Februari 2009 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Uk80, 17 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vaamrile

    vaamrile Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.355
    0
    0
    @Miireii: ik laat hem gewoon op een groot stuk 'knagen'. Vooral het binnenste is zacht, dus daar eet hij het meeste van. Ik kook het dus niet, want dan smaakt hij niet meer.

    @Kuona: spannend dan joh, succes met zoeken naar huizen! En die tijd ga ik eens even uitvogelen.

    @Enna: Daan drinkt tussendoor eigenlijk helemaal niks. Hij probeert soms een beetje water uit een beker. Maar het 'drinken uit een beker' is interessanter dan het drinken wat er in zit. Dus gaat het water meestal op zijn shirt. Ik laat hem nu soms een dunne fruithap drinken uit een beker (dus zonder tuit) en dat gaat zonder te knoeien. Dus uiteindelijk zal water ook wel gaan lukken.
    Oeps, ik dwaal af....Daan drinkt dus ook bijna niks tussendoor, maar er zit blijkbaar genoeg in de groentes en het fruit en uiteraard de 3 flessen die hij krijgt.
     
  2. vaamrile

    vaamrile Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.355
    0
    0
    @Noppie: he vervelend joh een buikgriepje, hopelijk knap je snel op. Het zit je de laatste tijd niet echt mee he.
    En fijn dat de jurk nu eindelijk binnen is (voor niks zorgen gemaakt ;)).

    @Maka: wat een schattige foto. Wel ideaal zo'n ring zeg.
     
  3. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Pfffffff ik zit echt even uit te puffen zeg, man wat ben ik druk! ben gewoon verwend met het minder tot niet druk hebben, hihihi.
    Heb alles gelezen hoor, maar reageer even kort :)

    Married, wat een schattige foto van 'droopy' Thije. Hihi leuke slap hoor!

    Noppie, balen dat je zo ziek bent geworden zeg, bah! en dat op je vrije dag, ook niet leuk. Wel lief van je vriend dat hij zo meteen in de auto springt zeg, hihi en dat terwijl hij dus zo'n belangrijke meeting had.
    Hee joepie je jurkje is binnen, gelukkig, kun je dat ook weer uit je hoofd zetten, en al gepast? Of gaat dat nu even niet ;)

    Miireii, weer mooie cijfertjes en lekker fietsen, leuk hoor!
    Bij Etos zijn de pampers in de aanbieding of gebruikje KV luiers?

    Maka, ziet er echt goed uit zo die badring, volgens mij vindt Vera het ook wel leuk om zo te badderen. Wij hebben geen bad, maar anders had ik er ook eentje gekocht.

    Kuona, hihi daar heb ik ook snel last van, ik vind huizen zoeken ook bijna een hobby... tenminste alleen wanneer wij of zus/ouders gaan verhuizen dan hoor! maar het is wel heel leuk. En vond je vriend er ook wat tussen zitten. Wel balen van de nacht zo, maar gelukkig kon je het vanmorgen inhalen.

    Vaam, kiekkiek! haha weet even niet meer wat je geschreven had, dus dan maar even iets geks.

    Daffie, ik denk ook dat Myrthe misschien de sliertjes even vreemd vond en het daarom niet at, of was dat het niet! Boaz vindt kiekeboe juist echt heel leuk hihi.

    Suske, oei dat is wel even vervelend en houd Silje jullie dus lekker bezig. Kan me voorstellen dat je geduld dan wel even op de proef gesteld wordt zeg. Hier nog geen last van.

    Enna, ah daar ben je weer even! Alles goed? Hoe bevalt je werk?

    Ik heb ook even ingeslagen bij de appie. 4 potjes groente 6+ en 4 potjes fruit en ook nog de biologische van AH huismerk. Heb nu 16 potjes staan, ook ivm de vakantie volgende week.

