niet betalen hoor!!!!

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door joseetje26, 26 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. merakli

    merakli Fanatiek lid

    21 jan 2009
    1.214
    0
    36
    Had ik dit ook maar eerder gelezen, op de site van menzis staat:

    Uitzondering

    Het eigen risico - verplicht en vrijwillig - geldt niet voor alle medische zorg. Zo vallen zorg door huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg en hulpmiddelen die in bruikleen worden verstrekt, buiten deze regeling.

    Waarom sturen ze dan een rekening :x moet ik dan gewoon een brief schrijven of een bezwaarschrift??
     
  2. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Het is mij ook niet helemaal duidelijk wat er nou precies wel/niet onder verloskundige zorg valt. Ik dacht altijd dat de standaard bloedonderzoeken die elke zwangere krijgt onder die zorg zouden vallen maar volgens mijn verzekeraar is dit niet het geval.
     
  3. rimo79

    rimo79 Lid

    22 feb 2009
    12
    0
    0
    Hoi,

    Ik zou eerst poliklinisch bevallen en dat zouden we inderdaad zelf moeten betalen, maar door allerlei complicaties is het een medische indicatie geworden en dan wordt het vergoed.
    (Bij onze zorgverzekeraar in ieder geval)

    Groetjes Rianne
     
  4. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    ik was ook onder medische indicatie omdat ik bij mijn eerste een Ks heb gehad moest ik in het ziekenhuis bevallen

    en moest van het ziekenhuis een dag langer blijven om de borstvoeding op gang te krijgen
     
  5. joseetje26

    joseetje26 Fanatiek lid

    30 mei 2007
    2.431
    0
    36
    zuid holland
    hoi meiden,

    ik wist het ook niet tot ik bij het kantoortje van zorg en zekerheid was om iets te vragen...

    ik woon in een dorpje dus ik kende haar omdat ik altijd declaraties gewoon even af kon geven en toen zat ik te mopperen dat ik zo altijd m,n eigen risico moet betalen.... is het niet dit dan is het wel dat en ik zei dat ik tijdesn mijn zwangerschap meer medicatie had geslikt dan ooit tevoren maarja wel allemaal vanwege de zwangerschap en geboorte, toen zei ze oh maar alles rondom zwangerschap en bevalling ( dus alle kosten die daarmee samenhangen of dat nu iets tegen misselijkhied is, of staaltabletten na bloedverlies bij de bevalling, maar ook mijn bloedonderzoek toen ik steeds zo flauw was.... alles valt daaronder zei ze, en ik heb dus inderdaad mijn geld terug.

    even schriftelijk bezwaar maken en hoe ik de kosten wist? als je je eigen risico moet betalen dan krijg je van z&z een specificatie waarop staat waaraan die 155,- zijn besteed en dan zie je het meteen.

    groetjes Jose
     
  6. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Onder verloskundige zorg valt bij mijn weten geen zaken als echo's, bloedonderzoeken etc. Alleen je afspraken met de verloskundige (waaronder ook de hulp bij de bevalling etc.). Dat is wat ik al meerdere keren heb vernomen en ik verwacht dus ook begin volgend jaar een rekening voor dit jaar voor die eigen risico. Wat overigens nog steeds ontzettend veel lager is dan wanneer je zelf volledig voor de kosten had moeten opdraaien, mensen.
     

Deel Deze Pagina