Hoeveel geld zijn jullie kwijt aan schoentjes

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Mama van Isabella, 4 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marni

    Marni Bekend lid

    26 apr 2007
    758
    14
    18
    Ik koop steeds schoentjes van Shoesme omdat die gewoon het beste zitten bij hem (smalle voetjes) en lekker licht en buigzaam zijn, ik was nu 65 euro kwijt voor een paar winterschoenen.
     
  2. mamavanukkie

    mamavanukkie Fanatiek lid

    2 jul 2008
    3.253
    16
    38
    Brabant
    Ik slaag ook altijd bij van Haren (elefanten) of Scapino (dr Visser). Betaalbare, goede schoenen. Mijn zoontje loopt sinds hij een jaar is en ik heb net voor de derde keer schoenen gekocht. Inmiddels heeft hij maat 23/24 (hangt van het merk af) Ik vind ook dat hij goede schoenen nodig heeft en ik vind dit goede schoenen.
     
  3. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Ik koop ze ook meestal bij Scapino van Dr. Visser. En soms in de uitverkoop bij een dure schoenenwinkel hier in het dorp. Ik vind het eerlijk gezegd belachelijk om 80 euro voor een paar schoenen uit te geven. Dat doe ik voor mezelf ook nooit.
    Wij laten wel zo af en toe bij een schoenenwinkel de voetjes opmeten, om te controleren welke maat we moeten hebben.
     
  4. cam

    cam Bekend lid

    17 dec 2006
    572
    0
    0
    Hier is schoenen vinden voor mijn dochter een ellende. Ze heeft een schijnbaar normale brede voet, maar een enorme hoge wreef. Ze komt bijna geen enkele schoen (veter, klitteband, rits) in!!!

    Ik ben gisteren uiteindelijk in een andere stad na een middag shoppen geslaagd voor haar. laarsjes van het merk Jochie...83 euro:(

    Veel keus om ze te laten staan heb ik helaas niet :)

    Weet een van jullie of het normaal is dat een kind van bijna 2,5 nog niet recht op de voetjes staat. Ik heb het bij 2 aangegeven bij het CB, maar daar vertelden ze dat dat nog wel rechttrok. Maar doordat ze met name links erg naar binnen staat, onstaat er veel druk op die kant van het schoentje en haar enkel...

    Hoe krijg ik dat gecorrigeerd of gaat dat vanzelf goedkomen? zijn er nog speciaalzaken die hier naar kijken of op letten. Moet het voortdurend aangeven, maar er wordt alleen maar de schouders opgehaald...vind het zo raar?
     
  5. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Als kinderen met voeten naar binnen lopen, is bijna altijd een teken van slechte schoenen. BIjv. slippers of andersoortige die geen goede steun bieden. Ik denk dat je idd met 2,5 jaar aan de bel moet trekken want nu valt het allemaal nog goed te corrigeren omdat de voeten nog hard in de groei zijn. Een goede (kinder)podoloog bij jou in de buurt kan uitkomst bieden.
    Als de voetenstand in de jeugd al niet goed is, dan levert dat vroeg of laat altijd heupproblemen op en soms zelfs vergroeiingen en dat wil je natuurlijk niet.

    Ik koop hier altijd schoenen bij een kinderschoenen speciaalzaak, en dan betaal ik inderdaad tussen de 70-100 euro. Heel veel geld, maar goed schoeisel vind ik zo belangrijk. Mijn man heeft vergroeide voeten door slecht schoeisel , en dat wil ik voor mijn kind absoluut niet. Daarnaast koop ik ieder seizoen 1 paar van dr. Visser voor de afwisseling, daar loopt mijn zoontje ook prima op, kan de voet goed afrollen en loopt niet op zijn tenen.
     
  6. kreeftje1984

    kreeftje1984 Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.510
    0
    0
    Een huisje in FRIESL
    Hier gaan we gewoon naar de scapina, schoenenrues, bristol, van haren etc..daar hebben ze idd ook de merk schoentjes wel en niet al te duur...aangezien het hier meteen dubbel om gaat met de tweeling ga ik het echt niet veel duurder maken als dat noet nodig is....en de dr.wisser en elefanten zijn erg goede schoentjes.
     
  7. mandy1

    mandy1 VIP lid

    31 jan 2007
    6.881
    1
    0
    restaurantmedewerkster
    baarn
    hier zijn we meestal tussen de 30 en 50 euro kwijt, ik koop dan elephant of dr visser.
     
  8. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Ik heb een dochter van 5 jaar. Haar voeten/enkels staan ook erg naar binnen. Dit moet volgens de arts op het CB weer rechttrekken. Aan slecht schoeisel kan het niet liggen, ik koop altijd goede schoenen die daarbij de enkel ook goed ondersteunen. Verder heeft ze een smal voetje en past ze bijna geen enkele schoen. Uit de 25 paar schoenen die de winkel tevoorschijn haalde paste ze er maar twee. Dan is de keuze dus snel gemaakt. En je bent dan ook nog duur uit. Helaas het is niet anders.
     
