December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Duckie

    Duckie Fanatiek lid

    1 jun 2006
    1.410
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Ik heb hier een tijdje niet gepost, maar meld me graag weer :D .

    Zoals ik schreef in mijn vorige berichtje ben ik 19-12-2006 bevallen van een gezonde dochter Demi. De bevalling was langdurig, heb 20 uur weeen gehad, en uiteindelijk is het toch een keizersnede geworden omdat demi een sterrenkijker bleek te zijn en mijn ontsluiting daardoor ook niet verder vorderde.

    Gelukkig gaat alles nu goed, al merk ik dat ik nog wel moet herstellen en nog niet de oude ben. De keizersnede heeft toch wel zijn impact gehad. Maar Demi doet het goed. Ik merk dat ik nog veel moe ben en de gebroken nachten helpen niet echt om van mijn vermoeidheid af te komen ;) .

    Ben dus weinig online geweest, maar de laatste dagen voel ik me weer wat beter en ik ben dus maar eens even bij gaan lezen in het decembertopic! Leuk om te lezen dat er al zoveel kersverse moeders bij zijn gekomen, super!

    @Molly: Wij zitten ook op ongeveer 7 voedingen per dag. 's ochtends rond 7 uur, dan 10/10.30 uur , 13.00/13.30 , 16.00/16.30 , 19.30 en dan rond 22.30/23.00 de laatste voeding en dan 's nachts nog 1 keer en als het tegen zit twee keer en dan kom ik dus op 8 uit.

    Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als jou. Demi slaapt ook nog heel veel en ik knuffel wel heel even na het voeden, maar ook omdat ze dan zoiezo wel een boertje moet laten. Verder slaapt ze nog 95% van de tijd. Overdag ligt ze ook regelmatig in de reiswieg beneden en anders boven in haar bedje. Vraag me af of ik haar overdag niet wat vaker wakker moet houden. Maar anderzijds heb ik gewoon het idee dat ze het meeste behoefte heeft aan slapen. Dus ik ben wel benieuwd hoe jullie hier mee omgaan.

    Hier heeft manlief gelukkig nog een weekje vakantie. Daarna moet ik het ook alleen gaan doen.
     
  2. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Duckie welkom weer! Leuk weer wat van je te horen.
    Die kleine gewoon lekker laten slapen hoor, ze blijven vanzelf steeds langer wakker. Als je het dag/nacht ritme wilt beinvloeden dan kun je het volgende doen. Laat de baby overdag veel in het licht liggen, dus gordijnen open laten en het kind dicht bij het raam laten slapen/liggen. S'nachts alles zo donker en rustig mogelijk houden, dus weinig licht doe een dimlichtje aan als je hem gaat voeden, en praat zo weinig mogelijk tegen hem. Dan krijgt het lichaam op den duur vanzelf een goed dag/nacht ritme te pakken. En trouwens een baby van deze leeftijd kun je eigenlijk nog niet wakker houden, die slapen als ze moe zijn met de grootst mogelijke herrie nog in.
     
  3. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    Iedereen een gelukkig 2007!

    @molly: ik merk dat de pink inderdaad goed werkt bij krampjes. Jiri heeft vooral 's avonds erge last van krampen. Vind het zoooo zielig.

    Ik merk nu ook dat hij wat langer wakker blijft na het voeden. Maar nu is het de vraag wanneer leg je hem in bed. En vaak begint hij ook te huilen. Probeer hem nu steeds weer ff te troosten en terug te leggen, maar na 3 keer neem ik hem gewoon mee de woonkamer in en valt hij in slaap op mijn arm.

    @molly: ik loop wel naar de supermarkt bij ons in de buurt en haal daar boodschappen, kan dan niet veel meenemen. Maar anders ga ik met mijn vriend en nemen we hem mee in de maxi cosi. Vorige week kreeg hij krampjes in de AH, nou dan sta je daar ook mooi :D iedereen kijken :oops:

    @ayla: is wel een goeie tip om dan wel aan te leggen. Ik geef dan wel flesvoeding, maar kan me ook nog herinneren dat de kraamhulp zei dat ik best 20 cc rooibosthee mocht geven. Ga dat inderdaad proberen bij de volgende krampjes

    Ik geef 100 cc voeding om de 4 uur. Soms is het 3 of 3.5 uur, ligt eraan wanneer hij komt. De voeding voor de nacht geef ik 130 cc. Maar blijft daardoor niet altijd langer slapen :(
     
  4. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Iedereen een gelukkig 2007.

