Februari 2009 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Uk80, 17 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vaamrile

    vaamrile Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.355
    0
    0
    @Kuona: misschien een stomme redenering aangezien ik niet echt verstand heb van borstvoeding....Maar zou het niet kunnen dat jouw melkproductie terugloopt of de voedingsstoffen in de melk, waardoor Morris te weinig binnenkrijgt en daardoor zoveel wakker is 's nachts??
    Het is maar ene idee natuurlijk, maar omdat je zegt dat je bijna niks afgekolfd kreeg....
     
  2. vaamrile

    vaamrile Fanatiek lid

    30 mei 2008
    1.355
    0
    0
    @Maka: nou joh, 3 uur!!! Dat is echt heel veel, dat haalt Daan niet hoor.
     
  3. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    ahhhh arme vera.... als levi heel druk is geweest slaapt hij ook 4 uur hoor en zoals vandaag hebben we een rustig dagje dan slaapt hij maar 1,5 uurtje
     
  4. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Hoi, we zitten binnen, het weer valt eigenlijk heel erg tegen, bah! Het is best fris en helemaal niet zonnig. Bij jullie in andere delen van het land wel? We zijn maar even naar Zierikzee geweest, leuk historisch plaatsje en willen straks rond 6 uur gaan zwemmen, lekker wanneer de meesten gaan eten.

    Iggy, we zitten in CP Port Zélande (Zeeland dus).

    Married, ah daar ben je. Lastig even om op vakantie het ritme te vinden. Eerste dag vond Boaz slapen wat moeilijk aangezien hij in een vreemd bedje en kamertje lag, nu gaat het weer goed.

    Boaz is lekker aan het rollen en terugrollen hoor. Eet hartstikke goed, drinkt wat minder, soms lijkt het alsof er een fles vervalt overdag.

    Kuona, het is toch fijn dat Morris iig nog weet hoe uit een flesje te drinken. Misschien een optie om eens zo'n flesje voor het slapen gaan te proberen.

    Maka, wow 3 uurtjes slapen, lang zeg. Gaf jou even de gelegenheid veel te doen thuis. Boem-auw!

    Zo ga weer afsluiten, hihi het is weer even mooi geweest zo.
     
  5. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    jammer van het weer mieke bah maarre lekker toch er even tussenuit...
    nou hier helemaal geen flessen meer... gaat wel hard allemaal in ene keer:$
     
  6. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    #9766 Deurtje, 9 sep 2009
    Laatst bewerkt: 9 sep 2009
    @ Iggy, helemaal geen flessen meer??? Maar geef je dan pap oid? Ze hebben tot een jaar toch nog wel melk nodig heb ik begrepen? (heb niet alles goed gevolgd, dus waarschijnlijk vraag ik hele rare dingen ;))

    @ maka, ai arme Vera!!! Ze boemen wat af die koters van ons!
    Fijne vakantie alvast! ben erg benieuwd hoe je het gaat hebben daar! En hoe het met vliegen gaat!

    @ Kuona, hmm.. kan me voorstellen dat je daar van baalde!!! Al is het idd ook een geruststelling dat ie wel uit een flesje drinkt. Maar waarschijnlijk is het voor Morris gewoon een andere smaak en dronk ie het daarom zo goed.
    Sterkte met de tandjes! Die van Thije groeien echt de pan uit, slagtanden zijn het! haha

    @ martientje, Fuad een blauw koppie, sneu he! Er hangt wat in de lucht met al dat vallen en stoten!

    @ Vaam, ja poep was knaloranje, haha

    @ Mieke, jammer van het weer, maar vakantie is sowieso wel lekker! Geniet je lekker daar met je mannen?

    Ik kan jullie echt niet missen he, haha...

    Ben trouwens blij dat ik de voetenzak van de bugaboo mee heb, voor 's avonds is dat heerlijk. Als we teruglopen van een restaurantje slaapt Thije heerlijk warm in de wagen, tis hier 's avonds namelijk best koud.