  9. cam

    cam Bekend lid

    17 dec 2006
    572
    0
    0
    Ja, die naar binnenstaande voetjes...ik snap er niets van dat daar niet goed op gelet wordt :(. Ik constateerde dat al heel vroeg, vanaf het moment dat ze zelf loopt, loop diverse speciaalzaken in en vraag echt om advies, benadruk dat ze naar binnenstaande voetjes heeft (vooral links) en dan zijn er klaarblijkelijk geen schoeisel die dit kan corrigeren????

    Ik koop echt goede schoenen voor mijn dochter, althans, bij een speciaalzaak en ga er dan maar vanuit dat er geen troep verkocht wordt. Tis niet dat ik zelf loopt te hobbyen met schoenen. Er is ook niet echt 1 merk waar ik bij kan blijven omdat ze soms per seizoen gewoon schoenen niet aankan door de hoge wreef!. het is zoeken en dit betekent vaak diverse merken die ik koop voor mijn dochter.

    Ik denk dat ik het advies van Jingles maar aanneem en voor de zekerheid naar een podoloog of orthopeed met mijn dochter ga...nu het nog niet te laat is.
     
  10. cam

    cam Bekend lid

    17 dec 2006
    572
    0
    0
    ik had het zelf vroeger ook. Ik had x-beentjes waarbij ik ook erg met mijn boeten naar binnen stond.
    Mijn ouders gingen naar 1 zaak waar de schoenen en voeten om de 6 weken werden opgemeten en het voetbed werd gecontroleerd en daar nodig werd aangepast. Op deze wijze is bij mij de boel rechtgetrokken!

    Maar ik krijg sterk het vermoeden dat dit bijna nergens meer gedaan wordt:(
     
  11. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Ik denk dat een podoloog ook wel weet welk schoenenmerk voor je dochter geschikt is, ook ivm haar hoge wreef. Dan kan je op i-net opzoeken welke schoenenzaak bij jouw in de buurt ze verkoopt.
    Diegene kent ook vast wel een schoenenspeciaalzaak waar wel een goed advies gegeven wordt.
    Ik ben het helemaal met je eens, dat een goed advies ontzettend belangrijk is.
     
  12. Hier ook schoentjes van Van haren en scapino

    zo rond de 30 euro per paar
     
  13. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Wat goed om te lezen dat Scapino zo goed uit de bus komt! Er zit bij mij geen Scapino winkel in de buurt maar kan ook via internet bestellen zie ik. Kan iemand me vertellen hoe de maten van Dr Visser vallen (groot, klein of precies goed)?

    Ik gaf ook altijd veel geld uit aan schoenen (rond de 60/70 euro). Maar tegenwoordig koop ik in de uitverkoop schoenen van een 1 a 2 maten groter. Zodoende heb ik altijd een voorraadje :)
     
  14. mandy1

    mandy1 VIP lid

    31 jan 2007
    6.881
    1
    0
    restaurantmedewerkster
    baarn
    dr visser valt heel verschillend,ik was van het weekend voo mijn dochter aan het kijken en het ene laarsje had ze maat 22 en het andere 23.
     
  15. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Hier ook super leuke laarsjes gekocht, maar was wel €75 armer! Maar ze zijn super leuk, sluiten perfect aan haar smalle voetjes en dat vind ik toch wel heel belangrijk!
     
  16. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Mijn ervaring met dr Visser is dat de schoenen iets groter vallen.
     
  17. kiss87

    kiss87 Fanatiek lid

    6 jun 2009
    2.046
    0
    0
    Toevallig vanmorgen nieuwe schoenen voor mn zoon gekocht, in Duitsland, 34,95.. ze zijn echt leuk!
     
  18. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ik zit ook altijd tussen de 80 en 100 euro.
    Zoekt er iemand nog leuke (paarse) laarsjes toevallig? Maatje 21
    Die heb ik te koop, ze zijn bijna niet gedragen. Wil ik binnenkort op MP zetten. Toen ons dochtertje aan t leren lopen was, was ik t zat om steeds maar in huis op en neer te lopen. Heb dus die laarsjes gekocht en dan konden we af en toe 10 min. buiten lopen. Alles bij elkaar opgeteld zijn ze misschien 2 uurtjes aan geweest. Als ik zou zeggen dat ze nooit aan zijn geweest zou je dat geloven.
     
  19. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    Ik ga altijd naar dezelfde winkel, vind het ook wel belangrijk dat het personeel wat er rondloopt je goed kan helpen.
    Ben voor Kyra altijd tuusen 60 en 80 euro kwijt voor schoentjes, ze heeft dan ook een erg smal voetje dus vallen veel schoenen al af helaas. een 2e paar schoenen voor extra erbij haal ik wel in de "goedkopere" schoenwinkels.
     
  20. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    Zijn 1e schoentjes waren € 85,- euro, zijn sandaaltjes voor de zomer iets goedkoper € 25,- heb deze in Batavia stad gekocht (waren notabene echte Timberland sandaaltjes)

    Straks voor de winter ga ik toch weer even naar de schoenenwinkel, want daar worden zijn voetjes precies opgemeten (lengte en breedte)
     

Deel Deze Pagina