oproep aan de mama's van 1,5 jaar geleden

Discussie in 'Prematuur' gestart door M28, 29 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    hai meiden,
    ik schrijf niet meer veel mee op de prematuur topic, maar ik lees nog regelmatig mee. Heb ook mijn naam veranderd. ik was mj24.
    Ik ben benieuwd hoe het met de mama's is van de kinderen die ongeveer 1.5 jaar geleden zijn geboren. We schreven destijds flink en ik merk dat bijna niemand meer meeschrijft, wat natuurlijk een erg goed teken is. Ik denk dat voor de meeste van ons de zwaarste tijd geweest is, de grootste ongerustheid is weg.

    Maar ik ben toch benieuwd hoe het met jullie kinderen is.
    Mijn meiden gaan super. Beide lopen/rennen rond, beginnen woordjes te kletsen en doen het na mijn gevoel niks minder dan een kind van hun kalenderleeftijd. Ze blijven kleine meisjes, maar dat vind ik juist wel erg schattig. Ze zijn stout, knuffelen veel, sociaal, grappig en nogmaals erg stout.

    Ik hoop dat het goed gaat met jullie kinderen en dat ze net als bij mij de achterstand goed hebben ingehaald.
    Het blijven wonders!
     
  2. Jufffie

    Jufffie Niet meer actief

    Ik ben ook niet meer zo vaak online maar ik ben zo nu en dan er wel nog hoor!

    Mijn dochter doet het minder en ik loop de deur van het ZH nog steeds plat!

    Kus ana je meiden!
     
  3. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Mijn meisje is nu dan wel wat ouder dan die van jullie.
    En het gaat goed met haar.

    Ze gaat sinds januari naar de voorschool, iets wat ze heel hard nodig heeft en had. Ze vind het heerlijk.

    Kwa ontwikkeling loopt ze ook niet achter.
    Ze praat goed, en dit gaat steeds beter maar toch gaan we hier naar de vakantie wat meer op focussen, misschien dat ze logo nodig heeft. Verder doet ze het heel goed.

    Stout zijn ????? Oh zo herkenbaar .... Soms zijn er van die dagen . Dan ben je blij als het weer bedtijd is en ze dan om 1900uur weer heerlijk in bed ligt.
    Bijkomen dus :)

    Maar verder niets te klagen hier.

    Juffie, vervelend dat het met je meisje niet goed gaat?
    Kan je dat omschrijven?
     
  4. petty

    petty Actief lid

    10 jul 2007
    451
    0
    0
    hoi!

    ben er ook nog, mijn zoontje was 2 juni 1 jaar geworden. het gaat super goed met hem, hij loopt nog niet maar hij is druk aan het oefenen, de voorpret is ook hartstikke leuk!

    en....samir wordt grote broer!!! we zijn in de wolken! maar tegelijkertijd ook wel heel spannend hoor...hoe zal het dit keer gaan.....

    liefs petty
     
  5. randi

    randi Niet meer actief

    nina en tia doen het hier ook schitterend. qua motorische ontwikkeling doen ze alles zoals het hoort. lichamelijk zijn ze klein en fijn maar niet om ongerust over te zijn. wat me opvalt is wel dat ze niet zoveel woordjes zeggen, buiten mama, papa, dada en kijk komt er niks anders uit, maar ze verstaan wel duidelijk wat je zegt. heb me wel laten vertellen dat tweelingen over het algemeen wat trager zijn met spraakontwikkeling dus kijk het nog een beetje aan
     
  6. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    randi, bij mij gbegint het praten in een keer en elke dg krijgt vooral een van mijn meiden een woordje erbij. dus kan erg snel gaan soms.

    juffie, wat vreselijk, wat heeft jouw prinses?
     