    Zo ik geloof dat ik weer bij ben zo. Morgenochtend met Boaz op kraamvisite bij een oude penvriendin, daar heb ik weer contact mee en morgenavond dus gezellig uiteten.
    Oja mijn ouders zijn volgende maand 45 jaar getrouwd en willen een leuk uitje doen met het gezin. Dus ik had iets leuks voorgesteld waarbij we een arrangement kunnen nemen met diner/overnachting/ontbijt Elzenduin mijn s-ouders waren er ook geweest en vonden het echt heerlijk. Hopelijk kan mijn zus oppas regelen voor een nachtje voor Esmee (nichtje). Boaz kan bij mijn s-ouders logeren.
     
  4. maatje

    maatje Fanatiek lid

    12 feb 2008
    1.267
    0
    0
    Duiven
    Maka
    Wat zit ze geweldig in die badring. Super leuke foto. Heb hem hier ook nog liggen kan het vanavond wel eens graan proberen kunnen ze lekker met 2e in bad.

    Kuona
    Zoey is op dit moment erg snel met de ontwikkeling kan maar zo dat ze nu een tijdje stil staat.

    Vaamrile
    Zoey kan zelf zitten niet zelf gaan zitten. Hier bij ons zeggen ze als ze stevig zitten en hun nek en rugje het aankan dan mogen ze op de fiets. Wel kleine stukjes hoor niet gelijk een uur.

    Ik las iets met macaroni. Zoey eet hier gewoon macaroni en spagetti met ons met heeft gelukkig geen last van uitslag.

    Hebben jullie kindjes al eens een frietje op? bloos bloos. Hier wel. Naturel koekjes vind ze ook lekker. Bij het consultatie bureau zeiden ze dat we bijna alles kunnen geven zolang je er maar verantwoord mee omgaat.
     
  5. noppie

    noppie Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    2.026
    0
    0
    utrecht
    @ samen eten: we eten wel ontbijt en fruithap samen, als Ebbie haar groenteprak krijgt zit ik vaak een chipje ofzo te eten. Ze slaapt al zo vroeg en wij eten echt dingen die ze ook nog niet eens met ons mee kan eten, dus helaas nog geen avondeten samen. Komt vanzelf denk ik.

    @ Maka: ideaal zo'n bad + badring. Ik wou dat wij ook een bad hadden. Ja, er heerst van alles ja. Volgens mijn s-moeder hadden mijn zwager en mijn neefje afgelopen weekend ook 1 dag overgeven + buikkramp. Kennelijk erg besmettelijk.

    @ Mieke: hmm jij ook al zo druk, ken het gevoel van de afgelopen weken wel ja. Goed op jezelf letten hoor. Heb het jurkje nog niet gepast nee, maar weet zeker dat hij goed zal zitten. Wow, je ouders 45 jaar getrouwd, dat mag zeker gevierd worden! Ziet er waanzinnig mooi uit dat Elzenduin, hoe vind je zoiets moois nou weer.

    @ Maatje: hihihi, nee, Ebbie heeft nog geen frietjes op nee, hihihi.

    Heb na al het spugen vandaag toch daarna nog 2 boterhammen en net een beetje pasta weten binnen te houden. Hopelijk ben ik er binnen 24 uur weer helemaal vanaf. Het is echt herfstig aan het worden he? Jammer voor mijn neef, die heeft volgens mij niet echt supermooi weer zaterdag voor zijn bruiloft.
     
  6. Eppie25

    Eppie25 Fanatiek lid

    28 apr 2008
    1.039
    0
    0
    Brabant!
    Goede avond, meiden. Iedereen een fijne dag gehad vandaag? Ik ben tegen een uurtje of 4 uit mijn bed gekomen, toen gedoucht, Joepie uitgelaten en daarna mijn meisje gaan halen op het KDV. Ze had het weer super gedaan. Wel had Yannique weinig geslapen, maar ze heeft tot net nog lekker gespeeld. Nu heeft papa haar op bed gelegd.

    Jaja nog 1 nachtje werken vannacht en dan heb ik 3 weken VAKANTIE!!!:D:)

    @Miireii: Lekker dat je vandaag een dagje vrij bent. En met Soraya naar het CB geweest vandaag? Was ze goed gegroeid? Alles goed lees ik net. Kan me voorstellen dat je nu niet gaat koken nu het Ramadan is. Ow een toetje zonder suiker voor Soraya. Dat klinkt wel goed. even in mijn achterhoofd houden.

