Buurvrouw iedere dag minimaal 1x aan de deur

Discussie in 'De lounge' gestart door MvLiam, 18 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Ik word er echt helemaal GEK van. Wij zijn hier 4 maanden geleden komen wonen en vanaf dag 1 was ze er: De buurvrouw.
    Ze werkt niet (alhoewel ze zegt van wel ;) maar ze is altijd thuis) en heeft geloof ik de hele dag niets te doen.
    Daarnaast is ze nogal ehh asociaal qua gedrag en uiterlijk.

    Nu bemoeit ze zich werkelijkwaar OVERAL mee. We hadden dit al snel door en we hebben een mega hoge schutting geplaatst maar dit is blijkbaar niet duidelijk genoeg. Ze komt iedere dag aan de deur, bied haar troep aan of wij die willen hebben en komt met de meest rare tips. Vandaag kwam ze aan de deur en vroeg het volgende:
    "Waarom ligt die lange plank in jullie tuin?"
    Ik: "Omdat de stoffeerder die nodig had voor het bekleden van de trap"
    "Mag ik die wel hebben?"
    Ik: "Nee, dat is namelijk een lat die onder ons logeerbed hoort"
    "Waarom ligt die dan in de tuin? Dan gebruik je hem toch niet?"
    Ik: "Ik heb toch net gezegd dat die straks weer onder het logeerbed moet?"
    "Ok. Waarom staat die bank in jullie tuin?"
    Ik: "Omdat ik er foto's van moet maken en we hem op marktplaats zetten"
    "Hoeveel krijg je ervoor dan?"

    "DAT GAAT JE GEEN BAL AAN MENS!" Wilde ik zeggen maar heb het niet gedaan. Ik word er zo spuug zat van, echt. Ze klimt op de schutting om naar mij te bleren, ik heb daar helemaal geen zin in. Ik ben niet zoals zij en wil dit contact zo helemaal niet.
    Ze is ook al eens komen vragen of ze onze tafel mocht hebben (die in de tuin staat) en of we nog iets van plan waren met de druivenstruik in onze tuin? JA LATEN GROEIEN!? Je gaat toch niet naar je buren toe om te vragen of je dingen uit hun tuin mag hebben? :$
    Als ik op ons balkon de was ophang staat ze gewoon ongegeneerd naar me te kijken. Laatst blerde ze over de schutting heen dat ik mijn was binnen moest halen omdat het ging regenen :x

    Iemand tips wat ik in vredesnaam met deze vrouw aan moet? We moeten hier nog wel een tijdje wonen en ik word echt gék.
    Gelukkig begint mijn studie in september weer, maar dan nog zie ik haar iedere avond wel langskomen. (Ze komt 3x per week ook na 22.00 wel langs met een of ander stom iets)
     
  2. Writer

    Writer Niet meer actief

    helemaal geen aandacht aan geven , ik snap dat ze zelf steeds komt ,maar kortaf zijn , of soms gewoon zeggen dat het om prive reden gaat ,zelfs over de plank jah:D laten zien dat je geen zin hebt steeds in praatjes , succec , lijkt me lastig zeg ,ik heb wel een nieuwsgiriege buurf maar lang niet zo als die van jou;)
     
  3. Writer

    Writer Niet meer actief

    ohja ook duidelijk zeggen liever niet meer na 20 uur langs komen dan willen jullie namelijk rust klaar jeetje ga me al opwinden haha
     
  4. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.986
    1.805
    113
    Provincie Groningen
    Ik denk dat je naar zulke mensen hard moet zijn.
    Als ze weer iets komt vragen, gewoon zeggen dat het haar niks aan gaat.
     
  5. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Zou ik normaliter ook doen maar het is echt zo'n ehh aso en volgens mij is ze behoorlijk snel op haar tenen getrapt. Ik denk dat we giga ruzie krijgen als ik zo reageer en dat is nou ook niet echt goed aangezien we bijna tegen elkaar aan wonen ;)
    Maarja, misschien is dat wel fijner dan hoe het nu is 8)
     
  6. jolanda1976

    jolanda1976 Bekend lid

    29 dec 2006
    919
    0
    16
    Telemarketing
    Arnhem
    Was een goeie voor mij geweest, ik had gezegd flikker op, heb hier geen zin in!
     
  7. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Je mag wel even komen? :D
    Ik ben normaal ook echt een straight-to-the-point type, maar heb nu gewoon echt geen zin in gigantische ruzie. Maar misschien kan het gewoon niet anders, zoals het nu gaat trek ik het in ieder geval niet. Sta steeds op mijn lip te bijten om haar geen giga uitbrander te geven. Grr!
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja als het zo'n aso is moet je wel uitkijken dalijk gaat ze je het leven zuur maken...
    Misschien gewoon wel duidelijk maar netjes laten weten dat jij je privacy op prijs stelt en geen tijd hebt voor praatjes of gewoon soms de deur niet open doen?
    En idd zeggen dat jullie s avonds rust willen
     
  9. jolanda1976

    jolanda1976 Bekend lid

    29 dec 2006
    919
    0
    16
    Telemarketing
    Arnhem
    Haha, als je om de hoek had gewoond ;)
    Maar idd, als ze zo'n plank voor de kop heeft, moet je wel ff hard optreden en haar ff een flinke uitbrander geven, anders blijft ze komen!
     