    Nynke: ik herken je probleem. Hier nog zo één. Na de voeding (vooral overdag) blijft Mika wakker en als hij dan eenmaal huilt nadat ik hem in zijn bedje heb gelegd, is hij ontroostbaar. Ik probeer er niet altijd aan toe te geven om naar hem toe te gaan, maar ik vind het zo zielig als hij zo huilt. Maar soms moeten ze zichzelf ook in slaap huilen. Een muziekje afspelen helpt ook wel eens. Nu ligt hij boven te huilen en is hij ontroostbaar (ook niet met muziekje). Ik stop maar eens een speen erin, misschien helpt dat. Soms willen ze ook niet slapen en liggen ze gewoon wakker. Ze vervelen zich dan en gaan huilen. Ik weet het inderdaad ook niet altijd en probeer maar wat.

    Oh, het huilen is heel erg nu. Ik ga toch maar eens kijken.

    Groetjes Suusje
     
  5. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    mss hebben jullie dit over het hoofd gezien, het is echt een stukje geborgenheid en veiligheid wrom ze gewoon die warmte nodig hebben hoor, en daarom huilen ze. orlando is nu heel tevreden, hij huilt echt alleen wanneer hij darmkrampjes heeft en wanneer hij trek heeft. we knuffelen hem lekker veel en hij zit ook geregeld bij ons. valt bij ons in slaap en leggen hem dat in de wieg. maar ook gewoon in de wieg valt hij in slaap zonder te huilen (was eerst niet). dus als jullie de tijd hebben lekker knuffelen joh :D ;)

    gr saskia
     
  6. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    suusje / Nynke ik herken wat jullie zeggen over het huilen, maar ik neem Nick dan inderdaad gewoon uit de box / bedje en laat hem lekker bij mij liggen. Soms geef ik hem ook een speentje, of speelt papa met hem....

    als Nick tijdens het voeden al min of meer in slaap valt, slaapt hij vrij snel in vaak, maar anders blijft hij vaak lang wakker. Wat soms ook nog wel eens helpt is als hij moe is als ik mijn hand voor zijn oogjes houdt en het licht een beetje wegneem, hij kan dan soms net wel in slaap vallen.

    de avondvoeding lukt wel heel goed in de zin dat Nick dan wel makkelijk in slaap tuttert aan mijn borst en ik hem dan in bedje leg en hij zo slaapt. Hoop dat het zo blijft. Vanmorgen schrok is trouwens om half 7 wakker.... het was al drie dagen 5.50 geweest voor hij kwam, maar dit was wel helemaal laat.... Ik maar gaan kijken en Nick was nog niet wakker. Ik heb hem toch wakker gemaakt, omdat mijn borst dat wel nodig vond...wil ik anders die nog wel effe laten, nu met de ontsteking erin, wilde ik toch echt van de spanning af....

    Morgen gaat Frank weer werken dus sta ik er ook alleen voor.... Ik zie er niet echt tegenop. Alleen ben ik megaverkouden en druipt het snot bijna mijn neus uit... Leuk bijeffect van de koorts/borstontsteking... de verkoudheid is ook in volle hevigheid losgekomen. Vanavond maar effe stomen denk ik.... Mijn normale therapie... een bad met eucalyptusolie mag nog niet.....

    Karin
     
  7. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    Allemaal een gelukkig 2007 gewenst.

    Ik hou Dimhy als ze erg last van krampen heeft, lekker tegen me aan met een warme doek om haar heen, beetje wiegen en als ze dan diep in slaap is gevallen kan ik haar rustig wegleggen.
     
  8. keizerin

    keizerin Niet meer actief

    Ik kom me hier ook maar melden :D

    Met Wessel gaat alles goed alleen heeft hij steeds heel snel honger,soms moet ik hem anderhalf uur bezig houden.
    Morgen komt de VK voor de hielprik en ik zal gelijk vragen of ik een schepje voor hongerige baby's bij mag doen,de kraamhulp had het daar al over.
    Gister zijn we voor het eerst een blokje om geweest en vandaag zijn we naar de winkels geweest.
    Ik heb gelijk een heel leuk goude armbandje voor hem gekocht er zitten van die blauwe kraaltjes aan,ik had er vroeger eentje met rode bloedkralen.
    Vrijdag kan ik hem ophalen zijn naam en geboortedatum worden erin gezet.

