Werk en zwangen worden

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nougie, 20 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nougie

    Nougie Lid

    19 jul 2009
    14
    0
    0
    Hallo,

    Wij willen graag zwanger worden. Met de eerste ronde bezig!
    Nu heb ik een baan in de verzorging. Ik moet heel veel bukken (heb gelezen dat dat moet worden vermeden als je zwanger bent) en het is fysiek zwaar werk. Ook moet ik nachtdiensten draaien waar ik absoluut niet dol op ben. Heb dit ook aangegeven maar ze kunnen niemand missen in de nachtdienst. En mijn contract loopt af in februari (ze hebben een vacaturestop) en mogen mijn contract niet verlengen. Voor de rest is het een leuke plek om te werken or ;)

    Maar goed, als je weet dat ze je eigenlijk weg willen hebben word het natuurlijk wel een stuk minder leuk. Dat heb ik toch steeds in mn achterhoofd...

    Nu zijn er heel weinig vacatures rondom verzorging/kinderopvang. Meestal vragen ze oproepkrachten waar ik niet echt om zit te springen. Maar ik denk dat het wel handiger zou zijn dat ik nu een andere baan zoek. I.p.v. dat ik straks misschien wel zwanger ben en in februari zonder werk kom te zitten...

    Iemand hier ervaring mee?
     
  2. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    ik weet niet waar je woont maar hier in eindhoven lopen ze te springen om mensen in de zorg en de kinderopvang! ik werk op een bso en voor mijn verlof is niet eens een vervanger gevonden.

    nachtdiensten hoef je niet meer te draaien als je zwanger bent. je baas is verplicht je daarvan vrij te stellen. bukken en dergelijke ben ik mee gestopt toen het te zwaar werd (rond 28 weken) maar mijn collega's waren zo vriendelijk het werk dat ik niet meer kon doen op te vangen.

    misschien kun je idd beter nu een andere baan zoeken. niet zwanger krijg je m toch makkelijker dan zwanger. maar er zijn altijd werkgevers die van een zwangerschap géén probleem maken!
     
  3. Nougie

    Nougie Lid

    19 jul 2009
    14
    0
    0
    Nou ik zou willen dat dat hier ook zo was!
    Ik woon in Zeeland.

    Ik denk dat ik ook gewoon maar eens wat open sollicitaties de deur uit ga doen. Je weet maar nooit.

    Van de nachtdiensten had ik ook op een site gelezen ja! Dat is wel een groot voordeel.

    Bedankt voor je reactie en succes met je zwangerschap!
     
  4. Cleo

    Cleo Actief lid

    1 nov 2005
    471
    0
    0
    Ik zou mijn leven niet te veel laten afhangen van je wens om zwanger te worden. Toen ik zwanger wilde worden van de eerste ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan, terwijl ik een vast contract had. Gelukkig kreeg ik snel een nieuwe baan (mijn droombaan) en bleek ik ook nog eens vrij snel zwanger te zijn. Ik werk er nog steeds dus dat heeft goed uitgepakt. Ik had er niet aan moeten denken dat ik de baan had laten schieten vanwege mijn wens zwanger te worden. Stel dat ik niet zo snel zwanger was geworden, had ik ook nog eens die droombaan niet gehad. De eerste en tweede zwangerschap zijn geeindigd in een miskraam, misschien dat dat een rol heeft gespeeld?
    Als blijkt dat ze je zwanger niet willen hebben, is het dan wel een werkgever waar je voor werken? Ik zou het wel weten! Succes met het maken van je beslissing! En vooral succes met snel zwanger worden!

    Liefs,
    Cleo
     
  5. droombeebje

    droombeebje Bekend lid

    7 jun 2009
    713
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je mag op een gegeven moment geen nachtdiensten meer draaien als je zwanger bent. Kijk even in je CAO hiervoor. Daar staat het precies in. Ook kun je met de Arbo-dienst of de Arbo-arts bellen waarbij de instelling waarvoor je werkt bij is aangesloten. Zij kunnen je precies vertellen wat als zwangere vrouw je rechten en plichten zijn.

    Ik zou me inderdaad ook afvragen of je wel voor je werkgever wilt blijven werken als er niet goed met zwangere vrouwen wordt omgegaan.

    Ik zou gewoon gaan solliciteren. Natuurlijk hoop je snel zwanger te zijn, maar het kan ook even duren. Werkgevers kost het eigenlijk niets extra's als je zwanger bent. Wordt namelijk door het UWV betaald. Werkgevers vinden het soms wel lastig om vervanging te zoeken, maar dat is hun probleem en in deze economische tijden is er vaak snel iemand gevonden.

    Succes ermee!
     
  6. petrabr

    petrabr VIP lid

    6 okt 2007
    8.000
    0
    0
    zuid holland
    Als je contract hoe dan ook niet verlengd word in februari dan kun je toch zwanger of niet zwanger allang gaan solliciteren?
    Ik zou in elk geval niet gaan wachten tot 1 februari.

    Zodra je je zwangerschap bekend hebt gemaakt is je werkgever verplicht om zich aan een aantal dingen te houden. Zoals dat je niet meer verplicht bent om nachtdienst te draaien na 12 weken zwangerschap.
    Het bukken en tillen geld vooral vanaf de 20 weken en daar hoef je bij het zwanger worden dus geen rekening mee te houden.

    veel succes
     
  7. Nougie

    Nougie Lid

    19 jul 2009
    14
    0
    0
    Thanks voor de informatie!
    Hoop dat ik snel een andere baan vind!

    Groetjes
     

Deel Deze Pagina