  10. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Zo'n buurvrouw hebben wij ook gehad; wij gingen de tuin verbouwen en hadden de oude tegels op het grasveldje bij onze voordeur neergelegd, is gemeentegrond en gingen we de volgende dag wegbrengen naar de stortplaats. Dezelfde avond stond de buuf op de stoep dat dit niet mocht en dat we dit gelijk moesten weghalen.

    Na het aanleggen van onze voortuin ging ze dezelfde avond de tegels eruit halen omdat deze, volgens haar, een halve centimeter op haar grond lagen (is echt gebeurd en volgens mij nog steeds niet waar).

    De schutting (die hier al staat sinds oplevering in 1984) in onze achtertuin mochten wij er niet uithalen van haar (wat wij helemaal niet van plan waren) want zij had met de vorige bewoner afgesproken dat hij er dan een nieuwe schutting op zijn kosten in zou plaatsen.

    Onze kat was zielig omdat hij niet op het aanrecht mag in de keuken (ik vind dat vies, dus onze kat mag dat niet).

    En ga zo nog maar even door. het is bij jou wel wat extremer hoor moet ik zeggen, maar dat bemoeizuchtige snap ik wel.

    Sowieso vind ik het echt niet kunnen dat je na 22.00 uur nog bij je buren aanbelt, sterker nog; ik zou dit gewoon zeggen. Je hoeft niet hard te zijn, maar ik zou wel iets zeggen in de trant vanl: 'Buurvrouw, u laat mij heel erg schrikken op dit LATE tijdstip, is er iets ernstigs aan de hand?'. Als zij steeds over de schutting hangt zou ik er ook iets van zeggen of haar gewoon negeren.

    Sommige mensen weten blijbaar niet zo goed wat de grenzen van andere mensen zijn en als jij ermee blijft lopen heeft dit misschien tot gevolg dat het op een gegeven moment tot een woedeuitbarsting komt. Ik zou haar niet uitnodigen voor een kop koffie en het dan bespreken, misschien gaat ze dan nooit meer weg.. ieks.

    Als je je afvraagt hoe het met onze buuf is afgelopen; wij hebben het gewoon tegen haar gezegd dat ze zich met haar eigen zaken dient te bemoeien, dat wij geen behoefte hebben aan 'de wijzende vinger' uit haar richting.

    Uiteindelijk is ze overleden en hebben we nu nieuwe buren (die zijn nog veel vreemder.... alhoewel; misschien ligt het wel aan ons :D).

    Succes met je buurvrouw!
     
  11. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Als ik niet open doe, en ik loop 10 minuten daarna weer beneden rond dan staat ze meteen voor het raam. Dus tja, dan moet ik wel open doen hihi. Dan vraagt ze meteen waarom ik net niet open deed. Nou misschien omdat het 22.30 is en ik 's avonds geen zin in jouw tandloze mond heb?
    Ben er zó spuugzat van, bah.

    We kwamen er ook achter dat ze net voordat wij in dit huis kwamen alle tegels uit de achtertuin heeft gehaald en deze op haar oprit gelegd heeft. Ook kwam ze er laatst meteen aanlopen toen we een weekendje weg waren geweest met de vraag waarom wij de schutting deur opslot hadden? Ze moest namelijk nog meer vuilnis kwijt en wilde dit in onze container gooien.

    Is ze insane!?

    Oja en ze is afgelopen week 4!!!X langs geweest om te vertellend dat we het onkruid moeten weghalen dat tussen de tegeltjes groeit van ons randje aan de brandgang? En of we ook het gras dat onder onze schutting doorkomt even willen knippen. En dat we op zondag wel met zijn tweetjes de brandgang onkruid vrij konden maken. En of ik vorige week even verkleed als cowboy met haar auto naar de Shell wilde rijden zodat ze gratis kon tanken..

    En zo kan ik nog veeel langer doorgaan..
     
  12. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Dat meen je niet!!! Oh dat is echt mijn ergste nachtmerrie zo'n buurvrouw...Dan maar liever totaal geen contact met mijn buren.
    Ja misschien dan toch hard optreden denk ik..anders zal ze de boodschap niet snappen
     
  13. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Als ze aanbelt gewoon niet openmaken of zeggen dat je lag te slapen .. en als ze wat vraagt of ze iets mag hebben gewoon zeggen dat je het wel laat weten als je wat voor haar hebt .. en verder aardig kortaf doen , wel netjes maar kort houden , geen interesse in haar tonen en gewoon het nodige antwoorden ....