    @Karin ik hoop dat je je snel beter voelt.

    Wessel huilt echt alleen als er wat is voor de rest is hij heel erg rustig,hij kijkt gewoon lekker om zich heen of ligt lekker te slapen.

    Allemaal nog een heel erg gelukkig en gezond 2007 gewenst.
     
  9. Niet meer actief

    Hoi Dames,

    Allereerst een gelukkig 2007 toegewenst met de kleintjes.

    Eigenlijk hoor ik bij de januari mama's thuis, maar ben 15 december 2006 met 33 weken en 3 dagen bevallen van een dochter. Haar naam is Nadine Kate Bernice. Door mijn zwangerschapssuiker woog Nadine bij de geboorte 2500 gram. Ze heeft 2 dagen in de couveuse gelegen. Toen er geen reden meer was om haar te houden in het ziekenhuis (behalve sondevoeding) mocht ze met 11 dagen naar huis. Wij hebben geleerd om haar voeding met de sonde te geven. Dus ze is fijn thuis.

    Op mijn laatste werkdag braken de vliezen. Ik ben opgenomen. Dit was 13 dec. s Nachts wel wat weeen, maar kreeg remmers. Volgende dag ging prima, maar s nachts had ik weer last van mijn rug en bekken. Ik had bekkeninstabiliteit en de nachtzuster zei dat dat mijn bekken waren. Ik werd platgespoten met morfine om te gaan slapen. Ik werd niet verder onderzocht. Uiteindelijk dacht ik dat ik moest poepen en ging dronken van de morfine naar de toilet. Daar voelde ik het hoofdje zitten. Had dus volledige ontsluiting. Mijn man werd gebeld. Hij was er 20 min voordat Nadine geboren werd.

    Al met al had dit best veel impact op je. De zuster nam mij niet serieus. Je bevalt prematuur, baby wordt bij je weggehaald, jij moet naar huis en baby blijft in ziekenhuis. Maar mijn kleine meisje is nu lekker thuis. Haar sonde mag misschien eind van de week eruit en dan wordt het echt mijn kind! Geen gezeur meer met bezoek van zusters etc.

    Mariska
     
  10. Juut

    Juut Actief lid

    13 sep 2005
    396
    0
    0
    Drechtsteden
    @Mariska: Wat een vreselijke tijd moet je hebben meegemaakt in het ziekenhuis zeg, wat een verhaal. Heb zelf bij de vorige zwangerschap pre-eclampsie gehad, maar gelukkig werd ik wel serieus gehoord in alles wat ik zei.
    Zorg dat je dit straks wel goed verwerkt, want dit is niet zomaar een bevalling geweest. Geniet nu eerst maar een van Nadine thuis!
     
  11. Voor alle december (en andere) mama's: Een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2007 gewenst met jullie kindje(s)!!!

    Het 'probleem' met de darmkrampjes herken ik. Wanneer Jasmijn last heeft van darmkrampjes is er een duidelijk patroon te zien: eerst begint haar mondje te vertrekken, daarna trekt ze haar beentjes op en vervolgens begint ze te huilen en te trappelen. Kort erna wordt ze weer rustiger totdat het volgende krampje zich aandient. Het gekke is alleen dat wanneer je haar uit bedje haalt en bij je neemt, het 'ineens' snel over lijkt te zijn, waardoor je dus toch gaat twijfelen... Ik zeg dan voor de grap weleens dat het jammer is dat ze de gebruiksaanwijzing zijn vergeten te leveren, het hoofdstuk 'Problemen en storingen' was soms wel handig geweest... ;)

    Omdat venkelthee tegenwoordig wordt afgeraden heb ik Cinababy in huis gehaald. Het nadeel is alleen dat dit een homeopatisch middel is. En homeopatische middeltjes hebben tijd nodig om te werken. Volgens het consultatieburo is het echter geen enkel probleem om een 'onderhoudsdosering' van drie maal daags drie druppels te geven ter voorkoming van...