    @Anita: wat goed dat Martijn zo lekker gegroeid was. Ik heb het even gemist volgens mij: waar heeft Martijn nu medicijnen voor dan? Dus de operatie van Martijn koms steeds meer in zicht! Zie je er erg tegen op? Zal vast wel!
    Ik had zondag voor Yannique spaghetti gemaakt en toen had ik spaghetti (ja echt, dat meen je niet haha:D;)) met wortel, tomaat en courgette gedaan. Hoef je het verder niet te kruiden hoor, want dat mag ook nog niet. Op de tomaat met een mes even ee kruisje zetten en dan even 10 seconden onderdompelen in warm water en dan kun je het schilletje er zo af halen. Dan die pitjes eruit halen en gewoon met de rest van de groenten meekoken, de laatste 2 a 3 minuten.
    Hoop dat je er wat aan hebt.
    Veel plezier met de vrijgezellendag vrijdag. Het klinkt erg gezellig.

    @Married: die Thije vindt het het gewoon heel gezellig bij mama 's nachts! Haha Thije lijkt niet echt blij met zijn wortel:D! Wel een hele stoere slab hoor!

    @Vaam: Yannique mag ook al weleens even aan een ijsje likken hoor. En lekker dat ze dat vindt!
    Huh wat gek van die tijd. Heb het toch echt vannacht gedaan hoor. Anders eens even bij mijn instellingen kijken straks. Ow klopt toch haha:D:)!
    Haha en heb je de spekjes die naar jou aan het roepen waren kunnen weerstaan.

    @Suske: neeee, Silje niet verkopen hoor:D;)! Kan me wel voorstellen dat het moeilijk is. Wij hebben dat de afgelopen dagen ook wel gehad. Ze heeft toch wel in de gate nu dat mama idd wegloopt.

    @Daffie: haha die Myrthe denkt dan: laat ze maar lekker kiekeboe zeggen, maar ik trap er niet in:):p! Ze begint nu al spatjes te krijgen wat eten betreft dan! Yannique tot nu toe nog steeds.
    Ik geef Yannique thuis ook altijd vers eten hoor. Behalve op het KDV, daar krijgt ze wel een potje.

    @Maka: Yannique krijgt nu tussen de middag al wel een korstje brood. Nog geen vlees of vis hoor. Dat mag volgens mij ook vanaf een maand of 7. Ik gebruik ook olijfolie of plantaardige margarine door het warm eten. Denk dat ik binnenkort ook eens zo'n badring ga halen, want dat badzitje kan bijna niet meer.

    @Kuona: ik moest even puzzelen, maar ik begreep uiteindelijk wel wat je bedoelde hoor:D:p! Toch heeft Morris nog even bijgeslapen dan!

    @Enna: ow schattig dat Katie alweer een 2de tandje heeft. Yanniqe wil ook niet altijd iets anders drinken als melk hoor. Ik bied het haar wel aan, maar ze is er nog niet kapot van.

    @Noppie: beterschap meid. Beetje jammer voor je vriend dan! Leuk dat je je jurkje al binnen hebt!

    @Mieke: wat leuk dat jullie een uitje aan het plannen zijn voor de 45 jarige bruiloft van je ouders. Mijn schoonouders zijn volgende maand ook 40 jarig getrouwd en op de dag zelf willen mijn schoonouders foto's laten maken van ons en dan daarna uit eten en dan een week later is het feest.

    X Esther
     
  7. noppie

    noppie Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    2.026
    0
    0
    utrecht
    @ Eppie: ow wat heerlijk dat je zo 3 weken vakantie hebt, lekker lang zeg! Ebbie kreeg daarstraks ook van mij een korstje brood, ze zat het weer uit mijn vingers te kijken hihihi. Ik geef de schil en de zaadjes van de tomaat ook gewoon, gaat prima hier moet ik zeggen en scheelt weer een hoop gedoe.
     
