nieuwe regels gastouderopvang, en nu...

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door fioontje, 27 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Dan zou ik niet graag mijn kind daar brengen. Niveau 2 is LBO (van vroeger ) en dat is toch wel minimaal het niveau dat je mag verwachten van de persoon waar je je kind naartoe brengt.
     
  2. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    mijn gastouder gaat dat traject dus niet doorlopen en ik ben haar vanaf januari kwijt.
    aangezien ze 3,20 per uur per kind gaat vragen en wij bezig zijn voor een 2de wordt het ons te duur.

    ik heb net een andere gastouder gebeld maar die had geen plek en gelukkig wist ze iemand die wel plek heeft voor de dinsdag.

    nu moet ik zeggen dat de keuze voor mij redelijk makkelijk was omdat alyssa op dinsdag het enige kindje is en ze het niet zo naar dr zin heeft omdat ze zich alleen moet vermaken.
    mn gastouder is supergoed voor alyssa dus dat is geen probleem, maar alyssa wil leven om zich heen en dat kan mn gastouder (door haar gezondheid) niet geven.

    liefs doris
     
  3. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    dat ligt er maar aan of ze in dienst zijn van een gastouderbureau of dat ze op zelfstandige basis via het bureau werken. Er zijn tegenwoordig niet veel gastouders meer in dienst bij een bureau. De meesten zijn 'zelfstandigen' en moeten ook zelf hun belastingen afdragen. In dat geval krijgen ze echt niet betaald als zij ziek zijn of als wij ons kindje niet brengen, want dat maakt ze ook geen uren.
     
  4. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Onze g.o is volgens mij ook niet voornemens een diploma te gaan halen en is in de veronderstelling dat alleen een EHBO diploma verplicht wordt.

    Voor extra info zie Ministerie van OCW - Kinderopvang - Gastouderopvang
    Hierin staat dat er ook een EVC traject doorlopen kan worden, zou voor velen nog een optie kunnen zijn.
     
  5. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    #25 fioontje, 3 sep 2009
    Laatst bewerkt: 3 sep 2009
    juist, maar niet als je zwart betaald. dus heeft het dan voor haar ook consequenties.

    daar is nu mijn hoop een beetje op gevestigd, dat ze dat dan dus wel gaat doen, maar zij had begrepen dat ze daar wel een examen voor moet doen, en dat de kosten die daar aan verbonden zijn voor haar eigen rekening zijn. maar ik heb ergens gelezen dat je dat wel terug kan krijgen. in tegenstelling tot doris haar dochter heeft lars het wel heel erg naar zijn zin, vandaar ook dat ik haar niet graag kwijt wil
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief


    Je wilt niet weten hoeveel schoolverlaters (meiden) de afgelopen jaren bedacht hebben: Dan word ik wel gastouder...
    Ik heb gewerkt op een arbeidstrainingscentrum en echt... er zijn duizenden mensen die niveau 2 niet aankunnen. Zou er dus niet al te gemakkelijk van uitgaan dat iedereen dat wel kan ;)

    Onze gastouder werkt als zelfstandige trouwens, en krijgt dus echt alleen de uren dat Thirza daar is.
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Misschien is het inderdaad te makkelijk gedacht. Ik ken alleen een meid die een praktijkschool heeft gedaan en daarna wel niveau twee kon doen. Praktijkschool is toch echt voor zeer moeilijk lerende kinderen.

    Maar ik zou het in elk geval niet fijn vinden als mijn gastouder niet een opleiding zou hebben.
     
  8. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    ook niet als je haar al bijna 20 jaar kent en ze zelf 3 kinderen heeft groot gebracht ? :D
     
  9. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Ik vraag mij af wat je nog meer van een gastouder verwacht dan de juiste aandacht voor je kindje en ervaring? Dat je kind(eren) zich er intellectueel ontwikkelen? ;) Daar zijn andere plekken voor, naar mijn mening.

    De gastouder van mijn zoontje heeft alleen een middelbare school diploma (kwam ik toevallig laatst achter in een gesprek met haar. Er nooit zelf naar gevraagd, vind ik absoluut niet belangrijk voor haar taak), maar ze heeft wel 3 kinderen grootgebracht en is heel lief voor mijn zoontje. Ook is zij heel consequent. Dat is wat ze nodig hebben.
     