    Ons is 'geleerd' om zoveel mogelijk regelmaat in te bouwen: uit bed halen - verschonen - voeden - een half uurtje 'keuvelen' - wakker terug naar bed (inderdaad: overdag met de gordijnen open), zodat ze zelf leert inslapen. Alleen: in theorie is alles zo gemakkelijk...

    Ik zit ook op 6 voedingen per dag. Soms slaapt ze 's nachts door en krijgt ze overdag om de 3,5 uur een voeding. Soms meldt ze zich 's nachts wel voor een voeding en dan voed ik iedere 4 uur. Gelukkig drinkt ze goed (en snel!) en is de 'productie' bij mij goed op gang.

    Zaterdag zijn we voor het eerst even er opuit geweest met Jasmijn (oké, het was een overdekt winkelcentrum, maar toch...) Wel meteen twee nieuwe broeken en een winterjas gescoord, want al weeg ik weer net zoveel als voor mijn zwangerschap (terwijl ik toch 'netjes' 12 kilo was aangekomen), de kilo's zitten niet meer op dezelfde plek. Ik kan bijna al mijn gewone kleren weer aan, behalve mijn spijkerbroeken...
     
  12. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    @Mariska: welkom bij decembermama's! Wat een rotbevalling heb jij gehad zeg! Niet echt een voorbeeld hoe het zou moeten (zijn er trouwens wel veel meer bij de decembermama's!). Gelukkig kun je nu genoeten van Nadine (leuke naam trouwens!).

    @Vales: bij mij deed de kraamhulp de hielprik zelf. Mijn vent heeft dapper geen enkele kik gegeven! Ik vond het wel spannend, maar doordat hij geen kik gaf vond ik het niet zielig.

    Nog een leuk idee: ik kreeg een kraamcadeau van Simply Colors. Zie www.simplycolors.nl . Een leuke site, ik ga zelf nu ook een cadeaut voor een vriendin bestellen die onlangs is bevallen.

    @Karin: beterschap! Als je reguliere eucalyptusbadje niet mag hebben heb ik nog een goede tip: probeer kamille. Gewoon gedroogde kamille halen bij de Kruidvat en in kokend water gooien, met je kop erboven hangen en al je holtes leeg laten lopen. Een aantal keren per dag en je bent ervan verzekerd dat het over een aantal dagen over is. Sterkte!

    Wat heerlijk dat sommigen van jullie nog doorslapen. Mika heeft geen vast schema en komt afwisselend om de 3 uur, 4 uur en soms 's nachts om de 5 uur. Afgelopen nacht moest ik 2 keer voeden. Ik hoop dat het gauw beter wordt! Ik voed op verzoek en ga dus niet wachten tot het tijd is of hem wakker maken.
    Binnenkort ga ik een kolf bestellen. Iemand goede tips of ervaringen met een specifieke kolf? Ik hoor ze graag!

    Groetjes Suusje
     
  13. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    @Mariska; welkom bij de december mama's en inderdaad geen fijn verhaal, maar gelukkig gaat het nu goed met jullie!

    Wat betreft het wakker zijn en huilen dat herken ik nu ook heel erg. Heb net nog hetzelfde met Dain gehad. Het helpt bij ons ook het beste om hem bij je te houden en met hem te keuvelen. Hij is ook echt klaarwakker dan. Nu ligt ie weer als een roosje te slapen. Die theorien die jij noemt Lola, daar proberen we ons inderdaad ook aan te houden, maar als het niet lukt, jammer dan hoor, ieder kind is anders. Ik ga nu even de dingen doen die ik moet doen en dan zal Dain onderhand wel weer komen (toch wel een dagtaak in je eentje zeg!).

    gisteren is trouwens de wijkverpleegkundige langs geweest en Dain weegt nu 3850, hij is in 5 dagen tijd weer 2 ons bijgekomen, goed he! Vanaf nu moet Dain op zijn rug slapen en moet ik met hem "gymen"; 3 keer per dag moet ik hem op zijn buik leggen, zodat hij zijn nekspieren kan oefenen, hebben jullie dat ook als opdracht gekregen?

    tot later!
     
  14. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    @lola: ik gebruik ook cinababy. Het is inderdaad wel een goede tip om dit standaard 3 maal daags te geven. Vroeg me al af hoe snel het werkt, want je bent geneigd het te geven als hij al krampjes heeft.

