Bevallen van een groot kind

Discussie in 'De bevalling' gestart door Jo79, 22 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    zo Beca wat een flinkerds meid!
    Met hoeveel weken ben je bevallen of ben je ingeleidt?

    Hier dus juist grote hoofdjes maar de rest vrij smalletjes(kan je dat zeggen van een kind van ruim 5 kilo?;))
     
  2. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    @pinguin: de eerste 41+5, de tweede 41+6. Beide spontaan en natuurlijk bevallen, zoals dat zo mooi in het bevallingsverslag staat te lezen.

    En kleine hoofdjes kan je inderdaad zeggen, zelfs bij 5 kilo. Mijn beide kinderen hebben namelijk hoofdjes tussen de 0 en -1 lijn, terwijl ze (inmiddels) qua lengte en gewicht op de +1 lijn zitten.

    Bij de gyn (2e zwangerschap) maten ze 'm op, ongeveer week 37 of zo, en toen zeiden ze tussen de 3,8 en 5 kilo, waarom komt u hier? Toen ik later aangaf dat z'n zus ook een klein hoofd heeft werd het al, dan zal het wel 5 kilo zijn, want ze meten 3 dingen. bovenbeen, hoofd en buik, en dat bepaald de grootte bij een echo. Maar ja, als er al 1 kleiner is, dan lijkt de rest weer normaal...snap je 'm nog?
     
  3. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Heel raar hoor.
    Ik heb vanwege het gewicht van mijn zoon(4095 bij 36+3) meerdere groeiecho's gehad omdat de kans op een nog groter kind heel reëel was.
    Vanaf 28 weken dus zowel bij gyn als vk onder behandeling.
    Moet zeggen dat ik zelf wel heel erg heb aangedrongen op die groeiecho's.

    De koppies van beide kinderen zaten boven de +2 lijn in de curve.
    Mijn zoon is voor de rest altijd gemiddeld geweest maar zit nu tussen de 0 en -1 lijn.
     
  4. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    maar hoe is jouw eerste bevalling verlopen dan?
    Omdat de eerste bevalling uiteindelijk prima is verlopen (in medisch opzicht dan) zag de gyn er niet echt wat in om mij sneller te helpen of medisch te laten bevallen. Dreigende macrosomie (= te grote baby, + 4 weken op zwangerschapsduur) is namelijk geen medishce indicatie. Wel leek het hem een goed plan om 'voor de zekerheid' in het zh te bevallen.

    Bij de tweede geen extra groeiecho's, omdat bij 20 wkn en 30 wkn (deze vanwege de placentaligging) hij net op schema lag. Dat kwam dus vooral vanwege het kleine hoofd. Bij zijn geboorte was het hoofd trouwens op de +2 lijn, terwijl de rest ver buiten de schaal lag.

    Wel heb ik met beide baby's het geluk gehad dat ze ook lang waren, de eerste 54cm, de tweede 58 cm. Dan is het gewicht nog een beetje verdeeld....
     
  5. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Mijn eerste zwangerschap was gecompliceerd.
    Heb toen meerdere heftige bloedingen gehad en werd met 32 weken met weeën opgenomen. Dat gaf een medische indicatie.
    Mijn bevalling was vrij makkelijk binnen 4,5 uur vanaf de eerste wee.
    Waarvan een uur en een kwartier geperst.
    De tweede had ik vanwege het feit dat ze zo groot leek wel een medische indicatie(Er was verwacht dat ik ingeleid zou moeten worden)
    Ik heb alleen het ziekenhuis niet gehaald want mevrouw had haast en is in krap 2,5 uur geboren (vanaf de eerste wee)
    Hier waren ze 52 en 56 cm.

