Na meerdere keren mis, nu tóch mama!

Discussie in 'De mama's' gestart door Lexie74, 29 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Heeee Sil, fijn je hier weer eens te zien en goed te horen dat Tygo het zo goed doet.

    Vervelend dat je cyclus weer is ontregeld na een VMK.

    Ben ook wel benieuwd naar hoe het met Karola is. Die is hier ook al een tijdje niet meer geweest. Zou toch jammer zijn als dit kluppie uit elkaar valt.
     
  2. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    weer even een berichtje van mij,
    Ik moet zeggen dat ik dit clubje wel eens vergeet, ik kijk dan niet op pagina 2, stom, moet ik wel aan wennen.

    Sil, dus als ik het goed begrijp zijn jullie niet bezig voor een tweede? Evengoed vervelend van die vmk.
    FIjn dat verder alles goed is met jullie

    Ik moet even naar Sarah, die krijst nu alles bij elkaar, ze was denk ik nog niet moe genoeg om te slapen maar 20.00 uur vinden wij het wel goed geweest

    x
     
  3. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Wow over de VMK had ik heengelezen de laatste keer dat ik hier las.
    Wat naar Silla, hopenlijk hersteld je cyclus zich weer snel

    Ik moet toegeven dat ik heir ook weinig nog kijk, heeft te maken met het uiteenvallen van het clubje jan.mama's.
    Ik kom hier neit zoveel meer op het forum, want ik irriteer me mateloos aan alle zelfde topics die steeds weer gemaakt worden. Steeds dezelfde vragen. Zoekfunctie kennen ze niet.

    Hier hobbelt alles verder wel rustig door.
    Demi zit even in een wat onprettigere periode, ze heeft dr eigen willetje ontdekt en kan soms erg drammen en driftbuien krijgen omdat ze iets niet mag. Vermoeiend, maar goed we moeten er doorheen....
    Onlangs voor eht eerst met dr wezen zwemmen, ze had wel 20 min nodig om zich rustig te voelen en te gaan spelen. HEeft in het begin als een aapje aan ons geklampt gezeten. Gelukkig ging het de 2e keer veel beter. Binnen 5 min had ze plezier.

    Hoop dat het verder goed gaat met jullie allemaal.
    Tot binnenkort!
     
  4. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Lexie, die buien daar moet je inderdaad even doorheen. Niet altijd even leuk, maar ze horen erbij.

    Op een gegeven moment zijn we begonnen met Alyssa een time-out te geven als ze bleef doordrammen en driftig bleef doen. (ze kon soms wel eens een uur door blijven krijsen). Ik moet zeggen dat dat prima werkte en nog steeds prima werkt.

    Vanaf ongeveer 1 1/2 jaar schijn je met time-outs te kunnen beginnen omdat ze dan zover zijn om te begrijpen wat dat inhoudt. Gaan we straks met Yelina ook zeker doen.

    En heerlijk zeg, zwemmen met de kleine meid. Wat ziet ze er stoer uit, met die zonnebril.

    Moet zelf ook wel steeds even eraan denken om naar de tweede pagina te gaan. En kennelijk werkt het abonnementgebeuren niet altijd even goed, want zag geen berichtje dat er hier gepost was.

    Hier gaat verder alles goed. Yelina gaat nu hard. Ze rolt en tijgert overal heen, gaat zitten, wil zich overal aan optrekken tot staan wat nog niet helemaal lukt, heeft inmiddels 5 tanden en er staan er nog een paar op doorkomen en ze probeert te kruipen. Druk dametje dus.
     
  5. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    huh, time-out? Hoe doe je dat met zo'n kleintje?
    Sarah heeft niet zo veel driftbuien maar tips zijn altijd welkom voor het geval dat.
    Wat een gedult moet je dan hebben lijkt me en zonder zelf kwaad te worden, pfff

    Lexie, wat is er aan de hand met de jan mama's? Is het daar zo ongezellig geworden dan?
    Blijf je lekker bij ons kletsen, toch!

