Na meerdere keren mis, nu tóch mama!

Discussie in 'De mama's' gestart door Lexie74, 29 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Morgen is Yelina jarig. 1 jaar al weer, wat vliegt de tijd. Morgen komt alleen m'n schoonmoeder, de rest komt zondag, voor zover niet met vakantie of verhinderd door andere festiviteiten.
     
  2. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    wow wat vliegt de tijd he!
    Gefeliciteerd!!
     
  3. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Anouk, hoe gaat het met je???
     
  4. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van Yelina. Hebben jullie ene leuke dag gehad? En hoe vond ze het zelf, al die aandacht?

    Hoe is het verder met jullie?

    Hier niet zo geweldig, misselijk, misselijk en nog eens misselijk. Eten smaakt me niet, de hele dag (tot ongeveer 16.00) een gevoel van overgeven en veel hoofdpijn.
    MAar het is voor een goed doel zullen we maar zeggen
    We zijn een paar dagen in Duitsland geweest, in een Landal park, was leuk, lekker gezwommen, naar de dierentuin, gefietst.
    En 's middags als Sarah sliep ook maar even naar bed.

    Liefs Anette
     
  5. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, vervelend dat je zo misselijk bent en hoofdpijn hebt. Hopelijk ben je daar snel weer vanaf.

    En lekker, een paar daagjes er tussenuit geweest. Groot gelijk dat je ook steeds even bent gaan liggen terwijl Sarah op bed lag.

    Yelina's verjaardag was leuk. Alleen jammer dat opa en oma het verschil niet zagen tussen jongens- en meisjeskleren. Ze kwamen met een tas vol kleren aanzetten met de opmerking: zoek hier maar iets leuks uit. Toen ik de kleertjes uit de tas haalde viel m'n mond open van verbazing. Het waren allemaal jongenskleren.
    Alles is dus weer terug naar de winkel en wij krijgen nu alsnog geld om zelf wat uit te zoeken.

    De kleine dame kan inmiddels al een beetje aan onze handen en langs de bank lopen. Soms vergeet ze dat ze (nog) niet los kan staan en laat ze even los wat ze vast heeft en valt dan prompt op haar billen. Dus nog even en ze loopt los.

    Ben benieuwd hoe het met Aby en Silla is .....
     
  6. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    heej

    Erg rustig is het hier aan het worden, ik werk daar zelf ook aan mee hoor..
    hoe is het met iedereen??????

    Hier nog steeds erg beroerd, heb tabletjes tegen de misselijkheid van de huisarts, werkt wel maar ik ben zo brak, niet normaal. Ik zie er dan ook echt niet uit, heel wit, dan ook nog puisten (niet meer gehad sinds jaaaaaaaaaaaren) en rode ontstoken oogjes, jaja, ik hoorde vandaag dat dat een teken is dat we een jongetje krijgen.

    Verder gaat het goed hier. Sarah heeft soms enorme driftbuien waar ik echt niks mee kan. Vandaag: eten, wij hadden een stokbroodje gezond en Sarah macaroni. Nee, ze wil ook een stokbrood gezond maar we weten dat ze dat niet lekker vindt dus ik laat haar even proeven onder het mom van dan weet je het misschien wel. Begint ze me te huilen, dat gaat over in boosheid en dan kun je haar ook echt niet bereiken, gaat vanzelf weer over en dan is het weer oke.....
    Wat moet ik hier mee?????? Gebeurt gelukkig niet zo vaak maar toch.
    Vooral het feit dat je haar alleen kunt laten zitten, bij je nemen, tegen praten, niks helpt dan.

    Maar ik ben benieuwd naar jullie, laten jullie nog eens wat van je horen? Zou erg leuk zijn.

    Liefs
     
  7. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, vervelend dat je je zo brak voelt op dit moment. Hoop dat daar snel verbetering inkomt.

    Die driftbuien kunnen behoorlijk vervelend zijn, zeker als je je niet goed voelt. Niet altijd even makkelijk, maar zelf rustig blijven en de driftbui negeren werkt over het algemeen vrij goed. En op een gegeven moment kan je haar er ook een time-out voor geven.

    Alyssa ben ik voor die driftbuien op een gegeven moment een time-out gaan geven. In eerste instantie waren het korte driftbuien, maar ze werden steeds intenser en duurden steeds langer. Ze heeft wel eens een uur lang zitten gillen, om gek van te worden.
    Inmiddels heeft ze deze driftbuien niet meer.

    Hier gaat verder alles OK. De laatste tijd heb ik weer flink wat meer energie waardoor ik eindelijk weer meer kan doen. Zoals lekker fietsen en wandelen enzo met de meiden, weer lekker in de tuin werken.
    Yelina loopt inmiddels langs de bank, box, aan de hand, nog even en ze loopt los. Als je erom vraagt krijg je een kusje, heel lief.