  8. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Meiden, ik ben echt een hele slechte moeder.
    Thije is namelijk zojuist van ons bed gevallen :( :( :(

    Ik had hem midden op ons grote bed gelegd en was ff snel in zijn kamertje iets aan het pakken (hij moest nl in bad).. ineens hoorde ik 'boem' en Thije hard huilen. Lag ie dus naast het bed :( Ik kan mezelf wel voor mn kop slaan, hij is ook zo snel en beweeglijk, maar ik dacht dat het wel ff snel kon.
    Alles doet het nog voor zover ik kan zien, zijn armpjes, beentjes, koppie alles beweegt nog gewoon. En ook Thije doet verder helemaal normaal (na eerst een tijd heel hard gebruld te hebben) en heeft zelfs alweer gelachen en goed gedronken.
    Nu slaapt hij.

    Zou ik hem om de zoveel uur wakker moeten maken denken jullie? Dat doen ze toch ook bij mensen met een hersenschudding?

    Ben niet naar de HA geweest, vond mijn man niet nodig en daar heeft ie denk ik ook wel gelijk in. Hij zegt: 'als de HA hem zo vrolijk ziet, zegt ie toch dat alles ok is'.
    We hebben redelijk dik vloerbedekking op de grond, dus hopelijk is ie redelijk zacht gevallen...

    Pfff... kan wel janken.
     
  9. nanni1996

    nanni1996 Fanatiek lid

    23 jul 2008
    3.631
    320
    83
    Djayson is ook een keer van bed gevallen, manlief en hij waren samen in slaap gevallen..
    Echt kan iedereen gebeuren, het gaat ook zo snel!!

    Ik heb het aangekeken, djayson lachte later weer, dronk goed, sliep overdag normaal, dus heb hem niet wakker gemaakt om de 2 uur..
     
  10. daffie76

    daffie76 Fanatiek lid

    Married; meis, dat kan ons allemaal overkomen hoor,maar wat zal je geschrokken zijn. Als Thije ergens last van heeft zal hij het echt wel laten weten hoor. Gewoon een keertje extra kijken vannacht, maar als ik je verhaal zo lees dat hij alweer lacht, dan zal het wel loslopen...

    Meiden, ik heb weer wat gedaan hoor...kennen jullie vakantieveilingen.nl? Ik had vanmiddag 10 euro geboden op een lang weekend (dit weekend) op een recreatiepark in belgie. We bieden wel vaker maar meestal wordt er op het eind zo hard geboden, dat we het laagste bod hebben ipv het hoogste hahaha.....nu dus niet....blijkbaar was ik de laatste en heb ik nu dus voor totaal 85 euro (er komt nog belasting en lakenpakket bij enzo) van vrijdag tot maandag een comfort-stacaravan. :(:( Ik heb een bevestigingsmailtje van vakantieveilingen gekregen en wacht nu nog op een telefoontje van het park. Maandag gaan we naar drenthe, dus nu moet ik morgen al beginnen met pakken. We hebben wel besloten maandag eerst even langs huis te rijden en dan even de rest van de spullen te pakken. Anders moeten we vrijdag meteen zoveel meenemen.....wat een bak he!! Ga dus nu maar vast een lijstje maken met wat ik mee moet nemen.
     
  11. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Net toch de HAP gebeld. We moeten hem iedere 2 uur wakker maken en checken of ie reageert.
    Dat gaan we dus doen.
     
  12. maatje

    maatje Fanatiek lid

    12 feb 2008
    1.267
    0
    0
    Duiven
    Married
    Je bent echt geen slechte moeder. Het kan iedereen een keer gebeuren dat je kindje valt of zich pijn doet omdat wij iets doen of even niet opletten. Ik ben Justin eens bij ons in het winkelcentrum kwijt geweest. 1 seconde niet gekeken en weg was hij. Zat hij in een kinderkleding winkel met blokjes te spelen, hij krijgt daar altijd een spekje. Heb je goed dat je voor de zekerheid de huisarts heb gesproken. Hoe is het nu met hem slaapt hij lekker?
     
  13. maatje

    maatje Fanatiek lid

    12 feb 2008
    1.267
    0
    0
    Duiven
    Daffie
    Mijn man kijkt daar ook veel op. Lekker hoor even er tussen uit.
     
