december 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door duikster, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Ik wil iedereen een geweldig Nieuwjaar toewensen, iedereen heel veel geluk!

    Dit was het laatste daggie om een echt decemberkindje te krijgen! Voor degene die nog moeten bevallen, zet hem op in januari, het is een mooi begin van het nieuwe jaar, mooier kan 2007 toch niet meer beginnen!

    Heel veel knuffels van Karina, Johan, Ruby & Megan!
     
  2. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    allemaal een heel gelukkig 2007!
    vol liefde en gezondheid!

    cynthia
     
  3. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Bij jullie is het al 2007, hihi, wij moeten nog even 4.5 uur wachten!
     
  4. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Mijn 1000ste bericht wilde ik toch even met jullie delen!

    Bij deze!
     
  5. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    haha gefeli met je 1000ste bericht!

    en iedereen een heel gelukkig en gezond 2007 toegewenst!

    ik had vandaag dus 100cc gekolfd, en safouane heeft net voor de eerste keer de fles gehad. vond het wel spannend want wist niet of die het wel zou willen. maar hij hapte gelijk toe. en heeft er 90cc van opgedronken.
    wel fijn om te weten dat die ook de fles dus accepteerd. kan ik in ieder geval straks weer rustig gaan werken, en ook als ik een keer weg moet is het een fijn idee.

    vannacht kwam die om 3uur, om 7 uur, en toen om half 11. dus heb nog een beetje kunnen uitslapen. gelukkig wou die vannacht ook gelijk weer zijn bed in. hoop dat dat deze nacht ook het geval zal zijn.
    ik ga lekker mijn bed in, en voor iedereen welterusten!
     
  6. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Voor iedereen een gelukkig 2007 gewenst!

    Hier gaat alles redelijk goed. Maar na een grote dochter van al bijna 9 jaar was ik toch wel vergeten hoe druk een baby ook weer was. Koen doet het overdag erg goed. Drinkt lekker zijn flesje leeg... maar de nachten zijn heel erg... hij is 's nachts erg onrustig en we krijgen hem dan soms ook maar moeilijk stil. Vannacht hebben mijn man en ik geslapen van 5.00 tot 8.00... de rest van de nacht was Koen aant spoken. Iemand nog tips?

    Sorry dat ik even niet op iedereen reageer... tis nogal hectisch...

    Zijn er nog zwangeren trouwens of is iedereen inmiddels bevallen?

    Gr Otje
     
  7. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Hier nog steeds een zwangere... Ik word morgen ingeleid.
     
  8. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    @Lientje succes morgen met de inleiding! Ben je nerveus, of heb je zoiets van laat maar komen! Spannend is het altijd natuurlijk! Ben benieuwd hoor, misschien begint het nog vanzelf!

    Hier is het ook allemaal weer voorbij, was weer gezellig gisterenavond, we zijn nog even naar vrienden van ons in de wijk gelopen, uiteindelijk gingen we alsnog pas om 3 uur naar huis en die kleine van mij bleef maar rondlopen, niet normaal gewoon, iedereen storte in en zij dartelde nog vrolijk rond (ze had zelfs maar 1 uurtje geslapen van te voren, want het vuurwerk hier is niet normaal hard, lijkt echt wel oorlog)! En mijn andere kleine meisje heeft totaal niets van het hele gebeuren gemerkt want die lag tussen de kinderen en het vuurwerk gewoon lekker te pitten! Wat heb ik toch twee heerlijke kinderen!
    Maar goed al met al een gezellig avondje en 2007 is alweer begonnen en dat wordt voor ons een druk jaar, dat is het jaar waarin wij weer terug emigreren naar NL, dus hoop geregel, pfff, moet er even niet aan denken, maar terug naar NL is ook niet verkeerd!
     
  9. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Hallo allemaal,

    Allereerst voor iedereen de beste wensen.

