met opzet in bed plassen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Moontje, 6 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Moontje

    Moontje Bekend lid

    9 jan 2006
    848
    0
    0
    Wat moeten we nu doen?!

    Onze peuter van bijna 3 is overdag droog, maar 's nachts heeft hij nog een luier aan, omdat hij nog niet droog is 's nachts. Nu heeft hij ondervonden dat als hij zijn bed natplast, wij dan meteen komen om zijn bed te verschonen. Nu doet hij het al drie dagen met opzet iedere avond als hij net in bed ligt!!!

    We laten hem helemaal uitplassen voordat hij gaat slapen en doen hem zijn luier aan. Dan gaan we naar beneden. Nog geen 10 minuten later komt hij aan de trap en zegt dan: pap, mam, ik heb in mijn bed geplast, komen jullie mijn bed verschonen?

    Gisteren hoorde ik hem zijn luier afdoen en riep ik naar boven: wat ben je aan het doen? luier aanlaten hoor!, waarop ik het antwoord kreeg: niks mama! Dus ik wilde al naar boven lopen, maar het was al te laat. Hij had alwéér in zijn bed geplast!

    Ik weet niet wat we nu moeten doen. ik zou hem van kwaadheid gewoon in zijn plas laten slapen!

    Heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand een idee??

    Alvast bedankt!
     
  2. randi

    randi Niet meer actief

    ik zou tegen hem zeggen dat als hij gedurende een hele week niet in zijn bed plast hij een leuke beloning van mama krijgt. dit hoeft niks duurs te zijn hé bv een uurtje samen met mama knutselen kan al wonderen doen
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Ik zou hem in elk geval niet in zijn natte bed laten liggen. Misschien proberen uit te leggen dat het niet leuk is om elke avond het bed te verschonen en dat je afspreekt dat hij je 1 keer mag roepen als hij zich alleen voelt oid. Zo kan hij jullie toch nog zien, maar hoef je niet het hele bed te verschonen.
    Dat belonen klinkt ook wel goed, kun je een bord maken met stickers die hij op kan plakken 's ochtends en als er dan zoveel op staan krijgt hij zijn beloning.

    Oh ja, vroeg me af of hij een hemdje of een romper aan heeft? Misschien krijgt hij een romper minder snel af (of zijn die er niet meer in zijn maat?)
     
  4. BellaLuna

    BellaLuna Niet meer actief

    Tja misschien niet de beste manier... Maar mijn moeder zei vroeger tegen mij; "Als je het nog 1x doet ga je met je neus er doorheen..........." Heb het nog 1x gedaan en daarna NOOIT meer.. ;)

    Vind het beloningssysteem wel een goed idee overigens. Proberen waard wellicht.
     
  5. Moontje

    Moontje Bekend lid

    9 jan 2006
    848
    0
    0
    Goedemorgen,

    Bedankt voor jullie reacties! Ik zal het inderdaad gaan proberen met een beloningssysteem. Vandaag samen met hem een mooi blad maken en stickers kopen. Eens kijken of dat werkt.

    Rompertjes heb ik niet eens meer aan gedacht, omdat hij die nooit meer draagt, maar dat zou een optie voor 's nachts kunnen zijn inderdaad! (alhoewel dat op dit moment wel erg warm zou zijn..)

    En met de neus erdoorheen...als niks meer lukt, dan zal ik er aan denken, haha! Deed ik ook met de hond toen hij nog pup was! Maar wie weet...

    Ik ga er mee aan de slag, bedankt en een fijn weekend allemaal!!
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Zo'n beloningssysteem zou kunnen werken.
    En zeggen dat je na 10-15 minuten nog wel even komt kijken. En dat ook echt doen.
    En zo weinig mogelijk aandacht geven als je zijn bed verschoont. Dus zet hem gewoon even ergens neer, verschoon het bedje, leg hem terug. Verder geen praatjes/spelletjes etc..
     
  7. Moontje

    Moontje Bekend lid

    9 jan 2006
    848
    0
    0
    Ik heb het geprobeerd met belonen en het werkt! Hij krijgt morgen nieuwe klei, het is een kleinigheidje, maar hij is superblij en trots!

    Bedankt voor jullie adviezen!!
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Hee wat mooi zeg! Ook fijn dat je niet meer die troep hoeft te wassen!!!
     
  9. randi

    randi Niet meer actief

    tof dat het werkt
     

Deel Deze Pagina