    Groente en fruit gaat aardig, heb 2x een potje gegeven en voor de rest vers, al schiet het er vaak bij in, maar elke dag iig groente OF fruit gehad. Potjes vond ie erg lekker, hmm... Schoonouders zijn vanochtend terug naar huis gegaan dus nu gaan we weer meer rapleyen (s-moeders is niet zo van de zooi, haha)
    Vanochtend banaan gerapleyed, ging best goed. Broccoli ging zaterdag thuis ook best goed, dus hopelijk zit er vooruitgang in!

    BV gaat nog prima, is toch wel erg makkelijk, zeker op vakantie.

    Thije past zich goed aan aan het feit dat er nu weinig ritme in de dag zit. Hij heeft zelfs al 2x in de wagen geslapen 's avonds! Normaal slaapt ie echt alleen in zn bedje.
    Maar gister waren we zowat de hele dag weg en dan wil ie dus echt niet slapen, das best vervelend, vooral voor hem, want dan kan ie echt zn draain ff niet vinden. Maar hij bleef erg lief, dus het is meer mijn 'probleem' dan het zijne, haha. Onze vrienden vinden hem ook zo'n makkelijk kind zeggen ze steeds :D :glunderglunder:

    Ik ben trouwens goed alle oostenrijkse specialiteiten aan het eten, dus wie weet val ik nu niet meer af :p
     
  7. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    levi eet 3x per dag pap en daar zit opvolgmelk in en iom CB is dat een goede vervanging van de fles... hij wil ze niet ja melk van een lepeltje wil hij maar daar ben je uren mee bezig dus die arts zei ook meid gewoon pap maken is net zo goed voor die kleintjes
    groente en fruit gaan er in als zoete koek hahaha en ik maak alles vers welke combi ik aan fruit ook maak alles is MJAMMMMMM hahahaha

    oh heb hem vandaag in de box beetje opgenomen en hij wil alleen maar met zijn knuffels spelen... die houd hij vast en gooit ie uit de box... maar die andere plastic dingen wil hij niet vasthouden...
    ik alle knuffels uit de box gehaald gaat ie omhoog liggen staren naar zijn muziekmobiel.... en dat vond ik ook zielig dus ik knuffels er weer bij gelegd en ja hoor 1 in zijn armpjes en de ander kroop ie boven op...
    hij is nu druk bezig zich proberen op te trekken en te gaan staan...

    als hij je aan ziet komen in de box en hij ligt gaan beiden armpjes in de lucht van jaaaaaahhh mama haal me der uit hahaha
     
  8. suske13

    suske13 Actief lid

    2 mei 2008
    279
    0
    0
    FF snel want de vruw loopt me te heuen! :D
    Voor wie de boeken van Hoeseini mooi vond:
    Souad, Geschonden van Souad zelf (is autobiografisch. Heb t zelf nog niet gelezen, maar kreeg het al koud van de omschrijving.

    Heb vandaag de playtray binnegekreg. Is tafelblad voor bij de Stokke stoel. Ziet er wel cool uit dus ook hier binnenkort meer zin in rapley (valt niet alles op onze natuurstenen :D)

    @Miireii
    HOERA
    Spannend man!

    Nog ff een vraagje... Silje vond t altijd heel leuk om samen de krant te lezen, maar sinds een paar weekjes scheurt ze al het papier dat ze in handen krijgt aan flarden. Doen die ukkies van jullie dat ook of hebben wij zo'n destructieve baby? Ze kijkt er altijd heeeel tevreden bij als iets stuk gaat. Moet ik me nu zorgen maken!? (;))

    Kga me haasten want ik krijg frietjes van de vrouw als ik me snel ga douchen! :D
     
  9. Scoobje

    Scoobje Actief lid

    21 jun 2008
    156
    0
    0
    #9769 Scoobje, 9 sep 2009
    Laatst bewerkt: 9 sep 2009
    Sorry het lukt me absoluut niet meer momenteel om te reageren op jullie, ik heb zelfs de laatste pagina's nog niet kunnen lezen.