  7. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Hoi dames. Ik lees hier nog af en toe maar schrijf bijna niet meer. Met mijn mannetje gaat het goed. Hij wordt in september 2 en was drie maanden te vroeg (ik had Hellp). Hij loopt sinds eind mei, is enrom ondeugend en heeft van die heerlijke driftbuien. Praten doet hij nog niet veel, maar ik haal er toch wel steeds meer woordjes uit. Verder is hij ook vreselijk lief en knuffelig. Per 1 oktober a.s. gaat hij naar de peuterspeelzaal, ik denk/hoop dat hem dat erg goed zal doen. Hij loopt nog steeds wel iets achter, maar al met al vind ik het wel meevallen. verder is hij lang maar smal, waardoor hij ouder lijkt dan hij is en dardoor door andere kindjes vaak te oud wordt ingeschat en dus niet begrepen.

    Met mijzelf gaat het psychisch wel weer redelijk, heb een paar gesprekken gehad bij een psych (had ik weinig aan), en heb een paar sessies gehad bij een transfigura regeneratie therapeut (soort shihatsu). Dat heeft me goed gedaan. Ik zelf zit lichamelijk wel in de lappenmand, ik sta op de wachtlijst voor een herniaoperatie. Ik zie vooral erg tegen het herstel op met die kleine man in huis.

    Dit was het even voor nu. Leuk om weer eens iets van jullie te lezen.

    Juffie, wat rot om te lezen dat het nog steeds niet goed gaat met je meisje.
     
  8. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    he meiden,

    Thomas is nu ruim 19 maanden (gecorr 17 dus) en is een week geleden eindelijk met stappen begonnen! Joehoe!!! De afgelopen week heeft ie veel geoefend en hij begint het zowaar leuk te vinden! ;) Dus dat komt wel goed!
    Praten doet hij nog niet echt (mamamamam, papapap, tie (=die), ka (= daar??) etc etc, maar hij begrijpt wel al erg veel woordjes en ook zinnetjes en leert ook snel bij, dus dat doet me vermoeden dat de productie dan ook wel gaat komen. En ook brabbelt ie aan een stuk door, maar daar kan ik nog geen chocola van maken ;)Thomas is gewoon niet zo'n durfal, waardoor hij pas laat nieuwe dingen durft uit te proberen..., zullen we maar zeggen.. Dus ik denk dat zijn ' achterstand' wel iets meer is dan die 2 maanden, maar nog steeds is het onduidelijk of hij dat nu gewoon in gaat lopen uiteindelijk of dat dit zo blijft.

    driftbuien beginnen hier ook al wel wat te komen ;), ondanks zijn zachte karakter. meneer wil zijn zin en als dat niet gebeurt gaat hij jengelen of gewoon hard huilen (en het liefst gestrekt op de grond; bij voorkeur in een winkel). Ik laat hem dan maar even in zijn sopje gaar koken ;)
    Maar meestal is hij zijn lieve zelf: erg geliefd bij andere kindjes, kan erg innemend zijn naar volwassenen en heeft echt al een beetje humor ;) Dat is echt lachen: een beetje grapjes met elkaar maken!

    Thomas heeft wel wat aparte dingetjes: hij vindt veranderingen en nieuwe dingen vaak spannend (zeg maar heel eng), heeft een beetje een lampen en deuren 'tic' ;) en wil andere kindjes liever niet al te dichtbij hebben (dus niet platgeknuffeld worden ;), hoewel het al wel stukken beter gaat!) Daar maak ik me wel eens zorgen over. Maar goed we zien wel of dat bij trekt of dat er 'meer' aan de hand is.... Hij heeft het nu eindelijk ook wel wat meer naar zijn zin bij het KDV. Hij durft meer en beweegt zich vrij door de ruimte, dat doet me wel goed!

    Fysiek blijft hij klein maar fijn ;), maar goed wij zijn zelf allebei ook niet groot, dus daar zit ik eerlijk gezegd niet mee.