    Inez, nee, dat abonnement werkt niet zo super maar ik probeer in ieder geval eens per week te kijken en iets te schrijven, dat moet wel lukken lijkt me.

    Allemaal druk aan de knutsel voor vaderdag? Hier weer teveel gekocht, haha, ik kan het niet laten. Wel dingen die nodig zijn dus wat dat betreft maakt het niet zo heel veel uit.

    Sil, hoest met je? Ik las op hyves dat je niet zo lekker zat, klopt dat?
    Liefs Anette
     
  6. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Met Alyssa ben ik met time-outs begonnen toen ze bijna 2 was. Je zoekt een plekje in huis waar je haar even rustig weg kunt zetten en daar 'mag' ze het aantal jaren dat ze oud is in minuten blijven zitten.
    Alyssa is nu 3 jaar en 4 maanden en die mag dus 3 1/3 minuut uitzitten.

    In eerst instantie probeer ik haar aandacht af te leiden van waar ze mee bezig is en als dat niet lukt wordt ze 2x gewaarschuwd. Bij de tweede waarschuwing wordt haar verteld dat dit de laatste waarschuwing is en dat als ze door blijft gaan, dat ze dan even op die bewuste plek mag gaan zitten nadenken.

    Na die 3 1/3 loop ik rustig naar haar toe en vertel haar waarom ze daar neer is gezet en na een sorrie en een dikke knuffel mag ze weer verder spelen.

    In het begin moet je een kindje waarschijnlijk wel steeds terugzetten op die bewuste plek, maar als je dat consequent volhoudt hebben ze vaak al snel in de gaten dat ze beter kunnen blijven zitten waar ze zitten.

    Het belangrijkste is natuurlijk om zelf rustig te blijven en uit eigen ervaring weet ik dat als een kind een driftbui heeft waar het in blijft hangen dat het dan erg moeilijk is om zelf je kalmte te bewaren, maar wanneer je zelf boos wordt voed je die driftbui als het ware en blijven ze doorgaan.

    De een zweert bij deze methode, een ander vindt het maar niks. Die zal vinden dat je fout gedrag alleen maar moet negeren. Helaas werkt dat niet zo bij alle kinderen.

    Wij hebben zelf goede ervaringen met het geven van een time-out. M'n moeder had vrij losse handjes en ik kreeg er soms flink van langs als ik volgens m'n moeder de fout inging (zowel geestelijk als lichamelijk) en ik ben er bijzonder trots op dat ik die cirkel heb doorbroken.

    Ik probeer wel veel op een positieve manier op te lossen (lukt helaas niet altijd). Ik wil niet altijd meteen roepen, nee dat mag niet. Ik probeer er echt op te letten dat ik het op een positieve manier benader, in de trant van: ik weet dat het een heel erg leuk spelletje is om de blaadjes van mama's plantje eraf te trekken, maar het plantje vindt het niet zo heel erg leuk, dat gaat ervan stuk. Mama zou het heel fijn vinden als je met wat anders gaat spelen.
    En dan pak je het kind op en zet het ergens anders neer bij iets waar het wel mee mag spelen.

    Hoop dat je het zo een beetje begrijpt.

    Sil, vervelend dat je niet zo heel erg lekker in je velletje zit. Hoop dat je je snel weer beter voelt.

    Alyssa heeft voor op het KDV voor vaderdag een mooi cadeautje gemaakt. De kindertjes hebben een kleerhanger helemaal mogen beschilderen. Wat zal papa daar blij mee zijn!!

    Zelf heb ik niet echt iets kunnen bedenken wat ik mannetje voor vaderdag zou kunnen schenken. Ik denk dat ik maar een uitje met de stoomtrein ga boeken. Eens zien of je dat online kunt boeken of dat je er lijfelijk heen moet gaan om kaartjes te bestellen.
     
