verkoudheid en benauwdheid

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door karin29, 28 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. karin29

    karin29 Bekend lid

    29 mei 2006
    663
    0
    0
    mama
    noord brabant
    Hoi hoi,

    Mijn zoontje is zo verkouden dat hij soms snakt naar adem en niet kan drinken. Hij heeft steeds een tempratuur van 37,5 dus geen koorts. Hij raakt zo overstuur dat alles alleen nog maar erger wordt. Hij is dan gewoon ontroostbaar. Overdag gaat het nog wel maar tijdens de laatste voeding is hij helemaal aan. Hij raakt bij iedere keer dat hij slijm door moet slikken opnieuw overstuur. Je hoort hem gewoon zijn best doen om alles door te slikken. Omdat hij gisteren avond zo beroerd was, snakte naar adem en ontroostbaar was zijn we maar naar de huisartstenpost gegaan omdat het rs virus heerst. Daar vertelde ze ons dat zijn longetjes goed waren en dat hij dat in ieder geval niet heeft.
    Zelf hadden we al neusspray geprobereert, het duurt steeds zo lang voordat die neuspray zijn werk doet. Nu is hij hangerig en slaapt steeds. Hij lijkt helemaal uitgeput te zijn. Heb net weer een afspraak gemaakt bij de huisarts omdat ik toch zoiets heb van dit moet niet zo lang gaan duren. Hij heeft vanmorgen gelukkig weer wat gedronken.
    Herkent iemand dit? Heeft iemand tips? Wat zouden jullie doen in zo'n situatie. Alles is wellkom.

    Groetjes Karin
     
  2. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
  3. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Gewoon de neusspray blijven gebruiken, een halve ui op de kamer en luuf. Bedje iets schuin omhoog zetten.
    Lynn had ook erg veel last van slijmvorming en was ook benauwd. Ik kreeg toen het advies van de huisartsenpost om te stomen in de douche.

    Als ze zo verkouden zijn is het lekker om tussendoor wat afgekoeld gekookt water te geven.

    En als je het niet vertrouwd gewoon weer aan de bel trekken bij de HA.

    Sterkte voor je mannetje, zo zielig :cry:
     
  4. PamEnMarcel

    PamEnMarcel Actief lid

    Hoi,

    Bij ons mannetje begon het ook zo. De eerste keer ging het vanzelf na 2 weekjes over. We waren helemaal in paniek naar de huisartsenpost toe gegaan. RS-virus, maar z'n longen waren schoon. Het was zo zielig. We hadden ook zo'n neus-zuigertje gekocht en het hielp wel een beetje.

    Nu heeft hij't weer, voor de 2e keer in 3 maanden. Alleen zijn z'n longen niet schoon, dus heeft ie een kuurtje meegekregen. Ik moet wel zeggen dat er een duidelijk verschil was tussen de 2 keren. Hij was de 2e keer hangerig en sliep ook veel. De HA zei dat het goed was dat we niet te lang hadden gewacht, want anders was't nog erger geworden.

    Neuszuigertje helpt veel en i.p.v. melk laten we'm diksap drinken, het lijkt alsof hij dat beter kan slikken op 1 of ander manier.

    Heel veel succes bij de huisarts!
     
  5. karin29

    karin29 Bekend lid

    29 mei 2006
    663
    0
    0
    mama
    noord brabant
    Hoi hoi,

    Heb net in iedergeval Luuf gehaald om hem in te smeren. Hij heeft vanmorgen en vanmiddag gedronken maar ook weer een groot gedeelte uitgespuugd omdat hij zo moet hoesten.
    Zometeen dus even naar de huisarts om te kijken wat deze zegt.
    Hij blijft hoesten en is nog steeds benauwd. Hoop dat het snel over zal gaan. Ben al weer bang om straks de nacht in te gaan omdat zij vooral tijdens en na zijn laatste voeding zo overtuur raakt.
    Blijft gewoon zielig en als moeder voel ik me machteloos.
    In mijn omgeving zeggen ze ja "ze worden soms verkouden en je kunt er weing aan doen". Is wel zo maar het geeft wel een rot gevoel.
    Groetjes Karin
     
  6. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    hoi, ik weet wat het is je voelt je zo machteloos je denkt de hele tijd laat mij het maar hebben. zo zielig he als ze het zo benauwd hebben. belangrijk is vetrouw op je eigen gevoel, jij als moeder weet meestal wel als er echt iets aan de hand is, en anders gewoon continue de huisarts bellen. sterkte met alles, laat je het even weten als je naar de huisarts bent geweest!
     