  14. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    ach married meid wat sneu het maakt je echt geen slechte moeder hoor. kan iedereen overkomen... ik leg levi ook vaak in midden van ons bed en nu ik dit zo lees stop ik daar toch maar mee, nu helemaal hij het tijgeren heeft uitgevonden...


    daffie wij hebben ook via vakantieveilingen een keer nachtje preston palace gewonnen lekker goedkoop er tussen uit
     
  15. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Married, lieverd je mag toch gewoon even lekker huilen. Dit kan iedereen overkomen en maakt je geen slechte mama hoor! Gelukkig na wat gebrul kon hij ook weer lachen. Goed dat je voor je eigen gemoedsrust toch even de HAP hebt gebeld. Morgen is het gewoon weer goed hoor! Knuf!

    Bij weglopen misschien even wat kussens om de beeb leggen. Ik loop ook wel eens even heel snel weg van de commode, maar nu hij meer rolt en meer beweegt leg ik hem dan even in zijn bedje als ik wat moet pakken.

    Esther, oh lekker bijna 3 weken vakantie. Jullie gaan ook een weekje weg toch? Heerlijk! Wat gaan jullie nog meer doen?

    Daffie, ja die site ken ik. Ik heb een hotelovernachting voor 2 pers. in Wassenaar 'gewonnen', tis natuurlijk niet echt winnen want je betaald het wel. Soms staan er wel leuke dingen op. Maar je moet bij sommige popie dingen er wel bovenop zitten als je het graag wilt.

    Noppie, hihi Ebbie is wel een lekker vreetzakje he. Gelukkig heb je toch weer wat kunnen eten en heb je het binnen gehouden. Tja vanaf zondag zou het weer weer beter worden. Van mij mag deze week alle regen vallen, als het dan volgende week maar mooi weer is. Wel jammer voor de bruiloft, beetje droog en een zonnetje is dan wel zo leuk!

    Maatje, tjee het verbaasd me eigenlijk dat Zoey zoveel al mag eten en dat het cb dat ook toejuicht. Maar ja zoals je al zegt met een 2e zijn ze of ben je zelf misschien makkelijker, alhoewel ik me dat niet zo kan voorstellen, tenminste met bepaalde producten dan.

    Nou hier lijken we ook in het 29-30 weken 'huppeltje' hihi:p terecht gekomen hoor! Al 2 avonden is het raak dat Boaz eerst braaf in zijn bedje ligt en dan vervolgens ontroostbaar moet huilen en niet wil slapen. Dus waarschijnlijk hier ook last van mama-verlatingsangst.
    Pffff en ik was al zo moe en was hem toch echt even zat, niet letterlijk hoor, want als er iets met hem is dan wil ik hem met alle liefde troosten, maar ik had zo'n behoefte aan even een rustig avondje internetten of bladen lezen of zo en niet nog eens ook me met Boaz bezig moeten houden. Soms baal ik wel een beetje van mijn vriend, want die gaat er veel lakonieker mee om en is het van ja zo eerst een sigaretje of als er reclame is op tv, maar ja zo werkt dat natuurlijk niet, dus ga ik maar weer. Net dus nog maar een klein troostflesje gegeven, hij had zijn andere fles ook niet helemaal op en papa heeft hem toen maar naar bed gebracht en nu is hij lief gaan slapen. Soms kan ik me zo opwinden over mijn vriend hoe hij dingen aanpakt, grrrrrrr. Maar goed over het algemeen is hij een hele lieve papa hoor.
     
  16. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Married, je bent echt geen slechte moeder! Ik heb dat ook al vaker gedaan (ze is nog nooit gevallen). Maar door dit soort dingen leer je ook weer (helaas)... En we zullen allemaal wel eens zoiets gaan meemaken, ben ik bang.
    Oei, dat wordt weer een zwaar nachtje dan :( Verstandig dat je toch even gebeld hebt!

    Daffie, haha! Ben je dr nu blij mee of toch niet echt?!
    Ik ken die site helemaal niet, klinkt wel erg ok!