  7. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Dat is een hele duidelijke uitleg. Ik denk dat het goed werkt, ook hoe je omschrijft dat je dingen positief benadert, ik ben daar wel voor.
    Ik moet zeggen dat wij Sarah niet vaak hoeven te corrigeren, tot nu toe vreet ze niet zo heel veel uit, behalve proberen overal op en in te klimmen. Van de planten blijft ze af, soms pakt ze de afstandsbediening maar als ze hem niet meer hoeft (ze houdt hem alleen maar vast, verder niks) legt ze hem netjes terug op het kastje.
    Sarah probeert uit haar bed te klimmen, ze klimkt op haar eetstoel en dan hup op de tafel.

    Ik ga aan de poets, vandaag weer ongie geworden dus volgende ronde beter (hoop ik).

    Liefs Anette
     
  8. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Fijn dat ze nog niet zo heel veel uithaalt. Alyssa hield zich qua kattekwaad vrij rustig tot ze ruim 1 1/2 was. Toen ik zwanger was van Yelina begon ze uit te proberen tot hoever ze kon gaan, de bekende peuterpubertijd was aangebroken. Door de hormonen had ik een wat minder lang lontje en de time-outs gaven ons beiden rust.

    Jammer dat je vandaag weer ongi bent geworden. Hoop met je mee dat het de volgende ronde raak is.
     
  9. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Jemig hey wat een gezoek om weer op deze site te komen. Moet zeggen t is er niet makkelijker op geworden. Mijn wachtwoord werd niet meer geaccepteerd, aanvragen ging moeizaam enz enz. :( Nou ja zal wel een kwestie van wennen zijn.
    Afijn we zijn dus weer terug van een heerlijke vakantie op Texel. Prachtig weer gehad en onze kleine man is gaan lopen!
    Hmmm over eigen willetjes gesproken................geld niet alleen voor de meiden hoor dames........onze kerel kan er ook wat van. Links is links, zelfdragen is zelfdragen en hebben is hebben en mijnheer dult geen tegensputteren want dan is het janken met gezicht richting Mekka (hihi lijkt wel een kleine moslim dan, op zijn knietjes en hoofd en armpjes van de grond en op de grond). Maar goed ook hij heeft genoten op zijn vakantie. Heerlijk de hele dag pap en mam om hem heen, voorin de bakfiets het eiland rond en eerste frietjes en haring gegeten.

    Heb nog niet de tijd gehad om jullie verhalen goed na te lezen, ben der ff vluchtig doorheen gegaan.

    @Sil en Lex leuk ook weer wat van jullie te horen. Zit Karola trouwens niet op Curacao nu?

    Sil ........hmm vroege MK. Balen, maar weet dat het idd anders voelt dan voorheen. Toen wij besloten voor nr. 2 te gaan heb ik in januari ook een weer een VMK gehad. T is niet leuk, maar je wandelt er nu wel sneller overheen. Wij hebben nu toch besloten het alleen bij Pim te houden. Heb toch niet zo'n zin om dat hele traject weer in te gaan en ik vind het wel goed zo. Als ik 7 jaar jonger was geweest had ik het nog wel geprobeerd, maar mijn leeftijd telt nu toch ook mee. NOu ja hebben we ook geen gekibbel in huis. hihi.

    Lex hoe zit t eigenlijk bij jullie, wil je wel of niet voor nr 2 gaan?

    NOu meiden spreek jullie later nog.

    Kusssssss
     
  10. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Heej Aby, leuk dat je ook weer even aanwaait.
    Hoe het bij ons zit? De kans is groot dat het bij alleen Demi blijft, maar ik ben er nog niet 100% zeker van, zeg maar 90% ;)
    Op dit moment is het zo goed.
     
  11. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, dat zou inderdaad heel goed kunnen dat Karola op Curacao zit nu, daar zou ze wel heengaan, ben alleen even kwijt wanneer dat nu ook al weer was.

    Fijn dat jullie volop hebben genoten van jullie vakantie. En ja, ook kleine knulletjes kunnen een heel sterk eigen willetje hebben.

    Ik kan me wel voorstellen dat jullie definitief de knoop hebben doorgehakt om het alleen bij Pimmetje te laten. We worden er inderdaad niet jonger op en helaas loop je statistisch gezien als 40+ mama toch wat meer risico op o.a. MK's dan wanneer je een paar jaartjes jonger zou zijn geweest.