  10. Duna

    Duna Niet meer actief

    Eerlijk gezegd vind ik het wel prettig dat ze papieren moeten halen om gastouder te mogen zijn. Nu kan namelijk iedereen zich gastouder noemen. En ik geloof dat er wel hele rotte appels tussen zitten. Ben mij aan het oriënteren voor een gastoudergezin. Het is best moeilijk als je die persoon niet kent en niet weet hoe ze met je kindje omspringen. Persoonlijk vind ik het erg prettig dat ze volgens bepaalde richtlijnen moeten werken.
     
  11. mamalijntje

    mamalijntje VIP lid

    Zag hier ook het nieuws staan RTL Nieuws.nl - Pas op met ongeschoolde oppas!

    Ik vind het wel goed dat ze een diploma behoren te halen maar vind het belachelijk dat de opvang niet vergoed wordt voor de ouders.. Die kunnen er niets aan doen.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Lief zijn voor je kindje is natuurlijk nummer 1.

    Toch vind ik dat een persoon die het gastouderschap tot haar beroep wil maken daar ook in elk geval voor geleerd moet hebben. Ook al hebben ze 3 kinderen groot gebracht. Dat zegt me niks. Ik ken zoveel mensen die dat hebben gedaan en dat hoeft niet te betekenen dat ze dan per definitie goed bezig is geweest.
     
  13. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Is een opleiding, volgens jou, een garantie dat ze goed bezig zijn? Een diploma betekent niet per definitie dat er goed voor je kindje gezorgd wordt. Ik ga liever op mijn gevoel af dan op een diplomaatje. Ieder zijn ding.
     
  14. suuszwanger

    suuszwanger VIP lid

    24 sep 2007
    9.650
    2
    0
    Ik ben ook van mening dat een diploma weinig zegt over de kwaliteiten van een gastouder. Zegt iets over denkniveau, maar niets over de basiseigenschappen van een verzorger.
    Ik vind het bepaalde zaken belangrijk die niet uit een boekje geleerd kunnen/hoeven te worden.
    Zaken als hygiene, normen en waarden, liefdevol, etc. Bij een gastouder kan dat ook ontbreken MET diploma.
     
  15. Stinkerbell

    Stinkerbell Fanatiek lid

    1 mei 2009
    2.897
    0
    0
    Dit hele gedoe met strengere regels en minder vergoeding is volgens mij alleen maar in het leven geroepen. Om mensen die hier misbruik van maken terug te dringen. En terecht natuurlijk, het is alleen jammer dat de "goeie" weer onder de slechte moeten lijden.

    Er zijn genoeg mensen die het geluk hebben om hun kinderen bijv bij hun ouders te kunnen brengen. Deze mensen kunnen dan van het rijk geld krijgen? Dus ook die toeslag aanvragen? Raar vind ik dat.

    Maar ja wat ook vreemd is , iedereen gaat inkomens afhankelijk meer betalen per maand. Mensen met een inkomen boven de 90.000 euro per jaar gaan 63 euro meer betalen per maand. PARDON? Moet deze mensen ook een toeslag krijgen? Sorry hoor maar dit vind ik ook belachelijk.

    Zo ben ik even mijn ei kwijt hahahaha
     
  16. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ach, proef ik hier afgunst? ;) Deze mensen verdienen netto zo'n 5000 euro. Dan is 800 euro per maand aftrek voor kinderopvangkosten evengoed veel geld hoor. En dat wordt verdubbeld met 2 kinderen! En verdriedubbeld met 3 kinderen! Dan gaat onderhand de helft van hun salaris naar de opvang.
     
  17. Stinkerbell

    Stinkerbell Fanatiek lid

    1 mei 2009
    2.897
    0
    0
    Nee hoor is geen afgunst. Is ook een manier natuurlijk om bijv vrouwen op hogere functies te krijgen en houden.

    Maar goed ik had het anders gedaan met zo'n inkomen. :)
     
  18. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Zodat ze zeker net zoveel overhouden als iemand met de helft van hun salaris. Want dat is wel eerlijk :)
     
  19. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    Nou daar ben ik het niet helemaal mee eens... waarom zou je dan nog een hoge/verantwoordelijke functie doen als je toch net zo veel overhoudt als bij een "normale" functie. Dan zou ik liever een normale functie hebben (niet dat ik nou een hoge functie heb ofzo hoor haha, maar hypothetisch dan) want dan heb je veel minder stress en verantwoordelijkheid. Of je gaat part time werken want dan hou je evenveel over...
     
  20. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ik bedoelde het ook sarcastisch ;) Ik vind het niet meer dan terecht dat iemand met een hogere functie meer te besteden heeft en dat daar dus best rekening mee mag worden gehouden in de toeslagen.
     

Deel Deze Pagina