    Ook geen suiker maar mega grote placenta(meer dan een kilo zwaar)
     
  6. Arja

    Arja Bekend lid

    2 nov 2008
    951
    0
    0
    Doordat mijn kindje 9,5 pond woog, trad er een complicatie bij de bevalling op (zie mijn topic schouderdystocie). Ik zou als ik jou was zeker in het ziekenhuis gaan bevallen, zodat er altijd een gynaecoloog in de buurt is voor het geval dat. Verder is het heel goed mogelijk dat er niks aan de hand is. Er zijn heel veel vrouwen die grote kinderen er zonder moeite uit persen en andere vrouwen die bij een klein kindje toch een kunstverlossing krijgen. Verder vond ik het persen wel meevallen. De ontsluitingsweeen zijn veel pijnlijker. Wel een tip: Begin alvast om je ontlasting zacht te krijgen (met zakjes transipeg bijv.) als je heel hard moet persen en je krijgt daardoor flinke aambeien dan is het wel zo fijn als je eerste ontlasting niet keihard is. Ook bij een evt. knip of scheur is het fijn als je geen moeite hoeft te doen om je ontlasting kwijt te raken.
     
  7. elmo28

    elmo28 Fanatiek lid

    11 apr 2009
    2.803
    0
    0
    Hoi mijn eerste was 4180 gram met 41+4 thuis begonnen het vlotte niet en uiteindelijk met vacuum bevallen.
    De tweede groeide heel hard en bleek macrosoom te zijn.
    ben ingeleid met 38+3 het resultaat een meid van 4785 gram.
    Deze bevalling ging echter veel vlotter, het inleiden duurde even maar nadat mijn vliezen geprikt waren was ze er binnen 5 uur incl 20 min. persen. slechts een klein knipje omdat ze achter haar oren bleef hangen haha. wel moesten ze de schouders eruit wrikken.
    Dt was wel een aanslag op mijn lijf omdat ik BI had.
    Nu wordt ik ook extra in de gaten gehouden.
    Bij mij ook geen suiker, maar bak ook gewoon grote kindjes.
    Ben benieuwd wat voor gewicht dit word.
     
  8. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Ondertussen loop ik dus al aardig overtijd. Het kind drukt zo dat ik amper nog kan lopen en als ik naar de w.c. moet, springen de tranen in mijn ogen. Vandaag urine-onderzoek gehad, maar geen blaasontsteking. Waarschijnlijk gewoon de druk van het kind denk de vk. Ze schatten hem ook lang.
    Morgen naar de verloskundige, ben benieuwd wat ze zegt. Een thuisbevalling zie ik met de dag minder zitten.
     
  9. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Meid, volgens mijn moeder maakt het niets uit. Ik was een negenponder en mijn broer en zus heel wat minder zwaar, maar de bevalling van mij was het makkelijkst.

    Sterkte :)
     
  10. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    het is altijd lastig te zeggen of een zwaardere baby makkelijker of moeilijker bevalt dan een lichte, omdat bij iedere bevalling de omstandigheden anders zijn.

    Wel loop je met een baby vanaf 9 pond een groter risico op een dystocie. Gelukkig is mij dat beide keren bespaard gebleven, maar de eerste had wel een gekneusde schouder.

    Een gyn krijg je alleen toegewezen als je met een medische indicatie bevalt, en dan ook alleen maar als het nodig is. Bij beide heb ik geen gyn gezien, alleen bij de eerste om de subtotaalruptuur te hechten.

    Het is lastiger een klein dikkerdje eruit te werken dan een lange en zware baby, maar dat kun je jezelf ook wel voorstellen.

    Ik denk dat een zware baby makkelijker ontsluit, omdat er meer druk op de bekkenbodem staat (Bij gebroken vliezen) maar dat wil niet zeggen dat een kleine baby niet heel snel geboren kan worden.

    Achteraf gezien (nu 15 maanden na de 2e bevalling) vallen die bevallingen wel mee (dat ik dat ooit nog zou zeggen.....) en heb je vooral gemak van een zwaardere baby. Zo is de temperatuur beter te reguleren, geen gehannes met kruiken en zo. Mijn zoon is van maart en heeft altijd een temp van 37.1 gehad. Positief effect van het groot zijn. En je hebt een stevige beer he, dat heeft z'n eigen charmes.

    Succes!
     
