht testen. Toen mijn verbazing gaf de digitale test van clearblue harstikke zwanger aan. Kon het haast niet geloven aangezien het de 1ste poging was. Dus nog 4 testen er tegen aan gegooid en allemaal positief. Had ook veel hoofdpijn en pijnlijke borsten.... VK gebeld mocht 12 dec komen voor een echo, ik zou dan 8 weken zijn.... Op 3 dec had ik plots bloedverlies, dus op maandag 5 dec de vk direct gebeld. Konden we 's middags al direct naar toe. De VK kon niks ontdekken wat op een zwangerschap leek in mijn baarmoeder, ondanks al die positieve testen dus direct naar t ziekenhuis om een BBZ uit te sluiten. Weer een echo in t ziekenhuis en bloedprikken en de arts assisitent heeft me aardig bang gemaakt met de mogelijkheid tot een buitenbaarmoedelijke zwangerschap. Er werd gewoon met de botte bijl op tafel geslagen wat betreft de mogelijke behandelmethoden bij een BBZ. 'savonds belde ze van t ziekenhuis dat mn hcg 59 was (toen had ik zoiets gelukkig, want als ie boven de 2000 zou zijn dan hadden we veel kans op een BBZ). Ze legde uit dat je alst hcg 50 was dan ben je zwanger dus haar conclusie was of een prille zwangerschap of een mk, maar t gevaar voor een BBZ was nog niet geweken. Op dinsdag werd ik erg ongesteld met rugpijn en toen had ik zoiets het zal wel een mk zijn, en het enge verhaal van een BBZ zal nu wel met een sisser aflopen. Dus op woensdag weer het zelfde riedeltje. weer bloedprikken, echo etc. Het hcg gehalte was gedaald naar 19. Op dat moment was ik best opgelucht, gelukkig geen BBZ. Alleen jammer dat toch geen zwangerschap is. Voor mezelf heb ik 1 troost, we kunnen gelukkig uit ons zelf zwanger raken.De natuur gaat z'n gang, soms denk ik als ik die test niet had gedaan en het bloedverlies had beschouwd als een menstruatie had ik nooit geweten dat ik een mk had gehad. Als t goed is heb ik dit weekend mn eisprong, dus we zijn weer goed aan de klus. Nieuwe ronden nieuwe kansen. Heel veel sterkte!
     
  12. nik2004

    nik2004 Actief lid

    9 nov 2005
    118
    0
    0
    Ik wilde even laten weten dat ik inmiddels zwanger ben. ga mijn ontzettend moeilijke weken weer doormaken. ben best ongerust. wil niet te blij zijn.......
     
  13. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Hoi Nik,

    Gefeliciteerd met je zwangerschap, ik hoop dat je er van kunt genieten.
    Zelf heb ik in September een vroege miskraam gehad en heb vorige week weer positief getest. Helaas snel daarna weer bloedingen en zit nu nog in onzekerheid. Krijg over anderhalve week een echo en weet dan meer.
    Ik moet zeggen dat ik deze zwangerschap wel onbezorgd in ging. Ik ging er vanuit dat het deze keer gewoon goed zou gaan. Er was ook geen aanleiding om er anders over te denken. Nu is die onbezorgdheid er wel weer vanaf en is het even afwachten.
    Eén miskraam hoeft helemaal niet te zeggen dat het risico bij een tweede zwangerschap groter is. Zelfs bij 2 MK gaan ze er nog vanuit dat het toeval kan zijn.
    Probeer lekker van je zwangerschap te genieten. Dit is zoiets moois, daar moet je elke dag van proberen te genieten.
    Veel sterkte in de eerste weken en een fijne zwangerschap.

    Groetjes Noralien
     
  14. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    ten eerste Proficiat!!!

    Ik begrijp dat als je een miskraam achter de rug hebt, je extra onzeker bent hoe het gaat verlopen. Ik heb nog geen miskraam meegemaakt, maar om 1 of andere reden heel bewust mee bezig. (aard van het beestje)

    Ik heb net alle berichten op je onderwerp gelezen. Sneu allemaal.

    Jouw verhaal dat je het hartje hebt horen kloppen en dan paar dagen later mis ging is vreselijk.

    Ik heb vorige week een echo gehad (op eigen houtje) wilde weten of ik echt wel zwanger was. Heb ook het hartje horen kloppen, alles goed, zat een hele dag hoog op de wolk met een big smile...maar nu een week verder begin je weer te twijfelen..klopt het nog steeds..? Ik wil hier niet bij stilstaan en gewoon happy zwanger zijn, maar toch ik blijf heel gereserveerd en de super enthousiasme in de omgeving benauwd me ooit.

    Maar allemaal Positief blijven!!! Want zo kun je niet bezig zijn, even heel bot gezegd, hoe weten wij eigenlijk of wij morgen nog leven? Maar goed ook, dat we niet alles weten.

    Ik wense je een hele goede zwangerschap toe en hoop dat je in de moeilijke weken wat afleiding hebt en ze voorbij vliegen

    gr. cassandra
     
  15. nik2004

    nik2004 Actief lid

    9 nov 2005
    118
    0
    0
    bedankt voor jullie lieve woorden... taj het is ook heel spannend.... ik probeer er ook van te genieten maar ik wou zo graag dat ik in ieder geval die twaalf beruchte weken had gehad.

    noralien voor jou ook weer die spannende weken, poeh meis zit je niet mee. als je van je af wil schrijven doe maar lekker hoor. maar nog anderhalve week wachten poeh wat spannend.... maar het komt allemaal goed!!!
     
  16. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Wat fijn, gefeliciteerd Nik!
    Kan me zo goed voorstellen dat je je ook zorgen maakt, zal bij mij ook wel zo zijn als ik weer zwanger zou worden.

    Veel sterkte de eerste weken, hopelijk zijn ze snel voorbij en hopelijk kun je ook wel een beetje van je zwangerschap genieten!

    Groetjes, Wendy
     
  17. Jenny

    Jenny Fanatiek lid

    14 mei 2005
    1.432
    0
    0
    Begeleiding dagbesteding
    WW
    Hai, volgens mij blijf je vanaf dat je positief test totdat je ooit doodgaat ongerust over je kind. Ik denk ook als je de 12 weken voorbij bent dat die ongerustheid nog niet weg is. Ik heb het zelf ook. Ben nu 18 weken zwanger maar wie zegt dat het bij mij goed blijft gaan (ik heb die ongerustheid ook wel door mijn miskraam)?. Zelfs als het straks geboren is zijn er zorgen en volgens mij blijf je die houden. Zo lang ze niet heel je leven beinvloeden zijn zorgen denk ik wel goed, zolang je zeker ook maar kan blijven genieten.
    Iedereen succes.
    Liefs Jenny
     

Deel Deze Pagina