    Hm, gisteravond en vanavond is t mijn vriend niet geluk Vera te laten slapen...
    Zo raar, hij doet precies tzelfde als ik, maar ze pikt t gewoon niet van hem!
    Als ze 's avonds naar bed gaat, gaat ze eerst altijd even zitten spelen, gekke geluidjes maken etc. Dan na een tijdje begint ze te jammeren, dat overgaat in huilen. Meestal moet ik haar 2x even troosten en dan gaat ze slapen.
    Maar als hij haar gaat troosten, gaat ze niet slapen! En als ik haar troost en hij is erbij lukt het ook niet!!!
    Als hij weggaat en ik troost haar vervolgens, gaat ze wel slapen! Ik snap dat kind niet hoor :D.
    We hebben nu afgesproken dat hij het een week gaat proberen. Als ze na 2-3x troosten niet gaat slapen, neem ik t over. En als t na een week niet is gelukt, stoppen we er voorlopig weer mee. Want dan is ze er kennelijk nog niet aan toe...:(

    Het gaat verder wel weer 'normaal' met Vera. Ze eet haar bijvoeding weer goed en vandaag kom ik netjes uit op 5 voedingen.
    630 voeding - (1.5u slapen) - 10u fruit - 1130 voeding - (2u slapen) - 1530u voeding - (2u slapen) - 18u groenten - 1930 voeding - 9u :$ slapen ...
    Ze lijkt ook iets minder snel moe. Dus wat t de afgelopen dagen nu geweest is, je ne sais pas.
    Ik ben er nu eigenlijk al heel wat nachtjes niet uitgeweest, bedenk ik me! Ze wordt meestal nog wel wakker, zo rond half 5, huilt dan heel even, maar niet genoeg om eruit te moeten :D. Soms ligt ze nog een tijd wakker te zijn, maar niet altijd (geloof ik ;)).

    Btw, ik had vanavond witlof gekookt voor Vera. Maar toen ik t ging staafmixen werd t helemaal zwart!! Getver, zag er echt ontzettend smerig uit! Heb ik dus niet meer gegeven... Als ik appels (ongekookt) staafmix, wordt t bruin, dat gaat nog wel, maar zwart!!!
    Hebben jullie dat ook en geef je t wel gewoon?
    Dus ze heeft een halve courgette geRapleyd (in 4 plakken en die heeft ze afgesabbeld).
     
  17. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Maka, is het niet een idee om een paar dagen je slaap ritueel samen met je vriend te doen en dan steeds een momentje eerder de kamer uit te gaan of zo? beetje mama-afbouwen zeg maar?
    Ieuw wat vies dat de witlof zwart werd zeg, bah! :(
     
  18. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Mieke, zelfs als ik t doe, terwijl mijn vriend alleen maar in de kamer erbij is, werkt t al niet! (Hebben we vanavond 4x geprobeerd. Pas toen hij wegging, is ze na mijn troostpoging direct in slaap gevallen!!)

    Als hij het doet en ik ben er bij, werkt t al helemaal niet.
    En als ik wegga terwijl hij blijft, werkt t ook niet.
    Het zou best kunnen dat als we samen zijn het sowieso te druk is. En volgens mij ziet ze haar papa als 'spelen', niet als rust ofzo.

    Nouja, er zijn ws honderden manieren die je kan uitproberen, maar die ga ik niet allemaal uitproberen! We proberen dit een weekje en anders is ze er nog niet aan toe. Blijven pushen werkt ook averechts.

    Waarschijnlijk heeft deze volgende 'stap naar zelfstandigheid' ook weer wat tijd nodig voor ze er aan toe is.
     