  11. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    9 dagen, meid, ik leef met je mee. Maak jezelf in je hoofd niet te gek he! Vooral omdat je al een keer gebaard hebt moet het makkelijker zijn om een eventueel groter kind te laten passeren. 9 pond kan ook thuis geboren worden, maar laat het van het moment afhangen. En in het zh is het ook goed vertoeven hoor
     
  12. Eline078

    Eline078 Bekend lid

    15 dec 2008
    571
    3
    0
    Zwijndrecht
    mijn zoontje woog 3960 gram.

    in het ziekenhuis bevallen. paste niet door het geboortekanaal dus werd uiteindelijk vacuum.

    ik wil niet meer bevallen maar mocht ik ooit nog eens moeten of zou een ander me het vragen.... in het ziekenhuis en nergens anders. gewoon te groot risico.
     
  13. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    Ons zoontje was bij de geboorte 4400 gram. Ik moest naar het ziekenhuis vanwege langdurig gebroken vliezen. Donderdag braken de vliezen, zaterdag is hij gehaald. Ik heb uiteindelijk 3 kwartier moeten persen (in onze beleving maar 10 minuten) en ze hebben geknipt (mooi genezen geen last van gehad). Nu ben ik zwanger van de 2e en krijg ik extra groeiecho's van 32 weken. Ik ga er maar vanuit dat we weer een flinkerd krijgen en ik wil het graag thuis proberen. In het ziekenhuis was prima, maar ik heb verder een prima bevalling gehad dat ik het thuis wel zie zitten.

    Ben erg benieuwd hoe het nu met je is. Zie dat je nu 10 dagen over tijd bent. Veel succes en het gaat je zeker lukken!
     
  14. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Het verschilt echt per vrouw dus. Mijn zoontje had een geboortegewicht van 3980 gram en ik ben thuis binnen 3,5 uur bevallen.

    @TS: 10 dagen overtijd al, sterkte en succes!
     
  15. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Finn is met 40w6d geboren en was 4200 gram en 52 cm...
    Vantevoren hadden ze ook al gezegd dat het best een flinke zou zijn...ik wilde graag thuis bevallen maar door de hele heftige rugweeen ben ik toch in het ziekenhuis beland...die kon ik zelf niet opvangen

    Toen ik uiteindelijk mocht persen was hij er met 20 minuten...ik had alleen een klein scheurtje aan de binnenkant van mn schaamlip...verder niets...

    Dus ik denk dat het niet uitmaakt of je kindje groot of klein is...maar meer aan jouw lijf op dat moment...
     
  16. Duna

    Duna Niet meer actief

    Ik ben bevallen van een flinke jongen van 9 pond. (4550 gram) Van tevoren heeft de gyn. mij niet verteld dat ik een groot kindje zou krijgen, hij werd gemiddeld geschat. Ik ben bevallen dmv een ingeleide bevalling (doordat mijn bloeddruk steeg). Ik heb vreselijk heftige en pijnlijke weeen gehad door het toedienen van de oxitine (heb uiteindelijk een ruggeprik gehad) maar onze man is eigenlijk heel vlot geboren. Met een paar flinke persweeen was hij er al! Ik ben slechts minimaal ingescheurd geweest en dat was met een paar dagen eigenlijk alweer genezen. Ik kan eerlijk gezegd ook niet zeggen of de bevalling soepeler was gegaan als ons kindje kleiner was geweest.
     
  17. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Nou, ik ben gisteren bevallen, nadat de vk de vliezen goed had gebroken is hij in 2 uur tijd geboren, ontzettend pijnlijk, maar dus megasnel. En een reus is het, 9,5 pond! Ben in het ziekenhuis bevallen, zag het thuis niet zitten, al was het ook vreselijk om in de auto te zitten met die weeën, ben toch wel blij dat ik daar was. Vanwege zijn gewicht moesten we nog een nachtje blijven, om te kijken of zijn glucose in orde was. Gelukkig alles in orde, nu thuis bijkomen:).
     
  18. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Gefeliciteerd, Jo!
     
  19. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Gefeliciteerd Meid!
    Inderdaad een flinke kerel.
    FIjn dat het allemaal goed is gegaan.
     
  20. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    13 sep 2006
    1.168
    0
    0
    zeeland
    gefeliciteerd met jullie grote man.

    geniet er lekker van.
     

Deel Deze Pagina