    Jiri had gisteravond erge krampjes, zo erg was het nog nooit geweest. Hij bleef gillen, zelfs een badje hielp niet. Heb hem getemperatuurd, want hij moest ook nog een poepluier gaan krijgen, je hoort vaak dat temperaturen de boel op gang kan brengen. En tijdens de voeding van 23.00 uur had meneertje zijn hele luier vol geduwd en toen was het huilen eindelijk over.
    We hebben dus een goede nachtrust gehad :)

    Ik vind het erg zielig die krampjes, ben blij als ze straks over zijn tussen de 6 a 12 weken.

    @molly: Ik moet morgen naar het CB, misschien dat ze daar de tip geven om hem op de buik te leggen. Ik heb het eigenlijk nog niet veel gedaan, soms slaapt hij wel eens op de buik in de box. Maar nekoefeningen heeft ie nog niet gedaan. Toch maar eens mee beginnen.

    @suusje: leuke site. Ga ook iets bestellen.
     
  15. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi hoi,

    karin; ik hoop dat je borst ontsteking snel over is

    lianne; hier hetzelfde hoor, lekker ff knuffelen en zodra hij slaapt leggen we hem terug.

    vales; ben benieuwd hoe dat armbandje eruitziet!? foto..... ;)

    mariska; wat een rot situatie zeg en wat lullig dat je niet serieus werd genomen zeg, maar beter dat ze verder gezond is en lekker thuis is. enne welkom bij de dec mama's. ik ben uiteindelijk een nov mama geworden (4-11 met 36 wkn bevallen) maar zit hier meer hoor :D . voel me toch meer 'thuis' hier bij de dec mama :confused: :) .

    lola; ja herken precies wat jij zegt mbt krampjes
    ik gebruik nu abc dophinus van solgar nu een weekje ben benieuwd wanneer het aanslaat. lekker hoor dat je al je gewicht al weer kwijt bent nu nog ff beetje trainen ;) voor de spijkerbroeken :D

    suusje76; ik heb de medela swing, dit is een 2fase kolf vind ik erg fijn in gebruik. deze simuleert hetgeen ervoor zorgt dat het toeschiet

    orlando heeft vandaag zijn prikjes gehad :( hopen dat hij er weinig last van heeft. hij was weer flink gegroeid, hij is nu 4270gr en 54cm(2wkn geleden 3630gr en 52,5cm). gaat dus heel goed
    merken jullie ook dat wanneer het ietwat te druk is geweest ze dan meer spugen of dan wel spugen (orlando spuugt normaal niet maar dan wel)?

    verders niks te melden, ga ff lekker knuffelen met mijn knulletje

    gr saskia
     
  16. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    @Nynke; zijn ze van het cb nog helemaal niet bij je thuis geweest? Bij ons komen ze standaard in de 2e week langs om allemaal papierwerk door te nemen en vragen te stellen en beantwoorden. Ik vond het wel fijn, want ze heeft me met verschillende dingen weer gerust kunnen stellen.

    Wij zijn sinds gisteravond ook begonnen met cinababy, ben benieuwd of het aan gaat slaan.

    Hoe lang hebben jullie eigenlijk gevloeid en wanneer weer ongesteld? Ik vloei nog steeds namelijk. Niet heel veel, maar zonder maandverband kom ik de dag niet door!

    Kreeg net weer een geboortekaartje; al de 2e Daan in mijn vriendenkring, ben toch blij dat wij Dain Dain hebben genoemd!
     
  17. @Molly: Tegen mij hebben ze gezegd dat het vloeien zo'n 6 weken aan kan houden en dat hier ook best de eerste menstruatie bij kan zitten. Zelf vloei ik ook niet meer zoveel, ik gebruik nu superdun maandverband, want die kraamverbanden zijn vreselijk!

    @Melliemel: Is abc dophinus ook een homeopatisch middeltje?

    Ook ik heb inmiddels iemand va het CB thuis gehad. Ze stellen inderdaad een hoop vragen (een beetje dezelfde vragen die de VK ook tijdens het intakegesprek stelt mbt ziektes in de familie en zo). Ook was ik in de gelegenheid om zelf mijn vragen te stellen, ze is zeker anderhalf uur bij ons geweest!
     