    Juffie, wat rot dat je meisje niet zo lekker gaat... Wil je er iets over kwijt aan ons, of liever niet?

    mj: wanneer moeten je meiden voor ontwikkelingsonderzoek in de VU? Thomas volgens mij eind januari (dan is hij bijna gecorr 2).
     
  9. lovelycr

    lovelycr Lid

    23 jul 2009
    29
    0
    0
    postbode
    hallo..wat fijn om nog wat van sommige te lezen..
    mijn meisje is geboren bij 28 wkn zwangerschap.
    ze doet het goed kwa ontwikkeling alleen is ze wel veel ziek en heeft ze het aan haar longetjes. verder een erg sociaal en vrolijke dondersteen!!
     
  10. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    mary, wij ook januari. misschien zie ik je daar ;)
     
  11. Dingetje2

    Dingetje2 Fanatiek lid

    29 aug 2009
    1.574
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi hoi,

    Ik ben er ook, mijn nick was destijds Gwendolyne.
    Mika is over 3 weken alweer 2 jaar...
    Niets prematuurs meer aan.. mensen schatten hem zelfs ouder nu, zo hard gaat het.
    Hij is alleen nog steeds een enorm prikkelbaar manneke, en slaapt slecht..

    Maar leuk jullie hier weer eens te "spreken" en lezen hoe het met de kids gaat!
     
  12. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Ik ben er ook nog, Sam wordt in december alweer 3.
    Met Sam gaat het erg goed, alleen op dit moment even ziek maar dat kan gebeuren.
     
  13. Jufffie

    Jufffie Niet meer actief

    Jayda is nu ruim 2 jaar en loopt nog steeds niet.
    Destijds geboren met 26 weken!
     
  14. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    juffie maak jij je veel zorgen?
    wat zeggen de artsen?
     
  15. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    @juffie: zit het er wel al een beetje aan te komen of nog niet? Het vervelende is dat je het toch niet echt kan bespoedigen.... Maak je je zorgen? Thomas liep zijn eerste stapjes met 19 maanden en 1 week, dus ook niet echt super snel. Wat zegt de fysio en de KA? Enneh: los van het lopen, wat voor kind is Jayda? Verlegen of juist een beetje stout? Ontdek je al een beetje humor of voorkeuren voor bepaalde dingen? en is ze snel 'vriendjes' met andere mensen of kijkt ze de kat uit de boom? Mooi is dat he om op dat soort dingen te letten ipv die ontwikkeling? En soms ook wel even zo ontspannen...
     
  16. bellybuttonblue

    3 okt 2009
    36
    0
    0
    Rechtenstudente, mama
    Gld, NL
    Met J.D gaat het ook puik. Hij loopt vanaf hij 11 maanden is, en is destijds geboren met 31 weken (hier ook HELLP/pre-eclampsie).
    Hij is supervrolijk, ruim 85cm lang en 14 kilo zwaar, motorisch en sociaal-emotioneel heeft hij zich ook geweldig ontwikkeld. Kortom; er is niks meer over van het tengere en hulpeloze prematuurtje van toen :D
     
  17. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    maak je geen zorgen hoor komt heus wel goed met Jayda.
    je moet niet vergeten dat ze pas is geboren met 26 weken.
    mijn dochter kwam met 36+6 en liep pas met 19 maanden maar dat kwam ook mede door dat ze slecht zag.

    wees trots op de dingen die ze wel doet en elke keer gaan ze een stapje verder.

    wees niet ongerust hoor komt echt wel goed.
     
  18. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Ey sjatjes,

    Hier alles goed.
    Ze doet het prima.
    Praat de hele dag.. laatste controle in WKZ stonden ze versteld hoe goed ze het deed voor een prematuur.
    Nu moet ze in jan weer.

    Ben nu zwanger van de 2de.
    Word een jongen :D
    Alleen denken ze dat ik hem niet zo lang binnen zal houden.
    Miss wel langer dan Britt maar niet tot het einde :(
    Heb weer veelste veel vruchtwater.
     

Deel Deze Pagina