fruithapje

Discussie in 'Voeding' gestart door tweety, 4 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    ik wil straks voor rene zelf fruithapjes en groentehapjes gaan maken. wie doet dit ook en hoe gaat dit. hoe kan ik dit het beste gaan doen? moet je eerst beginnen met uittesten via de potjes wat ie lekker vind of beginnen jullie gelijk met zelf gebrouwen prutjes zeg maar en hoe maken en bewaren jullie dit. ik heb al het een en ander op internet gelezen maar wil graag de ervaringen van jullie weten en ideeen/tips. alvast bedankt.
     
  2. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Hoi Tweety,

    Ik wil op de duur ook zelf fruit en groente voor Iman gaan maken, maar we zijn nu nog in de oefenfase haha en nu gebruik ik potjes.
    Ik heb een goede tip voor je. Bij AH verkopen ze een kinderkookboek voor maar 9 euro. Het heet OPPERDEPOP! en er staan echt superleuke dingen in vanaf het eerste hapje tot 4 jaar oud!
    Ook staan er tips in mbt invriezen enz.
     
  3. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Zo'n staafmixer is handig! Ik heb ooit een bijbaantje gehad op een KDV en daar maakten ze de verse fruithapjes daarmee.

    Ik geef die kleine van mij op dit moment een paar hapjes fijngeprakte (tot puree) banaan om kennis te maken en dit gaat heel erg goed!
     
  4. Maryloes

    Maryloes Niet meer actief

    Ik ben begonnen met potjes, maar al gauw overgestapt op zelfgemaakt eten. Een blender of staafmixer is hierbij onmisbaar. Verder heb ik bij blokker van die kleine bakjes van curver gekocht. Is precies het goede formaat en makkelijk met invriezen. Als ik iets klaar maak, maak ik meestal 3 porties en wat ik niet nodig heb vries ik in. Zo heeft Milan elke dag een verse maaltijd.

    Inderdaad het kookboek Opperderpop is super, maar ook haal ik veel recepten van de site keukenkikker.nl

    Probeer gewoon eens wat uit, je merkt snel genoeg of ze het lekker vinden of niet. Mlan vond in het begin ook niet alles lekker, maar heb het later gewoon nog eens geprobeert en toen at hij het wel.

    Succes!
     
  5. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    O ja, keukenkikker is idd ook leuk :)
     
  6. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    ik zal wel eens gaan kijken bij ah of ze het boek nog hebben.
     
  7. Mriek

    Mriek Actief lid

    1 dec 2005
    344
    1
    0
  8. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Joey krijgt vers fruit. Een appel geraspt, een banaan geprakt met wat water of een peer geprakt. Ik heb geen blender oid, hij eet dus gewoon de stukjes en dat gaat zonder problemen. Als hij 6 maanden is ga ik hem stukjes geven voor in zijn handjes. Hij krijgt nu ook nog geen echte maaltijden die een fles vervangen, hij krijgt tussen zijn eerste fles smorgens en de 'lunchfles' een beetje fruit en that's it. Tussen zijn middagflessen krijgt hij een koekje of een broodkorstje, maar met echt eten ben ik nog niet begonnen. Als hij dus 6 mnd is ga ik hem voedsel in de vorm van stukken aanbieden en dan ga ik uitbreiden en veel meer uitproberen ;)
     
  9. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Lynn krijgt ook verse broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, wortels etc. Dit is makkelijk in te vriezen.
    Met fruit moet je uitkijken. Dit is moeilijk in te vriezen en wordt ook afgeraden. Dit wordt heel glazig als het uit de diepvries komt.

    Lynn krijgt nu al een paar dagen broccoli en het bevalt haar goed.
    Mij is aangeraden om eerst met groente te beginnen, omdat fruit zoeter is en ze dit dus meestal lekkerder vinden en lusten.
     
  10. lin07

    lin07 Nieuw lid

    17 jan 2007
    2
    0
    0
    Mama
    Ik heb bij mijn eerste ook zelf hapjes gemaakt, maar kon niet van die orginele dingen verzinnen. Ik heb met de 2de inmiddels een leuke link gevonden, waar ze allemaal recepten hebben. En uitleg over hoe je te werk moet gaan...errug handig! :) Groetjes Lin http://www.bewusteouders.nl/pagina.php?id=23
     

Deel Deze Pagina