  18. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Goedemiddag,

    he he... ik voel me al weer een stuk beter. Mijn verkoudheid is er nog wel steeds, maar .... het stroomt al minder mijn neus uit... Suusje ik zal je tip eens onthouden... als ik bij het kruidvat in de buurt kom zal ik eens kamille halen, dan ben ik de volgende keer voorbereid.

    Vandaag voor het eerst alleen met ons manneke.... Vanmorgen na de voeding met hem naar het dorp gelopen en even wat boodschappen gedaan. Hij heeft heerlijk geslapen in de wagen.
    Na de voeding heb ik hem in zijn bedje gelegd maar hij was nog klaarwakker.... Muziekje opgezet en ben zelf gaan strijken.... da's gelukt maar aan het einde van het strijken was Nick toch echt ook nog wakker....en vond zijn bed niet meer zo leuk. Had ook een flinke poepbroek.... bah...

    Nu ligt hij lekker bij mij op de bank op zijn buikje en is allemaal aan het spartelen met zijn armpjes en beentjes en aan het kijken hoe hij zijn hoofd kan draaien. Leuk om te zien....

    Vales ik hoop dat je een oplossing krijgt voor het hongerige van Wessel, want het lijkt me lastig als hij telkens honger heeft....

    Mariska: pff jij hebt ook een heftige bevalling gehad zeg.... maar goed te horen dat je zover bent dat je de zusters al het huis uit wil kijken....

    tegen de krampjes hebben wij ook cinababy in huis. Daarnaast drink ik zelf veel rooibosthee, altijd al, maar dat schijnt ook tegen de krampjes te werken....
    en ook die kun je in een flesje doen geloof ik....

    suus is leuk spul van simply colors ik hou wel van die felle kleurtjes!

    Molly vanwege diedagtaak heb je zwangerschapsverlof.....

    ah saskia de eersteprikjes al....

    Nou Nick wil weer eten....

    Karin
     
  19. Jantien

    Jantien Bekend lid

    20 feb 2006
    906
    0
    0
    Het huilen is bij Kasper een klein beetje minder geworden nu ik hem een extra dekentje heb gegeven.
    Nu is hij warmer en heeft hij ook minder schopneigingen met zijn beentjes.
    Alleen vlak na het eten is het nog bal.

    @Molly
    Over het vloeien, bij mij was dat met 3 weken zo goed als over.
    Ik was daar super blij mee, want dat gedoe met dat broeierige maandverband was ik toch spuugzat.
    Ik heb een onwijze allergische reaktie op het maandverband gehad.
    Geloof mij dat dat niet leuk is!

    Ik ben benieuwd wanneer het normale ongi gebeuren weer komt.
     
  20. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Melliemel:
    @Melliemel: maakt de medela swing niet zoveel lawaai als de Mini Electric? Dat schijnt nl. nogal erg te zijn.

    En over je vraag v.w.b. rustig met drinken. Ik merk dat heel sterk. Hoe drukker het is, hoe meer Mika spuugt. Ik ga ook altijd op zijn kamertje zitten voeden en nergens anders (behalve als ik op visite ben, dan kies ik een rustige plek uit.

    @Molly: ik ben nu 4 weken geleden bevallen en ook bij mij is het vloeien bijna over. Ik moet wel zeggen dat ik met de keizersnede goed schoon gemaakt ben van binnen, zodat ik vanaf het begin niet heel veel "troep" had.

    @Duikster: die kamille hebben ze ook wel bij een andere drogist of een reformzaak hoor!
    Helpt de cinababy goed? Waar kun je dat halen? En hoe dien je dat toe?

    Mika kreunt heel erg na de voedingen en in zijn slaap daarna wat minder. Merken jullie daar iets van? Enig idee hoe dat zou kunnen komen?

    Morgen komt de wijkverpleegkundige bij uitzondering weer bij mij thuis. Ze is twee weken geleden al geweest voor het gesprek etc. en ik kon halverwege het eerste bezoek aan het cb langs komen om te wegen. Omdat ik nog geen auto mag rijden en het cb te ver weg is, stelde zij voor tussen één van haar visites door even langs te komen en Mika te wegen. Ben benieuwd hoeveel ons mannetje gegroeid, maar ik denk wel veel, want hij krijg eindelijk wat vet om het lijf, kussentjes op zijn handen en spek in zijn nekje!

    Groetjes Suusje
     

Deel Deze Pagina