    Lexie, inderdaad doen wat je gevoel je ingeeft. Als jij het gevoel hebt dat het wel goed is zo met alleen Demi, dan is dat prima. En mocht het toch weer gaan kriebelen voor een tweede, dan is dat ook prima. Zolang jij je daar maar goed bij voelt.

    Yelina is de laatste paar weken ineens even weer hard gegaan. Een paar weken geleden ging ze voor het eerst zelf zitten, nu is het alsof het nooit anders is geweest. Ze is gaan tijgeren en oefent nog flink om ook te kunnen gaan kruipen en sinds gisteren trekt ze zichzelf ook op tot staan. En in 1 1/2 week tijd zijn er 5 tanden doorgekomen en er staat er in ieder geval nog 1 op doorkomen.

    Alyssa gaat ook goed, ze heeft weer even een groeispurt gehad wat we aan haar kleren en schoenen goed kunnen merken. Ze komt met steeds meer wijsheden aanzetten, je lacht je soms rot.
    Alleen vanmiddag was ze even heel zielig. Ze was met het wandelen gevallen en had daarmee haar EERSTE schaafwond opgelopen. Dat was natuurlijk even flink brullen. Ze trok op een gegeven moment ook helemaal wit weg en is even misselijk geweest. Was daardoor nog even bang dat ze misschien toch op haar hoofd was terechtgekomen en misschien iets van een hersenschudding had ofzo, maar gelukkig was ze niet op haar hoofd terechtgekomen, dus waarschijnlijk was het gewoon een combi van de schrik en de pijn en het warme weer. En het trok ook wel weer redelijk snel weer bij.
     
  12. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Inmiddels heb ik alle onderzoeken bij de cardioloog voor zover hij deze wilde laten uitvoeren achter de rug.

    Waar we gezien een eerder gesprek met hem al bang voor waren, zag hij vanuit de uitkomst van de onderzoeken geen reden om verder te zoeken. Dat ik een verhoogd risico loop op hart- en vaatproblemen vanwege o.a. erfelijkheid/aanleg was niet belangrijk, hij kon op de echo, op de uitslagen van de fietstest en het hartfilmpje niks ontdekken wat op mogeljke problemen zou kunnen wijzen. Hij had een heel l*lverhaal over mannen en dichtgeslibde kransslagaderen en daar was bij mij geen sprake van.
    Dat bij vrouwen eerder de kleinere aders dichtslibben dan de grotere aders daar wilde hij helemaal niks van weten. Hij zag wel, dat ik erg veel moeite had met het feit dat hij er niet verder mee wilde.
    Hij gaf 'voorzichtig' aan dat het misschien verstandig was om even met de huisarts te praten en me door te laten verwijzen naar een psycholoog, want ik was volgens hem banger dan noodzakelijk.

    Nou, dat valt best wel mee, maar als ik me kwaad maak ga ik janken, daar kan ik nu eenmaal niks aan doen, ik heb daar dus ook een flink potje zitten janken omdat het me erg frustreerde dat hij mijn klachten gewoonweg niet serieus neemt. Da's toch heel wat anders en daar heb ik echt geen psych voor nodig.

    Ik mankeer lichamelijk wat en ja, dat frustreert soms best wel eens, maar een psych kan mij echt niet van mijn gebrek aan energie afhelpen.

    Gelukkig heb ik de kliniek in Amsterdam nog achter de hand en gisteren stond er in onze krant nog een heel artikel over een vrouwelijke 'vrouwencardioloog' die wel erkent dat hart- en vaatziekten bij vrouwen zich heel anders openbaren dan bij mannen.
    Mannen hebben vaak heel concrete klachten, nl. pijn op de borst. Vrouwen hebben meer vage klachten die al snel aan de overgang worden toegeschreven.

    Ik wilde eerst nog even in Amsterdam polsen hoe zij denken over de uitslagen van deze cardioloog en of zij nog eventueel opties hebben en anders ga ik gewoon naar die 'vrouwencardioloog' in Kampen.
     