    Hier even een update sinds mijn laatste berichtje:

    Afgelopen vrijdag, 29 dec om 15.13u ben ik bevallen van onze dochter Jikke!
    De weeën hebben die nacht dus idd doorgezet. Het wilde helaas alleen niet zo vlotten. Om 04.00u had ik 1 cm ontsluiting en heeft mijn VK de vliezen gebroken. Om 09.00u na de hele nacht al best heftige weeën 3 cm. Om 12.00u volgens mijn Vk 5 cm.
    Omdat de hartslag van Jikke ook na de weeën even laag bleef, wilde de VK dat ik alvast naar het zkh zou gaan voor een CTG. Ik wilde tóch al in het zkh bevallen. De uitslag hiervan zou bepalen of zij mijn bevalling verder zou doen of dat ik overgedragen zou worden aan de gyn.
    In het zkh vertelden ze mij dat ik geen 5, maar slechts 3 cm ontluiting had.
    CTG was idd twijfelachtig. Ze wilden een beetje bloed van het hoofdje van Jikke afnemen en dit in het lab laten onderzoeken hoe haar toestand was. Als ze in nood zou zijn zou het een keizersnede worden, anders zou ik pijnmedicatie krijgen. Het afnemen van het bloed wilde niet lukken en hier hebben ze 3 kwartier over gedaan. De (rug)weeën waren inmiddels echt heel erg heftig geworden en deze waren op bed bijna niet meer op te vangen. Ik moest op mijn rug blijven liggen ivm CTG en het afnemen van het bloed.
    Ik zat er inmiddels echt helemaal doorheen na nachten bijna niet geslapen te hebben ivm voorweeën en nu alweer bijna 15 uur weeën. Het viel me van mezelf erg tegen, maar het lukte me niet de weeën nog heel goed op te vangen.
    Het was voor mij dan ook bijna een opluchting dat uit het bloedonderzoek bleek dat Jikke het moeilijk had en dat ze een keizersnede zouden gaan doen (voelde me hier wel schuldig over :oops: )
    20 min. later lag ik op de OK, kreeg ik een ruggeprik (heeeeeerlijk...geen weeën meer :rolleyes: ) en werd onze prachtige dochter geboren.

    Jikke doet het erg goed. Ze spuugde in het begin veel omdat ze vruchtwater en bloed had binnengekregen, maar nadat haar maagje gespoeld was, ging dit stukken beter. De borstvoeding begint goed op gang te komen en eerder dan verwacht, mochten we vandaag alweer naar huis.
    We genieten met volle teugen van haar!

    Ik zal later een foto in mijn album plaatsen. Er staan wel al foto's op haar website www.jikke.knuffelbaby.nl

    Groetjes van de trotse mama van Jikke,
    Noralien
     
  10. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    @iedereen: Gefeliciteerd met jullie babies! Sorry dat het een beetje onpersoonlijk is zo maar ik heb echt m'n handen vol aan die kleine en kom bijna nergens anders meer aan toe :(

    Ga nu verhuizen naar het andere forum dus daar ga ik proberen lekker verder te kletsen. Maar zal hier nog wel meelezen hoor!

    Wel raar dat dit forum binnenkort echt afgesloten zal worden :cry:
     
  11. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    @Noralien: Van harte met de geboorte van Jikke. Ik snap het goed hoor, dat je er doorheen zat en hoopte op een keizersnede. Voel je niet schuldig en nu lekker genieten van jullie dochter.

    @Otje: Ik heb bij "Stel je vraag aan de kraamverzorgster" ook de vraag gesteld hoe ik Mitchell overdag wakker kan krijgen en 's avonds kan laten slapen. Ik heb van Ilja goede tips gehad, misschien heb jij er ook iets aan.
     
  12. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    @noralien: gefeliciteerd met Jikke
     
  13. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    @slingding: ja ik ben verschrikkelijk nerveus, bang dat het allemaal te snel gaat en ik ben altijd heel bang van naalden geweest, en nu moet ik bevallen aan een infuus. Vandaag een rondleiding gehad op de verloskamers, daar werd ik ook niet echt rustiger van helaas. Ik hang eigenlijk al de hele dag boven de wc van de spanning, al mijn eten komt weer naar buiten. Baal als een stekker. Ik voel me een beetje een aansteller, maar ja ik kan er ook niet aan doen.
     
  14. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Ik denk dat je mij bedoelde, maar geeft niet, zenuwen waarschijnlijk!

    Tuurlijk kan je er niets aan doen, gewoon maar over je heen laten komen, dat is het enige wat je kan doen en verder niets!
    Ik wens je heel veel succes morgen en hopelijk krijgen we snel goed nieuws en denk er maar aan dat het voor een goed doel is en dat je daarna heerlijk met je kleintje kan gaan knuffelen!
    Het is echt de moeite waard, dat beloof ik je!
     
  15. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Patricia, gefeliciteerd met Jesper!
    Noralien, gefeliciteerd met Jikke! Je verhaal doet me aan mijn eigen bevalling denken, alleen werd bij mij de vacuumpomp erbij gehaald (ze hebben keizersnee nog wel overwogen).