  7. karin29

    karin29 Bekend lid

    29 mei 2006
    663
    0
    0
    mama
    noord brabant
    Hoi hoi,

    Bij de huisarts geweest. Het is dus wel degelijk een flinke verkoudheid. Damien vecht tegen het rs virus. Heb zetpilletjes meegekregen zodat hij wat meer rust krijgt. Verder blijven smeren met Luuf en neuspray.
    Ze was echt heel aardig voor damien en ons. Ze legde precies uit waar ik op moest blijven letten, vertelde dat ik ten alle tijde mag bellen en morgen nog net voor het weekend even langs mag komen met hem.
    Het geeft mij wel een heel goed gevoel en dokter die je serieus neemt.
    Damien heeft vanmiddag en vanavond weer wat gedronken (groot gedeelte blijft eruit komen), Nu ligt hij lekker te slapen. Ben blij dat hij wat rust heeft kunnen vinden. Ik hoop vanacht een beetje rustig met hem de nacht in te kunnen gaan. Het blijft gewoon aandoenlijk om te zien en horen hoe het kleine mannetje zijn longen uit zijn lijf hoest.
    Tanx tot zo ver jullie berichten. Het is een enorme steun voor mij.
    Groetjes Karin
     
  8. karin29

    karin29 Bekend lid

    29 mei 2006
    663
    0
    0
    mama
    noord brabant
    Hoi Hoi,

    De volgende dag dus vrijdag ging het weer wat slechter met onze kleine schat. Weer naar de huisarts geweest die nu het rs-virus constateerde.
    Hierdoor meteen naar het ziekenhuis gegaan. Daar aangekomen hebben ze hem onderzocht maar konden eigenlijk niet veel voor hem doen. Hij moet het uitzieken. Zjn longetjes waren nog schoon genoeg. Wanneer hij het te benauwd krijgt kunnen we meteen weer terug naar het ziekenhuis.
    Hij lijkt nu aan de betere hand. Hij ademt nog wel heel snel maar kan zijn rust vinden door veel te slapen. Blijft wel die hoestaanvallen houden waarbij hij zijn longen uit zijn lijf kucht. Hoop dat het snel beter zal gaan met hem.
    Zijn hier moeders die ook een kindje hebben gehad met het rs-virus?
    Groetjes Karin
     
  9. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    1.591
    0
    36
    ja hier een moeder met een kindje die rs-virus heeft gehad.
    Colin was net 1 week toen hij het kreeg, we wonen in Emmen.
    maar we zijn in Amsterdam terecht gekomen omdat ie aan de beademing moest. en hoe hij er toen uitzag kan je in mijn album zien.....
    maar ik denk dat je niet bang hoeft te zijn dat jou kindje het zo erg krijgt. wnat zijn longetjes zijn schoon, en dat was bij Colin niet zo. Die zat echt helemaal dicht.
    hij heeft in totaal 2 weken in het ziekenhuis gelegen, en is nu ook erg vatbaar voor verkoudheden.
    maar ik geef je een tip waar ik de afgelopen week ook veel aan heb gehad, en dat is nisykind forte van vsm.
    dat mogen zelfs hele kleine babietjes hebben. en het werkt perfect.
    wnat Colin was de afgelopne week ook weer superverkouden, en hoeste ok zo dat de voeding er weer uit kwam. en er zat allemaal slijm bij.
    en ook flink met luuf blijven smeren, en zo nodig met je kleine in de douche gaan zitten stomen.... hebben wij ook een paar keer gedaan, zelfs midden in de nacht.

    beterschap
     
  10. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Met hem onder de douche, als je het niet vertrouwd gewoon weer nd hp gaan hoor!
    Als jezelf een vertopte neus hebt is ook irritant.
     

Deel Deze Pagina