    Met Alyssa gaat alles ook prima. Ik hoorde al van iemand dat ze zich vanaf ongeveer 3 1/2 jaar ineens flink gaan ontwikkelen. Dat merk je goed aan haar. Je ziet haar in alles groeien. Erg leuk om te zien.
    Ze wil haar zusje ook van alles leren, soms moet je haar daarin een beetje remmen, omdat ze haar in haar goedbedoelde onbenulligheid soms zo een arm uit de kom zou draaien. Maar het is geweldig om te zien hoe dol ze op haar zusje is.

    Ik let er wel heel bewust op, dat er geen scheve ogen komen. Als ik Yelina vertel hoe knap ze is omdat ze bijvoorbeeld even los kan staan, zeg ik haar dat ze net zo knap wordt als haar grote zus omdat ze al zo goed kan staan.

    Bezoek prijst Yelina vaak de hemel in omdat ze al dit of dat kan en soms vergeten ze dan helemaal dat ze ook nog een zus heeft die ook al weer zoveel heeft geleerd.
     
  8. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Vervelend ja dat bezoek de verfijning van de ontwikkeling niet zo ziet. Het zijn vaak ook kleine dingen maar wel een hele prestatie. Bij de kleintjes valt alles meteen op.
    Complimenten zijn zo belangrijk vind ik, commentaar ook maar ze hoeven ook nog niet alles te kunnen, alles moet geleerd.

    Hier wel eens, praat Sarah nog niet meer dan dit? Nee, maar ze kan wel heel goed klimmen en zelf spelen en puzzelen, ook belangrijk. Ze kan heel goed duidelijk maken wat ze wil, geeft ook ja en nee als antwoord als wij iets vragen. Misschien maken wij het haar ook wel te gemakkelijk, geen idee maar het praten komt wel, ze is pas 1 1/2
     
  9. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    #809 Lexie74, 20 aug 2009
    Laatst bewerkt: 20 aug 2009
    Hallo Dames,

    Ik lees ook wel mee hoor, maar zijn allemaal ene beetje forummoe lijkt wel?

    Anouk, was jij bij Sarah ook zo misselijk de eerste maanden? Kan het me niet meer herinneren namelijk...

    Wat het praten betreft; Demi heeft steeds meer woordjes, maar het gaat langzaam.
    NOu lekker belangrijk. Ik vind het al geweldig te merken dat ze al best veel begrijpt van wat je tegen haar zegt. Echt bijzonder hoor, die kleine dingetjes.
     
  10. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    lieve meiden

    alles goed, een mooi kloppend hartje. Op 26 maart uitgerekend.
    Ben aan het koken en dan met de echo naar de opa's en oma''s.

    Liefs Anette

    en ja, tot de 19 weken spugen en misselijk. Alleen ging het in de middag weer weg, nu niet
     
  11. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Hey meiden weer even een berichtje op ons forum. Pim moet binnenkort verkleed naar het kinderdagverblijf ivm leidsterdag :(:$
    enig idee wat ik ons manneke kan aantrekken. Wil er ook niet teveel poespas van maken. Simpel. leuk en niet te duur.

    Nou kom maar op met jullie tips! Ohh ja en ik ben niet handig genoeg om iets zelf in elkaar te naaien. ;)
     
  12. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Jemig meiden ik ben overigen ook wel in gebreke gebleven, dacht dat er niemand meer op dit forum zat.............heb steeds naar de geregistreerde datum gekeken en vond het al zo raar dat het zo door elkaar stone. Ik blijf het nieuwe forum ook erg onoverzichtelijk vinden hoor. :$ Maar wat mis ik........................Anette zwanger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sjonge jonge Juud wordt wakker hoor. haha. Meis gefeliciteerd!!!
    Moet ook zeggen dat ik een beetje forum moe ben hoor. Heb het zo druk met andere dingen, dus ook weinig tijd om me erin te verdiepen.

    Hier alles goed, Pim wordt een hele kerel. Eerste woordjes Appel (al het fruit wat hij ziet) Ete, ete, ete (ofwel eten eten eten), Opa en voor de rest probeert hij alle na te zeggen. Driftig???? Helemaal niet. Haha geloven jullie het zelf, bij het woord NEE slaat mijnheer op tilt :x Gaat op de grond liggen gillen enz nou ja het hele ritueel jullie kennen het. :) Ik blijf t maar negeren en dat gaat goed. Even afleiden met wat anders en we kunnen weer verder.

    Inez fijn te horen dat je weer wat energie hebt. Moet nog even terug lezen wat er uit je onderzoeken is gekomen. Daar ben ik nog niet aan toe gekomen.

    Nou meiden dit was het even. Zal mijn best doen wat regelmatiger te kijken en anders hoop ik dat jullie het me niet kwalijk nemen.

    Kus
     
  13. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    heej meiden,

    Anouk, dus bij sarah ook al zo erg. Balen zeg. Sterkte!

    Heej Aby ook back! Fijn te horen dat het zo lekker gaat.
    En ja die driftbuien, breek me de mond niet open haha
     
  14. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, wat mooi, een kloppend hartje.

