mirena spiraaltje en blijven vloeien

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Poohbeer2, 3 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik heb nu meer dan een half jaar een mirena spiraaltje.
    1x per maand ongeveer ben ik ongesteld, dus dat gaat wel goed, maar de overige dagen vloei ik constant een klein beetje bloed.
    Te vergelijken met de laatste dag van de menstruatie. Kna het met een inlegkruisje af, zeg maar. Is dit normaal? En he lang blijft dit zo nog aanhouden...
    Op deze manier is wel een hee goede manier van anti-conceptie;)
    Heb er al over zitten denken om toch maar weer terug te gaan op de pil, want dit vind ik ook niks!
     
  2. Troetelbeertjes

    Troetelbeertjes Fanatiek lid

    26 feb 2009
    3.314
    1
    0
    Amsterdam
    Hoi,

    Dit heeft bij mij destijds bij de eerste Mirena spiraal die ik heb gehad (9 jaar geleden inmiddels) ook ongeveer een half jaar geduurd. Daarna heb ik jaren geen bloedverlies gehad. Ik heb toen gehoord dat dit heel normaal was van een gyn.

    Ik vond het beetje bloedverlies wat ik dagelijks had niet zo erg, wel fijn toen dat over was. En de jaren daarna, niet meer ongesteld, wat was dat heerlijk. Ik ga na de tweeling absoluut terug naar Mirena!

    Natuurlijk is het jouw afweging, maar ik vond de hormonen van de pil (50-100 x zoveel in je bloed) heel naar en de Mirena juist heel fijn. Vraag het anders eens aan je ha, over jouw bloedverlies. Ik begreep toen dat het normaal was, en na verloop van tijd stopt.
     
  3. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Wij zouden graag in de toekomst nog wel weer voor een kindje willen gaan, dus de mirena is alleen even voor tijdelijk. Baal er best wel van dat ik al een half jaar steeds een heel klein beetje bloedverlies heb. Anti-conceptie is leuk, maar dit is ook wel het uiterste.
    Heb toch maar net even een afspraak gemaakt bij de gynacoloog om 'm weer te laten verwijderen en terug te gaan naar de pil.
    Als we besluiten om geen kinderen meer te rkijgen dan is de mirena misschien wel een fijne oplossing. Weinig hormonen, en niet steeds te hoeven denken om iets in te nemen.
    Dan heb ik een half jaar gewenning er ook wel voor over om vervolgens de rest van je leven (nou ja, vijf jaar dan) zorgen vrij verder te gaan.

    Ik had met de pil nergens last van tot ik stopte omdat we zwanger wilden worden. Toen heb ik heel lang last gehad van een soort onwenningsverschijnselen. Buikkramp (veel erger dan bij ongeteld zijn), rugpijn, pukkels enz enz. En daarna heeft het nog een half jaar geduurd voordat mijn lichaam zijn oude ritme weer terug had, dat gaf voor mij de doorslag om te zeggen dat ik liever een spiraaltje had.
     
  4. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Gefeliciteerd trouwens met je zwangerschap van een tweeling nogwel! Wat bijzonder! Twee mini-mensjes. Gaat alles goed???
     
  5. Troetelbeertjes

    Troetelbeertjes Fanatiek lid

    26 feb 2009
    3.314
    1
    0
    Amsterdam
    Dank je :)

    Tot nu toe gaat het wel goed met de kleintjes. Donderdag heb ik weer een echo voor de nekplooimeting.
    Ik moet zeggen dat het eerste trimester mij met die dubbele hormonen wel erg zwaar is gevallen. Constant misselijk en veel overgeven. Gelukkig gaat het nu al iets beter. Op naar een fijner 2e trimester!

