Help, peuter slaapt erg slecht in.

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door LauraFay, 12 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LauraFay

    LauraFay Actief lid

    12 mei 2006
    365
    0
    0
    zelfstandig onderneemster
    Vlakbij Emmen
    Milan is altijd wel een slechte slaper geweest Was soms 's nachts uren aan het huilen en wat we ook deden, het hielp niks. Gelukkig bleek uiteindelijk dat hij vocht achter zijn trommelvliezen had. Hij heeft nu buisjes gekregen. Nu slaapt hij zowat elke nacht door, maar hebben we het volgende probleem.

    Hij wil niet slapen. We hebben elke avond een vast ritme. Wassen/in bad, pyama aan, trap op (zelf klimmen) dan slaap zak aan en op schoot een verhaaltje. Dan lekkere kus en knuffel en naar bed.

    Het hele riedeltje gaat goed, tot we hem in bed leggen. Hij gaat direct weer staan en als we weg lopen is het brullen. Hij houdt dit wel een uur vol. Dit doet hij zowel 's middags als 's avonds.

    Nu hebben we hem erg lang met een fles warme melk naar bed gebracht. Daar zijn we vanaf half juli ong. mee gestopt. Sindsdien is het mis. Hoe lang zou dit nog duren? En heeft iemand tips.

    Ik hoop heel erg dat we van het winter kunnen gaan oefenen met een peuterbedje, aangezien er een beebje op komst is, maar op deze manier wordt dat helemaal niks.
     
  2. yara06

    yara06 Actief lid

    10 mrt 2007
    119
    0
    0
    Waarom stoppen met een lekker flesje warme melk?? Yara nu 2.8 mnd krijgt ook nog vaak een lekker flesje warme melk, slaapt ze in ieder geval goed.
     
  3. LauraFay

    LauraFay Actief lid

    12 mei 2006
    365
    0
    0
    zelfstandig onderneemster
    Vlakbij Emmen
    Omdat het erg slecht is voor zijn tanden. (Hij krijgt voor het tandenpoetsen nog wel warme melk, maar niet meer mee in bed. Hij is geboren met een schisis en dan is een goede mond hygiene erg belangrijk. (We willen niet dat hij later nog meer sores heeft met zijn gebit, hij is al zo vaak bij mensen met witte jassen)
    Hij krijgt nu wel een tuit beker water mee, maar deze pakt hij pas nadat hij lang gehuilt heeft.
     
  4. Moontje

    Moontje Bekend lid

    9 jan 2006
    848
    0
    0
    Wij hebben ook dat probleem gehad. Ook met wennen in zijn peuterbedje. Uiteindelijk hebben we het zo gedaan:

    -ritueel (doe je al, hou dat er wel in!)
    -zeggen dat je binnen bereik bent en dat je over 5 minuutjes nog even komt kijken.

    Steeds als ik wegliep (eerste dag), begon hij na een paar seconden al te huilen en dan ging ik terug (heel rustig) en zei tegen hem: ga maar lekker slapen, ik kom over 5 minuutjes nog even kijken.

    En zo deed ik dat steeds. Ik liet hem niet lang huilen en het heeft ook 2 uur geduurd de eerste dag tot hij eindelijk sliep, maar de tweede dag ging het al een stuk beter. We laten het licht aan op de gang en de deur open, zodat hij ons kan horen. Nu nog steeds roept hij wel eens vanuit zijn bed iets om onze stem te horen. We antwoorden altijd, maar zeggen er wel achteraan: en nu lekker slapen he!

    En het werkt!

    Succes!!!
     
  5. LauraFay

    LauraFay Actief lid

    12 mei 2006
    365
    0
    0
    zelfstandig onderneemster
    Vlakbij Emmen
    Dank je voor deze tip, dit gaan we is proberen.
     

Deel Deze Pagina