    Ons meisje heeft momenteel zo'n erge verlatingsangst... echt niet normaal. Zelfs de papa mag haar niet meer op schoot nemen. Het enige dat ze wil is constant door mama gedragen worden en dan klampt ze zich zo erg vast aan mij, om haar toch neer te leggen moet ik haar handjes echt loswringen van mijn kleding. Flesje geven, wassen, andere pamper, niets mag een ander nog doen als ik in de buurt ben. Het is uiteraard fijn om te zien dat ze zo een bewondering heeft voor haar mama maar anderzijds is het ook heel zwaar voor mij. Eten maken bvb is het enige wat ik nog doe als ik thuis ben en dan is het één groot huilconcert. Haar aankleden is ook al een ramp want dan krijst ze ook zo hard omdat ik haar neerleg terwijl ze anders altijd rustig werd op haar aankleedkussen. Ze had dit gedrag al enkele weken maar het wordt dus alleen maar erger en ze zit niet in een sprongetje... Oh ja 's avonds rond 6u begint dit gedrag nog te verergeren, als ze moe wordt...

    Volgens de Ctherapeut komt dit wel meer voor bij babies rond de leeftijd van 8 maanden en kan het tot enkele maanden duren.

    Maar hoe moet ik ermee omgaan? Moet ik haar toch af en toe eens bij een ander op schoot laten terwijl ik in de buurt ben, moet ik toch af en toe papa eens pamper laten verversen of badje geven... of geef ik toe aan haar veeleisendheid en offer ik me 24u per dag op voor haar? De sessie bij de therapeut was een hel gisteren... altijd die handjes uitsteken naar mij en nergens was ze mee te troosten als ze op de behandelingstafel lag. Uiteindelijk vroeg de therapeut mij om even in de wachtkamer te gaan omdat het vaak beter gaat als de mama niet in de buurt is. Maar dat was zo verdomd moeilijk, ik hoorde haar huilen, krokodillentranen en dan weer een paar minuten wat rustiger en dan weer alles geven, krijsen,... Op die manier wil ik haar echt niet meer laten behandelen, ook al hoorde ik dat de therapeut superlief tegen haar was en echt alle tijd nam om haar te troosten.

    Heeft er iemand aub tips voor mij?


    Nog even snel wat grafiekgegevens: 64.5cm & 6kg540 op 32w
     
  10. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    #9770 Arevinol, 9 sep 2009
    Laatst bewerkt: 9 sep 2009
    Vaam, de hoeveelheid die je kolft zegt helemaal niets over je productie ;) Dat waterige is voormelk, daar begint een voeding altijd mee. Na een paar minuten komt de achtermelk, die is veel vetter. Ik denk ook niet dat het aan Kuona's melk ligt dat Morris 's nachts wakker wordt. Momenteel heeft ie 'gewoon' ergens last van...

    Married, Vera vind potjes ook lekker?! Zitten wij moeilijk te doen om vers te maken en eten ze maar een paar hapjes, trek je een potje tevoorschijn, eten ze t helemaal op :$
    Goed zeg dat Thije zich netjes aanpast en in de wagen slaapt! Heeft Vera al weer een tijd niet gedaan eigenlijk. Slaapt ie dan ook lang, want Vera doet(deed) dan meestal maar een hazeslaapje...

    Mieke, idd niet zo'n geweldig weer vandaag, hier heeft t zelfs een paar keer een beetje geregend. Zwem ze!

    Iggy, joh helemaal geen flessen meer!
    Vera slaapt de laatste tijd overdag bijna altijd veel uren. 's Ochtends 1,5-2 uur, 's middags 2-2,5 uur en dan in de namiddag nog een uurtje (lukt niet altijd). 's Nachts (maar) 11 uur ongeveer.
    Ze slaapt trouwens juist beter als we een rustige dag hebben! Op een drukke dag lukt t gewoon niet, ze heeft t wel nodig. Gek dat Levi t juist andersom heeft!

    Suske, haha Vera is ook een behoorlijk destructieve baby. Ze trapt, krabt, knijpt (heel venijnig tussen die twee kleine vingertjes), stompt, trekt etc en boekjes lezen doe ik op een afstand, anders wil ze de bladzijdes eruit trekken en/of opeten :D
    Niks raars dus (denk ik ;))
    Lekker frietjes!

    Scoobje, jeetje das wel heuuuul erge eenkennigheid, kan dat een paar maanden duren :$ OMG nou heel veel sterkte dan!! Ik denk niet dat je er veel aan kan doen, veel aandacht geven, maar dat doe je al...
    Maar ja, toch af en toe denk ik aan papa overgeven, want anders zit je er strax helemaal doorheen. Slaapt ze 's nachts wel normaal eigenlijk?
    Hier gelukkig (nog) niet zo'n last van.

    Vanmiddag ff boodschappen wezen doen bij een grote AH. Op de terugweg in de file, begint Vera te huilen (moe, beetje honger ws). En ze bleef maar doorgaan... Ik zingen, praten, aaien, maar hielp niets.
    Dus eenmaal thuis, geprobeerd in bed te leggen, lukte uiteraard niet. Het was bijna half 6, dus voeden vond ik ook niet zo'n goed idee, dan maar proberen of ze groenten wilde eten. Dus maar een potje voor t gemak. En ja hoor, ze eet m helemaal schoon leeg! Daarna op bed gelegd en ze valt meteen in slaap :D
    Trouwens, wat was dat een smerig potje, worteltjes(4+) van Friso!! Geeeetver, zat koolraapolie in ofzo (?), maar Vera vond t dus om te smullen :(
     
  11. Miireii

    Miireii Fanatiek lid

    12 feb 2008
    2.417
    0
    0
    Enschede
    Heey meiden, daar was ik weer.

    @Vaam: Soraya deed het vanmiddag ook! Ik was bezig op haar kamertje om kleertjes te pakken want we zouden samen gaan douchen. Ik had haar op de grond op haar buik gelegd en ik was bij de commode bezig. Draai ik me om, zie ik haar toch zelf rechtop zitten!! Ik schrok er gewoon van hahaha! Tot nu toe heeft ze het nog niet weer gedaan, dus ik ben benieuwd!

    @Maka: het is meer een tinteling op mijn huid. Heel vreemd gevoel. Heb er nu geen last meer van. Ik ga dus toch nog maar even wachten tot na het weekend. Zo heel hard zet mijn bm nog niet uit toch?
    Soraya heeft ook liever potjes hoor, ik snap er niets van!

    @Mieke: jammer van het weer hoor! Het is hier nu ook niet mooi. Vanmiddag was het wel heerlijk trouwens..

    @Iggy: netjes hoor dat je alleen nog maar pap hoeft te geven. Dat hoef ik bij Soraya niet te proberen hoor :p Die is liever lui dan moe, dus toch maar een flesje :p (qua eten dan haha) Maar ik zou Levi toch wel wat meer in de box of op de grond laten hoor. Is erg goed voor zijn ontwikkeling! En daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen hoor.. ;)

    @Scoobje: ik herken het niet, alleen wanneer ik wegloop begint Soraya te huilen. Maar het is geen eenkennigheid want ze vind het geweldig bij een ander op schoot. Sorry, geen tips voor je!

    @Suske: hmm frietjes, dat is lang geleden!!

    10 voor 7.. pfff.. ik heb zo'n honger!! Moet nog een uur wachten..... Balen man. Nog 1,5 week dan is de Ramadan afgelopen. Eindelijk weer normaal leven!!

    Ben nog steeds misselijk ja. Vandaag was het zelfs zo dat wanneer ik honger had, ik misselijk was, maar wanneer ik ging eten, het alleen maar erger werd! Maar zou toch moeten eten....

    Heb het bij Soraya nooit gehad, geen enkele keer, alleen als ik ging tandenpoetsen hahaha!

    Nou meiden, morgen weer werken en dan lekker lang weekend! Nu al zin in!

    Fijne avond!

    Liefs, Mireille
     
  12. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Miireii, nee hoor, je baarmoeder zet nu nog niet veel uit, en het deel waar de snee zit, gaat sowieso pas later uitzetten.

    Dat had ik ook, werd ook misselijker als ik at (maar als ik niet at, moest ik kokhalzen ;)).

    Nou dan krijg jij nu misschien een jongetje!!
     
  13. Miireii

    Miireii Fanatiek lid

    12 feb 2008
    2.417
    0
    0
    Enschede
    Ja wat vervelend he! Naja, ik hoop maar dat het niet veel erger wordt. Heb het gelukkig niet constant.... Gewoon blijven eten denk ik maar. Heb tot nu toe nog niet overgegeven.

    Gelukkig zet de baarmoeder nog niet veel uit dan. Merk het ook altijd als ik ongesteld moet worden, dan begint mijn litteken te tintelen. Raar hoor. We wachten af! Maar vind het best eng hoor!
     
  14. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Miireii, ook vooral veeel blijven drinken!! Dat was mijn bottleneck, ik kon bijna niet meer drinken.

    Nou denk maar dat je beebje je zit te kietelen als je je litteken voelt tintelen ;)
     
  15. Miireii

    Miireii Fanatiek lid

    12 feb 2008
    2.417
    0
    0
    Enschede
    Hihi ja, gek idee nog hoor, vooral omdat ik nog geen buik heb (DUHUH :p )

    Drinken doe ik sowieso veel dus dat ben ik wel gewend.

    Ben er trouwens gister achter gekomen dat ik 3 kilo ben afgevallen? snap er niets van!
     
  16. martientje

    martientje Actief lid

    8 mrt 2009
    298
    0
    0
    Hoi meiden even snel een verslagje hoe het ging bij de kinderarts

    Ze was ineens erg begripvol:
    (Volgende stukje heb ik even gekopieerd van mijn hyves 9geen tijd om alles nog eens op te schrijven.)

    We zijn al een tijdje vaste voeding bij Fuad aan het proberen maar hij lijkt overal allegisch voor zelf voor de rijstebloem.
    hij krijgt nu nog steeds alleen maar 4 flessen Neocate (speciale dieetvoeding) per dag.
    hij is ondertussen al 7,5 maand en zou toch echt wel wat andere voeding moeten hebben dan melk.

    Omdat hij ook vrij heftig reageert, met eczeem erge darmkrampen en benauwdheid.
    zijn we nu door verwezen naar een kinderallergieoloog.
    hopelijk kunnen we er snel terecht volgens de kinderarts is er een wachttijd van 14 maanden (maar meestal gaan er wat oudere kinderen heen)
    omdat hij nog zo jong is probeert ze snel een plekje voor hem te regelen.

    We blijven eerst maar gewoon de flesjes geven dit geeft heel wat rust we kunnen dan gewoon door slapen en Fuad is dan een vrolijk tevreden ventje.
    hij groeit gelukkig wel goed al weer 9,5 kilo was hij vandaag.


    Tot morgen groetjes Martine
     
  17. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    mireii nieuwsgierige vraag maar hoeveel kindjes willen jullie eigelijk??? afgevallen??? dat hoor je wel vaker hoor aan begin van zwangerschap
     
  18. noppie

    noppie Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    2.026
    0
    0
    utrecht
    @ Kuona: ja, er past een klein ledikantje in en we hebben een ladenkastje van de Ikea als commode. Ik vond die commodes veel te duur sowieso en deze was maar 70 euro. Onze buurjongen heeft tot zijn 11de ook op dat kamertje geslapen en hij had een soort van hoogslaper ofzo.
    Ohoh, Morris dus echt ziekjes, wat zielig voor hem en voor jullie zeg! Hoe gaat nu vandaag? Ha, al wel wat beter gelukkig. Hier nog niks gebruikt voor Ebbies enige tandje...

    @ Uk: hmm, jij had het dus ook. Gelukkig is het bij jou grotendeels overgegaan.

    @ Suske: jemig, geen haar op mijn hoofd dat ik zonder een professional zou durven bevallen zeg. Wel iemand die heel veel zelfvertrouwen heeft (naief?).

    @ Mireii: whoaaaaahhhhhh, gefeliciteerd!!!! Hoe voel je je?????

    @ Iggy: oei, pittig werkweekje voor de boeg, moedig van je allemaal. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als Levi lekker even de box ligt hoor, dan kijkt hij lekker naar wat jij doet en gaat hij uiteindelijk na een tijdje lekker spelen.

    @ Iloiza: oooow wat spannend allemaal. Gaat het nu beter met de misselijkheid? Ow, ik zie het al, veel sterkte ermee, rotgevoel...

    @ Mieke: ha, je hebt het heerlijk, fijn! Succes met de loterij!

    @ Vaam: gefeliciteerd met jullie vakantie!

    @ Maka: ha, dat wordt misschien een pittige reis, maar dan kunnen jullie lekker bijkomen daar toch?

    @ Axi: ow wat naar dat Josanne ziek is. Hoe gaat het nu met haar?

    @ Married: jodelahiti!

    Ben nog niet helemaal bijgelezen, maar moet zo weer weg. Mijn armen gaan vandaag wel weer wat beter, alleen mijn wijsvinger rechts nog niet zo. Heb een massage geboekt voor over 2 weken. Denk toch dat het de combi van Ebbie (verkeerd) tillen + computeren is. Ga zo tennissen, zal wel hell worden, maar wel goed voor het lijfje.
    Vandaag met Ebbie bij mijn s-moeder en al haar 5 zussen geweest, alszijnde een soort van (post)-kraamvisite. Was erg leuk, maar ook vermoeiend wel. Tot morgen hopelijk!

    liefs
    Noppie
     
  19. Iggylover

    Iggylover Fanatiek lid

    25 jan 2008
    3.649
    0
    0
    NS
    labjesland
    even een vraagje he waar ik beetje mee zit!!! levi krijgt dus geen fles meer en wil geen rosivicee of diksap of thee of water drinken uit de fles.... zucht hij is anti fles... krijgt hij nu wel genoeg vocht binnen door fruithapjes en papjes???
     
  20. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Heb vandaag een druk dagje gehad, maar wel lekker!


    Miireii: ohh nu al misselijk, blegh! Ik werd misselijk bij 6,5 week.
    Ik hoop dat het voor je litteken niets uitmaakt en dat het allemaal wel mee gaat vallen ;)

    Martientje: Nou, ik ga duimen dat jullie snel terecht kunnen, want ik vind dit toch zooo zielig voor Fuad! Het moest maar snel afgelopen zijn!

    Maka: Ach jee, Vera had dus echt wel trek! Toch ook wel fijn dat ze het potje leeg eet? ;) Is altijd makkelijk! Ferry eet het ook allebei. Hij eet tegenwoordig met de pot mee, tenzij we gekruid eten eten of iets wat hij nog totaal niet kan/ mag hebben dan krijgt hij een potje. We hebben wel door dat hij dan 3 uur van te voren niets meer te eten moet krijgen, anders eet hij niet goed. Als hij 3 uurtjes niets heeft gegeten, gaat zijn hele bakje leeg :D
    De boterham kun je gewoon besmeren met een beetje boter (anders blijft is het moeilijk om het broodje de mond door te draaien) en dan op zijn kop (dus de boter op de tong) in haar mondje stoppen (anders blijft het aan haar gehemelte plakken). Het beste is brood wat al een beetje ouder is, vers brood plakt te veel en krijgen ze moeilijk(er) weg ;)

    Scoobje: pffff dat lijkt me zo vermoeiend! En jullie hebben al zoveel ellende meegemaakt! Ik duim dat het 'gewoon' een sprongetje is dat met een week al een heel stuk beter is. ;)

    Kuona: Gelukkig is Morris lekker vrolijk vandaag! Dat scheelt dan al weer een heel stuk he? Heeft hij nu wel weer lekker bv gedronken?

    Married: Geniet nog maar even lekker hoor! En fijn dat Thije zich zo aanpast aan de relaxmodus :D
     

Deel Deze Pagina