  19. Scoobje

    Scoobje Actief lid

    21 jun 2008
    156
    0
    0
    Ik ben er nog eens geraakt en heb veel te veel blz bij te lezen van een kleine week.
    Ondertussen heeft onze meid al een paar keer een potje fruitpap bijna uitgegegeten. Ik heb dus een smaak gevonden die ze wel lust: met aardbei! Ik denk dat ze zo'n beetje dezelfde voorkeuren van de mama gaat krijgen qua eten... op ananas reageerde ze ook erg gretig (en achteraf hoorde ik dat ananas niet goed is onder de 12 maanden) Gelukkig was de hoeveelheid niet echt van tel, maar toch weer een smaak die ze nu kent hé.
    Qua groentenpap zijn we nu al enkele dagen hetzelfde (aardappel-courgette-spinazie) aan het geven en eet ze 10gr per keer... héél weinig dus maar we houden vol. Ze doet haar mondje echt wel open ervoor maar als ze niet wil wil laat ze dat duidelijk merken en dan stoppen we er ook mee.
    Voor de rest is het nog altijd melk en ze komt goed bij... weegt nu al 6kg940 !
    Afgelopen weekend hebben we haar voor het eerst in de Buggy gelegd en oh... ze leek al echt een hele baby... weg met het kleine, tere babietje !
    Ze heeft momenteel nog steeds een mama-periode: wil bij niemand anders op de schoot, mama moet flesje geven, mama moet altijd paraat staan en in de buurt zijn is vaak niet voldoende! Ik heb die hangerigheid tot nu toe aan een sprongetje toegeschreven maar volgens mij is ze daardoor heen. Zijn er nog babietjes die zo extreem mama-gezind zijn? Alhoewel papa veel met de dochter bezig is, wil ze toch niet veel van hem weten als ze weet dat ik ook ergens binnen bereik ben. Laatst was ze een aantal uurtjes bij de schoonouders en plots begint ze daar, zonder aanleiding precies, te huilen en ze kregen haar echt niet getroost. Ze hebben ons dan opgebeld en zijn met haar naar buiten gegaan. Daar liepen toevallig de honden rond en toen werd ze iets rustiger... dat zag er volgens mij vertrouwd uit want thuis lopen ook twee Guardian Angels voor haar rond.
    @ Maka: Kaylee moet altijd op haar zij slapen omwille van haar afgeplat hoofdje dus dan werkt het ook. Hihi Handleggen is zo'n gekke term ervoor, denk ik meteen aan bovennatuurlijke geesten enzo :)
    Ik las iets over fixeren in het bed. Wij doen dat ook met Kaylee hoor... we hebben zoiets gekocht om haar in te wikkelen met velcro en aan d ebuitenkant van de wikkel zit ook velcro die dan weer kleeft aan de matrashoes. Zo vermijden we dat ze 's nachts op haar rug of buik draait. Alhoewel helemaal waterdicht is dat systeempje ook weer niet. Maar het werkt wel beter dan die twee kussens waar je de baby in kan leggen om in zijhouding te liggen.
    Maar ik heb wel een speciaal attest nodig van de KA zodat ze bij de onthaalmama ook op die manier mag slapen. Pfff... nog maar twee weken en dan is ze 2 daagjes/week bij de OM... hopelijk is haar mama-periode tegen dan voorbij !
    @ Mireii: Kan me voorstellen dat je Soraya zelf wilde troosten toen ze zo van haar melk was... maar blijkbaar begreep je schoonmoeder dat niet. Het is echt wel hartverscheurend hé als je meisje zo spuugt en de HA doet daar zo minimalistisch over. Had hij zelf kids, neen zeker? Nog even zeggen dat ik helemaal vrolijk wordt van je banner :) Trouwens, ik voeg ook Nutriton bij de melk van Kaylee en zie toch wel een verschil hoor!
    Wat een mooie foto !
    @ HummelkeSofie: Ooit sta ik voor je deur... haha... Wauw, wat een grote meid is Lily Rose al geworden ! Schattig !!!
    Kaylee is ondertussen wel een tevreden meid hoor, ze slaapt en eet goed en eigenlijk mag ik niet klagen. Ik heb nu met de kine kunnen afspreken dat hij overdag bij de opvang langsgaat zodat we 's avonds toch al een keertje minder naar een sessie moeten. Nu nog enkel 2x/week naar de cranio-sacrale therapeut voor haar hoofdje.
    Ik heb ook die specialist in Duitsland opnieuw gecontacteerd en ben benieuwd naar zijn mening over haar ontwikkeling. Vrijdag hebben we een afspraak bij de orthodont ivm een helmpje... ik wil gewoon nog een derde partij horen voor ik defintief beslis wel/niet voor helmtherapie te gaan.
    Oh ja, ik heb ook wat kg's erbij van NA de zwangerschap. Na de bevalling woog ik 2kg minder dan voordien en ondertussen zijn er al bijna 5kg bij. Ik ben dus sinds gisteren aan het Weight watchen... maar niet echt enthousiast want er zijn zoveel lekkere dingen !
    Zondag zijn we op babybezoek geweest... een jongetje van 2kg800 en hij was zoooo klein. Ik was echt al vergeten dat Kaylee nog veel kleiner geweest is... vreemd hé hoe snel je dat vergeet. In mijn hoofd zijn haar billetjes bvb nog even dik als toen ze geboren was en nu zag ik die mini-billetjes van Xander en Oooohhh !