    Geniet lekker van jullie kindjes!
     
  16. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    @Patricia, gefeliciteerd met Jesper!
    @Noralien, gefeliciteerd met Jikke!
    @Lientje: Meid ik herken je spanning, liep ook 15 dagen overtijd en ben toen ingeleid, zelfs na een dag weeen liep ik nog te shaken toen ze vertelden dat het toch een keizersnee werd. Uiteindelijk had ik 4 dagen niet gegeten, maar geloof me, als die kleine er dan is, smaakt alles weer helemaal!
    Heel veel succes
     
  17. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Tja, ik had pas 3 cm ontsluiting, dus de vacuümpomp was bij mij geen optie. En omdat de conditie van Jikke niet goed genoeg was om de overige 7 cm door te komen, hebben ze ingegrepen met een keizersnede.

    Lientje, Voor jou komt het ook eindelijk dichtbij. Een goede bevalling!
     
  18. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Nou meiden allemaal een gelukkig, gezond en liefdevol 2007!

    Lientje succes met de inleiding, gelukkig dat er nu een einde komt aan je wachten. Nog even en je hebt je kleintje in je armen!

    Noralien, gefeliciteerd meid! Nu lekker rustig aan doen en genieten van je kleintje. Je ontsluiting kan minder worden dus waarschijnlijk was je thuis al wel 5 maar door het verhuizen naar het zh en mss de zenuwen is dat weer terug gelopen naar 3 jammer maar soms kan je lichaam gekke dingen doen.

    Patricia, gefeliciteerd meid!

    Nou ik ga weer even aan de slag ben de kleertjes een beetje opnieuw aan het sorteren. Tsja voor de bevalling kon ik dat allemaal niet dus manlief heeft zo goed als hij kan de kast ingedeeld maar dus niet op mijn manier ;)
    Ik moet trouwens wel gaan shoppen binnenkort zeg, ik heb erg weinig echte meiden dingen en aangezien het mn derde is valt het kraambezoek erg tegen. Lijkt wel of ze denken "ach het is de derde maar" of zo :( Maar ja ik koop toch liever zelf de kleertjes, kreeg een pakje van iemand leek wel een legeruniform en dan met een grote roze bloem of zo aan de voorkant... jak! :p Die geef ik wel een keer weg aan iemand die wel van dit soort dingen houdt.

    Nou doeiii
     
  19. neeltje

    neeltje Fanatiek lid

    17 feb 2006
    3.289
    0
    0
    goedemorgen dames!

    even snel een berichtje van mij, onze lieve Milan is geboren!
    op 31 december om 14.21 uur, hij weegt 3480 gram en is 53 cm lang, en natuurlijk de mooiste baby die er bestaat!

    de bevalling heeft bijna 3 dagen in beslag genomen en was niet echt prettig om het maar even zacht uit te drukken.

    kom van de week nog wel on line voor meer info

    liefs
    een hele trotse Neeltje
     
  20. nijn

    nijn Lid

    28 apr 2006
    99
    0
    0
    Hoi,

    Wilde jullie even laten weten dat onze zoon Naut geboren is op 25-12-2006, om 23.30 uur, 4275 gram en 53 cm.
    Het was een zware bevalling en ik ben zaterdag thuisgekomen.

    Hieronder in het kort mijn bevallingsverhaal:

    * Ben de 24e begonnen met weeën
    * Had na 20 uur weeën krap 1 cm. ontsluiting
    * Besluit medische bevalling ZH
    * In het ZH medicatie (pethidine) voor de pijn
    * Ontsluiting na ruim 24 uur rond de 4 cm., ondanks weeënopwekkend infuus
    * Besluit keizersnede
    * Meerdere mislukte ruggenprikken
    * Binnen 5 minuten besluit algehele narcose en geboorte Naut
    * Placenta met (verse) bloeduitstortingen !
    * Slechte start Naut (Agpar 3-6-9) mede door pijnmedicatie voor mij (extra medicijnen en infuus)
    * Naut moest naar afdeling neonatalogie
    * Ondertussen werd ik wakker en wist weten of ik bevallen was van een jongen of meisje
    * Nog 5 dagen ZH i.v.m. keizersnee én problemen borstvoeding én problemen voedingspatroon Naut
    * Gisteren thuisgekomen, heb kraamhulp tot woensdag
    * Voeding is nog niet op orde
    * Al met al best wel heftig (vond ik)

    Ook nog even wat foto's:
    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina