December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Saar je kunt na de voeding van Liene je borst verder leegkolven en op die manier een extra voorraad aanleggen... het gaat dan niet met grote hoeveelheden, maar je maakt dan niet meer BV aan, omdat je niet op meer momenten gaat kolven... Succes met uitproberen....

    Karin
     
  2. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    @Saar: ik ga ook een voorraadje opbouwen naast de bv en heb een kolf aangeschaft die ik morgen ontvang. Ik voed één borst per keer, omdat Mika dan genoeg heeft (ik heb teveel melk). Omdat de andere borst dan soms te lang mee moet, en gaat lekken, ben ik van plan die af te kolven.

    @Otje: hier net zo'n dag! Een nacht van amper 6 uurtjes slaap, vanmorgen wilde Mika niet meer slapen, dus uitslapen voor mij zat er ook niet in. Na de ochtendvoeding gaan wandelen en toen sliep meneer ook niet. Na de wandeling weer voeden (14.30 uur) en op bed gelegd (hij zal toch wel een keertje moe zijn), maar tot op heden slaapt hij nog niet. Huilen, huilen huilen en nog eens huilen. Als ik bij hem ben en hem uit bedje haal gaat hetgoed, maar zodra ik hem er weer inleg is het mis. Pfff... en ik had zelf nog wel willen rusten. Dat zit er niet in dus. Vanavond maar weer op tijd gaan slapen als Mika het toelaat!
    En ik heb dus nog niets gedaan. Zelfs de schone vaat zit nog in de vaatwasser!

    En Otje: een sprongetje is een nieuwe stap in de mentale ontwikkeling van je kindje. Hij gaat meer dingen leren en ontdekken en de eerste sprong is rond 5 weken. Komt uit het boek "oei ik groei". Echt de moeite waard om aan te schaffen. Superleuk en leerzaam!

    Ik ga even heerlijk een bakkie thee doen nu.

    Groetjes Suusje

    Zijn er meiden die 's middags nog even gaan rusten eigenlijk? Deed ik in de eerste kraamweken wel, maar nu niet meer.

    @Nynke: ook ik heb het gevoel dat Mika in zijn eerste sprongetje zit. Wel wat vroeg (hij is nu 4,5 week) maar het kan, Hij was ook te vroeg geboren dus! Hij huilt ook veel en wil ook het liefste bij mij zijn. Ik laat hem nu maar even huilen....
     
  3. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Nick heeft net zo'n beetje zijn hele voeding er uit gegooid! weet niet zo goed wat ik nu moet doen...

    hij huilt verder niet of zo....

    Karin
     
  4. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Karin: Mika heeft dat ook een keertje gedaan. Misschien heeft hij teveel gehad, of is 'ie misselijk ofzo. Gewoon afwachten en de volgende voeding opnieuw proberen.

    Succes!

    Groetjes Suusje
     
  5. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    hij was ook wel heel gulzig....

    en hij is nu toch wel tevreden... We zien het wel...

    ben ik alleen niet gewend.

    Karin
     
  6. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    :D hallo

    @noura, dat is idd ook wat iedereen als eerste zegt! Goh, wat een bos haar! Trouwens, heb jij zoveel energie, om zoveel te doen?! Waar haal je het vandaan?

    @saar, ik hoop niet dat het uit gaat vallen! Ik ben er juist zo trots op! Wel merk ik dat het wat licher begint te worden!

    Sinds 2uur vannacht komt Jayden ineens pas om de 5 uur voor zijn voeding :confused: Mag dit eigenlijk wel? Krijgt hij dan wel genoeg voeding? Hij drinkt nu zijn flesjes van 120cc wel helemaal leeg.

    @duikster, Jayden had dat vorige week, alles uitgespuugd én diarree. Ik heb hem daarna weer na 3 uurtjes gewoon zijn flesje gegeven, en toen was alles weer goed.

    Ik heb het boek oei ik groei ook gekocht, nadat ik er zoveel over gelezen had, écht een aanrader! Al moet ik zeggen dat ie wel wat aan de prijzige kant is!

    @suusje76, ik probeer nu (na de ellende van afgelopen weekend) smiddags echt even te gaan liggen. Beter voor later zullen we maar zeggen....

    @otje, koen is een mooi ventje hoor!

    Zou het trouwens kwaad kunnen, als ik snachts een radio heel zachtjes aanzet op Jayden zijn kamer? Heb het idee dat het te stil voor hem is, en dat hij daardoor wat moeilijker in slaap komt. Dat van die speen met spuugdoekje is trouwens wel een hele goede tip!

    liefs setje
     
  7. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    Hallo meiden,

    Ik ben ook een decembermama.
    Ik was op 29 december uitgerekend, maar onze meid vond het op 18 december genoeg geweest. Britt is met de pomp gehaald, en ik ben met persweeen in de ambulance naar het ziekenhuis gegaan omdat ze in een kruinligging lag.

    Hoe is het bij jullie gegaan en hoe voelen jullie je?
    Ik voel me helemaal super! Wordt af en toe door mijn man terug gevloten omdat ik het volgens hem iets rustiger aan moet doen.

    Gr Jes
     
  8. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    welkom moesje, gezellig dat je mee komt kletsen, en gefeliciteerd met je dochter natuurlijk!
    je moet ook wel aan jezelf denken hoor, ik ben mezelf al eens goed tegen gekomen, en nu begrijpt iedereen het nog als je rustig aan wilt doen. je lichaam moet ook nog herstellen.
    wat een belevenis zeg dat je met de ambulance moest, zal wel heftig geweest zijn?

    haha ja dat zegt iedereen bij ons ook, nadat ze gevraagd hebben hoe de naam uitgesproken word ;)
    en mijn energie valt wel mee hoor, maar safouane slaapt best veel en ik strijk iedere dag een wasbeurt weg, anders word het zo`n stapel. en dan snel met de stofzuiger door het huis of in ieder geval de benedenverdieping. en de rest probeer ik bij te houden. kost me ongeveer een klein uurtje.
    verder kijk ik veel tv, en geniet van mijn mannetje.

    saar het hoeft niet uit te vallen, mijn kinderen hadden allemaal veel haar, en ze zijn er niets van verloren. mijn dochter moest met een paar maanden al staartjes in omdat het anders in haar gezichtje hing. ze heeft het nu dan ook tot op haar billen hangen.

    setje, als je twijfelt over die 5 uur, kan je mischien het consultatiebureau bellen. hier bij yunio kan je 24 uur per dag bellen.

    suusje ik slaap smiddags niet, heb dat ook nooit gedaan. ik kan dat niet. maar ik slaap smorgens wel uit tot een uur of 10, 11.

    safouane heeft straks maar aan 1 kant gedronken, een ruime 5 minuten, hoop dat die er wel genoeg aan heeft. vind dat wel een nadeel van borstvoeding, dat je niet ziet wat erin gaat.

    grappig karin van dat stofzuigen, ik heb eens gehoord van een stel dat een kindje had, en als die snachts wakker werd dan moest vader eruit om te stofzuigen onder zijn bed, dan viel die weer in slaap. ik moest er wel om lachen, maar ze zijn die geluiden van je buik gewend.

    ik probeer wel regelmaat in mijn dagindeling te houden, maar moet zeggen dat de kleine nog wel makkelijk is. hij viel straks in de box in slaap, maar heb hem daarna wel in bed gelegd. wil hem aanwennen dat die slaapt in zijn bed. niet dat die altijd in de box ligt, en dan wakker word zo gauw die in zijn bed ligt.

    mijn man kwam straks thuis en had een waanzinnig cadeau van de directie gekregen. een handgemaakt hobbelpaard, zo gaaf. en op de achterkant zit een gegraveerd plaatje, met de naam en geboortedatum van de kleine. echt een heel mooi cadeau.
     
  9. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    hoi,

    Bedankt voor de tip Karin, scheelt 20 euro met andere sites waar je de avent isis kunt kopen.

    Mijn moeder kan van iemand een handkolf lenen, die krijg ik vrijdag. Die ga ik dus eerst even uitproberen en anders heb ik de avent isis zo gekocht.

    We zijn vandaag naar ons werk geweest om Dain te showen en ik had gewoon spierpijn in mijn kaken van het glimlachen, wat kun je trots zijn he! Hij was ook heel zoet.

    vanmiddag hebben we de nacontrole bij de kinderarts gehad en Dain is helemaal gezond en zit precies op lijn voor zijn leeftijd. Hij is nu 52 cm en weegt 3875 gram.

    Vanavond kregen we de buren op visite, dus al met al een druk dagje, nu is Dain het zat en ligt in bed te huilen. We kijken het nog een paar minuten aan en dan mag ie eruit. Morgen hebben we overdag lekker geen visite of verplichtingen dus hopelijk is het lekker weer en kunnen we gaan wandelen.
     
  10. ik wou nog even reageren op ? (ben ik even vergeten) over veilige sex en bv. Volgens mijn vk moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen eer dit zo is:
    1. er mag nooit langer dan 5u tussen 2 voedingen zitten (dus geen doorslapers).
    2. je mag niets bijgeven, enkel bv (dus ook geen thee, water, ...).
    3. je moet bv geven op verzoek, dus niet proberen ze in een ritme te krijgen door ze even te laten huilen.
    En dan zou je veilige sex kunnen hebben. Natuurlijk maar tot de eerste bloeding. Ik zeg maar wat mijn vk heeft gezegd, dus niet boos zijn moest het niet kloppen :)!

    Ik ga nadien voor een vaginale ring gaan. Dat is beter voor bij de bv ivm de hormonen.

    Slaaplekker (als het gaat lukken, want Lien is heel wakker).

    Trouwens bedankt voor de kolftips. Ik heb een handpomp geleend van avent en nog een van een ander merk. Morgen ga ik ze steriliseren en dan kan ik gaan proberen. Ik ga het invriezen in ijsblokjeszakjes. Dat was een tip van mijn vk. Dan kan je telkens één ijsblokje ontdooien en nog een moest het niet genoeg zijn. En het neemt niet veel plaats in in de diepvriezer.

    Saartje
     
  11. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Koen slaapt! Oh wat een heerlijke rust (voor even?). Gisteren rond 17 uur ben ik nog even met hem gaan wandelen omdat ie niet rustig werd. In de kinderwagen dus wel. Rond 17.30 was ik weer terug en hij sliep dus kon hem zo in bed leggen. Voor 5 minuten... toen was het weer huilen.... ondertussen kwam mijn man thuis om 18 uur en ik was bezig met het eten. Koen bleef maar huilen en ik kon het op een gegeven moment gewoon niet meer aanhoren dus hebben we hem boven gelegd. We zijn toen gaan eten en daarna uit bed gepakt. Rond 19.30 kreeg ie zn voeding en sliep daarna in tegen mijn borst. Rond 21 uur waren mn man en ik allebei super moe dus wij naar bed. Koen in zijn eigen bedje gelegd op zn kamertje. Nou, we lagen goed en wel 5 min. in bed en meneertje huilde weer.... Rond 23 uur nog een fles gegeven en rond 23.45 was ie klaar om naar bed te gaan.... weeeeeeeeeeeeeeer huilen.... toen heeft ie bij ons in bed geslapen tot 3.15 ofzo... rond 3.30 een fles erin en toen sliep ie eindelijk tot vanochtend 7 uur in zijn eigen bedje. Nu heeft ie om 7 uur een fles gehad en ligt nu in een wipstoeltje in de box te slapen. Hoop dat het nog even duurt want ben gebroken. Wilde gisterenmiddag slapen... lukte niet... koen wakker...

    Zijn er hier trouwens al babys die om de 4 uur eten krijgen? Koen is vrij flink (8 pond) en volgens de wijkverpleegkundige zou ie het qua gewicht best aan moeten kunnen om om de 4 uur voeding te krijgen.... maar of dat gaat lukken? Ik ga het wel proberen. Hij heeft nu om 7 uur gehad en ga proberen te rekken tot 11 uur....... WISH ME LUCK.

    Dat boek van "oei ik groei" klinkt wel interessant. Ik heb het ook maar besteld via bol.com. Kost 29.95. Ben benieuwd!

    Gr Otje
     
  12. Raomi

    Raomi Actief lid

    4 mei 2006
    130
    0
    0
    Yep, hier een baby die om de 4 uur krijgt. Storm weegt nu (schatting) 4600 gram denk ik (woog bij de geboorte 4316), ik heb geen weegschaal dus zeker weten doe ik het niet. Hij kwam gewoon zelf niet meer om de drie uur. Hij krijgt nu 6 flesjes van 130 cc. (Volgens de berekening moet hij 690 ml minimaal en 920 maximaal binnen krijgen). Hij krijgt nu 780 binnen, precies goed dus! Wel meng ik zijn flesjes nog half om half met voeding voor hongerige baby's. Anders komt hij eerder dan die drie uur!
     
  13. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Moesje welkom hier...

    Noura ik was het me aan het voorstellen: een stofzuiger in mijn buik.... maar het geluid komt misschien wel een beetje in de buurt van de darmgeluiden?
    Nick drinkt overigens al sinds de 4e dag telkens maar aan 1 borst bij de voeding tenzij ik echt het idee heb dat het niet genoeg is... maar dat is niet vaak.
    Momenteel kolf ik mijn linkerborst zelfs eerst wat af omdat dat volgens mij de oorzaak is dat hij gistermiddag zijn voeding eruit gooide. Ik ben nu nl. weer over op links-rechts aanbieden in plaats van 6 x links in verband met de borstontsteking en mijn linkerborst moet nog effe terug in dit ritme.... Loopt dus weer verschrikkelijk over. Lijkt wel op de stuwing van de eerste dagen...

    Wat een gaaf cadeau hebben jullie gekregen trouwens van de baas van je man....

    Molly: graag gedaan.... ik heb het ook niet zelf ontdekt, mijn man wel.... Overigens werkt de handkolf van avent in principe hetzelfde. Ik merk alleen dat je met de electrische een meer constante druk kunt uitoefenen en dan de melk makkelijker blijft stromen en voor mij is het minder belastend voor mijn tepels...en je hand wordt wat minder lam...
    wij hebben de nacontrole bij de kinderarts ook gehad. Was ook prima...

    Saar: thanks voor de tips mbt. tot sex, maar ik denk dat ik me er toch maar niet aan waag. Dan maar een tijdje rubbertjes, maar ik wil niet per ongeluk al weer zwanger worden, omdat de garantie er niet bij zit! (ha, ha)
    Ik ga straks ook voor de vaginale ring trouwens. Ga binnenkort eens een afspraak maken met de huisarts...

    Otje: Nick zit al vanaf het begin op 6 voedingen. Hij weegt nog geen 8 pond, maar krijgt al sinds de 1e week om de ca. 4 uur voedingen en nu sliep hij vannacht ook weer 6 uur achter elkaar. Dus soms is het dan overdagv om de 3,5 uur. Maar dat gaat prima...
    I wish you Luck...

    even een heel ander vraagje trouwens: iemand nog tips om iets aan aambeien te doen? Ik heb al sinds de bevalling een tweetal van die krengen die niet weg willen gaan... Al flink gesmeerd met sperti en theranal, maar helpt niets en is wel pijnlijk... Anders wellicht toch maar naar de huisarts...

    Karin
     
  14. Nynke31

    Nynke31 Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.383
    0
    0
    Limburg
    @setje: volgens de boekjes van het CB zou een radio niet mogen, want daarom mogen ze ook niet in de box slapen, te onrustig door alle geluiden. Zelfs zo'n trekding met muziek zou maar een keer mogen spelen. Op de lange duur zal hij toch moeten leren om zo in slaap te vallen. Maar ik zou op je eigen gevoel af gaan.

    @Saar, ik zou het risico niet nemen. Er schijnt toch een kleine kans te zijn dat je zwanger raakt.
    Mij werd de nuvaring afgeraden door de VK toen ik nog BV gaf. Denk toch nog te veel hormonen. Alleen minipil of spiraal mag.

    @Otje: Jiri komt ook om de 4 uur, maar soms ook nog iets eerder. Dan geef ik het wel als rekken niet meer lukt. Misschien mag Koen ook meer voeding. Ik merk dat Jiri daardoor later komt. Maar dat is wat ze tegen mij op het CB hebben gezegd. Zit nog steeds op 130cc, meer krijgt hij nog steeds niet op, terwijl hij wel meer mag.

    Vannacht beter geslapen. Om 3 en om 6 uur gevoed. Hij heeft wel de hele nacht in mijn bed gelegen, nadat hij weer aan het krijsen was in zijn wieg. Vannacht maar weer een nieuwe poging doen om in zijn bed te laten slapen. Eigenlijk zometeen al.
     
  15. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Saar máár 6 uurtjes slaap? Haha ik teken ervoor! Ik heb geprobeerd om Marley alleen te laten slapen maar nee hoor mevrouw (en wij dus ook) slaapt alleen als ze naast me ligt.. nou ja ik ben al wat meer uitgerust (vraag me niet hoe) en mn bekkenpijn is een stuk minder dus het kan nu wel ik neem haar voortaan gewoon mee naar mijn bed, ipv haar eerst in haar wiegje te leggen.

    En 4 uur tussen een voeding komt hier heel af en toe voor, helaas alleen overdag dus eigenlijk zou ik haar steeds om de 3 uur wakker moeten maken voor een voeding, maar dat vergeet ik soms.