    Mijn tante had een buurvrouw die als de telefoon ging nog vroeg wie er belde naar mijn tante ;) dus het kan altijd erger , en als er bezoek kwam en ze vroeg wie er was en dat beviel haar schoof ze gewoon aan ... lekker bakkie doen zei ze dan , maar van sommige mensen kan je het gewoon wat beter hebben denk ik ...
     
  14. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Oh, er zijn dus meer van dit soort gevallen. Ik weet dat ik vroeger wel eens keek naar een programma over buren die ruzie hadden en dat er dan 1 besloot om te verhuizen. Dit snapte ik nooit, wat doen die buren er nou toe?
    Nou, nu snap ik het héél goed. Het is dat we dit huisje huren en het op dit moment niet anders is maar anders zou ik serieus overwegen om te vertrekken. Dan maar geen 4 slaapkamers en grote tuin. Alles om van dit mens af te zijn.
     
  15. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Ik moest hier stiekem een beetje om lachen, wat een halve gare joh...

    De deur zat op slot OMDAT DAT JULLIE CONTAINER IS en niet die van haar, het is geen openbare vuilstortplaats (en dit zou ik op dat moment ook gezegd hebben, haar desnoods aan haar hand meegenomen naar de container die openbaar is om te laten zien dat haar vuil DAAR moet en niet in jullie container).

    En m.b.t. het onkruid; blijkbaar houdt zij bij hoeveel er wel niet groeit, als ze zich eraan ergert doet ze het zelf toch?? (Dit heeft onze oude buurvrouw namelijk regelmatig gezegd over onze heg :D toen zei ik; als u er last van heeft mag u het ook zelf knippen? Wij knippen het a.s. zaterdag).

    En als cowboy verkleed meegaan??? Heeft ze geen vriendinnen ofzo???

    Gewoon een keertje hard zijn meid, het is moeilijk, maar zo kan dit toch niet langer...?
     
  16. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Zou me wel niet weg laten jagen door haar als ik jou was , gewoon resoluut zijn en nee zeggen pech voor haar gaat ze maar alleen als cowboy tanken ... en na 22.30 nog aan de deur komen vind ik sowieso niet kunnen , en dat zou je best kunnen zeggen , toch ? En als zij gaat vertellen wat jullie op zondag kunnen gaan doen vind ik helemaal te gek voor woorden ...:(
     
  17. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Dit vind ik de beste tip, want het werkt hier namelijk ook perfect!
    Succes en hopelijk lukt het zonder ruzie, want dat is wel heel vervelend.
     
  18. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Als ik het vertel moet ik er vaak ook om lachen hoor, het is ook bespottelijk. Maar word er wel echt gestoord van.
    Heb haar ook verteld dat als ze last heeft van mijn onkruid ze dat zelf weg mag halen. Ik ben gewoon geen type die dit iedere 2 weken bij gaat houden (Sorry!) en mocht ze daar problemen mee hebben dan kan ze een klacht indienen bij de woningstichting. Het is wel prima met haar.

    Ze zegt ook alles onder het mom van "anders zal de andere buurvrouw er wel over gaan klagen dus ik zeg het maar alvast". Maar van de andere buurvrouw heb ik nog nooit iets raars of onaardigs vernomen. Volgens mij is dat een schat van een mens.
     
  19. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    O en als ze aan de deur komt en mijn zoontje kruipt in de deuropening dan pakt ze hem zo op en noemt ze zichzelf "Tante ****"
    Dan pak ik hem snel terug hihi en dan zegt ze áltijd: "Ik wil best eens een paar uren op hem passen hoor"
    NEEE!!
     
  20. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hmm, dit zei onze oude buurvrouw nou ook altijd (ze is toch wel echt dood...???? :$), met name m.b.t. onze heg, die hing over het overpad heen, of was niet goed genoeg geknipt, etc etc.

    Op een gegeven moment kwam ze weer bij ons aan de deur dat er mensen geklaagd hadden dat de heg te ver gegroeid was en deze mensen niet over het pad konden fietsen.

    Waarop ik aangaf dat je op een stoep uberhaupt niet mocht fietsen. Vervolgens vroeg ik haar wie dit gezegd had. Dit wilde ze niet zeggen want 'die mensen' wilden dit niet rechtstreeks tegen ons zeggen (is toch raar...???). Uiteindelijk wist ze te vertellen dat het de andere buurman was (wij wonen op een hoek, zij daarnaast en daarnaast een weduwnaar), dus ik zei; 'Okay, prima, dan ga ik NU aanbellen bij hem en hem dit vragen'.

    Het hele verhaal was dus helemaal niet waar, ZIJ had er last van.

    Raar mens.

    Laat je niet opnaaien hoor. Idd wat anderen ook zeggen; Kort zijn, negeren als het gaat maar wel beleefd blijven, ze heeft niks met jouw leven te maken ook al woont ze toevallig naast jou, blijkbaar ziet ze in jou een nieuwe vriendin en jij ziet dit niet. Prima toch, leven en laten leven; dit geldt zeker voor haar als ik het zo lees...

    Succes ermee....!
     

Deel Deze Pagina