    Zijn er hier nog mama's die hormonaal in de knoei liggen? Ik kan volgende week eindelijk naar de gyne... Voor de rest heb ik dus al 2 maanden op een stuk last van bloedingen, met af en toe 24u zonder bloedverlies en de ene keer meer dan de andere maar toch... ik voel me zo op, zo leeg, zo futloos, zo humeurig, zo 'not me'...
    Ik zie hier voedingsschema's voorbijkomen maar wie geeft er ook FV?
    Grappig om te lezen welke truucjes julle babietjes allemaal uit hun mouw toveren. Hier loopt het iet zo'n vaart met grappige vaardigheden maar ik heb geduld...

    Djeezes... ik ben pas bijgelezen tot p 936 en nog zoveeel pagina's te gaan !
     
  20. Eppie25

    Eppie25 Fanatiek lid

    28 apr 2008
    1.039
    0
    0
    Brabant!
    Wederom open ik het forum weer voor vandaag :D;)!!

    @Noppie: kan de volgende keer idd proberen om de schil en de zaadjes van de tomaat ook gewoon te geven.

    @Married: och garme meid! Wat zul jij je slecht voelen! Het kan ons allemaal overkomen hoor. Maar ja, daar schiet jij niks mee op! Zou het gewoon even aankijken hoor. Waarschijnlijk valt het wel mee.

    @Daffie: wat leuk zo bieden op een vakantie. Heerlijk eerst een weekend weg en dan aansluitend naar Drenthe! Geniet er maar van meid.

    @Mieke: wij gaan idd een weekje weg en we willen nog een dagje naar de buren van Vaam (haha de Efteling:p) en verder gaat er thuis ook geklust worden.
    Mijn man laat Yannique ook soms wellanger huilen dan nodig is hoor. Gisterenmiddag was ik mijn tanden aan het poetsen en ik hoorde ze huilen, dus ik kom beneden en vraag: waarom pak je haar dan niet gewoon even op. Zegt ie: ja ze kan toch nog niet praten en zeggen wat er is. Ik zeg weer: ze zal zich wel niet prettig voelen, dus pak je haar dan in het vervolg maar gewoon even bij je! Grrrr mannen:x!

    @ Maka: Vera heeft dan toch echt mamahonger dan. En ze is het natuurlijk de afgelopen maanden zo gewend geweest. Is voor haar ook wennen natuurlijk!
    Zwarte witlof huh?! Das volgens mij wel een raar gezicht. Appel wordt natuurlijk bruin zo gauw er zuurstof bij komt, maar dan smaakt het nog wel gewoon hoor en dat geef ik Yannique dan ook.

    @Scoobje: ik geef Yannique ook ananas hoor en dat vindt ze heerlijk.
    Wat kanp dat je ook weer aan de Weight Watchers bent begonnen. Ik ben er ook weer en paar weken mee bezig, maar het gaat niet zoals ik zou willen, maar kan nu ook veel minder sporten. You go girl.

    Nog 6 uurtjes en 10 minuten werken en dan hoef ik 3 weken niet te werken. Hoezo ben ik aan het aftellen.

    X Esther


     

Deel Deze Pagina