    @Molly, je moet goed op je eten letten, veel vezels, sinaasappels en kiwis werken goed, als je ontlasting zachter is dan gaan die irritante aambeien op den duur vanzelf weg.. hopelijk. Ook (gedroogde) pruimen ed doen goed werk. Succes.. ik hoop dat het werkt.

    Oh kreeg net al toeschietreflex en nu hoor ik haar "mekkeren" dus ga ff voeden... hebben jullie dat ook dat je toeschietreflex geactiveerd wordt vlak voor dat het etenstijd is?

    Oh en die tips wb veilig vrijen.. ik zou me er niet aan wagen, je moet ze de kost geven die op die manier toch zwanger zijn geraakt :rolleyes: (inclusief ondergetekende!) Een voorbehoedsmiddel met weinig hormoon kan in korte tijd best hoor, als de borstvoeding goed op dreef is heeft kan dat bijna geen kwaad meer. Ik heb de mirena gehad tijdens mn borstvoedingsperiode en heb er eigenlijk nooit last van gehad.

    Nou ga weer voederen doeiii
     
  16. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Oh ja nog vergeten! Setje ik zou dat niet doen, je went je kleine dan een verkeerde slaapgewoonten aan die je straks heel moeilijk weer afleert.
     
  17. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Nynke mijn Vk raadde juist de ring aan ipv minipil omdat deze minder hormoon in het bloed zou brengen dan de minipil.... ze zijn het dus niet allemaal met elkaar eens....

    Karin
     
  18. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    mijn huisarts kwam met dat advies dat zolang ik borstvoedins snachts nog gaf dat ik geen anticonceptie nodig had. ik geloof er ook niet in hoor. en hij zei dat die het afraadde om voor 12 weken een spiraal te plaatsen, hij had meegemaakt dat die dan afgestoten werd.
    maar ik ga denk ik maar aan de rubber, heb eerlijk gezegd geen zin in toestanden. tegen hormonen kan ik zelf niet zo goed, maar weet ook niet wat de kleine ervan binnen krijgt.

    hier in ieder geval weer een rustige nacht gehad. meneertje was tussen 21.00 en 23.00 wakker, en dan ook klaarwakker. was van alles heel rustig aan het bekijken. en heeft heerlijk beneden bij ons gezeten. om 23.00 is die zijn bedje in gegaan, om 2 uur en 5 uur wakker om te voeden en verder slaapt die lekker verder. ik heb zelf dan ook vanochtend weer lekker bij kunnen slapen.

    ik heb ook een aambeitje, maar je kan van de huisarts gewoon zalf krijgen en anders gewoon even een afspraak maken.

    ik heb soms op de raarste momenten een tsr ayla.

    haha karin, stofzuiger in je buik ja zie het al voor me.

    otje ik kies overdag bewust om om de 3 uur te voeden, safouane heeft wel eens de neiging om overdag langer te slapen maar maak hem dan toch wakker. anders bestaat het risico dat die snachts juist weer vaker komt. stel je voor... om de 2 uur ofzo :confused:
    wat een gedoe zeg dat die zo onrustig is, hoop voor je dat het maar tijdelijk is.
    kan me voorstellen dat het jullie behoorlijk uitput.

    saar, je hebt ook handige bewaarbakjes voor de kolf. ik vind die ijsblok zakjes zo onhandig. geknoei. en die bakjes kan je zo een speen opzetten.

    oh er is er hier eentje wakker.
    ga hem in bad doen, vanmiddag moeten we naar het cb voor de gehoortest
     
  19. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Noura: Ik zie dat Safouane vanmiddag de gehoortest krijgt? Mag ie dan wel in badje? Koen kreeg op de 6e dag de gehoortest maar mocht toen 's ochtends niet in bad omdat er wat water achter kon blijven en dan kon ie misschien slechter horen op het moment?
     
  20. hier hetzelfde. Tja, ze zijn het echt niet met elkaar eens!

    Wij gaan ook de eerste tijd voor een condoom erbij hoor, ik wil eerst ten volle genieten van dit prulletje. En trouwens eerst eens stoppen met bloeden.

    Over dat slapen... ik ben een echte slaapkop. En zelf al doet Liene het 's nachts fantastisch, ik ben toch moe! Zal wel wennen zeker.

    Saartje
     

Deel Deze Pagina