  13. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Groot gelijk dat je even gaat informeren in Amsterdam. Misschien is er ook geen reden om je grote zorgen te maken maar het gevoel hebben dat je niet serieus genomen wordt is helemaal niks. Dus je hebt nog steeds niet echt antwoord op al je vragen?
    De onderzoeken zijn in ieder geval goed en ik hoop dat je daar wat geruststelling in kunt vinden.

    Abigail, klinkt goed die vakantie en haring..... lust Pim dat???
    Jij ook zo'n mekka kindje? Sarah ook al, ik kan er niks aan deon maar ik moet dan altijd zo lachen om haar. Als wij geen reactie krijgen gaat ze helemaal nep huilen om dan vervolgens ineens te stoppen en dan te lachen.

    Verder geen bijzondere nieuwtjes hier, alles zijn gangetje.
    Sarah kan niet zo heel goed tegen de warmte en het zwembad vindt ze maar niks, net een speenvarken als je haar erin zet. Ik hoop dat dat aan het einde van de zomer veranderd is.
     
  14. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Hey meiden!

    Ja ik leef nog en ben eigenlijk alang terug van Curaçao.
    Ik heb er heel veel moeite mee om dit forum bij te houden,ben eigenlijk helemaal forum moe oftewel pc moe.
    Ik kom wel dagelijks even op Hyves,maar doe dit meer om het kontakt met Curaçao te onderhouden.

    De nieuwe opstelling hier vind ik helemaal niks,dus dat houd mij nog eens extra tegen.

    Verder de afgelopen tijd heel druk geweest buiten in de tuin,bewust buiten en bezig zijn om het gemis van mijn fam te verdrukken.
    Ik zou zo verhuizen,maar dat kan gewoon niet.

    Damo is inmiddels jarig geweest!!
    Kortom druk druk met van alles en niets.

    Ik denk ook dat ik maar afscheid ga nemen,want ik merk dat ik mij vreselijk schuldig voel dat ik niet ben geweest,maar het ook weer niet kan opbrengen om er even aandacht aan te besteden.
    Dan kan ik beter afentoe gluren om te zien hoe het met jullie gaat...

    Heel veel liefs van mij voor jullie!
     
  15. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Karola, ik kan jouw keuze heel goed begrijpen. Alleen erg jammer. Spiek af en toe nog even mee en laat soms nog even iets van je horen en hoe het met jou en je jongens gaat.
    Ik spiek ook op hyves hoor!

    Liefs
     
  16. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Lieve Karola, jammer, maar ik kan je keuze wel begrijpen. Vervelend dat je je familie zo mist, sterkte daarmee.

    Meid, het ga je goed en kom inderdaad zo nu en dan eens even spieken.

    Zou ik nog bijna vergeten, van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van Damo.

    Liefs,

    Inez
     
  17. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Heej meiden

    Hier een leuk berichtje.......... ik ben zwanger!!!!!!!
    Vrvijdag een positieve test, nu hopen dat het goed blijft gaan. Op zich wel een goed gevoel maar wel weer lekker onzeker over alles wat ik voel.

    Liefs Anette die deze week meer komt schrijven
     
  18. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    waaaaaaaaaaaaa Annet!!!!!!!!!
    Wat super voor je! Van harte!!! Nu hopen dat je er lekker van kunt gaan genieten en niet teveel klachten krijgt.
    Liefs
    Alex
     
  19. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    YES, YES, YES, meid, van harte gefeliciteerd

    Ik hoop van harte dat het goed mag blijven gaan en dat jullie over een maandje of 8 worden verblijd met een brusje voor Sarah!!!! Ik ga er in ieder geval keihard voor duimen.

    Vervelend he? Die onzekerheid. Hoop dat je je daar snel overheen kunt zetten en dat je heerlijk van een kwaalvrije zwangerschap kunt genieten.
     
  20. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Anette wat geweldig!!!
    Sterkte met de onezekere 1e weken,ik ga duimen!!
     

Deel Deze Pagina