    Ik hoop dat je niet zo'n last zult hebben van een 2e pil ontwenning. Het verwijderen van Mirena stelt iig niet zoveel voor en als je dat fijner vindt, vooral doen. Het is persoonlijk he, welke anticonceptie je fijner vindt :)
     
  6. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Char, ik heb de mirena nu sinds oktober. De afgelopen maand had ik ineens na maanden ook weer aanhoudend wat bloedverlies, inderdaad met een inlegkruisje kon ik het af. Maar toch de huisarts gebeld omdat ik het raar vond, ook dat het nu toch telkens blijft. Ik heb van hem een turbokuur microgynon (de pil) voorgeschreven gekregen, 5 dagen lang 4 per dag om het bloedverlies tegen te gaan. Het lijkt hier te werken. Vanaf zaterdag geen bloedverlies meer gezien en gisterenavond de laaste pil ingenomen. Dus wellicht is dat nog een optie....Ik weet natuurlijk niet hoe het aanhoudt nog.
     
  7. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Bij mij is het 2 weken wel vloeien en dan weer 2 weken niet.
    Nu kan ik het af met een inlegkruisje maar eerder niet.
    Ik heb hem nu trouwens een maand of 3/4
     
  8. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    @duikster: sta je nu te tollen van de hormonen en is de cholcola niet aan te slepen, of valt het wel mee. Jeetje zeg, daar begin ik dus echt niet aan hoor. Dan maar er uit.

    Maandag mag ik weer naar de gynacoloog. Ben benieuwd. het inbrengen van het spiraaltje vond ik gelukkig niks voorstellen. Hopen dat dat er uit halen ook zo makkelijk is. Heb meer last van schaamte als ik daar lig
     
  9. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    ik heb mirena 3 jaar gehad, en 3 jaar lang 3 weken per maand bloedverlies gehad.. baalde enorm, maar de gyn bleef maar zeggen hou nog ff vol
    na 3 jaar was ik er dus klaar mee. het was idd een erg betrouwbaar voorbehoedsmiddel op deze manier :)
     
  10. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Char: eerlijk gezegd heb ik geen enkele last gehad van die kuur en chocoladebuien zijn hier ook niet voorgekomen.
     
  11. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Gelukkig maar. Sinds ik gestopt ben met de pil eet ik nog maar 1 reep chocola per maand. Terwijl met de pil ik echt hysterisch kon worden als ik geen chocola in huis had in de week voor mijn ongesteldheid. Keerde alle kastjes binnenstebuiten. Zelfs zo erg, dat mijn man, toen nog mijn vriendje, wel eens heeft gevraagd waarom er een pak hagelslag op het nahtkastje stond ....
     
  12. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Zo, die is eruit. Nu over op de pil. Zal vast een stuk beter zijn!
     
  13. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Hallo

    Ik heb de mirena 2,5 jaar gehad en hem sinds kort ( afgelopen dinsdag) weer laten verwijden. Ik kreeg te veel last van stemmingswisselingen. Maar ik was heel snel 'vloei' vrij pas na twee jaar begon ik een enkele keer te vloeien. Twee dagen na het verwijderen gelijk weer heftig ongesteld ( helaas )

    groetjes Miranda
     
  14. Miranda

    Miranda Bekend lid

    6 jun 2005
    627
    0
    0
    Verpleegkundige in ouderen psychiatrie
    Gelderland
    Ongeveer 1 week flink gevloeid maar nu weer helemaal over gelukkig. ben wel benieuwd of dit nu bijwerking was van verwijderen spiraal of dat ik gelijk weer ongesteld ben geworden.
     
  15. marjan72

    marjan72 Actief lid

    3 sep 2005
    162
    0
    0
    Leeuwarden
    Ik heb de Mirena nu sinds 10 juni en ik heb heel erg korte cyclussen sindsdien. heb ook elke cyclus een zwanger gevoel. Cyclus is ongeveer 22 dagen waarvan ik zo'n 9 dagen "vloei-vrij" ben. Normaal heb ik een cyclus van 26/27 dagen, ook niet lang, maar ben ik ben dan ook maar 5 dagen ongi en nu dus 10 dagen en ook tussentijds vloei ik af en toe wat. Heel frustrerend ne ik denk er dus ook hard over om hem weer te laten verwijderen.
     

Deel Deze Pagina