    En met Sarah misselijk tot 19 weken, meid, ik hoop van harte dat het nu eerder over is!

    Mensen lijken inderdaad meer te letten op wat ze niet kunnen dat wat ze wel kunnen. Ik denk maar zo, zolang je zelf maar weet dat het allemaal lekker gaat met de kleine, hij/zij zich goed blijft ontwikkelen, dan is er niks mis. En de een is inderdaad eerder met klimmen en klauteren, de ander praat wat sneller. Geen mens is hetzelfde. Maar goed ook.

    Merk zelf ook dat ik wat forummoe begin te worden. Ik kom zolangzamerhand ook steeds minder vaak. Komt denk ook grotendeels doordat ik weer meer energie heb en daardoor ook meer doe en minder tijd heb en er voor over heb om te forummen.

    Alyssa is inmiddels aardig over haar peuterpubertijd heen en heeft nog maar zelden van die driftbuien waar ze in blijft. Als ze nu boos is kan ze wel even flink stampvoeten en zet even een grote mond op, maar dat is zo weer over.
    Yelina heeft nog niet echt driftbuien, maar ze laat wel heel goed merken als iets haar niet zint.
     
  15. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    dat forummoe herken ik ook wel, ook weinig nieuws te melden, alles gaat zijn gangetje. Vandaag bijna niet misselijk wat me toch ook wel weer onzeker maakt maar ja, het is en blijft allemaal afwachten.
    Ik zou het wel jammer vinden als er hier niks meer geschreven wordt maar iedereen moet zelf even kijken wat ie wilt, hyves bestaat ook nog :)

    We zijn straks even gaan wandelen in de bossen maar het was iets te heuvelachtig met een kinderwagen. Eigenlijk wisten we dat ook maar even niet aan gedacht.
    Er liggen hier 2 bossen waar we kunnen wandelen, erg lekker moet ik zeggen.

    Ik ga Sarah even in bed leggen, die begint volgens mij wel erg moe te worden en een uurtje slapen komt mij ook wel heel goed uit ;)

    Liefs
     
  16. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    heej Anoek, ik dacht dat je al 12 weken was omdat je het aankondigde op je hyves. Ach die 2 weken gaan vast ook harstikke goed joh!

    Hier gaat het allemaal wel. Demi is een paar dagen aan het klojen met slapen, smiddags maar kort slapen en vanochtend dacht ik dr tegen half 5 al te horen, weten te rekken tot een uur of half 7 maar toch. En vervelend is ze ook, veel uitdagen, gauw huilen als je corrigeert. Ik vermoed dat het met een paar hoektandjes te maken heeft, maar weet het ook niet zeker.
    Nu zit ze vol spanning Dora te kijken, nog ff en dan kan ze lekker op bed, kan mama ook ff bijtanken...

    Verder zit ik nog steeds enorm te twijfelen over een 2e, wel/niet., wel/niet, heel irritant
     
  17. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Heej Lexie, dacht ik al, maar we hebben het toch al tegen iedereen verteld, ten eerste omdat de echo goed was en daarbij was ik ook zo ziek dat ik het moe was om telkens iets te verzinnen.

    Dat twijfelen hadden wij ook maar nu ik zwanger ben is dat helemaal weg. Het is ook lastig, nu wordt het net wat gemakkelijker allemaal, je kent je kindje en iedereen heeft zijn plekje binnen het gezin. Volg je gevoel, niet de mening van anderen (het is zo zielig om alleen te zijn, blabla). Ik ben ook enig kind maar wel heel gelukkig, prima toch, met schatten van ouders die er altijd voor me zijn, daar gaat het toch om.

    Dat uitdagen ken ik eerlijk gezegd niet echt. Sarah luistert ook erg goed (ahum, de enige in huis vrees ik).
    Het is een fase, gaat weer over al heb je daar nu niet veel aan.
    Probeer consequent (?) te blijven dat is duidelijkste
    l
    liefs
     
  18. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Heej Anoek, nou ik heb net een heel gesprek met meneer Lex erover gehad(over een 2e) En het ziet er naar uit dat hij het niet wil. HIj zal het nog even laten zakken, kijken wat er gebeurt.
    Maar vooralsnog vind hij dat we ons in de handen mogen knijpen met Demi "waarom dan nog het lot tarten".
    Wordt nog vervolgd dus
     
  19. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    misschien heb je hem er een beetje mee overvallen, en wie weet... de tijd zal het uitwijzen en zo niet dan hebben jullie een geweldige dochter die alle liefde krijgt die ze nodig heeft.
     
  20. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    nee heb em niet overvallen hoor, we hebben het er wel vaker over, gekscherend. En nu dus ff serieus. Hij was er ook al een tijdje over aan het nadenken. Ook omdat we beide zoiets hebben van "als, dan niet te lang meer wachten" HIj is 41 en ik 35 dus tja, je snapt het wel.
    Dat hij 41 is is trouwens ook een vd redenen waarom hij het neit wil
     

Deel Deze Pagina